Progresja

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.
baybus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Progresja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baybus » 30 paź 2007, 14:39

Gra ktos z was progresją ? Opłacalny to system? Czy przynajmniej koszty zainwestowanai sie zwracają? Zastanawiam sie nad tym od dluzszego czasu i patrzac np na takie zespoly jak Lille ktore ma na 12 meczy 7 remiesow czy tez PSG ktore ma 6 remisow wychodzi na to ze co drugi kupon z remisem by wchodzil. Polecacie ten system ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 paź 2007, 14:52

zależy, jak duże masz fundusze.

Czasami remis moze sie nie przytrafić przez nawet 30 spotkań. Przy progersji, można wtedy z tobrami pójść :D

Ja nie gram progresją, własnie dlatego, że jak dla mnie to zbyt duże ryzyko.

Ale jakbym miał cos podpowiedzieć, to warto szukać ekip, które:
- nie gromią rywali,
- nie dostają po tyłku za wysoko,
- znajdują sie gdzieś w srodku tabeli,
- w miare czesto remisują [w lidze francuskiej dużo takich]
- nie zremisowały od kilkunastu spotkań

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 paź 2007, 17:24

Jak grasz to najważnieszcze jest,aby jej nie przerwać.Tak jak fieldy napisałe,że remis może się zdarzyć po 30 meczach a jak przerwiesz progresję to jest totalna porażka.
Podam tu przykład mojego znajomego.
Wybrał drużynę, która nie uzyskała remisu przez długą serię spotkań(chyba było to Hacken,ale nie dam głowy sobie uciąć) i grał ciągle progresja(gra on przeażnie za grubszą kasę) i cóż miał pecha.Owa drużyna zanotowała remis po 22 kolejce od kiedy zaczął grać na remis.
Drugim czynnikiem jest iż trzeba grać ciągle za 2 razy więcej, więc trzeba mieć sporo gotówki.
Mimo wszystko zawsze coś wygrywamy.
Decyduj sam.Ja osobiście nie jestem entuzjastą tego sytemu.

baybus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baybus » 30 paź 2007, 18:49

Hm no ale patrzac na ten sezon i poprzedni, widac ze sporo jest tych remisow.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 sty 2008, 11:55

Zakładając, że mamy nieograniczone fundusze, to na progresji zawsze wyjdziemy na plus. Drużyna kiedyś zremisuje, to pewne.
Niektórzy grają podwójną stawkę, niektórzy potrójną, to już naprawdę zależy od tego jakimi funduszami dysponujemy.

Ale uwaga. Zdecydowanie odradzam granie progresji u internetowych buków! Kusi fakt, że nie naliczają podatku, jednak oni się szybko zorientują co nam chodzi po głowie i nie przyjmą zakładu, a zdarzały się nawet przypadki, że blokowali konto!
Poza tym także naziemne buki nie przyjmą wszystkich zakładów. Jeśli przez długi czas wybrana drużyna nie zremisuje, to wyjdzie np. że trzeba zagrać za 3000 zł ten remis. I tutaj już nam nie przyjmą kuponu. Da radę to obejść niby i np. zagrać 10 kuponów po 300 zł, ewentualnie u różnych buków.

Patrząc czysto teoretycznie to system jest pewny, ale kiedy przejdziemy do praktyki to już nie jest tak różowo i mogą spotkać nas problemy. Ja osobiście nigdy nie grałem tym systemem i na razie nie zamierzam (głównie ze względu na brak odpowiednich funduszy).

dobry_typ
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dobry_typ » 14 lip 2008, 13:20

Bez przesady - bardzo rzadko zdarza się sytuacja, żeby dana drużyna zremisowała dopiero po 30 kolejkach. Tym bardziej, gdy wybierasz ligę, w której procent meczów kończących się remisami jest dość spory. Najdłużej w takim wypadku na wygraną czekałem 8 kolejek, zwykle wygrana przychodzi po 4-6.

Wieć jeśli chodzi o zakłady bukmacherskie ogółem, progresja to chyba najuczciwszy system. Tylko najpierw trzeba spróbować, a nie wyciągac wnioski z różnego rodzaju typowania AKO, dobrego dla żółtodziobów za 2 złote;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”