Maciej Żurawski - Strona 9

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 gru 2007, 23:09

Wątpię, aby była to opcja polska. Głównie ze względu na zarobki. Jeśli nie mogą dać trochę więcej Kosie to co dopiero Żurawiowi, który wymagania ma pewnie trochę wyższe. Trudno odnosić się do propozycji z Izraela, czy ze Stanów, bo nie wiadomo czy takie rzeczywiście były, czy to tylko wymysły prasy. W sumie to doszedłem do wniosku, że naprawdę sprawą drugorzędna jest gdzie odejdzie Żuraw. Najważniejsze, żeby pograł te pół roku i pokazał że stać go jeszcze na grę w reprezentacji. Jeśli zostanie w Celticu, w co wątpię to będzie to równoznaczne z poddaniem się.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 gru 2007, 23:26

kaczy pisze:USA, Wyspy Brytyjskie, Polska czy może Izrael ?
Polska nie wchodzi w gre, na wyspach az tak sie dobrze nie zaprezentowal aby dostac angaz w jakims sredniaku
W sumie w Izraelu tez ostatnio kasa jest wiec calkiem realne. Ja jak pisalem wczesniej klubu europejskiego dla Zurawia nie widze :!:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 28 gru 2007, 9:59

Osobiście uważam, że najlepiej by było jak by poszedł grać do USA i zarobił by kase i skoro jego umiejętności porównywane są do umiejetności Beckhama, to napewno grałby tam w podstawowej 11, co najbardziej potrzebuje przed mistrzostwami.
Zgadzam się z czeherem i tez uważam, że w europejskim klubie dla Żurawia miejsca nie ma. Ale póki co Maciuś sam powiedział, że nie ma żadnych konkretnych ofert z żadnego klubu, więc nie ma co gdybać, bo na końcu zostanie w Celticu w drużynie rezerw :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 gru 2007, 12:39

baziu pisze:skoro jego umiejętności porównywane są do umiejetności Beckhama
umiejętności Zurawskiego porównywalne do umijętnosci Beckhama na pewno NIE sa :shock:

Man Utd,Real Madryt- Beckham
Lech Poznań, Wisła Kraków, Celtic Glasgow - Żurawski
ktoś nie widzi różnic :?:

Żurawski sobie klub na zachodzie znajdzie na pewno nie z najwyższej półki ale znajdzie - może coś w Grecji, może cos w drugiej hiszpańskiej
tu nie ma problemów - ale jako ze Zuraw nie bardzo umie sie odnajdywać w nowym środokisku kariery na zachodzie juz nie zrobi

pójść do USA to jak zesłać sie na emeryture żurawski ma jeszcze czas równie dobrze mógłby tam pojechac w wieku 35 lat a i tak dałby rade

dla mnie powrót do Wisły i walka o LM czyli wypożycznie pół roczne - nie uda sie w Wiśle w LM - odchodzi gdzieś indziej proste i z korzyścią dla obu strony - a przy okazji - wykonalne :arrow: ale: 'nie bo nie' , 'bo to polska' , 'bo to na zachodzie lepsze kluby' itp itd szkoda ze tak sie nie stanie

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 28 gru 2007, 12:49

vakabayashi pisze:umiejętności Zurawskiego porównywalne do umijętnosci Beckhama na pewno NIE sa
Nie wyciągaj zdania z kontekstu. Bo akurat klub w którym gra Beckham chciał Żurawskiego bo widział w nim gwiazde na miare własnie Beckhama. I była juz rozmowa na ten temat dużo wcześniej. :wink:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 gru 2007, 12:52

ktoś nie widzi różnic :?:
ja widzę, Żuraw m w CV więcej klubów :P

Ja jestem w grupie tych ludzi dla których obojętne jest gdzie przejdzie Maciek, byleby grał :]
Na pewno jeśli następną rundę pogra w słabej lidze to będzie to dla niego większy pożytek niż same treningi w Celticu.
Na prawde nieważne gdzie :D

