Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 29

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 27 paź 2007, 10:39

To już raczej pewne, że zostanie trenerem Totenhamu. Ciekawe jak sobie poradzi w innej lidze. W tym sezonie nie uda mu się najprawdopodobniej już nic zwojować z tym klubem. Ciekaw jestem jak będzie grał Totenham Ramosa i czy jego styl będzie odpowiedni na angielskie boiska. Teraz w drużynie nastąpi walka o podstawową jedenastkę, przyszedł nowy trener i każdy startuje od zera. Pewnie z Totenhamu zrobi się drugi Liverpool i już w zimie Ramos zatrudni kilku Hiszpanów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2007, 11:02

Remik pisze:W tym sezonie nie uda mu się najprawdopodobniej już nic zwojować z tym klubem
W lidze nie, ale przecież ma Puchar Anglii, Puchar Ligi, Puchar UEFA.
Poza tym do miejsca gwarantujacego gre w Pucharze UEFA traci 11 pkt. Więc przy dobrze wykonanej robocie jest w stanie to dorobić w tych 30 meczach co zostały do końca.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 paź 2007, 11:15

Zwłaszcza, że piłkarzy ma ku temu odpowiednich :] .

Ciekaw jestem tylko czy ta cała szopka wpłynie mobilizująco na zespół. Do tej pory grali dosyć dobrze, brakowało jedynie tego czegoś... Jeszcze przed sezonem Tottenham wydawał się godnym rywalem do walki o czołową trójkę Premiership, a teraz pozostała im walka o Puchar UEFA. Czy to nie piękne :lol: ?

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 27 paź 2007, 15:03

Wchodze sobie po powrocie ze szkoły a tutaj taki news :shock: Ramos mnie zaskoczył bo Sevilla i Tottenham imo stoją mniej więcej na tej samej półce z tą różnicą że klub z Hiszpanii zdobył dwa razy Uefa. W Sevilli zostawił zespól który długo budował, który z roku na rok był co raz lepszy i w przyszłości mógł już zaliczać się do Europejskich gigantów. A tutaj taki numer. Nie wiem czy zrobił to dla kasy bo nie znam jego zarobków z hiszpanii ani tych przypuszczalnych które ma dostawać w Anglii ale czy Ramos poleciał na kasę? Mi się zdaje że raczej nie :wink: Może po prostu jest ambitny? W składzie ma paru dobrych graczy na których może 'oprzeć' grę, z pewnością w zimowym okienku kogoś sprowadzi (może kogoś ze swojego byłego klubu?). W tym sezonie już w EPL raczej nic nie zdziała, może zdobędą UEFA to w następnym sezonie przynajmniej będą mieli zagwarantowany udział w europejskich pucharach, ale to już za daleko w przyszłość wychodzę. Na pewno pod wodzą Juande, Koguty wyjdą ze strefy spadkowej i zacznie się ten 'lepszy' okres w sezonie, i taki klub z takimi zawodnikami nie będzie musiał się wstydzić zajmując przed ostatnie miejsce w lidze :]

Tylko jednie pytanie.. czemu tak późno :?:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 28 paź 2007, 10:00

No i Ramos został trenerem Tottenhamu. Dla kibiców Kogutów jest to na pewno bardzo miła informacja. Twórca największych sukcesów Sevilli, powinien odbudować siłę ekipy z Londynu, aby ta osiągała takie wyniki jakie powinna. Zwłaszcza, że moim zdaniem Sevilla wcale nie ma dużo lepszego składu od Tottenhamu. Może jakich Puchar Ligi bądź Puchar Anglii uda się zdobyć. Ja jakoś nie przypominam sobie kiedy ostatni raz Koguty wywalczyły jakieś znaczące trofeum.
Zobaczymy tylko, jak Ramos poradzi sobie w Anglii. Według mnie nie będzie miał jakiś większych problemów z odnalezieniem się w angielskich realiach futbolu. Jest to na tyle klasowy i doświadczony szkoleniowiec, że powinien sobie dać radę. Pozostaje tylko czekać na rozpoczęcie jego pracy.

