AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 336

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 paź 2007, 17:20

Coco moge ci podac tylko jedna relacje jaka jest mozliwa :haha: :haha: :brawo: :mać: :won: :rozga: :cegła: :rotfl4:

Kompletna Porazka !! Wypada chyba juz komus podziekowac !

Carlo geniusz taktyczny zmiany oprzy stanie 0-1 Gattuso off Brochhi on
Inzaghi off Gurkuf on Maldini off Kaladze on ale chociaz to nei jego wina bo kogo on [k****] mogl wprowadzic :!: :evil:

Zal mi naszej bogatej akdry gdize niby na kazde miejsce jest tylu kandydatow a huk prawda bo to dzis bylo widac . Ogladalem mecz i powiem jedno tak grajacego Milanu nie widzialem od kryzysu w latach 90 !!! :x

2WP //maestro

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 paź 2007, 17:23

hmm co tu tak cicho nikt nie skomentuje porazki ?
Daj ochłonąć tym co oglądali wyczyny Rossonerich.
Mecz z gatunku tych z co ostatnio Milan grał u siebie.Czyli Milan ciągle przy piłce często atakuje od czasu do czasu ma bardzo dobre sytuacje.Empoli z 3-4 sytuacje w tym 2 bardzo groźne i strzelają 1 bramke.Było kilka sytuacji mógł srzelić Seedorf, Inzaghi czy Ambro jednak znowu zawiodła skuteczność.Uważam mimo wszystko że jednak dzisiaj zawodnicy środka pola i boczni obrońcy za mało okazj stwarzali napastnikom by Ci się wykazali.Gilardino dużo wracał do drugiej lini bo poprostu inaczej nie było szansy żeby dostał piłke.Dla mnie dzisiaj był troche też widoczny brak zaangazowani werwy po utracie bramki.Bardzo słabo boczni obrońcy.Naprawde Jankul i Oddo to [*].Słabo Pirlo, niby seedorf coś próbował ale bardzo spowalniał gre.Gattuso mało widoczny.Dida dzisiaj bez błędów.Nie wyglądało to dzisiaj zbyt ciekawie...może jak zejdą ze mnie nerwy coś więcej na spokojnie napisze...Per Sempre Rossoner :!:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 21 paź 2007, 18:05

Myślę, że po dzisiejszym meczu można wykluczyć Milan z grupy klubów walczących o mistrzostwo Włoch w sezonie 2007/08. Czyli o Scudetto powalczą Inter i Roma, bo Juve też szans raczej nie ma.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 22 paź 2007, 12:45

coco pisze:hmm co tu tak cicho nikt nie skomentuje porazki ?
Wiesz ja mam taką zasadę że nie piszę postów i nie wypowiadam się po dotkliwej dla mnie porażce gdyż nie chce palnąć pod wpływem negatywnych emocji jakiegoś głupstwa czy dostać WP. Wolę wyrazić swoją opinię dopiero gdy emocji powoli opadną i mogę spojrzeć na sytuacje z pewnego dystansu.

Co do meczu to co tu pisać? Żadne usprawiedliwienia nie mają sensu gdyż przegraliśmy mecz którego przegrać nie mieliśmy prawa. Mecz wyglądał jak wszystkie poprzednie u siebie, gramy piłką, stwarzamy sytuacje ale nie potrafimy przełożyć tego na gole. Przeciwnik natomiast się broni i czeka na kontrę aż w końcu mu się udaje. Dodatkowo graliśmy wczoraj strasznie niedokładnie- proste podania często były przechwytywane. Wydaje mi się że w znacznym stopniu kwestia motywacji przed takimi meczami z drużynami słabszymi, da się zauważyć brak takiej zaciętości w naszej grze. Niestety nie potrafimy też przełamać tej niemocy przeciwko mocno broniącym się zespołom, z takim chociażby Lazio które starało się grać otwarty futbol nasza gra wyglądała o kilka klas lepiej. Mistrzostwa jednak nie zdobywa się w meczach z gigantami ligi ale właśnie w meczach ze słabszymi rywalami. Szansę zaś na tegoroczne zwycięstwo w lidze oddalają się coraz bardziej i powoli zbliża się czas weryfikacji przedsezonowych aspiracji i oczekiwań. Nie mam zamiaru jednak psioczyć na zarząd/piłkarzy/trenera- na to przyjdzie czas po zakończeniu sezonu gdy wyniki tegorocznego sezonu będą już znane.

