Eliminacje Mistrzostw Europy 2008 Austria/Szwajcaria - Strona 16

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 lis 2007, 0:54

Toriqy pisze:mam swoje zdanie....co do taktyki bo wyskoczylo mi ze temat jest skasowany....gadasz glupoty....defensywna taktyka prowadzi?daje zwyciestwa?....napisalas ze bez defensywnie nastawionej taktyk idaleko sie nie zajedzie...a co zrobila Barcelona rok temu ze swoja ofensywna taktyka?i co robi Manchester(tym bardziej ze mu kibicujesz) ze swoja ofensywna taktyka....moze zgarnie nawet potrojna korone.....takze nie mow ze dzisiejszy futbol musi byc defensywny aby wygrywac ....bo wcale tak nie jest....to zalezy od pilkarzy i trenera....
Powtórzę się: co ci po tym, że będziesz miał X bramek strzelonych, skoro straconych będzie 2X? :>
Nie mówię, że trzeba grać tylko defensywnie, bo to przecież byłoby chore. Sama preferuję otwarty futbol, ale mam świadomość, że bez dobrej obrony naprawdę daleko się nie zajdzie.

Toriqy
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toriqy » 22 lis 2007, 0:55

normalnie?....zalezy co pod tym pojeciem rozumiesz...bo nie bardzo wiem o co ci chodzi...czy o moje poglady i moje zdanie czy styl wypowiedzi...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 lis 2007, 0:56

kow3l ['] podniosłeś mi ciśnienie na 220. Nie wiem od czego zaczynać, nie wiem czy jest sens wchodzić z Tobą w dyskusje... :roll: Chociaż spróbuje.
kow3l pisze:Bramkarz - kazdy wloski bramkarz w serie a jes lepszy (w serie b zreszta tez;-))
Co do pozycji bramkarza to się zgodzę.
kow3l pisze:Boczni obroncy - Zambrotta , Grosso (i paru innych) jest o niebo lepsza indywidualnie niz jakis tam Bridge czy kto tam jeszcze wystepuje.
Cole, Neville, Lescott [zarówno środek jak i lewa strona]. Dodajmy jeszcze do tego świetnego młodego Richardsa. Bridge i Shorey- solidni zmiennicy.
kow3l pisze:Cannavaro (choc nawet w hiszpani tak opluwany przez media byl podpora obrony z dobyl z realem mistrzostwo) z Nesta wyprawiali akie rzeczy w obronie, ze sie w glowie nie miesci. Tutaj bym dal mniejszy plus Italii bo chocby p Terry to tez klasowy obronca. Choc jesli chodzi o dzisiejszy mecz wyspiarzy to pardon - Lescott, Campbell to sa juz sporo gorsi...
Acha, a o takim zawodniku jak Rio Ferdinand, to już nie słyszałeś? Jest lepszy zarówno ad Cannavaro jak i Nesty. Z tym Lescottem to już mnie dobiłeś, a zaraz potwierziłeś, że to co napisałeś wcześniej w najmniejszym stopniu nie jest prawdą. Mianowicie-
Mase meczy widzialem serie a i Premier League.
kow3l pisze:Przejdzmy do pomocy- Pirlo jest bez dwoch zdan lepszy od swojego "rywala" na tej pozycji. Totti tez.
jakiego rywala? Lamparda, Gerrarda?
kow3l pisze:Tak samo uwazam ze Toni Jets lepszy od Croucha, ale tutak sa ponoc zdania podzielone...
To jak już podałeś najlepszego napastnika Italii, to może wypadałoby także wspomnieć o najlepszym angielskim napastniku [Rooney]?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 lis 2007, 0:58

Toriqy pisze:normalnie?....zalezy co pod tym pojeciem rozumiesz...bo nie bardzo wiem o co ci chodzi...czy o moje poglady i moje zdanie czy styl wypowiedzi...
A nie mówiłam? :P
Mniej chaosu, zalecałam.
Poza tym, nie bez przyczyny ktoś wymyślił wielkie litery i znaki przestankowe.

