Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 213

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 20 lis 2007, 20:39

Nie doszukujcie sie tutaj konfliktu czy tez problemów o pieniądze. "Sobol" to nie ten typ zawodnika i człowieka.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 20 lis 2007, 20:43

Ponoć chodzi o jakieś problemy osobiste.Naprawde szkoda, na boisku zawsze dawal z siebie wszystko.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 20 lis 2007, 20:51

Gość Anonimowy pisze:Ponoć chodzi o jakieś problemy osobiste.Naprawde szkoda, na boisku zawsze dawal z siebie wszystko.
rózne media róznie piszą ale myśle ze są to powody osobiste, a nie problemy osobiste

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 lis 2007, 21:29

Ponoc w telewizji mowili, ze zrezygnowal z powodu problemów w rodzinie. Czy jakos tak. :wink:

Jego wybór, wie facet co robi. Ja tam plakac nie bede :P Do ME jeszcze sporo czasu, moze jakis DM wyskoczy z formą i bedzie ok.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 lis 2007, 21:39

Ja rowniez za sobolem nie bede plakal chociaz dziwi mnie ze facet nie chce pojechac na Euro.....moze zmieni jeszcze zdanie

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 lis 2007, 23:25

Może chciał zrobić wielkie show wokół siebie ...

no wiecie, ponoć nie gada z mediami od kilku lat i teraz bedą akcje niczym w 2 Sezonie PB :P

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 21 lis 2007, 10:09

Wprawdzie Serbowie nie przegrali u siebie od ponad 3,5 roku, to również Polacy mają się czym pochwalić. Akurat z najbliższym rywalem nie doznali porażki już od 27 lat! Dokładnie 26 kwietnia 1980 w meczu w Borovie, Jugosławia pokonała naszą kadrę 2:1. Od tamtego czasu nasi piłkarze już nie pozwolili odnieść zwycięstwa drużynie dowodzonej obecnie przez Javiera Clemente.

Potem z Serbami graliśmy tylko czterokrotnie. Dwa mecze kończyły się naszym zwycięstwem, natomiast dwa podziałem punktów.
Co ciekawe, Serbia była naszym ulubionym rywalem przed wojną, z którą stoczyliśmy aż 10 pojedynków! Zdarzały się mecze, że rywal urządzał nam niezłe lanie, jednakże kilka spotkań zapisało się w annałach.

Prawie 70 lat temu to właśnie na Jugosławii wywalczyliśmy swój pierwszy w historii awans na mistrzostwa świata. Zawodnicy z Bałkanów zrewanżowali się za porażkę 20 lat później. Tym razem to oni byli lepsi od naszych piłkarzy i pojechali na mundial.
Do dziś jednak miło wspominamy konfrontację z 1974 roku. Na mistrzostwach świata w RFN "Orły Górskiego" zwyciężyli "Plavi" 2:1, dzięki czemu zagrali o trzecie miejsce na świecie.
MG/ASinfo

Dotychczasowe pojedynki Polski z Serbią

6 września 2006: Warszawa, Polska - Serbia 1:1 (1:0) - eME; Radosław Matusiak 30 - Danko Lazović 71

Razem: 1 mecz; 1 remis, bramki: 1-1.

Dotychczasowe pojedynki Polski z Serbią i Czarnogórą

16 listopada 2003: Płock, Polska - Serbia i Czarnogóra 4:3 (2:0) - T; Andrzej Niedzielan 27, Grzegorz asiak 30, Kamil Kosowski 73, Maciej Żurawski 82 - Branko Bosković 70, Zvonimir Vukić 79, Ivica Illiev 88
15 sierpnia 2005: Kijów: Polska - Serbia i Czarnogóra 3:2 (3:1) - T; Tomasz Frankowski 30, 42, Grzegorz Rasiak 37 - Nikola Zigić 32, Nemanja Vidić 59

Razem: 2 mecze; 2 zwycięstwa Polski, bramki: 7-5 dla Polski.

Źródło: www.soccer.com.pl/

Wydaje mi się że passa biało-czerwonych zostanie dzisiaj przerwana, gdyż w kadrze Polski zabraknie głównego fundamentu drużyny czyli Smolarka,Boruca itp.itd. A Beenhakker zapowiedział, że walka o jakikolwiek koszyk go nie interesuje. Serbia natomiast musi zwyciężyć i liczyć na porażke Portugalii wtedy będzie miała 3pkt straty i jeden zaległy mecz. Z drugiej jednak strony zawodnicy, którzy wystąpią dzisiaj w naszej reprezentacji będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony selekcjonerowi. A nie życze zwycięstwa Serbii, gdyż mimo ostatnio złej predyspozycji piłkarzy to Portugalia jest dla mnie państwem, któremu również kibicuje.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lis 2007, 10:56

Diamen23 pisze:Radek Sobolewski kończy reprezentacyjną karierę
Dziwi mnie to.

