Family Guy - Strona 3

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.

Jak ma wyglądać przyszłość tego tematu?

quiz o Family Guy
7
30%
luźna dyskusja o wszystkich serialach animowanych
11
48%
nie głosuje
5
22%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 lis 2007, 0:17

Ruszyła jakis czas temu 6 seria, jak na razie dla mnie trzyma poziom, wyłaczajac pierwszy odcinek- parodie star wars, moze dlatego,że ja nigdy nie byłem fanem tej serii. Ruszył tez American Dad, pierwszy odcienk z nowej serii spokojnie mozna umieścić na tej samej połce co FG.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 lis 2007, 1:16

A mi się jak na razie 6 sezon nie spodobał (ogladałem 3 odcinki). Oczywiście są fajne momenty, ale zdecydowanie te gorsze przeważają. Z kolei mojemu koledze, który fascynuje sie Star Wars bardzo przypadł do gustu odcinek parodiujący ten film. Stewie jako Lord Vader wymiata :P

Spodobał mi się motyw z homoseksualistą ginekologiem. Za to z pełną luboscia po raz wtóry wracam do piatego sezonu: "He he he he he he he and another he he he"do melodii Gliniarza z Beverly Hills ssie.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2007, 18:58 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 lis 2007, 6:00

Z wydarzen naprawde istotnych to w srode zakonczyl sie jedenasty sezon South Park.

Szosta seria FG faktycznie trzyma poziom.Poziom FG of kors.Dwa ostatnie odcinki byly naprawde niezle.

Z przemyslen okolokreskowkowych chcialbym dodac iz Wlatcy Moch sa do bani (pierwszy odcinek bralem na trzy tury natomiast legendarne juz "Wykopki" obejrzalem z grymasem narastajacej irytacji).Kompletnie nie rozumiem fascynacji ta kreskowkach (przez litosc uzyje tego slowa) ktora wystepuje wsrod polskiej mlodziezy.Swiadczy to albo o zataczajacej coraz szersze kregi glupocie albo o nieznajomosci SP FG czy chocby Simpsonow.
Naprawde MEN powinno sie pochylic nad tym niepokojacym zjawiskiem.

South Park rzadzi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 lis 2007, 19:18

Chlopaczek pisze:Poziom FG of kors.
Poziom Himalajów of kors.
Chlopaczek pisze:South Park rzadzi.
Chyba z tej strony, po której stało ZOMO.

Wracając do South Parku to jestem ignorantem i moja znajomość opiera się tylko na pełnometrażowej produkcji. Nie było złe, ale nie zmusiło mojego lenia do większego zainteresowania się serialem. Podobnie jest z Simpsonami, których kojarze z wczesnych lat młodzieńczych jak jeszcze w TV leciały. Z Głową rodziny było inaczej. Mam bardzo ambiwalentny stosunek do American Dad, bo kilka motywów było świetnych, ale generalnie jest to sequel FG, czyli moich himalajów (pozostaje nieśmiertelny Monty Python) poczucia humoru, mojego autorytetu wtej dziedzinie i pozostaje niesmak gdyż AD nigdy nie będzie FG. Stewie i Peter rządzą.

A Włatców Móch ogladałem raz i stwierdziłem, że to bardzo słabe. Żeby nie powiedziec dosadniej - żenujące. Ale o gustach się nie dyskutuje.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 lis 2007, 20:04

Babel pisze:Chyba z tej strony, po której stało ZOMO.
To ZOMO spalowalo FG.

Qter
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qter » 19 lis 2007, 21:55

Włatcy móch faktycznie trochę mało wyszukany humor prezentują, za Southparkiem też szczególnie nie przepadam.

Zdecydowanie wolę Simpsonów, Futuramę, czy Family Guy'a właśnie. Chociaż w tym ostatnim chwilami jak dla mnie przeginają.

Jakby co polecam http://www.kreskowki.fani.pl gdzie można siekać kreskówki bez ściągania.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 20 lis 2007, 8:07

Chlopaczek pisze:Z przemyslen okolokreskowkowych chcialbym dodac iz Wlatcy Moch sa do bani

Zgadzam się w pełni - żenujący poziom. Nawet South Park jest lepszy.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 20 lis 2007, 9:04

a kojarzycie drawn together?? przerysowani na mtv jakiś czas lecieli...no miód, a co do ?Simpsonów to za łepka nie widziałem różnych dobrych podtekstów jak dsziś

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 lis 2007, 15:20

Pisakk pisze:
Chlopaczek pisze:Z przemyslen okolokreskowkowych chcialbym dodac iz Wlatcy Moch sa do bani

Zgadzam się w pełni - żenujący poziom. Nawet South Park jest lepszy.
Zgadzam sie z pierwszym zdaniem zgadzajacego sie ze mna Pisakka.Pozwole sobie jeszcze dodac iz gdyby Wlatcow Moch przeniesc na niwe polskiej polityki to w starciu z nimi nawet UPR by zdobylo wystarczajaca ilosc glosow zeby przegroczyc prog wyborczy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 lis 2007, 20:49

Jakaś dziwna ta ankieta.

