Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 158

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 28 paź 2007, 16:02

Łukasz_ pisze:A gdy wy dostawaliście podobne prezenty jak wczoraj Napoli to też dobrze było się adwokatem waszego klubu ?
Podobnych prezentów Juventus nie dostawał nawet w 'ustawianych' meczach. Dziwne, że za czasów wielkich przekrętów sędziowie potrafili podyktować karne mniej rzucające się w oczy niż dziś, w oczyszczonej lidze.
Łukasz_ pisze:Ale gdy czytam wypowiedzi właśnie kibiców turyńskiego klubu w których się żalą i piszą o arbitrze, świecie jaki to zły nie jest to nóż mi się w kieszeni otwiera...
Jak czytam takie słowa napisane przez Milanistę to mi się dwa noże otwierają. To Wy nie dostaliście praktycznie ŻADNEJ kary, a Wasz udział w Calciopoli nie podlega dyskusji. Ale nie o to chodzi, żeby sobie wyrzucać nawzajem, więc zrób sobie Łukaszu herbaty i zamknij się już.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 paź 2007, 16:07

Snipp pisze: Podobnych prezentów Juventus nie dostawał nawet w 'ustawianych' meczach. Dziwne, że za czasów wielkich przekrętów sędziowie potrafili podyktować karne mniej rzucające się w oczy niż dziś, w oczyszczonej lidze.
Po pierwsze nie rozumiem tego cudzysłowia. Gdyby klub z Turynu dostawał takie karne jak wczoraj to chyba mielibyśmy Calciopoli nieco szybciej, Moggi aż tak głupi nie był.
Snipp pisze:To Wy nie dostaliście praktycznie ŻADNEJ kary, a Wasz udział w Calciopoli nie podlega dyskusji.
Podaj te NIEPODWAŻALNE dowody które sprawiają że nasz udział nie podlega dyskusji.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 28 paź 2007, 16:12

Łukasz_ pisze:Po pierwsze nie rozumiem tego cudzysłowia. Gdyby klub z Turynu dostawał takie karne jak wczoraj to chyba mielibyśmy Calciopoli nieco szybciej, Moggi aż tak głupi nie był.
'Ustawianych' bo:
a) nie wszystkie były ustawiane
b) ustawiani byli sędziowie na dane mecze
c) nie ma mowy o takich wałkach jak w przypadku meczu wczorajszego.
Łukasz_ pisze:Podaj te NIEPODWAŻALNE dowody które sprawiają że nasz udział nie podlega dyskusji.
To Ty mi podaj dowody wg których Milan poniósł niesłuszną karę. Sąd się pomylił?

We większości wypadków to Ty powinieneś mi udowadniać, że nie mam racji, ale jak mówiłem - napisz swoje czyli dokładnie odwrotność tego co ja, po czym zamilknij i pomyśl nad tym jeszcze raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 paź 2007, 16:26

Snipp pisze:'Ustawianych' bo: ustawiani byli sędziowie na dane mecze
:zgon: :roftl3: Czyli mecze nie były ustawiane, byli ustawiani tylko sędziowie ?
Snipp pisze: To Ty mi podaj dowody wg których Milan poniósł niesłuszną karę. Sąd się pomylił?
Nie napisałem że Milan poniósł niesłuszną karę, z tego co zauważyłem ty tak uważasz pisząc że
Snipp pisze:to Wy nie dostaliście praktycznie ŻADNEJ kary, a Wasz udział w Calciopoli nie podlega dyskusji.
dlatego też pytam o te dowody które miałyby nas chyba do 2 ligi zdegradować jak was bo wtedy byłbyś zadowolony...