Teraz przyszło mi przełknąć kolejną gorzką pigułkę, jednak nie pierwsza to w mojej historii kibicowania Milanowi więc jakoś to przeżyję. Jak to się mówi miłość jest ślepa.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 paź 2007, 9:45

Moze mi ktos wytlumaczyc jaka kontuzje ma Ronaldo :evil: Bo teraz to niby ma wrocic na klubowe MS i to jest naprawde irytujace ze niby tak wspanialy milan Lab nie moze sobie poradzic z jakims naciagnietym mięsniem od wakacji :evil:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 paź 2007, 11:15

Po emocjach związanych z LM czas na emocje związane z kolejną kolejką ligową. Tym razem na San Siro dojdzie do starcia gigantów calcio. Do Mediolanu przyjeżdża bowiem AS Roma. W Naszym zespole zabraknie obu podstawowych bocznych obrońców- do kontuzjowanego już wcześniej Jankulowskiego dołączył Oddo co sprawia, że Carlo będzie musiał trochę poeksperymentować z ustawieniem Naszego bloku defensywnego. W kadrze meczowej nie znalazł się także kontuzjowany od dłuższego czasu Ronaldo.
Tak przedstawia się cała Nasza kadra na ten mecz:
Bramkarze: Dida, Kalac, Offredi;
Obrońcy: Bonera, Cafu, Favalli, Kaladze, Maldini, Nesta, Serginho;
Pomocnicy: Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Seedorf;
Napastnicy: Gilardino, Inzaghi.

Również Rzymianie przystąpią do tego meczu osłabieni brakiem swojego kapitana Francesco Tottiego.

Statystyki przemawiają za zespołem Milanu, gdyż w 5 ostatnich meczach tych zespołów na San Siro mediolańczycy odnieśli 3 zwycięstwa i raz zremisowali. W ubiegłym sezonie spotkanie 2-1 wygrali Rzymianie.

Miejmy nadzieję, że Milan utrzyma dobra dyspozycję z meczu z Szachtarem i po tym meczu będzie mógł dopisać sobie 3 punkty.
Bezpośrednią transmisję ze spotkania przeprowadzi Canal+.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 28 paź 2007, 11:29

Z jednej strony jest światełko nadziei, że Milan wygra po niezłym meczu z Shachtarem w Mediolanie. Z drugiej strony tak było też po meczu z Lazio Rzym. Każdy myślał, że kryzys pójdzie w niepamięć, ale chwilę później przegraliśmy z Empoli.

Inny problem to obrona. Ciężko jest zastąpić Oddo. Jakby nie patrzeć Roma zagra bez Tottiego a to już 25% sukcesu bo przecież on jest dyrygentem w Romie. Niestety w Milanie źle się dzieje też z napastnikami. Tylko dwóch napastników na mecz to moim zdaniem za mało.

Na koniec chciałbym dodać aby w bramce zagrał Kalać, który najbardziej podobał mi się w meczu z Ukraińcami. Nie jestem przeciwnikiem Didy, ale po prostu wydaje mi się, że nasz Australijczyk na to zasługuje.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 paź 2007, 17:00

Kolejna porazka u siebie.Niedlugo bedzie mozna mowic w przypadku Milanu o kompleksie San Siro.Parodia.

Roma w sumie wygrala zasluzenie.Nie stworzyla zbyt wiele klarownych sytuacji zagrozenie stwarzala glownie po strzalach zza pola karnego.Udalo jej sie jednak zakonczyc jedno z ofensywnych wyjsc Cicinho celnym dosrodkowaniem na glowe Vucinica co dalo 3 punkty.

Moglo byc jeszcze gorzej gdyby De Rossi nie cudowal i wykorzystal karnego podyktowanego jak na moje oko slusznie.Bylo widac brak jednego zawodnika po tym jak Ambrosini za sprokurowanie karnego wylecial z boiska bo to Roma w koncowce oraz w doliczonym czasie gry posiadala pilke i stwarzala kolejne okazje.

