Eliminacje Mistrzostw Europy 2008 Austria/Szwajcaria - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 21 lis 2007, 22:42

czy ja wiem Chorwacja na 3-2 :) niestety nie oglądam meczu :( ale z tego co czytałem (i kumpel mi mówił) karny dla Anglii kontrowersyjny ale cóż na razie jest 3-2 i Anglia nie jedzie na Euro :) w sumie to się ciesze zarozumiali Anglicy tak krytykowali Erikssona że to trener z poza Anglii itp a tu proszę swój trener jeszcze gorzej prowadzi kadrę (przykład Beckhama) być może to ich nauczy trochę pokory chociaż czy ja wiem ten naród z natury jest trochę zbyt pewny siebie. A co do Rosji jeżeli wejdą potwierdzi się to że Hiddink jest cudotwórcą. 4 miejsce z Koreą (co prawda kontrowersyjne) na MŚ, awans z Australią i świetna gra (pechowo odpadli z Włochami po karnym z kapelusza) teraz wielce prawdopodobny awans z Rosją na Euro (kosztem Anglii!!) CI holenderscy trenerzy czynia cuda :D no ale cóż jeszcze piłka w grze...

piłka już nie jest w grze :D Anglicy przegrali 3-2 a Rosja wygrała 1-0 a więc Euro 2008 bez Anglii

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lis 2007, 22:57

I jak tu nie kochac głupiej Anglii, juz byli w drugim koszyku, juz witali sie z Polska w grupie, juz byli w ćwierćfinale, a sa w koszyku... koszu na śmieci, bo ich gra w tych elminacjach i dzisiejszy symbol Wembley sie do tego nadaje w 100%. Chorwaci pokazali sie z kapitalnej strony w tych elminacjach, sporo pracy tam zostało zrobione i byc moze wreszcie bedize tak jak w 1998... Brawo dla Rosji i Chorwacjii, a brukowce w Anglii niech pisza, że Rosjanie kupili Chorwatow, choć wczesniej podobno Roman załatwil awans naszych sasiadow juz w meczu z Izraelem.
Naprawde piekne elminajcje.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 lis 2007, 23:01

Swietny mecz. :D Przynajmniej dla mnie. Te zmiany humoru, kocham to :)

Wracajac jednak do meczu: Zasluzony wynik dla Chorwacji, ktorzy byli w kazdym aspekcie lepsi od Agnlikow. Naprawde nie wiem jak ci drudzy mogli tak nisko upasc pod wodza tego "trenera". Juz za Svena bylo tak zle, ze myslalem ze gorzej byc nie moze. Widac mylilem sie. Przeprowadzil jedynie dobra zmiane z Beckham`em, ale w moim przekonaniu za pozno. Po strzeleniu bramki na 2:2 Anglia za bardzo sie cofnela i pogubila taktycznie. Co jednak najbardziej bylo widoczne u Anglikow - slabe posiadanie pilki. Czyli cos co np. swietnie opanowali Hiszpanie. I Chorwaci w dzisiejszym meczu tez. Wielkie brawa za walke, mimo, ze praktycznie grali o pietruszke i gratulacje za zwyciestwo. Anglii zycze lepszego selekcjonera i lepszej umiejetnosci utrzymywania sie przy pilce gdy trzeba. Acha i zycze im jeszcze lepszych bramkarzy, wystarczy takich jak my mamy :)

Ciekawe kto dostanie teraz Mercedesy od Milionera? :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lis 2007, 23:01

Widać niektórzy bardziej sie cieszą z odpadnięcia Anglików niż awansu Polaków :lol:

Ja sie nie ciesze z ich odpadnięcia, choć żaden Kanonier tam nie grał - teraz będzie jeszcze więcej pieprzenia o tym, że w Anglii gra za mało Anglików. Tak jakby mieli złych graczy.

