Wasze samochody - Strona 7

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 lis 2007, 22:26

SpY pisze:http://img248.imageshack....mage=bmwrt0.jpg

http://img403.imageshack....age=bmw1dn1.jpg

http://img248.imageshack....age=bmw2de6.jpg

podane linki nie działają.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 09 lis 2007, 22:31

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 lis 2007, 22:51

Gratuluję wyboru. Zajebiste autko. Sam lubuję się w M3 :wink: Można wiedzieć ile dałeś? :>

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 09 lis 2007, 23:06

No narazie stoi na ogrodzie i czeka na rejestracje ubezpieczenia itd wiec czekam, w srode moze juz bede mogl ruszyc :D Tylko ta moc mnie rozwala hehe, to moj pierwszy samochod, zima idzie, naped na tyl - nie widze tego kolorowo, ale jak przetrwam zime to sie naucze jezdzic :wink:

Tu jest wszystko:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3732221

Orientujesz sie moze ile to moze palic? Nie chce pojsc z torbami :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 lis 2007, 23:23

SpY pisze:Orientujesz sie moze ile to moze palic? Nie chce pojsc z torbami Laughing

Szczerze to nie wiem ile to może palić. Myślę że tak 8-9 litrów? :roll: Tak mi się wydaję. Znajomy miał taką i sprzedał, bo za dużo mu szło na paliwo. Na dodatek miał też na gaz. Z tym, że on dużo jeździł. jak będziesz "oszczędnie" jeździł to powinieneś ją utrzymać. :wink:
SpY pisze:naped na tyl - nie widze tego kolorowo, ale jak przetrwam zime to sie naucze jezdzic Wink
Ojciec kiedyś miał Toyote Supre. Też napęd na tył. W zimie przeważnie stałą w garażu. :lol:

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 09 lis 2007, 23:35

SpY pisze:Orientujesz sie moze ile to moze palic? Nie chce pojsc z torbami Laughing
Przy ekonomicznej jezdzie do 10 pali. W sumie w duzej mierze ty bedziesz mial wplyw na spalanie. Moj kumpel ma podobna z tym ze ma mniej koni pod maska. A jak nie chcesz pojsc z torbami to sie modl zeby sie nie psul, bo czesci do najtanszych nie naleza 8) Poki jeszcze nie ma takich przymrozkow to mozesz spokojnie sprawdzic ten naped, tylko pamietaj ograniczenie do 50 :wink:

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 09 lis 2007, 23:35

guru pisze:Szczerze to nie wiem ile to może palić. Myślę że tak 8-9 litrów? jak będziesz "oszczędnie" jeździł to powinieneś ją utrzymać. :wink:
W miescie podobno potrafi do 12 dojsc bez problemu :lol: Chcialem zgazowac, ale waham sie, jak juz to sekwencje wstawie zeby silnika nie rozwalic, ale z drugiej strony to troche kosztuje. Pierw pojezdze miesiac i sobie wylicze ile tak na oko mi pali i czy sie oplaca w ogole gazowac, a pozniej sie pomysli :? Szczerze to troche mi szkoda bo na gazie majac ten samochod zaoszczedze okolo 10 zl na 100kilometrach, a to juz nie jest wcale tak duzo biorac pod uwage ze miesiecznie kolo 1000-1200 km bede robil :?

guru pisze:Ojciec kiedyś miał Toyote Supre. Też napęd na tył. W zimie przeważnie stałą w garażu. :lol:

No to nie bedzie dla mnie latwe, tym bardziej ze jestem nowym kierowca, ale wierze w siebie :lol:
mimek pisze:Przy ekonomicznej jezdzie do 10 pali. W sumie w duzej mierze ty bedziesz mial wplyw na spalanie.
Dokladnie. Ale na poczatku bede wolniej jezdzil przymrozki beda poza tym czuje sie jeszcze nie do konca pewnie za kierownica, a przy takiej mocy tym bardziej musze uwazac.
mimek pisze:A jak nie chcesz pojsc z torbami to sie modl zeby sie nie psul, bo czesci do najtanszych nie naleza Cool
Nie o to sie akurat nie martwie narazie, poza tym jest duzo zamiennikow jakby co.
mimek pisze:tylko pamietaj ograniczenie do 50 Wink
Pamietam :lol:

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 28 gru 2007, 21:36

No, no samochodzik bardzo ladnie sie prezentuje, tylko te skory :) W lato bedzie ciezko.Co do felg to tez to przechodze , ale szkoda alusi na zime, trzeba poczekac na wiosne i sie zmieni :wink: Myslalem o zalozeniu kapsli, ale zobaczylem kilka samochodow takich jak moj na ulicach z kapslami i sie zniechecilem :?

