HSV (zbiorczy) - Strona 15

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 29 sie 2007, 20:14

Michał M pisze:
Van der Vaart pisze:A więc już po całej niemieckiej prasie huczy informacja na temat przejścia do HSV Romeo Castelena.
To chyba dobry transfer, widać po nim, że HSV trzyma się kierunku niderlandziego w sprowadzaniu nowych zawodników :wink: Na pewno ma to plus przy aklimatyzacji, w końcu czy Holandia czy Belgia, to blisko do Hamburga.

Gratuluję przejścia P. Intertoto, oby tak dalej w P. UEFA :wink:
W poprzedniej kolejce jak wiemy Hamburger przegrał na wyjeździe z Bochum 1:2. Ten rywal wyraźnie nie pasuje Rothosen, bowiem w rundzie wiosennej ubiegłego sezonu, VFL rozgromił na ówczesnym AOL Arena HSV aż 3:0.

Transfer Castelena to dobre posunięcie. Już po pierwszych spotkaniach w nowej drużynie widać, że zawodnik ten ma olbrzymi wachlarz umiejętności.

Teraz w czwartek, Dinozaury zagrają rewanżową batalię o fazę grupową Pucharu UEFA z Honvedem Budapeszt. Na wyjeździe było 0:0. Myślę jednak, że w rewanżu nie powinno być problemów, choć nigdy nic nie wiadomo.

A i jeszcze muszę wspomnieć o niedzielnym klasyku Bundesligii, czyli Hamburger - Bayern :P Miejmy nadzieję, że będzie to piękne starcie z dużą ilością pięknych zagrań, a nie z większą dozą przewinień.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 9:01

Van der Vaart pisze:A i jeszcze muszę wspomnieć o niedzielnym klasyku Bundesligii, czyli Hamburger - Bayern :P Miejmy nadzieję, że będzie to piękne starcie z dużą ilością pięknych zagrań, a nie z większą dozą przewinień.
No o to ostatnie to już Hamburczycy muszą się postarać, bo jak na razie symptomem ostatnich spotkań Bayernu jest koszenie naszych graczy, co odbija się niestety na naszej liście kontuzjowanych :?

Dla zainteresowanych - drugi już w tym sezonie "Nord-Sued Gipfel" będzie pokazywany na żywo na Sportklubie (niedziela, 17) - znowu muszę się przejechać do rodziców :P

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 30 sie 2007, 9:17

Michał M pisze:
Van der Vaart pisze:A i jeszcze muszę wspomnieć o niedzielnym klasyku Bundesligii, czyli Hamburger - Bayern :P Miejmy nadzieję, że będzie to piękne starcie z dużą ilością pięknych zagrań, a nie z większą dozą przewinień.
No o to ostatnie to już Hamburczycy muszą się postarać, bo jak na razie symptomem ostatnich spotkań Bayernu jest koszenie naszych graczy, co odbija się niestety na naszej liście kontuzjowanych :?

Dla zainteresowanych - drugi już w tym sezonie "Nord-Sued Gipfel" będzie pokazywany na żywo na Sportklubie (niedziela, 17) - znowu muszę się przejechać do rodziców :P
Myślę, że jak HSV zagra tak jak z Hannoverem albo Leverkusen to będzie to ciekawy mecz. No, ale cóż mecz meczowi nie równy, co pokazał ostatni mecz z Bochum. Szkoda trochę Kompany'ego, bo bardzo przydałby się nam w meczu z wami. Teraz boję się o obronę bo Reinhardt to jedna wielka niewiadoma.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 9:23

Van der Vaart pisze:Szkoda trochę Kompany'ego, bo bardzo przydałby się nam w meczu z wami. Teraz boję się o obronę bo Reinhardt to jedna wielka niewiadoma.
Kompany sam sobie winien :] A co do Waszego osłabienia w obronie, to my w końcu też nie przyjedziemy z najsilniejszym atakiem. Reinhardt był dość pewny w swoim czasie, ale to chyba ze dwa lata temu było - od tego czasu jest już tylko uzupełnieniem, także faktycznie niewiadoma :wink:

Tak czy inaczej, mecz między tymi drużynami na pewno wzbudzi emocje - oby jak najwięcej pozytywnych :beer:

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 11 paź 2007, 17:22

A tym razem drużyna z HSH Nordbank Arena pokonała Arminię Bielefld 1-0. Póki co jest czwarte miejsce w tabeli, co na pewno bardziej cieszy niż w poprzednim sezonie, gdzie to Hamburger SV znajdował się w strefie spadkowej. Forma jest nawet dobra. Co prawda, zwycięstwa nie są wysokie, bo zazwyczaj 1-0, (Z Borussią 3-0, na wyjeździe. Mamy jakiś patent na drużyny z górnej półki), to jednak należy się cieszyć i z tego. Mam nadzieję, że dalej Hamburger będzie wygrywać i inkasować kolejne ważne punkty a szczytem marzeń moich jest co najmniej drugie miejsce w Bundeslidze i awans do Ligi Mistrzów.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 paź 2007, 8:22

