Liga brazylijska - Strona 16

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy lubicie lige brazylijską?

tak
65
66%
nie
34
34%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sie 2006, 21:20

Za to były gracz Bayernu-> Ze Roberto podpisal kontrakt z FC Santos, kontrakt obowiązuje przez rok, mówiło się o Milanie, Red Star Belgrad, Olympiakos'ie a stanęło na powrocie do ojczyzny

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 31 sie 2006, 22:15

Zapewne zonka Ze chciala wrocic do Brazylii. To przeciez z jej powodu zawodnik nie przedluzyl kontraktu z Bayernem. Malzonce po prostu nie podobalo sie w Monachium, bylo za zimno itp. Mam nadzieje, ze Ze godnie pozegna sie z wielka pilka w Santosie. Godnie.

PS. Shevchenko tez odszedl przez zonke :lol:. Wybranka Sagnola tez chciala do Turynu. Dobrze, ze Willy postawil na swoim 8).

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 sty 2007, 20:08

Zapraszam dziś wszystkich na mecz mistrzostw stanu Sao Paulo, Santos - Sao Caetano.
Oba zespoły dobrze rozpoczęły mistrzostwa od zwycięstw - Sao Caetano z Guaratinguetą 2-0 a Santos 2-1 z Barueri.
Azualao po tragicznym sezonie chce coś osiągnąć. Spadek do druiej ligi to katastrofa dla zespołu, który niedawno liczył się w walce o mistrzostwo. W Brazylii już regułą stało się to, iż jakiś bogaty klub z tradycjami spada do II ligi. W ostatnich latach spadły takie teamy jak Flu czy Gremio. W sezonie 2006 omal nie spadli Corinthians.

Oto składy:
SANTOS
Fábio Costa, Pedro, Adaílton, Antônio Carlos e Kléber; Maldonado, Cléber Santana, Zé Roberto e Rodrigo Tabata; Jonas e Fabiano
Técnico: Vanderlei Luxemburgo

SÃO CAETANO

Luiz; Paulo Sérgio, Maurício, Thiago e Triguinho; Glaydson, Jonas, Galiardo e Márcio Richards; Marcelinho e Somália.
Técnico: Dorival Júnior

Mecz o 21.20 naszego czasu na Vila Belmiro w Santos.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lut 2007, 22:35

Brazylijczyk Romario wchodzac w 65 minucie i strzelajac w ciagu 15 minut 3 gole zblizył sie do granicy 1000 bramek w karierze. Do wyznaczonej przez siebie granicy brakuje mu tylko 10 trafień. :twisted: Zespół byłego reprezentanta Brazylii, Vasco da Gama swoje spotkanie z Volta Redonda wygrał ostatecznie 6-1. Kolejne spotkanie Vasco zremisowało z jednym z byłych klubow Romario, Fliminese 4-4 i obecnie zajmuje pierwsza lokate w grupie B Carioca 2007.

Pozostaje tylko, zyczyc szybkiego strzelenia pozostałych 10 goli 8)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 lis 2007, 15:28

Kilka dni po odpadnięciu z Copa Sudamericana piłkarze Sao Paulo zdobyli mistrzostwo Brazylii. Na 4 kolejki przed koncem mają 15 punktów przewagi nad Santosem.
Na dole toczy się dramatyczna walka o utrzymanie. Znów w roli głównej zespół Corinthians. Oprócz nich o I ligę walczą: Parana, Goias, Sport Recife i Nautico.

Obrazek
Obrazek

zxc
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zxc » 31 gru 2007, 13:12

lubi ktos Flamengo?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 lip 2008, 21:09

Corinthians :!:

Do Bayeru przeszedł Renato Augusto z Flamengo, może możesz o nim coś powiedzieć?
W Fmie kiedyś wielki talent :P ogólnie to mało o nim wiem, ale teraz powinienem więcej. Niech gra dobrze to trafi do nas :wink: :]

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 11 lip 2008, 21:17

Jakieś dwa lata temu głośno spekulowało się o jego
przenosinach na Wyspy, a dokładniej do Manchesteru United i Liverpoolu FC. Nie widziałem go wiele razy w akcji, ale z tego, co udało mi się zaobserwować, to chłopak ma duże umiejętności i dobrze, że w końcu zdecydował się na krok do przodu i wyjazd do Europy. Na początek Bayer Leverkusen będzie odpowiednim klubem dla niego.

Awatar użytkownika
Bobi_FCB
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobi_FCB » 13 sie 2008, 22:27

Świetny zawodnik, kilka razy widziałem go w akcji i z tego co udało mi się zaobserwować to potrafi świetnie dogrywać, dryblować, jest szybki no i przede wszystkim młody, bo ma tylko 20 lat. Sądze, ze 10 milionow euro wydane przez Bayer na tego pilkarza na pewno nie pójdzie na marne, a Renato jeszcze rozwinie się w Bundeslidze i będzie to jego przepustka do którejś z silniejszych lig europejskich.

torrea18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: torrea18 » 17 sie 2008, 7:45

To kopalnia talentów tam jest tylu juniorów że karzdy klub z tamtąt kupuje przyszłe gwiazdy

Ja nie lubie tej ligi chociasz jest ciekawa ale nic specjalnego

nie pisz 2 postów pod rząd, używaj funkcji "zmień" // fieldy

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 17 sie 2008, 11:38

ja ogladam lige brazylijska co tydzien.
napewno lepsze to niz liga polska .
trzeba zwrócić uwagę ze średnia wieku w klubach czołowki ligi to 23 lata.
Do najciekawszych gwiazdek ligi o ktorych nie macie pojecia mozna zaliczyc

Wagner 23 lata - Cruzeiro
Dagoberto 25 - sao paulo
Nilmar 24 - Internacional
Keirrison 20 - Coritiba
Maikon Leite 20 - Santos
Guilherme 20 - Cruzeiro
Diogo 21 - Portuguesa
Marquinhos 19 - Vitoria Bahia

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Re: Liga brazylijska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 maja 2009, 9:12

Witam. Ktoś z ogladających ligę brazylijską mógłby coś napisać cos o Hernanesie z São Paulo ? To jest ofensywny pomocnik czy defensywny bo sprzeczne informacje znalazłem. Jak myslicie poradziłby sobie w Europie, w serie a ?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 maja 2009, 11:35

Widziałem go wprawdzie tylko w młodzieżówkach, ale dla mnie to jest typowy środkowy pomocnik. Umie zagrać zarówno do przodu jak i cofnąć się po piłkę i pomóc w odbiorze. W tamtym roku Barcelona się nim interesowała, pamiętam że chciano za niego w granicach 15-20 mln.
Czy sprawdziłby się to trudno powiedzieć, ale jakby nie patrzeć na niezłe możliwości.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1524
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 lis 2009, 13:59

Były reprezentant Włoch Christian Vieri, który ogłosił niedawno zakończenie kariery nie wytrzymał długo bez piłki i podpisał kontrakt z 3-ligowym brazylijskim klubem Boavista.
Umowa ma obowiązywać przez 6 miesięcy, a za każdy z nich włoski snajper ma inkasować 50 tysięcy dolarów. Dodatkowym warunkiem, jaki postawił Vieri było mieszkanie blisko plaży.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 09 sty 2010, 18:26

http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... utbol.html

Tak w ogóle to MISTRZ MISTRZ FLAMENGO !

PS. Roberto Carlos w Sao Paulo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”