Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 344

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 29 gru 2007, 19:35

a po 2 ?
:shock:

Powiedzmy, że powoli się do niego przekonuję. :lol:

Arsenal liderem na tą chwilę. :?
fieldy pisze:przedtem było że dno totalne Very Happy
Nie przekręcaj, to było o pierwszej połowie dzisiejszego meczu w jego wykonaniu :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 gru 2007, 19:46

Nie wiem jak graliśmy w pierwszej połowie bo nie miałem okazji oglądać, ale czytając wasze komenty to chyba bez fajerwerków. Z tego co teraz widzę jest o niebo lepiej, głównie jeśli chodzi o wynik. Eduardo to jednak jest lis pola karnego, cokolwiek nie powiedzą jego przeciwnicy :wink:

Na moment obecny mamy lidera 8)

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 29 gru 2007, 19:59

Leją się, leją się! :lol:

Tak w stylu Guru pisząc - Yobo z Howarem przy bramce Adebayora [*]

Aha, lider w następnej kolejce wraca do właściwego zespołu.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 gru 2007, 20:03

Ten mecz to porażka. Pierwsza połowa dobra, 1-0 do przodu. Początek drugiej fatalny, a właściwie 2 popełnione błędy i dwa gole. Potem Everton rzuca się do odrabiania, jeden z piłkarzy Arsenalu dostaje czerwoną kartkę... I strzelają 3 bramkę, bo ogromnym błędzie Yobo na spółkę z Howardem... Zaraz potem z boiska wylatuje Mikel... Nie wiem czy sędzia podjął prawidłową decyzję, żeby wyrzucić go z boiska... Jakby za tą jaskółkę dał żółtko to mógłbym się zgodzić a tak...

Ehhh... Co za dzień.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 gru 2007, 20:05

Zachowanie Fabregasa mogę określić jednym słowem. Żenada. I to naprawdę nie po raz pierwszy. Ciekawe czy konieczny będzie jakiś chirurgiczny zabieg szczęki, bo otrzymał potężny cios od Artety. Jeszcze raz powtórzę : żenada... :roll:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 29 gru 2007, 20:07

Zachowanie Fabregasa mogę określić jednym słowem. Żenada. I to naprawdę nie po raz pierwszy. Ciekawe czy konieczny będzie jakiś chirurgiczny zabieg szczęki, bo otrzymał potężny cios od Artety. Jeszcze raz powtórzę : żenada... Rolling Eyes
Już nie będę mówić co by się działo gdyby to był Ronaldo. :) Płaczek, żeluś, lalka Barbie.

Gratuluję zwycięstwa, ale lider już niedługo trafi na właściwe miejsce. :)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 20:10 przez Giggsy King, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 gru 2007, 20:08

4-1. Żenada.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 gru 2007, 20:11

Niespodzianki nie było. Gratulacje dla Arsenalu. Ech, znowu trzeba gonić... :?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 gru 2007, 20:12

metol pisze:4-1. Żenada.
W jakim sensie? Nie powiesz mi, że Everton zagrał źle. W pierwszej połowię zmiażdżyliście nas. Pierwsze trzy bramki dla nas padły po indywidualnych błędach. Rosa dobił Everton ładnym strzałem.

Arteta- Red. Cesc zrobił niezłą szopkę przy tej akcji. Dostał z łokcia w twarz, ale to terlikanie się nie było potrzebne. Potem był zły, że musiał zejść. Czuł dym.

Zajebisty mecz. Dużo walki, czerwone kartki, 5goli i 3 pkt Kanonierów. Czegoż chcieć więcej? 8)

P.S. Lider :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2007, 20:13

Czerwo dla Artety niesłuszne raczej. Mógł żółtą dostac, bo faul był.
Już sie tak nie podniecajcie tym zachowaniem Cesca. Dostał z łokcia, troche przesadził z reakcją, ale tak sie gra. Pewnie 90% graczy United też by to wykorzystało. Przynajmniej się nie kładzie w polu karnym.