Effi pisze:Z Borussią 3-0, na wyjeździe. Mamy jakiś patent na drużyny z górnej półki),
Ja bym nie nazwał Borussii drużyną z górnej półki :wink:
Effi pisze:a szczytem marzeń moich jest co najmniej drugie miejsce w Bundeslidze i awans do Ligi Mistrzów.
Co najmniej, mówisz :?: Tzn. że chodzi Ci po głowie też zdobycie mistrzostwa Niemiec? Żeby to zrobić (a sądzę też i żeby osiągnąc 2 miejsce), potrzeba trochę więcej niż Rafaela van der Vaarta :wink:

Faktem jest, że HSV wiedzie się dużo lepiej niż w zeszłym sezonie - i dobrze. Ale trzeba przyznać, że głównie w tym zasługa trenera Stevensa i van der Vaarta. Najprawdopodobniej jednak i jednego i drugiego zabraknie w następnym sezonie, więc dobrze byłoby, gdyby HSV zaczął się powoli na ten moment przygotowywać :wink:

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 14 paź 2007, 1:19

Wiem, że do Bayernu w tym sezonie nikt nie ma prawa się nawet zbliżyć na krok, dlatego po głowie chodzi mi raczej drugie miejsce w Bundeslidze. To jest niestety konieczne, żeby zatrzymać na następny sezon Rafaela Van Der Vaarta(awans do LM). Wiemy, iż walczy o niego cała piłkarska Europa. Mógłby śmiało grać w najlepszych klubach świata. Co do Borussi. Ja myślę, iż można nazwać tą drużynę klubem z górnej półki. I choć ostatni sezon im nie wyszedł (zresztą ten też nie idzie im pomyślnie), to jednak uważam iż można pamiętać o tym, co ten klub grał jeszcze pare lat temu, mając w swym składzie świetnych zawodników, jak Ricken, Reuter, Zorc, Sammer, Amoroso, Woerns. Dlatego wygrana HSV z BVB bardzo mnie cieszy. Ja myślę, tak jak w poście wyżej, że w tym sezonie drużynie z HSH Nordbank Arena wiedzie się o wiele lepiej aniżeli w poprzednim i...niech tak już pozostanie :) Van Der Vaart w składzie i byt w Lidze Mistrzów to moje marzenie na następny sezon ;) Kto wie, może się uda.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 paź 2007, 10:17

Effi pisze:W Co do Borussi. Ja myślę, iż można nazwać tą drużynę klubem z górnej półki. I choć ostatni sezon im nie wyszedł (zresztą ten też nie idzie im pomyślnie), to jednak uważam iż można pamiętać o tym, co ten klub grał jeszcze pare lat temu, mając w swym składzie świetnych zawodników, jak Ricken, Reuter, Zorc, Sammer, Amoroso, Woerns.
Fakt, że to była świetna drużyna, wielki klub w latach 90-tych (stawiany na równi z Bayernem z tego okresu), a i jeszcze świetny zespół na początku wieku :wink: Jednak teraz to co gra Borussia, to jedynie mizerne wspomnienie minionej świetności. Jeszcze sporo czasu minie, zanim ten klub chociaż w części przybliży się do dawnych osiągnięć. Stąd moje twierdzenie, iz na obecną chwilę Borussia nie zalicza się do górnej półki BL :wink:
Effi pisze: Ja myślę, tak jak w poście wyżej, że w tym sezonie drużynie z HSH Nordbank Arena wiedzie się o wiele lepiej aniżeli w poprzednim
Było nie było, nie okupujecie juz miejsc spadkowych, a to juz jest zasadnicza różnica :wink: Myslę, że HSV stać na awans do europejskich pucharów, pytanie tylko czy stac ich na awans do LM i zatrzymanie van der Vaarta (sądzę, że prędzej uda się to pierwsze, niz drugie).

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 17 paź 2007, 19:47

Pare lat temu HSV gralo znacznie lepiej a teraz znowu kiepa.Oni są jak sinusoida.bodajze w 2000 roku grali w Lm pozniej slabo w bundeslidze pozniej znowu dobrze w Lm ale w lidze znowu slabo itd.Zapewne za 2 lata znowu sie podniosa i za kolejne 2 znowu spadna.Lepiej akby Van Der Vart odszedl z tamtad bo juz sie tam wypalil i powinien grac regularnie w Lidze "Miszczów" hehe.Pozdro