guru przywracasz mi wiarę w człowieka :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lis 2007, 1:02

Toriqy pisze:normalnie?....zalezy co pod tym pojeciem rozumiesz...bo nie bardzo wiem o co ci chodzi...czy o moje poglady i moje zdanie czy styl wypowiedzi...
Zdecydowanie to drugie. W jaki celu walisz te wielokropki? :think: :shock:

Toriqy
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toriqy » 22 lis 2007, 1:07

kto chce zrozumiec ten zrozumie....kto nie chce nie zrozumie....nie piszemy tu rozprawek na dany temat tylko wypowiedzi...pisze to co mysle....nie patrze na to co napisalem 10 razy po to zeby pozniej ocenzurowac, poprawic znaki int. itp...to sa tak zwane tematu na goraco i w tych tematach lubie sie wypowiadac zaraz po fakcie....znajac zycie jutro ochlone i pisalby troszeczke inaczej....fora sa po to zeby wyrazac swoje zdanie i to wlasnie tu robie

edit:

a jak myslisz?....rownie dobrze moglbym ci zadac pytanie po co walisz te buzki?....odpowiedz jest prosta tak jak na te wielokropki

wp za post pod postem, kolejny już tego wieczoru // fieldy

kow3l
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kow3l » 22 lis 2007, 1:10

guru teraz ty mi podniosles cisnienie. Co do A. Cola sie zgodze. Jakos zapomnialem o nim. Lewy obronca jest lepszy po angielskiej stronie, tym bardziej, ze w reprezentacji Italii czesto na tej pozycji graja pilkarze, ktorzy w klubach graja na innej . Co do reszty pbroncow? Ferdinand lespzy od Cannavaro? Jak pilka nie przelatuje nad jego glowa i ma sie ruszyc pare krokow to sie haczy o wlasne nogi. Niziutki Cannavaro, ktorego slabostka powinna byc gra glowa akurat sobie dobrze radzi. O jego atutach - zwrotnosci, wyczuciu itd to nie poroownuje, bo szkoda slow...

Pirlo jest na pozycji DEFENSYWNEGO pomocnika (bo na takiej gra wg mnie duzo lepszy niz Gerrard. Totti jest wg mnie lepszy pilkarsko, technicznie niz Lampard. Ten ostatni ma wg mnie manie kopania byle silniej. Nie wazne ze wysoko i niecelnie. Fizycznie jest lepeij przygotowany Anglik, ale tylko wg mnie w tym jest lepszy.

Co do napastnikow to nie wiem czy akurat Toni jest najlpeszym napastnikiem Italii. Jest paru rownorzednych, choc niekoniecznie graja w kadrze. Co do Rooneya napisalem wczesniej- nie wiem jak on by sobie poradzil grajac tym systemem co Wlosi, jakos nie wydaje mi sie zeby zrobil furore. Jednak stwierdzilem,ze tutaj mozna mooocno polemizowac...;-)

Nawiasem mowiac nie twierdze, ze angielscy pilkarze sa kiepscy. Euro bez Anglii bedzie dziwne, ale czasami wydaje mi sie, ze kibice angielscy troche przeceniaja swoja reprezentacje. jesli pierwsyz, drugi, trzeci raz nie wychodzi to chyba daje to do myslenia? Bo wydaje mi sie czytajac niektore wypowiedzi (nie mam akurat w zamysle tego forum, bo rzadko tu zagladam) ze jednak nie [/quote]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 lis 2007, 1:21

