Polscy kibice - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 13 lis 2007, 10:47

cloner pisze:
Feniks pisze:
cloner pisze:Feniks - i po co sie wpieprzasz ?
Bo uderzyła mnie po Twarzy
No to faktycznie, prawdziwy chuligan jestes, dostales po ryju, wstales i jeszcze bez problemów mi odpisales. Brawo.
Tak przy okazji. Przekaż swojej głupocie, że ma silnego sierpowego.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 13 lis 2007, 10:48

Feniks pisze:Kolejne forum i wciąż te same oklepane pseudoargumenty. Że młodzi napinacze, że na wyjeździe nie byli, że policja zła. Nie będę tutaj dokonywał dogłębnej analizy mojego wywodu. Nie będę odpowiadał na próby kontynuowania rozmowy ze mną w tym temacie. Ja jestem zorientowany, jak wyglądają wyjazdy. Wiem, jak jest z policją. Nie mniej opowiadam się po jej stronie. Wkurza mnie pierd*lenie jednego intelektualnego impotenta z drugim, że policja to ch*je i swędzą ich pały. Wojna między prewencją a chuliganami była, jest i będzie. Rzuca mną o ścianę jak wypowiada się taki "kibic" przed kamerami i piszczy, że policja to, że tamto, a z mordy patrzy mu kryminał. Jesteś agresywny wobec policji? HWDP? To przypierd*l z laski powinieneś wziąć na klate a nie płakać przed kamerami. Chuligani są niewinni? A cegłówki w radiowozach? Obrażenia policjantów po takich zamieszkach? Za atak na funkcjonariusza publicznego w tym kraju odpowiada się z kodeksu karnego. To, że w tłumie dostanie się niewinnemu to oczywiste. Ci "cfani" w mordę sobie napluć nie dadzą i wiedzą kiedy i jak uciec. Zostają napinacze. I potem jest, że nie pozwalali w toaletach w pociągu się załatwiać przy zamkniętych drzwiach, że wulgarnie się odnosili. Ludzie. Jak demoluje się pociąg to nie można inaczej. I co? Jak jest zadyma, to taki z kaskiem powinien stanąć na środku i rozkminiać kto w niego pierd*lną cegłówką, a kto tylko patrzy? Chuligani robią to dla adrenaliny i wiedzą, jakie grożą im konsekwencje. Dlaczego przy innych imprezach masowych tak nie ma? Dlaczego setki policjantów nie napier*ala się z długowłosowcami na przystanku alaska? Dlaczego po koncertach fifki nie ma burd? Wszyscy się tylko tych kibiców uczepili. Nosz to zrządzenie losu.

Mój tekst potraktuj jako marną prowokację i chęć uleczenia kompleksów. Tak będzie lepiej dla Twoich wrzodów, jak i dla mojego ośrodka nerwowego.
odnośnie pogrubionego: Masz 100% racji, niestety znaczna cześć owych osobników swoją wieź z klubem traktuje w obrębach spuszczenia wpier**** mordom z kryminału "sympatyzującym " z klubem z którym aktualnie grają. Oczywistym jest ze masy ograniczonych ludzi wychowanych na agresywnych wieczorach na osiedlach swych dzielnic zdominowały ta "aktywna" na meczach cześć społeczności kibiców. Większość klubów to cichaczem akceptuje. Mimo możliwości wbrew pozorom całkiem dużym nie nałożą zakazów stadionowych grupom prowodyrów- wiadomo ze przez jakiś czas wpływy z biletów będą znacznie niższe ale z perspektywy czasu wychowanie sobie kibiców zachowujących sie na poziomi pozwoliło by te dochody od społeczności kibiców pomnożyć idealny przykuła idzie z Anglii gdzie silna ręka pewnej stalowej damy w połączeniu z determinacja klubów jak i FA doprowadziła do tego ze premiership stała sie najbardziej dochodowa liga świata.
Co do braku takich awantur na w/w przez Ciebie imprezach poziom ludzi weń biorących udział definiuje zagrożenie społeczne to chyba jasne.

Nic nie poprawi sie w tym kraju gdzie postawa " kibiców " z gatunku HWDP i policja= psy itp itp nie jest piętnowany w REALNY sposób przez CALE społeczenistwo.

ps: z Twoim calym postem bezwzględnie sie zgadzam.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2007, 10:52