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 28 paź 2007, 16:37

Łukasz_ pisze:Czyli mecze nie były ustawiane, byli ustawiani tylko sędziowie ?
Tak. Sędziowie przychylni panu M.
Łukasz_ pisze:Nie napisałem że Milan poniósł niesłuszną karę
Chciałeś niepodważalnych dowodów, zatem uważasz, że Milan został skazany na podstawie pomówień, a co za tym idzie został skazany niesłusznie.
Łukasz_ pisze:dlatego też pytam o te dowody które miałyby nas chyba do 2 ligi zdegradować jak was bo wtedy byłbyś zadowolony...
Byłbym zadowolony gdyby nie możliwość gry w pucharach. Bo po decyzji o umożliwieniu Milanowi gry w LM jak pisałem nie było praktycznej żadnej kary.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 paź 2007, 16:48

Wytłumacz mi jak można napisać że nie mecze były ustawiane tylko sędziowie przychylni panu M czy klubowi z Turynu...
Snipp pisze: Chciałeś niepodważalnych dowodów, zatem uważasz, że Milan został skazany na podstawie pomówień, a co za tym idzie został skazany niesłusznie.
Nie mając żadnych dowodów które obciążały by Milan tak jak klub z Turynu usiłujesz mi wmówić że twierdzę iż Rossoneri byli nie winni a ja tak wcale nie twierdze, swoje grzechy mieli i podobnie jak twój klub karę ponieśli które wydał sąd niezawisły i możesz sobie szukać dziury w całym.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 paź 2007, 19:14

Nie miałem okazji obejrzeć meczu, dopiero jak się ściągnie więc nie wiele mogę napisać. Śmieszne są komentarze niektórych osób... Kiedy mieliśmy do czynienia z calciopoli wszyscy głosili święte hasło 'Forza czyste Calcio' ale kiedy ktoś popełnia błędy przeciwko Juve to staje się wyjątek i hasło to przestaje obowiązywać w Waszych ustach. Hala obiektywizm :) Juventus próbuje odciąć się od niechlubnych wydarzeń z przeszłości, wielu z nas przyznało się do błędów, ponieśliśmy kare, mamy nowy zarząd, który nie miał nic wspólnego z Moggim. Mamy wielu nowych piłkarzy, którzy ciężko pracowali na odbudowę imienia klubu ale co tam, całkowicie fair jest jechać po nich za to, że próbują naprawić coś, co kiedyś ktoś w brutalny sposób zepsuł. Ale nie będę już więcej o tym pisał, bo nie ma sensu przekonywać niektórych osób, bo całkowicie świadomie kierują się one niechęcią do Juve i nie mają ochoty zmieniać swojej postawy.

Było wiadomo, że czeka nas trudny mecz, i byłem przygotowany na stratę punktów. Wciąż kontuzje + zawiasy Nedveda i Ranieriego- musiało być ciężko. Błędy się zdarzają, trudno... Zwłaszcza ten pierwszy karny, po prostu parodia. Chiellini ewidentnie zatrzymał piłkę i było to widać bez żadnych powtórek, nie wiem co tam zobaczył sędzia. Zalayeta... nie znałem go od tej strony ale może dlatego, że tak mało grał :lol: z pewnością dużo stracił w oczach kibiców Juve. Obrona przy pierwszej bramce - bez komentarza :roll: Nie wiem jak się spisywał Alex w całym meczu ale cieszy mnie kolejna jego bramka i to po pięknej akcji zespołu. Dobrze, że Inter nie odskoczył za daleko. Po porażce Juve byłem pewien, ze zmobilizują się na maxa i pokonają Palermo, by z większym luzem podejść do pojedynku z nami. Tak się nie stało i porażka z Napoli boli troszke mniej :) szkoda, że Milan nie ugrał remisu. Dziś już pozostaje trzymać kciuki za Genoe, która może napsuć sporo krwi Violi. Odbijemy sobie na Empoli, a później już czekamy na mecz sezonu :]

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 28 paź 2007, 20:02

Łukasz_ wynik byłby ustawiony gdyby pan Moggi kupił zarówno sędziów jak i piłkarzy drugiego zespołu. Sam sędzia owszem może wypaczyć wynik ale np gdy Juve gra słabo i nie potrafi strzelić bramki (ani nawet dojść do pola karnego) a druga drużyna zdobędzie np gola z połowy boiska wtedy sędzia dużo nie może zrobić. Owszem kupno sędziego może sporo pomóc ale to jeszcze nie ustalenie wyniku:p. Ustalony wnik byłby wtedy gdyby np Moggi wymyśliłby sobie że ma być 3-1 dla Juventusu i zarówno piłkarze (obydwu drużyn) jak i sędziowie robili by wszystko aby padł taki wynik, a z tego co mi wiadomo to w Calciopoli nie byli zamieszani żadni piłkarze. Przynajmniej ja tak rozumuję słowa Snippa:)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 29 paź 2007, 14:10