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 sty 2008, 13:16

SpY pisze:No, no samochodzik bardzo ladnie sie prezentuje, tylko te skory

Właśnie ta skóra jest przepiękna. Mylisz się myśląc, że w zimę zimno a w lato gorąco. Ktoś wymyślił skórzaną tapicerkę przecież nie po to żeby utrudniać ludziom życie :wink: W zimę szybciej Ci się robi ciepło. No a jak jeszcze dodać, że mam podgrzewane fotele ... :wink:

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 06 sty 2008, 0:22

Loczek pisze:Podobno jest taki przepis, że muszę po zarejestrowaniu auta minimum pół roku nim jeździć. A dopiero później mogę je sprzedać.Czy to prawda?

Tak jest taki przepis.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 06 sty 2008, 3:07

Loczek pisze:a w lato gorąco.

Jak samochod stoi na sloncu to skory sie nagrzewaja. Pozniej wsiadasz i szlag cie trafia bo nie mozesz wysiedziec :? A jak masz krotkie spodenki to juz w ogole koszmar :lol: Wiem bo sam to kiedys przechodzilem w samochodzie pewnej osoby :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 sty 2008, 9:55

Loczek pisze:A moja roczna składka minimalna ( i to naprawdę minimum, gdyż byliśmy u znajomego, który policzył nas tak, że sam prawie nic nie zarobi ) wynosi 660 zł.

Ja jestem w takiej samej sytuacji, tj. pierwsze auto, współwłasność z ojcem, silnik 1,6, składka.... 359 zł ;)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 sty 2008, 11:03

SpY pisze:Jak samochod stoi na sloncu to skory sie nagrzewaja. Pozniej wsiadasz i szlag cie trafia bo nie mozesz wysiedziec Confused A jak masz krotkie spodenki to juz w ogole koszmar Laughing Wiem bo sam to kiedys przechodzilem w samochodzie pewnej osoby Wink

Jeździłem ponad rok Omegą na skórze i jakoś nie było mi gorąco :wink: No ale to kwestia gustu a o gustach się nie rozmawia :wink: Ja się cieszę, że mam skórę i za nic w świecie bym tych foteli nie zmienił :wink:
Tak jest taki przepis.

A ja się dowiadywałem, że jak sprzedam to mi Urząd Skarbowy nic nie zrobi. No chyba, że to będzie już któreś z rzędu autko to podatek będę musiał zapłacić. Nic poza
Martin Pellegrino pisze:Ja jestem w takiej samej sytuacji, tj. pierwsze auto, współwłasność z ojcem, silnik 1,6, składka.... 359 zł Wink

No właśnie :cry: Dyskryminacja :cry: A jakie autko posiadasz ?

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 sty 2008, 11:57

Loczek pisze:A jakie autko posiadasz ?

Ja poszedłem w klasykę i znalazłem w bardzo dobrym stanie VW Golf II GTD. Troszkę leciwy bo w przyszłym roku będzie już pełnoletni, ale... co klasyka to klasyka ;)

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 06 sty 2008, 12:05

Hehe...a mi moja ukochana mama chcąc zachęcić mnie do zdania w końcu egzaminu na prawo jazdy(po dwóch nieudanych podejściach) kupiła Seata Ibizę rocznik 2001, silniczek 1,4 w benzynie.
Śliczne srebrne autko :)
Obrazek

Coś w tym stylu tylko że 5-drzwiowy :)

Samochodzik zadbany, serwisowany w ASO Seat, więc cena 16k nie była chyba za duża...
A wiecie jak leciutko się prowadzi...:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”