W sumie to chyba jest to jedyna sensacja.
Ciekawe kogo dostaniemy do grupy. Losowanie 2 grudnia, jeśli się nie mylę.
Berik pisze:Moze i maja najlepsza lige swiata, ale "dzieki temu" w kadrze narodowej zbyt duza liczba zawodnikow grzeje lawe w klubach , a jeden z najlepszych klubow(Arsenal) nie ma praktycznie zadnego Anglika.
a kto im borni grac lepiej niż obcokrajowcy ?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 23:04 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 21 lis 2007, 23:02

"Angole, Angole ..ja was ole ole" chcialoby sie zaspiewac niczym Norbi :lol:

Teraz trzeba wyciagnac wnioski na Wyspach. Moze i maja najlepsza lige swiata, ale "dzieki temu" w kadrze narodowej zbyt duza liczba zawodnikow grzeje lawe w klubach , a jeden z najlepszych klubow(Arsenal) nie ma praktycznie zadnego Anglika. Jesli nadal angielscy kopacze beda kosztowac duzo wiecej, od zagranicznych zawodnikow, to nadal bedziemy ogladac naplyw do Premiership pilkarzy z importu. No i ten nieszczesny Arsenal. W sumie ten przepis o bodaj 5 wychowankach to naprawde dobry pomysl :think:

Aha zapomnialbym o wybawicielu z pol - amatorskiej ligi zza oceanu....

PS: pilka wschodnia dokopuje bogatemu zachodowi coraz czesciej...tylko szkoda, ze Wlosi awansowali :(

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 lis 2007, 23:04

['] Nie wiem co mam powiedzieć. :( Dostali taki prezent od Izraela i nie wykorzystali tego.
liam pisze:w sumie to się ciesze zarozumiali Anglicy tak krytykowali Erikssona że to trener z poza Anglii itp a tu proszę swój trener jeszcze gorzej prowadzi kadrę (przykład Beckhama) być może to ich nauczy trochę pokory chociaż czy ja wiem ten naród z natury jest trochę zbyt pewny siebie.
Też byłbym zarozumiały mając taki skład i mimo wszystko łatwą grupę. :roll: Anglia powinna była wyjść i to z pierwszego miejsca. Z drugiej strony jestem zadowolony, bo jakby dzisiaj padł remis wyszliby z drugiego miejsca. Moglibyśmy a nich trafić, a tego bym nie chciał. :? Być może spotkamy się z ... Niemcami. :o

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 21 lis 2007, 23:07

ja też należe do tych którzy się cieszą z powodu braku awansu Anglików:) choc z drugiej strony patrząc na całą medialność przyszłych mistrzostw nie wyobrażam sobie ich bez angolów... ale jakoś to bedzie, fajnie, że w końcu jestesmy lepsi od nich ;p probuje sobie wyobrazić jaka atmosfera będzie panowała teraz w angielskiej piłce - przecież to naród w którym chyba najwieksza część ludzi interesuje się tym sportem
w pozostałych meczach raczej bez niespodzianek, wszystko zgodnie z planem, awans Turcji, Szwecji i Portugalii planowy

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lis 2007, 23:08

Ciesze się bardziej niż jak Polacy wywalczyli awans. Wreszcie ktoś utarł Angolom nosa. Myśleli, że Macedonia wygrała to Chorwaci oleją i dzisiejszy mecz. A tu psikus 8) Może wreszcie ktoś sie weźmie za Premiership. Czytałem, że mają pomysł żeby wnieść limit obcokrajowców, ale chyba to bujda bo kasa ważniejsza...

P.S.

Panowie daliście mi ostrzeżenie. Wybaczcie, ale nie codziennie Anglia ponosi taką klęskę. Nie da się tego odkręcić?????

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 lis 2007, 23:09

Bardzo mocno ściskałem kciuki za Chorwatów :P
To było naprawde piękne :D
Czytałem sobie szydercze komenty Angoli na ich forach po przegranej Ruskich z Izraelem :P

"ten się śmieje, kto się śmieje ostatni"

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 lis 2007, 23:09

Mogli sie troche bardziej postarac na ten koniec Eliminacji albo chociaz stracic jakies sensowniejsze bramki i nie w 1 min ale i tak brawa da niektorych a szczegolnie Lewandowskiego bo nawet niezle gral :P

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 21 lis 2007, 23:10

Hehe i Angole nie pojechali wkoncu zabraknie tych cwaniaczkow na jakiejs waznej imprezie ,Brawo Chorwaci :D