Człowiek ambitny nie po to wspina się na szczyt, by na ostatniej prostej zrezygnować... Sobolewski to naprawdę wspaniały, ambitny, waleczny zawodnik i jestem pewna, że z powodu błahostki na pewno nie porzuciłby reprezentacji. Żałuję bardzo, bo to jeden z moich ulubionych piłkarzy, ale - z drugiej strony - może na jego miejsce znajdziemy godnego następce i wyjdzie nam to tylko na dobre.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 lis 2007, 18:30

futbolowa pisze:Dziwi mnie to

No mnie też choć szczególnie zmartwiony nie jestem. Na środku ewentualnie mogą zagrać Darek Dudka i Lewandinho. Choć Sobola mi żal, oby wyszedł z tych problemów na prostą.

Co do tych wszelkich spekulacji na temat naszego wyniku na Euro 2008, które toczą się tu od jakiegoś czasu to są one watre tyle co wróżenie z fusów przez starą cyganke. Takie ot nieszkodliwe pustosłowie. Jest zdecydowanie za wczesnie na twierdzenia w stylu "Polska na szanse na medal" albo "Polska to nawet z grupy nie wyjdzie". Nawet grup nie znamy nie mówiąc juz o tym, że w kwestii formy/kontuzji/przynależności klubowej naszych zawodników wszystko jest możliwe. Wystarczy, że nasze podstawowe trio ofensywne (Ebi, Krzyniu, Kuba) wypadnie z obiegu i będzie [']. Oczywiście może się też spełnić możliwość bardziej optymistyczna, którą nakresliłem kilka stron wstecz, oby!

Dziś mecz z Serbią a GW donosi o grupie 200 rozrabiających kiboli co ciekawe bez żadnych barwa. Kim są ci kibole? Jaką bronia walczą? I z kim?

Tego wszystkiego i jeszcze więcej dowiecie się z Sensacji XX wieku prowadzonych przez mopogłowa.

Dość dnieoczekiwany skład reprezentacji: Fabiański - Wasilewski, Jop, Bąk, Bronowicki - Łobodziński, Wawrzyniak, Lewandowski, Kosowski - Murawski - Rasiak

Rasiak :lol:

PS: Chciałem sobie kupić bilet na Euro2008 :?

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,4691401.html

UEFA \o/
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 18:33 przez franz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 lis 2007, 18:31

Leo znowu zaskoczyl :wink: Wawrzyniak w srodku pola :?: Powtarza sie sytuacja z Dudka :wink: Zobaczymy, co po przerwie pokaze Rasiak. Mimo slabego meczu w sobote, kolejny raz w podstwie wychodzi Lobodzinski.
P.S. Szkoda, ze Kuszczak tylko na lawie :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2007, 18:33

Troche zaskakuje Wawrzyniak oraz Rasiak, spodziewalem sie w ataku Matusiaka :P Ale chyba Leo wie co robi :wink:
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 18:34 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 lis 2007, 18:34

franz pisze:
futbolowa pisze:Dziwi mnie to

No mnie też choć szczególnie zmartwiony nie jestem. Na środku ewentualnie mogą zagrać Darek Dudka i Lewandinho.
"Ewentualnie"... A zmiennicy?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 lis 2007, 18:35

10 pisze:A zmiennicy?
Dzisiaj na tej pozycji chrzest przejdzie Wawrzyniak :wink: Widac, ze Leo szuka :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2007, 18:41

W Polonii jest dobry defensywny pomocnik, i nawet zostal przez Leo zauwazony. Na razie jest na liscie rezerwowej, ale moze sie jakos przebije, Rafal Grzyb sie nazywa. Polecam.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lis 2007, 18:41

Kpina z Kuszczakiem. To jedyne co mi się nasuwa. Czy to tak nieistotna różnica, między kimś kto wystąpił 2 razy w Pucharze Ligi, a kimś kto bronił już w tym sezonie w Premiership i LM i prezentował się bardzo dobrze. Raczej śmieszy mnie tłumaczenie trenerów bramkarzy(naprawdę 2 jest potrzebnych?), którzy powiedzieli, że pod tego rywala lepszy będzie Fabiański. Fajnie, że wybieramy bramkarza pod rywala. To ciekawa zagrywka. Ale w sumie trudno było oczekiwać, aby Dawidziuk nie forsował Fabiana. Nic nie mam do Łukasza. Osobiście bardzo go lubię. Ale mam głębokie przekonanie, że 2 bramkarzem reprezentacji na dzień dzisiejszy powinien być Tomek Kuszczak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”