Nie kazdy jednak pamieta ze to nie wina policjantow ktorzy stoja wydygani
Jestes z policji, ze wiesz co oni czuja :?: Dla nich jedynym argumentem jest palka i butla z gazem. Nie wierzysz ? Poczytaj wywiad z prezesem Jagiellonii.
Chcialbym zeby nie bylo na stadionie jazdy na policje, kazdy chyba widzi i slyszy jak zajebiscie mozna sie bawic gdy jest porzadny doping dla teamu. Ale dopoki na mecze beda wchodzic kryminalisci i karki ktore nie wiedza o co kaman w futbolu dopoty bedzie prowokowanie i szukanie okazji do starcia
Ja moge podac za przyklad moj ostatni wyjazd, gralismy w ten weekend w Poznaniu. Przez caly mecz kibice obydwu stron nie uzyli jakiegokolwiek wulgaryzmu, nawet na policje/ochrone czy pzpn. Ja moge wypowiedziec sie za siebie jak ja to odczulem, ale wydaje mi sie, ze wszystko dlatego, poniewaz jeszcze nigdy nie spotkalem sie z tak sprawnym sposobem wpuszczania kibicow na sektor. Bylo nas 300, a weszlismy w 10 minut. Policja spokojna, ochrona w miare miła. I nikt do nikogo sie nie dopie*dalal. I co najwazniejsze, ochrony na stadionie nie bylo, nie "straszyli" swoim widokiem kibicow gosci. Snieg mocno walił i ... nie bylo rzucania sniezkami w innych kibiców czy w strone murawy. Byla zabawa. Bo jak sie nie prowokuje kibiców, to jest spokoj.

Kibice to nie patologia, my potrafimy sie bawic, wbrew krążącej po ludziach opinii, z ktora sie codziennie spotykam.
Generalnie jest tak ze prowokuje 10 typow, reszta idzie za nimi, bo jak nie pojdzie to dostanie wjebane od swoich.
Z tym sie nie zgadzam. Jeszcze nie zdarzylo mi sie, zeby za sprzeciw jakiejs grupie kibicow dostac po ryju. Przynajmniej u nas nie ma nietykalnych.

Widze, ze kolega z Gliwic, kibic Piasta czy Gornika ?

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 lis 2007, 10:57

cloner pisze:Kibice to nie patologia, my potrafimy sie bawic, wbrew krążącej po ludziach opinii, z ktora sie codziennie spotykam.

Wiesz, zgadzam sie ze potrafimy sie bawic, ale chyba przyznasz ze czesto zdarzaja sie przypadki po prostu kryminalistow, ktorzy determinuja zachowanie grupki kibicow nastawionych na doping- bo po prostu nie ma kto im sie przeciwstawic.
cloner pisze:jeszcze nigdy nie spotkalem sie z tak sprawnym sposobem wpuszczania kibicow na sektor. Bylo nas 300, a weszlismy w 10 minut. Policja spokojna, ochrona w miare miła.

to prawda organizacja stadionow, ochrony itp znacznie ulatwilaby moim zdaniem kontrole nad potencjalnymi chuliganami, wylapywanie tych ktoryz nie powinni sie na stadionie znalezc
mnie osobiscie wkurza, gdy przyjezdzaja do nas kibice- np ostatnio z WislyPlock i wchodza na ostatnie 15 minut meczu. Wiadomo ze Gornik ze sprawdzali dokladnie ale bez przesady. Wiekszosc z nich jedzie przeciez ogladac mecz.
cloner pisze:Widze, ze kolega z Gliwic, kibic Piasta czy Gornika ?
Piasta

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2007, 11:05

chyba przyznasz ze czesto zdarzaja sie przypadki po prostu kryminalistow, ktorzy determinuja zachowanie grupki kibicow nastawionych na doping- bo po prostu nie ma kto im sie przeciwstawic.
Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Ci, co chodza na mecza są przeciez podzieleni na 3 grupy : zwykli kibice, ultrasi i hoolsi. Kazdy ma swoje zadanie do wykonania, i nikt sie do nikogo nie dopieprza :wink:
Piasta
No to zycze awansu do OE.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 lis 2007, 11:10

cloner pisze:Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Ci, co chodza na mecza są przeciez podzieleni na 3 grupy : zwykli kibice, ultrasi i hoolsi. Kazdy ma swoje zadanie do wykonania, i nikt sie do nikogo nie dopieprza Wink

Faktycznie zle sie wyrazilem. Chodzilo mi ze wlasnie w przypadku zadymy/uzycia gazow/ strzalow z gumy cierpia czasem wlasnie ci zwykli kibice
cloner pisze:No to zycze awansu do OE.
heh, jestesmy bez stadionu i mocnego skladu. Chyba za wczesnie na awans, ale dzieki

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 lis 2007, 15:30

cloner pisze: Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Ci, co chodza na mecza są przeciez podzieleni na 3 grupy : zwykli kibice, ultrasi i hoolsi. Kazdy ma swoje zadanie do wykonania, i nikt sie do nikogo nie dopieprza Wink

A ci co dłubią słonecznik ? :P

Hehe ... wogole to jesteś śmieszny orzeszku !!!
Zgrywasz sie tu za wielkiego Hoolsa ironicznie zaprzeczająć że ty zwykły kibic jesteś ...
Moim zdaniem to ty STARA DUPA jesteś ! I forumowy napinacz do tego