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 lis 2007, 23:12

Ten wczesniejszy psot to mi temtay sie pomylily :P
Hehe i Angole nie pojechali wkoncu zabraknie tych cwaniaczkow na jakiejs waznej imprezie ,Brawo Chorwaci
Chyba brawa dla Ambramowicza za odpowiednia "motywacje" . Mercedens Benz przeciez bryka niczego sobie 8)

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 21 lis 2007, 23:14

myhalek_acm pisze:

Chyba brawa dla Ambramowicza za odpowiednia "motywacje" . Mercedens Benz przeciez bryka niczego sobie 8)
tym bardziej w Chorwacji :D, ciekaw jestem czy każdy piłkarz dostanie jakąś nagrodę czy tylko bedzie to prezent zbiorowy, bądź co bądź siły zewnętrzne też brały w ty udział :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 lis 2007, 23:17

fieldy pisze:Ja sie nie ciesze z ich odpadnięcia, choć żaden Kanonier tam nie grał - teraz będzie jeszcze więcej pieprzenia o tym, że w Anglii gra za mało Anglików. Tak jakby mieli złych graczy.
Pieprzenie się nawet zaczęło u nas na forum, minute po Twoim poście. ['] :arrow:
Berik pisze:No i ten nieszczesny Arsenal.W sumie ten przepis o bodaj 5 wychowankach to naprawde dobry pomysl Think
Wręcz zajebisty. :roll: Kadrowo Anglia jest bardzo mocna i czy w Arsenalu będzie o kilku Anglików więcej nie robi wielkiej różnicy.

Sorry, ale skoro piłkarz, który w tym sezonie strzelił kilka bramek w Premiership, kosztuję w tak młodym wieku 15 milionów funtów, to ja dziękuję. Chodzi mi tu o Agbonlahora. :roll: To jeden z przykładów. Zgadnij dlaczego Wenger kupił Sagne, a nie Richardsa?
Hehe i Angole nie pojechali wkoncu zabraknie tych cwaniaczkow na jakiejs waznej imprezie ,Brawo Chorwaci Very Happy
Jakieś problemy z dzieciństwa? Czyżby Anglicy się nad Tobą znęcali w dzieciństwie i zmuszali Cię do jedzenia płatków cynamonowych? Radość niektórych jest żenująca. Ciesz się z awansu naszych, a nie z czyjegoś nieszczęścia. :roll:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 21 lis 2007, 23:28

guru pisze:Kadrowo Anglia jest bardzo mocna
zwlaszcza z grzejacymi lawe Phillipsami, Bridge'ami, Defoami i innymi tworami ze Stanow.

Moze to troche zle ujalem bo Arsenalu jako klubu nie chcialem atakowac, bo nic do nich nie mam. Chodzi o calosc pilki angielskiej i wszystkiego z nia zwiazanego....sprzedawanie klubow, jakims miliarderom od razu podnosi cene za zawodnikow; angielskie kluby tez jakas nie lubia robic transakcji, bo zawyzaja umiejetnosci swoich grajkow wzgledem ceny- Bent :lol:
Zbyt duzo ludzi przychodzi z zagranicy, bo zbyt duzo cudzoziemcow rzadzi juz pilka angielska.Wenger jest inteligentny i bierze tanich nie znanych kolesi, z ktorych robi porzadnych zawodnikow. Nie ma zakazu wiec korzysta. Nie chodzilo mi o zaatakowanie Arsenalu. Powiedzmy, ze 3 kadrowiczow z tych grzejacych lawe lub nawet krzeselka na trybunach :lol: w Chelsea, czy The Reds mogloby pojsc do Arsenalu i np. tam walczyc z wiekszym powodzeniem o pierwsza "11". Nawet kibice domagaliby sie pewnie kadrowicza w wyjsciowym skladzie. No i Arsenal nie szasta tak pieniedzmi, i kupuje dzieciakow, a bardziej doswiadczony zawodnik i w dodatku reprezentant kraju powinienm miec przynajmniej teoretycznie latwiej, zeby grac.

Nie wiem czy to dobrze ujalem :think:
chyba nie ,ale pozno jest i w dodatku jeszcze mi do konca choroba nie przeszla :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”