Ciekawe, jak na powitanie swojego nowego trenera zagrają zawodnicy w dzisiejszym meczu. Coś czuję, że będzie kolejna porażka... ten sezon mnie tego nauczył :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 paź 2007, 12:04

I właśnie o to mi chodziło - odchodzi Jol i natychmiast jest zastępowany przez nowego trenera i nie ma jakiejś wegetacji z asystentem czy inną zapchaj dziurą i dopiero wtedy negocjacje z potencjalnymi kandydatami. I tym lepiej że nowym trenerem zostaje taki fachowiec jak Ramos. Jednak w tym sezonie nie spodziewałbym się cudów i nie liczyłbym na grę w LM na co niektórzy liczą (do niektórych chyba nigdy nie dotrze fakt że przepowiednie odnośnie słabego Arsenalu można wrzucić do wiadra i do końca sezonu będą wyczekiwali kryzysu i spalenia się młodej drużyny :lol: ) :roll: Liczę że Koguty zagrają w następnym sezonie w PUEFA co także łatwe nie będzie i zajdą jak najdalej w pozostałych rozgrywkach :P A dopiero od następnego sezonu można liczyć na kolejny n-ty już szturm na jedno z czterech pierwszych miejsc, może tym razem sie uda :lol:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 28 paź 2007, 12:11

Wydaje mi się, że zimą Ramos dostanie jakieś fundusze na transfery i kupi jakiś wartościowych graczy. Ciekawie to wszystko się zapowiada.
Asystentem Ramosa ma być był zawodnik Chelsea i Tottenhamu, czyli Urugwajczyk Gustavo Poyet.
Teraz na pewno Juande będzie poznawał drużynę i zawodników i tak od razu z marszu nie będzie można oczekiwać jakiś zawrotnych wyników, ale runda wiosenna może należeć właśnie do Kogutów.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 paź 2007, 12:20

Co ciekawe Del Nido chce pozwac Tottenham, ze ci kontaktowali sie z Ramosem za jego plecami.

Ramos na pewno bedzie chcial dokonac jakis transferow zima i pieniadze bedzie mial na pewno wieksze do dyspozycji niz w Sevilli. I z pewnoscia tez wyda je z glowa i nie kupi np. drugiego Benta.

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 29 gru 2007, 17:46

6-4 :zgon:
Ci to dopiero potrafią dostarczyć emocji :lol: .

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 gru 2007, 17:49

Barbatov show. :o Co jak co, ale Tottenham ma świetną ofensywę. Natomiast dziwię się, że stracili tyle bramek. King już wrócił.

Keane znowu nie strzela karnego.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 29 gru 2007, 17:50

No miazga
rozegrał się Tottenham
No i pokazali charakter - 3 razy wynik gonili i się udało

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 gru 2007, 17:52

Jaki wynik :o . Meczu co prawda nie oglądałem, ale sam fakt strzelenia aż czterech bramek na takim poziomie rozgrywek to już coś. Tottenhamowi gratulujemy Bertbatova :] .

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 29 gru 2007, 17:55

Spursi nie zwalniaja tempa :o Ostatnio 5-1 z Fulham, teraz jest juz 6-4 a mogła byc siódemka gdyby Keane wykorzystał karnego. Takie spotkania warto ogladac :D Tylko te tracone bramki troche martwią, ale ważne że przyszły zwycięstwa i wspinanie sie w gore tabeli. Oby tak dalej :spoko:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2007, 17:56

a dopiero pisałem w temacie ManU, że wcale taki słaby nie jest. Pisałem o 4 golach i 8 asystach :lol: teraz ma po równo - 8, chyba że coś jeszcze asystował.

Spurs ciagle to samo grają. Dużo strzelają, dużo traca - jest jedna mała zmiana, teraz przynajmniej wygrywają.
Dużo pracy przed nimi, ale coś dobrego już widać. Keane znów pudłuje z wapna, 2 pudła w tak krótkim odstępie czasu, a wcześneij chyba miał 100% skutecznosci :think:

Dobrze, że ich już mamy z gowy w tym sezonie [choć jest CC jeszcze :D]

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 29 gru 2007, 18:07

fieldy pisze:a wcześneij chyba miał 100% skutecznosci
No miał miał, ale coś mu się chyba celownik rozlegulował :roll:

Mecz trzymający w napięciu tym bardziej, że na nich postawiłem :P.
Dobrze, że nie opadali z sił po każdej bramce Reading tylko walczyli do końca. A Berbatov po raz kolejny pokazał swoje umiejętności. Brawo za walke, albo nawet za zwycięska wojnę. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”