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 20 paź 2007, 14:01

Masz trochę racji. To już niestety nie jest HSV z lat osiemdziesiątych i HSV, które nie przegrało około czterdziestu spotkań w jednym sezonie. To nie jest też HSV, które w ów latach zdobywało miejsca premiowane Ligą Mistrzów. Ale do dzisiaj pamiętam sezon 1999/2000, o którym wspomniałeś gdzie zajęliśmy 3 miejsce, a najlepszym strzelcem drużyny był... Hans Jorg Butt. I choć dwa sezony temu zapaliło się światełko nadziei, to musieliśmy się pogodzić z kompromitacją w LM. Bardzo bym chciał, żebyśmy grali tak jak w sezonie 1982/1983 gdzie to pokonaliśmy Juventus 1-0 w najważniejszym meczu sezonu - finale LM. Wracając na ziemię, dziś mecz na HSH Nordbank Arena z mistrzem Niemiec, który akurat teraz jest bez wyraźnej formy. Myślę, że możemy liczyć na trzy punkty. Drużyna ze Sttutgartu przegrywa mecz za meczem i zajmuje niskie miejsce w tabeli. Drużyna Huuba Stevensa jest czwarta i zależy im na takim prestiżowym zwycięstwie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lis 2007, 14:29

Szok (choć może nie az tak duży, bo pogłoski były wcześniej) dla HSV! Huub Stevens odchodzi po zakończeniu sezonu do PSV Eindhoven ! Jak tłumaczy on sam - ze względów rodzinnych (ma cięzko chorą żonę).

Ciężko będzie HSV znaleźć godnego następcę takiego trenera - z walki o utrzymanie doprowadził HSV z powrotem do czołówki BL.

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 15 lut 2008, 11:18

No tam, nie chciałbym się przechwalać, ale HSV wygrało wczoraj na wyjeździe z FC Zurich 3:1 i awans do następnej rundy, jest praktycznie przesądzony :P Tym bardziej mnie cieszy, że wszystkie gole padły po zejściu z boiska Van der Vaarta(kontuzja) :oops: bo nareszcie nikt mi nie powie, że Hamburg wygrał dzięki Holendrowi 8)

Zadziwiła mnie troszeczkę taktyka Stevensa na ten mecz. Mianowicie, ustawił on defensywnego pomocnika Kompany'ego, a na środku obrony zastąpił go Reinhardt. Trochę bałem się o taki wariant, bo w końcu to ważny mecz pucharowy, no ale Huub wiedział co robi i chwała mu za to.

Szkoda, bramki straconej w końcówce, ale tak jak już pisałem awans jest praktycznie w kieszeni.

PS. A Atouby dalej nie widać. Eh, co za człowiek :lol:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 15 lut 2008, 11:27

Michał M pisze:Stąd moje twierdzenie, iz na obecną chwilę Borussia nie zalicza się do górnej półki BL :wink:
To zależy, jak interpretować "górną półkę Bundesligi". Jeśli przez to sformułowanie rozumiesz pierwsze trzy zespoły, to rzeczywiście - BVB nie należy do tego grona.
Van der Vaart pisze: P.S.
A Atouby dalej nie widać. Eh, co za człowiek :lol:
No, niestety. Ale piłkarz z niego niezły.

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 15 lut 2008, 11:56

No Atouba czasami umie nieźle zakręcić. Zarówno na boisku jak i poza nim :lol:

Jeszcze co do meczu Zurich - HSV. Zarówno bramka Trochowskiego, jak i dla Zuricha to trochę szmaty były :lol: Szczególnie ta Trochowskiego, strzał wydawał się łatwy do obrony.

Dla Zurich natomiast gol padł po olbrzymim zamieszaniu, wogóle czy był tam piłka przekroczyła linię bramkową?Jak już to tylko minimalnie. Rost miał trudną sytuację, futbolówka leciała bardzo szybko. Mało czasu na reakcję, ale i tak powinien to wyjąć. No tam, ale każdemu się zdarza. Wybaczamy Frankowi, tym bardziej że mecz już był wygrany. 8)

No tam, ale Jarolimowi to strzał się udał. Palce lizać :oops:
Jak ktoś nie widział to daje

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 lut 2008, 12:44

10 pisze:
Michał M pisze:Stąd moje twierdzenie, iz na obecną chwilę Borussia nie zalicza się do górnej półki BL :wink:
To zależy, jak interpretować "górną półkę Bundesligi". Jeśli przez to sformułowanie rozumiesz pierwsze trzy zespoły, to rzeczywiście - BVB nie należy do tego grona..
Wow, nie ma to jak cytat z przed pół roku :P Jako górnę półke zaliczam pierwszych 6-7 drużyn BL. I BVB z pewnością się do nich nie zalicza :]
Van der Vaart pisze:No tam, nie chciałbym się przechwalać, ale HSV wygrało wczoraj na wyjeździe z FC Zurich 3:1 i awans do następnej rundy, jest praktycznie przesądzony :
Na 200% :wink: I bardzo dobrze, im więcej drużyn z BL dalej, tym lepszy współczynnik UEFA dla Niemiec 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”