Łukasz_ pisze:Wytłumacz mi jak można napisać że nie mecze były ustawiane tylko sędziowie przychylni panu M czy klubowi z Turynu...
Ustawiani byli sędziowie na dany mecz Juventusu, warto dodać - sędziowie, którzy wiedzieli co robić.
Łukasz_ pisze:Nie mając żadnych dowodów które obciążały by Milan tak jak klub z Turynu usiłujesz mi wmówić że twierdzę iż Rossoneri byli nie winni a ja tak wcale nie twierdze, swoje grzechy mieli i podobnie jak twój klub karę ponieśli które wydał sąd niezawisły i możesz sobie szukać dziury w całym.
Ja tych dowodów mieć nie muszę, a Ty ode mnie ich wymagasz. Więc o co Tobie chodzi?

GutekJuve
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GutekJuve » 29 paź 2007, 16:09

Sorry Łukasz, ale czy ty uważasz że danie możliwości grania w Lidze mistrzów Milanowi, na tle kar innych drużyn było sprawiedliwe ? Mi sie wydaje ze nie. Wiem - nei widziałęm dowodów więc nie moge osądzać, ale wydaje mi sie że sam fakt korupcji powinien wykluczać drużyne z rozgrywek międzynarodowych. W końcu Milan reprezentował Włochy na arenie europejskiej.

A jedyne co pozostaje bez wątpliwości to to, że sędzia zachował sie skandalicznie, i powinny być wyciągnięte z tego konsekwencje. Zarazme nei zmienia to faktu, że Juve nei pokonało bramkarza Neapoli, lecz wszyscy dobrze wiemy jak sie gra w rozgoryczeniu spowodowanym 2 niesłusznymi karnymi.
z.d.r.o.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 31 paź 2007, 18:40

Za 2 godzinki mecz z Empoli :) Wynik inny niż zwycięstwo Juve nie wchodzi w grę, biorąc pod uwagę ostatnią porażkę z Napoli i niezwykle ciężki mecz z Interem w następnej kolejce. Kontuzjowany jest Legro więc pewnie szanse dostanie Criscito. Podobno od początku zagra też Tiago. Ostatnio dużo gada, będzie miał teraz szanse p[okazać się na boisku. Wbrew pozorom mecz nie będzie łatwy. Miełem okazje oglądać kilka razy Empoli w tym sezonie, głównie obserwując nasza wschodzącą gwiazdkę 8) i uważam, że Niebiescy swoją grą zasługują na wyższą pozycję w tabeli. Grają dosyć efektowną, ładną dla oka piłkę jak na klub tej klasy. Zazwyczaj brakuje skuteczności. Osobiście (obiektywnie :P ) uważam, że trener za mało stawia na Giovinco właśnie, często wpuszczając go w końcówkach, bo chłopak jest naprawdę przydatny na boisku, bardzo dużo pracuje, miesza, walczy, drybluje, stwarza rzuty wolne itp. IMO już dawno zasłużył sobie na miejsce w pierwszym składzie ale trener pewnie wie lepiej co i jak. W każdym razie z całego serca życzę dziś Giovinco bramki (oczywiście pod warunkiem, że wygramy ;) ), bo doda ona dużo pewności siebie temu zawodnikowi i będzie to kolejny krok do przodu. A Juventus?? Mam nadzieję, że odbijemy sobie pechową porażkę z Empoli. Zawodnicy powinni być podrażnieni i dodatkowo zmotywowani. Liczę też na kolejne bramki Davida :] Ranieri pewnie bedzie oszczędzał Del Piero na Inter, jako że Iaquinta już w pełni sił, może też zobaczymy Camora :) Co tu sie więcej rozpisywać... 3 punkty muszą zostać w Turynie :]