guru pisze:Jakieś problemy z dzieciństwa? Czyżby Anglicy się nad Tobą znęcali w dzieciństwie i zmuszali Cię do jedzenia płatków cynamonowych? Radość niektórych jest żenująca. Ciesz się z awansu naszych, a nie z czyjegoś nieszczęścia. Rolling Eyes
Że sie wtrącę - Ja jak większość osób też się cieszę z odpadnięcia Angoli mimo że ogólnie nic do nich nie mam ale fajnie jak jeden faworyt odpada i następnym razem będzie miał więcej szacunku do swoich rywali. I jakoś nic złego mi osobiście Anglicy nie zrobili więc nie rozumiem twojego zbulwersowania guru, znaczy trochę rozumiem bo kibicujesz Arsenalowi z Premiership ale cieszenie się że odpadli nie uważam za jakieś zboczenie czy coś takiego. Taki jest świat i dla mnie normalne jest że kibic Barcelony cieszy się z potknięcia Realu i odwrotnie itp
guru pisze:Kadrowo Anglia jest bardzo mocna i czy w Arsenalu będzie o kilku Anglików więcej nie robi wielkiej różnicy.
Jeśli by wprowadzono limit obcokrajowców to reprezentacja na pewno by na tym nie ucierpiała a nawet zyskała bo ci co się nie łapią do składów swoich drużyn graliby zamiast grzać ławę.
Jednak zgodzę się że Anglicy potencjał mają tylko muszą jeszcze znaleźć kogoś kto poukłada te puzzle.

A propos Puzzli, które są dla mnie jeszcze śmieszniejszego KLIK
:roftl3:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 lis 2007, 2:17

Na pewno i Austriacy i Szwajcarzy cieszą się brakiem angielskiej ekipy. Jeżeli ktoś widział dokument o kibicach angielskich podczas mundialu w Niemczech to wie dlaczego. Większy spokój i mniej rozrób. A my cieszmy sie bo odpadł nam mocny rywal z rozgrywek grupowych. Fakt że tam już nie będzie słabeuszy, ale ENG to ENG :P
Toriqy pisze:a jak myslisz?....rownie dobrze moglbym ci zadac pytanie po co walisz te buzki?....odpowiedz jest prosta tak jak na te wielokropki

Przyjacielu jesteś tu nowy. Zaakceptuj zwyczaje tu panujące albo odejdź. Tu dyskutuje się a nie narzuca własne zdanie. Myślę że wielu przyzna mi rację.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 lis 2007, 8:50

Rety, ale bajzel :shock: Nagle z dyskusji o odpadnięciu Anglików zrobiła się jak widzę kłótnia o wyższości/niższości Anglii nad Włochami. Powiem krótko - jak na razie wyniki obu reprezentacji wskazują na zdecydowaną wyższość tych drugich :]

Ja generalnie cieszę się z odpadnięcia Anglików, mniej więcej z podobnych powodów co Yukasz :wink: Sami Anglicy powinni to potraktować jako odpowiedni moment na małą rewolucję w drużynie. Czasami nie dostanie się do jakiejś wielkiej imprezy to nie katastrofa (choć tak by mogło się wydawać) a dar od losu. Weźmy na przykład dwóch mistrzów Europy - Holandii z 88 r. i Danii z 92 r. - obydwie reprezentacje nie znalazły się we wcześniejszych wielkich imprezach (odpowiednio MŚ'86 i 90) i jak widać, dość wcześnie potrafiły się odrodzić :wink:
kow3l pisze:Co do napastnikow to nie wiem czy akurat Toni jest najlpeszym napastnikiem Italii.
Akarin, gdzie jesteś? :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 lis 2007, 9:59

kow3l pisze:Co do Rooneya napisalem wczesniej- nie wiem jak on by sobie poradzil grajac tym systemem co Wlosi, jakos nie wydaje mi sie zeby zrobil furore.
Ale w jakim celu on ma grać tym samym systemem, co Włosi? :|
Yukasz pisze:Jeśli by wprowadzono limit obcokrajowców to reprezentacja na pewno by na tym nie ucierpiała a nawet zyskała bo ci co się nie łapią do składów swoich drużyn graliby zamiast grzać ławę.
O tak, popieram.
Jasne, najlepsi angielscy piłkarze prezentują nam się na boiskach całej Europy, ale są też tacy, którzy swoich szans nie dostają i nie mają możliwości zaprezentować się, bo w taki Arsenalu np. nie ma dla nich miejsca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”