U nas na kilka cieplych slow zasluguja wielkorotnie krytykowani Dida i Gilardino.Pierwszy pewnie bronil a drugi jako jedyny zagrazal bramce Rzymian.

Galliani Ancelotti i spolka maja ciezko orzech do zgryzienia.W koncu beda musieli przyznac ze albo druzyna nie zostala odpowiednio wzmocniona albo jest zle przygotowana do sezonu pod wzgledem kondycyjnym lub taktycznym.Tym razem nie przejda argumenty o krotkich wakacjach calciopoli czy "zdecydowaly epizody".

Forza Milan.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 28 paź 2007, 17:48

Coraz bardziej sklaniam sie do myslenia o zmianie trenera bo ten kto ogladal mecz i widzial Milan to chyba ze mna sie zgodzi .Atakowanie 3 graczami na wlasnym boisku to lekka przesada;/

Ronaldo WROC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:

4 miejecse buahaah Puchar intertotot oby :x

a zapomnialbym dzieki ci boze za to ze Ambrosini dostal czerwo!! :!: przynajmniej nie zagra

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 paź 2007, 17:59

Szczerze mowiac nie takiego wyniku sie spodziewalem. Obstawilem wygrana badz remis Milanu (dzieki:p ), ale niestety rzeczywistosc okazala sie brutalna. Naprawde nie wiem co sie dzieje z Milanem. U siebie nie wypada przegrywac.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 paź 2007, 18:51

Przebiegu meczu nie komentuje bo CCTV-5 wyjątkowo mi dziś ścinało i za dużo nie widziałem.

Denerwują mnie wypowiedzi Pacynki o epizodach o złych momentach itd ale teraz do tego dochodzi Sylvio który również systematycznie się powtarza:

"Milan to mistrz Europy, europejski supermistrz i teraz przygotowuje się do Klubowych MŚ"

Tyle miał do powiedzenia po meczu. Co to za gadanie po kolejnym kiepskim, przegranym meczu w lidze ? Co z tego że jesteśmy mistrzami Europy ? To jakieś usprawiedliwienie ? Za rok już nimi możemy nie być i co wtedy powie ? Że rok temu byliśmy mistrzami :? Co do klubowych MS to przegrywając lub remisując każdy mecz w lidze do formy nie wrócimy...

G21
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: G21 » 28 paź 2007, 18:56

Szkoda, szkoda. Tymbardziej, ze sytuacje byly. Glownie w pierwszej polowie (a wlasciwie tylko?), ale byly. Kaka, a potem 2 razy Seedorf, gdzie za drugim razem IMHO powinien walic a nie szukac Gilardino. A Gila bardzo ladnie. Troche szczescia mu tez zabraklo przy tych glowkach w drugiej polowie. Trudno. Miejmy nadzieje, ze w srode z Sampdoria bedzie mial (i cala duzyna zreszta) go wiecej.

Awatar użytkownika
kosik107
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kosik107 » 28 paź 2007, 19:13

Milan w tym sezonie gra bardzo słabo, drugi raz z rzędu przegrał. Ciekawie czy przerwie tą złą passe. I do tego ta czerwona kartka dla Ambrossiniego. Nie oglądałem meczu to nie wiem za co dostał tą kartkę (może ktoś mi opowie jak to sie stało). :idea:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 paź 2007, 21:04

kosik107 pisze:(może ktoś mi opowie jak to sie stało).
w polu karnym ciągnął za koszulkę składającego się do strzału głową De Rossiego.

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 31 paź 2007, 17:47

jak wszyscy wiemy dzis Rossoneri graja z Sampa na ktorej terenie nie wygralismy od 2 lat...miejmy nadzieje ze dzis przelamiemy ta "passe"...osobiscie nie bede sledzil poczynan zespolu i dlatego mam do Was-Milanisci wileka prosbe...czy moglby ktos po meczu uraczyc mnie sms-em z wynikiem jaki osiagneli Rossoneri??...bylbym naprawde bardzo wdzieczny, bo dzisiaj imprezuje, a na moich znajomych za bardzo liczyc nie mozna :? ...tak wiec licze na Was i Forza Milan!!

P.S.:moj kom--->668308969

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”