PS Nie znalazłem nigdzie transmisji... Jakby ktoś coś... jakiegoś linka :> ;) Z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 31 paź 2007, 22:09

Trezegułax3 i wszystko pozamiatane :D Bałem się tego meczu z powodu obrony, aale pomimo tego że się jeszcze nie skończył jestem już spokojny...czekamy na skróciki jakieś

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 31 paź 2007, 22:30

Brawo Treze 8) , podobno Tiago zagrał dobre spotkanie, zobaczymy co bedzie z Interem :)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 31 paź 2007, 22:49

David TRE-zee-gueet - takie będą tytuły w jutrzejszych gazetach :P
zależy gdzie, w Polsce będą o kapitane Fabiańskim pisać :P //fieldy
Pfff przyjdzie czas, że i jemu David pyknie hattricka 8) //maestro

Świeżutko po meczu ale uczucia dosyć mieszane. Wynik lepszy niż gra, a zwłaszcza w 1. połowie, która była nudna jak flaki z olejem. Malutko sytuacji, na uwage zasługuje ta w okolicach 10. min kiedy to świetną interwencją popisał się bramkarz Empoli. Nie pamiętam kto strzelał. Obrona dziurawa jak szwajcarski ser. Za daleko się zapędzaliśmy zostawiając mnóstwo miejsca z tyłu i lepsza drużyna z pewnością by to wykorzystała. Nasze ataki układały się średnio... mało gry z pierwszej piłki, błędy w przyjęciu itp. W II połowie trochę to uległo zmianie. W zasadzie to co było do wykorzystania, wykorzystał David, który idzie po koronę :] Bardzo dobry mecz Tiago- WRESZCIE :twisted: Asysta z wolnego przy główce Davida, później Trezeguet dobijał właśnie jego strzał i... czy to nie Tiago podawał do Trezegueta, kiedy ten został sfaulowany w polu karnym?? Nie pamiętam w chwili obecnej :P Karny nie podlega dyskusji swoją drogą :P Del Piero zmienił Iaquinte (niezadowolonego Iaquinte :? ) ale słabo wszedł w mecz. Camor zagrał 20min ale to bardziej na rozbieganie. Jakieś 20.min przed końcem kontuzji doznał bramkarz Empoli, a trener Cagni wykorzystał już limit zmian i na bramce stanął Saudati. Kilka minut później boisko na noszach opuścił Volpato i goście kończyli mecz w 9. Przyjezdni nie mieli sił, by odrabiać straty, a Juventus prowadząc 3-0 nie specjalnie kwapił się do ataku. Stąd dosyć nudna końcówka. Juventini wyraźnie byli już myślami przy Interze. Ranieri oszczędzał kilku zawodników, ponadto błędy wynikające z braku skupienia... A bramki same wpadły :P Cieszy fakt, że nie zarobiliśmy żadnej kartki. Prawdziwy mecz przyjaźni ;) Rozgrywany w miłej atmosferze, bez złośliwości i brzydkich fauli. W pamięci utkwiła jedna sytuacja, kiedy to Giovinco zakręcił Birindellim i oddał strzał, który obronił Gigi. Giovinco otrzymał gromkie brawa od publiczności. Podobnie po meczu, ładnie podziękowano za gre zawodnikom obydwu drużyn. Tyle na gorąco ;) Teraz już tylko Inter ale musimy w tym meczu zagrać dużo lepiej niż dziś. 3-0 - jestem nawet troche zadowolony :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 paź 2007, 23:20

maestro, tak to po podaniu Tiago Treze był faulowany
A jedyne co mnie martwi to to że JUVE kolejny raz zagrał słabiutką pierwszą połowę.
No a teraz już mecz z Interem, Treze idzie po kolejnego hat-tricka :D zespół jest wypoczęty bo w tym meczu specjalnie się nie namęczyli, Nedved, Chillini i Camor po przerwach głodni gry, oby jeszcze Legro zagrał i będzie super spotkanie :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”