Nie można w sposób jednoznaczny i absolutny stwierdzić "Co lepsze?" .

Lubie i cenie zarówno South Park jak i Family Guy a wybór pomiędzy serialami, które w niebezpieczny sposób zblizają sie do poziomu "Himalajów" jest jakimś nieporozumien. Oczywiście poziomu Himalajów FG nie zdobył i nigdy nie zdobędzie bo na tym poziomie jest tylko Monty Python i FG może mu co najwyzej ssać. Zresztą w ankiecie brakuje serialu The Simpsons i miłośnicy Homera mogą czuć się oszukani zwłaszcza, że początkowe serie The Simpsons też zblizają sie do poziomu "Himalajów".

Co do 6 serii FG to jestem jak na razie rozczarowany. Tragedii nie ma ale wysokiego poziomu jak na razie nie trzyma. Mocno rozczarował mnie pierwszy odcinek, a to dla tego, że Star Wars'ów nie lubie, nawet bardzo nie lubie.

W kwestii dennego serialu pt. Włatcy Móch (już ta pisownia tytułu i napisów w serialu doprowadza mnie do szału) to popieram zdanie Chłopaczków, Bąbelków, Pisaczkków i wszyskich, którzy wylewają kubły pomyj na ten badziewsiaty serial. Kompletnie nie rozumiem fascynacji młodzieży tym serialem albo może przestałem się już zaliczać do grupy "młodzież" i po prostu nie jestem trendy, foxy i jazzy. No cóż starość (nie)radość.

W kwestii formalnej to: Kontynuujemy ten quiz(zgadywanke) z FG czy czekamy na kolejnych miłosników FG, bo skoro w temacie "Przyjaciół" mogą działać 3 osoby to tu chyba też, nie?

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 20 lis 2007, 21:10

yyy a pytanie mam...FG leci gdzieś w tv obecnie?? bo wiem że kiedyś na tv4 mozna było obejrzeć :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 lis 2007, 21:32

Family Guy mozna w Polsce ogladac chyba tylko na Comedy Central.Niewiele osob ma dostep do tego kanalu.

Jezeli chodzi o Drawn Together to durnowate (takie mialo chyba byc) ale ma swoje momenty.Kapitan Hero jest dobry.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 20 lis 2007, 21:39

Początek 6 FG to rzeczywiście był mały falstart, ale obecnie wyszystko idzie w dobrym kierunku i nie ma co specjalnie narzekać.
Podpisuje sie za to pod wszelkimi deklaracjami jakoby Włatca jak i jego móchy były wielce chjowym serialem, który nie wiedzieć czemu wzbudza nieproporcjonalny do jakośc produktu entuzjazm, nietylko młodziezy gimnazjalnej, ale i mediów. Z tego co ja wiem, to stara Czesia(podonno jakis guru w tym serialu) klaszcze u Rubika, także mówie veto!

Ktos tam wspomniał o Drawn Together, właśnie sciągam, cudów sie nie spodziewam,a miejsce emisji wzbudzau mnie watpliwości co do pozoimu humoru jaki jest tam prezentowany, ale sie zobaczy.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 20 lis 2007, 21:54

wlatcy moch daje dzisiejszej mlodziezy poczucie elitarnosci spowodowane wypaczonym i dziwnym poczuciem humoru. nie pytajcie, czemu niby. sam nie wiem.

co do fg - mi sie nowa seria spodobala. bylo pare mocnych momentow, stewie kills lois jest odcinkiem swietnym. generalnie jest, co ogladac.

a slyszeliscie moze o strajku setha?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2007, 15:41

Widze dwa wyjscia:

1) Temat jest w grach forumowych, więc mozna śmiało kontynuować zgadywankę tak jak to robią 3 osoby w "Friends", bo wyglada ze w FG jest wiecej ludzi chetnych, przynajmniej zdeklarowanych chetnych.

2) Dyskusja rozciagneła się na inne seriale wiec można zmienić dział, temat o ile takowy już nie istnieje i dyskutować o wszystkich serialach.

Wybór nalezy do Was. Za chwile wstawie ankiete, bo to, że FG bije na łeb na szyje SP jest oczywistą oczywistoscią .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”