FMy - Strona 379

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 lis 2007, 21:32

No właśnie. U mnie Sagna czasami traci głupio piłkę, co potem przekłada się na bramkę dla przeciwnika. Eboue niewiele lepszy.
lisek_chz pisze:Tylko jeszcze nie wiem na kogo Wink
Ja próbowałem wydrzeć Richardsa za 16 baniek, ale było za mało. Więcej dać już nie mogłem. Planuje go sprowadzić w zimie.

Jak u Ciebie sprawdza się ta taktyka co nią grasz?

edit

Ja diamentem łatwo wygrywam ze słabszymi, ale z lepszymi drużynami słabo. :?

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 lis 2007, 21:35

Ja chciałem Richardsa, Mertersackera i Albiola, ale zabrakło mi kasy, za dużo kupiłem zawodników ofensywnych ;) No sprawdza się raczej dobrze, chociaż w pełni nie mogę być zadowolony, bo z przeciętniakami słabo mi idzie. Może to dlatego, że źle ustawiłem instrukcje dla drużyny. Nie wiem, ale z taktyką zawsze miałem duże problemy. :wink:

Ciężko dobrać taką taktykę, do wygrywania, ale są i tacy, co przegrywają np. tylko 3 mecze w calym sezonie, przy około 50 meczach :wink:
Ostatnio zmieniony 15 lis 2007, 21:36 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lis 2007, 21:35

Zaccardo wymiata na prawej obronie.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 15 lis 2007, 21:40

A ja Wam Polecam Quaresme :P
No ja ManCity taktyka 4-4-2 z Liverpoolem potrafie uciagnąc remis nawet z moja przewagą (2 bramki nie uznane :x ) a ze słabszym ledwie remis bądź porażka i to troche dziwne.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 15 lis 2007, 21:44

lisek_chz pisze:Jak wygląda wasz 4-2-3-1? Mogę poprosić o screena ?;>

to moje ustawienie i skladzik, chyba po 3 sezonie

Obrazek

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 lis 2007, 21:49

Wielkie dzięki, a jakieś instrukcje dla drużyny ustawiałeś? :wink: Nie wiem, czy nie zacząć grać tą taktyką, ale mialbym mały problem z drugim def. pom. Jeden to Diarra, ale drugi? Nie kupiłem w końcu De Rossiego a i Gilberto nie mam. Zostaje Denilson.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 15 lis 2007, 21:55

U mnie bardzo dobrze spisywali sie w tej dwojce na srodku pomocnicy o dosc ofensywnym profilu, jak Baptista, Riquelme czy Sneijder. Strzelali dosc sporo bramek.

Z ustawien indywidualnych to dalem full atak napastnikowi i temu za nim, i jednemu srodkowemu pomocnikowi dalem ustawienia dla DMa. reszte reguluje dal calej druzyny i zmieniam przed meczem. Generalnie grajac Realem nie jest zle z taktyka, no ale troche punktow zdobylem.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 lis 2007, 0:59

baziu pisze:Brakuje tu czegoś takiego jak sympatia do trenera Razz hehe gdzie piłkarz za trenerem w ogień Laughing
Nie wiem czy Totti by za mną wskoczył w ogień ale w ulubieńcach ma mnie wpisanego i każdy jego indywidualny sukces jest przez niego komentowany że to oczywiście tylko moja zasługa :] Nie wiem czy ciebie Quaresma też ma wpisanego w ulubieńcach i może wtedy poszedłby za tobą do innego klubu :think:

A moje 4-2-3-1 wygląda trochę inaczej niż peepe bo tak :arrow:

-----x----
--x-x-x--
----------
---x-x---
-x-x-x-x-

czyli bardziej defensywnie bo ci dwaj pomocnicy są defensywni zazwyczaj a czasem jeden jest normalnym pomocnikiem ze strzałką do góry do środka lub u siebie czasami gram 4-1-1-3-1 a jak przegrywam to i 2-4-3-1 lub 4-1-3-2 :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 lis 2007, 5:06

Dzisiaj rozegrałem trochę meczy. Na samym początku pobawiłem się i zmieniłem taktykę:

----x--x----
------x-----
x-----x---x-
------x-----
---x-x-x---

Na papierze to wygląda dziwnie, ale w praktyce się sprawdza. Słabsze drużyny ogrywam wysoko. Problem w tym, że z takimi drużynami jak LFC, czy Chelsea nie mogę wygrać. Szczególnie w przypadku Chelsea. Przegrałem u siebie 2-1, więc wyszedłem z gry bez zapisywania. Rozegrałem ten mecz ponownie (inna taktyka) i taki sam wynik. ['] Jutro muszę coś zmienić, może w instrukcjach? :think:
Yukasz pisze:czyli bardziej defensywnie bo ci dwaj pomocnicy są defensywni zazwyczaj
Włoch. :lol:

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 16 lis 2007, 8:37

no a ja gram 5-3-2
------GK-----
---O--O--O---
DM---------DM
-----P--P------
-----OP------
---N--N---
środkowy obronca jako jako libero, a reszta jako srodkowi, DM jako skrzydłowi. I indywidualne ustawienia ustawiam tuż przed meczem zanim wcisne graj
i jestem pod wrażeniem. 68 meczy ligowych bez porażki :D Ale duża role w taktyce ma także rozmowa motywacyjna przed meczem z Arsenalem na wyjeździe ustawiłem że musimy wygrać i po 20 min było 0-3 :!: ostatecznie 1-4, tak samo w meczu 1/2 z Chelsea Londyn na SB ustawiłem ze musimy wygrac i po pierwszym meczu 1-4 dla mnie. Teraz pozostał mi już tylko finał z Juve

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 16 lis 2007, 9:32

ja jak pisałem wcześniej grałem Milanem... lecz po pierwszym sezonie zrezygnowałem... miałem 170 :shock: mln euro na transfery i nikogo znaczącego niesprzedałem. Chyba Simicia tylko :roll: . Niewiem jak wy ale taką sume gotówki to ja lubie mieć po 3-4 sezonie a nie w 2 odrazu.
Dlatego też zacząłem grać Man Utd. Mam już luty kupiłem Pandeva, Breno,Moutinho no i paru małolatów do U-18 Geniuszem wykazał się mój pierdzielony prezes, który sam sprzeda Pique za 10 baniek :( . Ja gram diamentem i klasyczną 4-4-2 z bardzo ofensywnymi pomocnikami i lekko wysuniętymi obońcami. Diamentem gram tylko wtedy gdy brakuje mi napadziorów (aktualnie teraz bo Rooney i Pandev połamani, Tevez wraca po kontuzji to musi grać Saha albo Ronaldo) narazie nie przegrałem meczu :) i mam nadzieje że tak zostanie.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 16 lis 2007, 10:43

to jak kolega nie lubi miec tyle kasy niech wezmie sobie jakiis slabszy klub chociazby typu Saint Etienne itp.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 16 lis 2007, 14:13

Milanem grałem bo jestem jego fanem. Ale suma pieniedzy mnie przeraziła :P. Na początku gram dobrymi zespołami ponieważ sprawdzam zawodników i ligi :). Póżniej przejde sobie na Galatasaray albo Dynamo Kijów.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 16 lis 2007, 15:42

Jak ktoś ma kilka milionów do wydania to na atak polecam Cassano. Antek świetnie gra i strzela masę bramek.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lis 2007, 18:21

Nebula RN pisze:polecam Cassano
Ja go miałem w Realu i dla mnie na 12 meczy nie strzelił żadnej bramki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”