Eduardo mógł strzelić 3 gola, ale piłka pechowo trafiła go w rekę i ... sedzia dał mu żóltko - imo tez niesłusznie.
Ade wszedł i zrobił swoje. 4 gol bardzo ładny, po świetnej akcji. Widać Evertonowi już sie nie chciało :D

Ktoś wspominał słowa Wengera, ze lider na koniec roku dobrze rokuje :] zgadza się. W ostatnich latach ten kto był liderem na końcu roku - wygrywał ligę. Niech i tak będzie.

Pierwsza, a druga połowa to jak niebo i ziemia. Niby nie graliśmy jakoś olśniewajaco w II połowie - po strzale na 2:1 długo się bronilismy, później jeszcze czerwo dla Nicklasa - zasłużone tym razem. No i się zanosiło na bramkę wyrównujaca, ale Almunia sie polisał znakomitą asystą, lub raczej Yobo i Howard.
Nie spodziewałem się wygranej 3 golami przed meczem :o
2 pkt przewagi i bilans goli coraz lepszy. Już tylko 2 bramki tracimy do United.

Go Go Gunners :jupi:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 29 gru 2007, 20:16

fieldy pisze:Ktoś wspominał słowa Wengera, ze lider na koniec roku dobrze rokuje
Wenger mówił o świętach, jeśli o tą wypowiedź ci chodzi :) A wiadomo kto był liderem :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 gru 2007, 20:19

Everton to tka ekipa, ktora nie potrafi wykorzystac swojego potencjau. Dzisiaj spokojnie mogli wygrac czy zremisowac, tylko brakuje im wyrachowania, a Arsenal poprostu ich wypunktowal...
Zachowanie Cesca takie dziwne, bo i spotkanie im ise jakos ukladalo, wynik raczej juz byl przesadzony. Niepotrzebna szopka. W jednym z ostatnich spotkan Arsenalu Eboue zdzielil kogos i nie dostal zadnej kartki, lekka niesprawiedliwosc.
Ja osobiscie jestem ciekaw, jak zachowaja sie wladze FA i ile naloza dla mlodego Dunczyka. Faul podobny do tego goscia z Benfici, glupota przerosla talent.
Akcja na 4-1 naprawde niezla. Kilka podan i obrona sie zagubila.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 gru 2007, 20:19

guru pisze:
metol pisze:4-1. Żenada.
W jakim sensie? Nie powiesz mi, że Everton zagrał źle. W pierwszej połowię zmiażdżyliście nas. Pierwsze trzy bramki dla nas padły po indywidualnych błędach. Rosa dobił Everton ładnym strzałem.
A teraz mi powiesz, że zagrał dobrze? Dobra była 1 połowa. Druga to porażka. Nie wiem jak to się stało...
guru pisze:Arteta- Red. Cesc zrobił niezłą szopkę przy tej akcji. Dostał z łokcia w twarz, ale to terlikanie się nie było potrzebne. Potem był zły, że musiał zejść. Czuł dym.
A najgorsze jest to, że zostanie zawieszone na 2 mecze i wątpie, żeby tą karę mu anulowali. Straszne.

Mam głupie wrażenie, że Arsenal po prostu nie zasłużył na takie zwycięstwo. I sędzia też mnie wkurzył. Jestem w szoku. Życie jest [ch**].

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 29 gru 2007, 20:20

metol pisze:A najgorsze jest to, że zostanie zawieszone na 2 mecze i wątpie, żeby tą karę mu anulowali. Straszne.
Na 3 mecze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2007, 20:21

Jarzinho pisze:Ja osobiscie jestem ciekaw, jak zachowaja sie wladze FA i ile naloza dla mlodego Dunczyka. Faul podobny do tego goscia z Benfici, glupota przerosla talent.
Bez przesady. Co prawda zaatakował rywala nogą, ale widac było, ze chce do piłki doskoczyć, ktora mu uciekła. Nie chciał urwać rywalowi nogi,w przeciwnieństwie do faulu w meczu Celtic - Benfika.

Giggsy King pisze:A wiadomo kto był liderem
no chyba, ze tak, ale i tak nie zmienisz tego, ze:
fieldy pisze:W ostatnich latach ten kto był liderem na końcu roku - wygrywał ligę.
;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”