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 gru 2007, 13:19

baziu pisze:Nie wyciągaj zdania z kontekstu
ale ono sie w oczy rzuca :wink: jeśli chodzi o to ze Zurawski bedzie w klubie w MLS gwiazdą to możliwe ze tak bedzie ale na miera Beckhama też na pewno nie. a poza tym nie ma obok siebie spiewającej Victoii :P
Moofasa pisze:ja widzę, Żuraw m w CV więcej klubów
no to tu jest spora różnica, kilku klas bym powiedział :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 gru 2007, 19:45

vakabayashi pisze:dla mnie powrót do Wisły i walka o LM czyli wypożycznie pół roczne - nie uda sie w Wiśle w LM - odchodzi gdzieś indziej proste i z korzyścią dla obu strony - a przy okazji - wykonalne
Owszem wykonalne ale dla mnie malo realne bowiem Zuraw nie ma juz takich ambicji jak kiedys, moze i z czystej kurtuazji mowi ze zmieni klub aby jechac na ME bo pewnie w glebi duszy ma swiadomosc ze i tak pojedzie na nie bowiem w koncepcji Leo jest stalym pkt ot taki dobry duszek
Zawodnikowi w tym wieku chodzi przede wsyztskim o zapewnienie sobie dobrego bytu na przyszlosc a wiec krotko $
Zurawski w polskiej lidze osiagnal juz wsyztsko i watpie aby mogl sie karmic stwierdzeniem - powalcze poraz enty z Wisla o LM - bo ile razy on juz do tego podchodzil a i tym razem na Wisle potencjalnie bedzie czekac bardzo silny rywal bo z obiegu wypadl juz ten fenomenalny sezon z UEFA Wislakow a wiec realnie mozna walczyc jak wejda nowe przepisy

Co do MLS to odbieram ja zupelnie inaczej od jakis 2 lat to juz nie ta egzotyka i amatorka jak w ;latach 90. Poszlo do przodu wystarczy popatrzec na repre USA i zawodnikow, wlasnie z MLS

Reasumujac nie zdziwie sie jak Zuraw zostanie w Celticu, ile to juz razy mial odejsc a caly czas grzeje tam lawe

daimont
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Żurawski powinien pójść do Manchesteru united

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daimont » 31 gru 2007, 18:35

Według mnie Żurawski powinien pójść do Manchesteru united

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Żurawski powinien pójść do Manchesteru united

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 01 sty 2008, 15:47

daimont pisze:Według mnie Żurawski powinien pójść do Manchesteru united
Tam już do rozwieszania siatek mają doświadczonych fachowców :lol: Tak na poważnie, to Maciek niech szuka klubu, gdzie pewne będzie miał granie i strzelanie jeżeli chce jechać na Euro. Pieniądze swoje już Wiśle i Celticu zarobił więc na to już nie powinien się podpalić.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 07 sty 2008, 21:20

Fishbone na poczatek to powiem ze fajny nick mam perfum o takiej same nazwie :D
Fishbone pisze:Tak na poważnie, to Maciek niech szuka klubu, gdzie pewne będzie miał granie i strzelanie jeżeli chce jechać na Euro. Pieniądze swoje już Wiśle i Celticu zarobił więc na to już nie powinien się podpalić.

Dokladnie. Nawet niech idzie nawet do ligi polskiej na jakies polroczne wypozyczenie i niech tam sie ogrywa bo musi byc gotowy na euro. najgeorsze to ze nawet jak nie bedzie gral to i tak pewnie zostany powolany. Leo z niego latwo nie zrezygnuje.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 lut 2008, 0:59

Hej Hej Hej, nie 'JuEsEj' ,żadne LA Galaxy, żaden Izrael ani Polska ...

Myślę że mogło być ciut lepiej, ale lepsze to niż nic :wink:
Liczę na regularne występy Maćka i dobrą integrację z klubem :)

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 02 lut 2008, 20:31

Są plusy i minusy tej przeprowadzki.

Minus jest taki, ze Larissa to cienki klub, Żuraw się w nim nie rozwinie, jeśli nie będzie tam gwiazdą to...to znaczy że Żuraw juz się skończył :/

Plus jest taki że będzie regularnie grał i będzie przygotowany na Ero.

Wydaje mi się że najlepszym roziązaniem byłby jednak powrót do Polski, do Wisły lub Lecha. Liga by na tym zyskała!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 lut 2008, 20:42

Hamek84 pisze:Liga by na tym zyskała!

Za to portfel Macieja nie za bardzo

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 02 lut 2008, 21:08

...to też chciałem napisać ale się powstrzymałem. Zawód piłkarza to praca jak każda inna, idziesz tam gdzie dają Ci wiecej!

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”