ten temat też trzeba bedzie zamknąć ? // fieldy

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2007, 17:14

A ci co dłubią słonecznik ?
To nie są bierni kibice, ktorzy nie wiem w jakim celu przychodza na mecz. Jedynie przychodzi mi do glowy fakt, ze chcą pomoc klubowi finansowo kupując bilet.
wogole to jesteś śmieszny orzeszku !!!
W ogóle ty mondziole ty.
Zgrywasz sie tu za wielkiego Hoolsa ironicznie zaprzeczająć że ty zwykły kibic jesteś ...
Pokemon, uspokoj sie, nie widze jakiegokolwiek sensu, zebym mial klamac i pisac tutaj bzdury.
Moim zdaniem to ty STARA DUPA jesteś ! I forumowy napinacz do tego
Ano stara dupa ze mnie, ty jestes mloda dupa.
A czy napinacz ? Jasne, uwielbiam sie napinac. Musze przyznac, ze sprawia mi to ogromna przyjemnosc, gdy czytam odpowiedzi pokemonów na moja napinke netowa :lol:
ten temat też trzeba bedzie zamknąć ?
Mieszkancu K...... [wiesz gdzie mieszkasz] : chcesz to zamykaj, moze ktos otworzy nowy temat :P Wspominalem juz o pajdokracji ? ehhhhh.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 lis 2007, 19:01

cloner pisze:Cytat:
A ci co dłubią słonecznik ?

To nie są bierni kibice, ktorzy nie wiem w jakim celu przychodza na mecz. Jedynie przychodzi mi do glowy fakt, ze chcą pomoc klubowi finansowo kupując bilet.
Przychodzą obejrzeć na żywo mecz, w ramach weekendowego wypoczynku i przyjemności ... w przeciwieństwie do niektórych 'debili' którzy mają na celu tylko sprowokować jakiś dym i powyzywać policje.

Te pikniki są z pewnością większymi fanatykami Piłki nożnej niż ci najbardziej zagorzali Hoolsi ...

Klunerze !

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 13 lis 2007, 19:30

kaczy pisze:Te pikniki są z pewnością większymi fanatykami Piłki nożnej niż ci najbardziej zagorzali Hoolsi ...
Nie wiesz o czym, nie wiesz o kim, nie wiesz po co tutaj pieszesz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 lis 2007, 19:45

gringo7 pisze:Nie wiesz o czym, nie wiesz o kim, nie wiesz po co tutaj pieszesz.

Zapamiętaj sobie człowieczku jedno !

Jak coś pisze to wiem.
Mam wielu znajomych 'Ultrasów' i w spora część nie ma wiekszego pojęcia o środowisku piłkarskim niż ci znawcy wcinający słonecznik, penetrujący wszystkie gazety sportowe od deski do deski .

A ty widze cwaniaczek z żylety :lol: Uważaj bo wam ją wyburzą :twisted:

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 13 lis 2007, 19:46

pospiewac owszem mozna i to nawet trzeba ale nie robiz burdy na stadionie ani poza stadionem.uwzama ze takie cios powionno sie tepic.dobrze jest jak na spotkaniu jest doping spiew i w ogole ale musi to byc kulturalne.trzeba takze zaostrzyc przepisy i dawac ostrzejsze kary stadioniowe.takze ich przestrzegac bo teraz czesto tak jest ze ktos kto dosta kare stadionowa i takc zesto chdzi na mecz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2007, 20:14

Kaczy - na zakonczenie powiem Ci cos mądrego : Wy chodzicie na mecze dla wyniku, dla fajnej pilki, My chodzimy na mecz dla barw.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 13 lis 2007, 20:24

cloner pisze:Kaczy - na zakonczenie powiem Ci cos mądrego : Wy chodzicie na mecze dla wyniku, dla fajnej pilki, My chodzimy na mecz dla barw.
Otóż to.
Dam to sobie do podpisu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lis 2007, 21:08

cloner pisze:Kaczy - na zakonczenie powiem Ci cos mądrego : Wy chodzicie na mecze dla wyniku, dla fajnej pilki, My chodzimy na mecz dla barw.
Co definiujesz przez barwy?

Gringo jezeli bywasz na G czyli tych najlepszejszych kibicow Legii to jak pogadasz to sie dowiesz ze Pisz to "cienias ale zaraz kto to jest" albo ze "Legie zalozyl ehh no ten ten" ...przykladow jest mnostwo.

A wrcajac do Hwdp to przypomina mi sie taka sytuacja z meczu z Lechem kiedy na zylecie podbiega w strone prewencji grupa 15 nastolatkow rzuca w nich kamieniami poczym uciekaja na drugi koniec trybun. Dumne pokolenie hwdpistow. Inny przyklad to koncert HG i wilka ktory te haslo wymyslil. Jak tylko poszlo intro to jedynymi osobami ktore krzyczaly hwdp byly dzieciaki. i tu dochodze do meritum w Polsce niewiele osob ma prawo je*ac policje bo niewiele z nich przezylo niewinne palowanie, wjazdy na chate czy tez sanki itp Poza tym nienawisc do policji w tym kraju swoj poczatek ma jescze czasow kiedy pewnie chodzilismy na kolanach albo jeszcze wczesniej. Swoja droga znam pare osob w prewencji ktore jeszcze jakis czas wczesniej byly po drugiej stronie barykady i wiem ze to nie zawsze oni prowokuja. wina lezy po 2 stronach no 3 w przypadku meczow-organizatorzy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”