Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 56

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 20 lis 2007, 21:48

Bartosz Ślusarski przeniósł się z West Bromwich Albion do Blackpool. Polak znajdzie się w kadrze Simona Graysona na najbliższą potyczkę z Southampton FC.

W W.B.A. były napastnik Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski nie miał szans na grę. Do tej pory udało mu się tylko raz wystąpić w meczu The Coca-Cola Football League Championship.

Ślusarski do Blackpool został wypożyczony do 1. stycznia 2008 roku. The Seasiders zajmują dopiero 19. lokatę w tabeli.

Miejmy nadzieje ,ze Slusarz bedzie powolywany do pierwszej jedenastki, a jak i tam nie znajdzie szczescia to niech wraca do Polski :P

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 29 gru 2007, 21:21

AS informuje, że Lazio zainsteresowane jest Dariuszem Dudka, gdyż jego gra bardzo przypadła do gustu trenerowi Rzymian.
Jak zapatrujecie się na ten transfer? Jest to w ogole możliwe? Czy dariusz dałby sobie radę i wywalczył miejsce w podstawowej 11? :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 gru 2007, 21:37

Nie życzę mu źle, ale powiem prawdę. Nie ma szans. Tak nas przyzwyczaili wielcy polscy piłkarze, którzy wyjeżdżają "rozwijać" jeszcze bardziej swoją karierę, ale wiadomo jak to wygląda. Albo siedzą sobie a kasa leci, albo wracają do Polski i już nie potrafią wrócić do formy sprzed wyjazdu za granicę. Są wyjątki, ale w 90% tak właśnie wygląda zawojowanie polaka w Europie...chyba, że jest bramkarzem :wink:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 30 gru 2007, 17:13

baziu pisze:AS informuje, że Lazio zainsteresowane jest Dariuszem Dudka, gdyż jego gra bardzo przypadła do gustu trenerowi Rzymian.
Jak zapatrujecie się na ten transfer? Jest to w ogole możliwe? Czy dariusz dałby sobie radę i wywalczył miejsce w podstawowej 11?

Ja również nie daję mu większych szans na przebicie się do pierwszej jedenastki. Według mnie Dudka byłby sprowadzony do Lazio bardziej w celu uzupełnienia ławki. Według mnie Darek jeszcze nie jest gotów na grę w takim klubie jak Lazio. Zbyt często lubi podać niecelnie, choć w ciągu ostatniego roku dojrzał piłkarsko. Mimo to życzę mu jak najlepiej ;)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 31 gru 2007, 17:50

Wojciech Kowalewski rozwiązał kontrakt ze Spartakiem Moskwa

Wojciech Kowalewski nie jest już zawodnikiem Spartaka Moskwa. Tuż po świętach polski bramkarz otrzymał faks z rosyjskiego klubu, w którym napisano, że od 1 stycznia 2008 r. będzie mógł szukać nowego klubu.

- W sumie to dobrze, ponieważ ja cały czas myślę o powrocie do kadry Leo Beenhakkera, a bez regularnych występów byłoby to niemożliwe - powiedział "Przeglądowi Sportowemu" Kowalewski. - Do 15 stycznia chcę wiedzieć już, co się ze mną będzie dalej działo. Nie mam zamiaru rozpoczynać przygotowań do rundy wiosennej z opóźnieniem.

Legia lub Wisła? :wink:

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 31 gru 2007, 19:15

Fishbone pisze:Legia lub Wisła?
Musieli by jednak troche kasa sypnac ;]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 gru 2007, 19:29

Fishbone pisze: Legia lub Wisła? Wink

Żaden z tych klubów. Do Wisły nie przejdzie. Wojtek nam tego nie zrobi. :P W Legii mamy najlepszego bramkarza rundy jesiennej i ta pozycja jest ostatnią, która wymagałaby wzmocnienia.

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 01 sty 2008, 11:57

Kowalewski prawdopodobnie wyladuje w Koronie Kielce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 01 sty 2008, 16:00

Fler pisze:Kowalewski prawdopodobnie wyladuje w Koronie Kielce
A można wiedzieć skąd takie przypuszczenia?

Korona faktycznie ma chyba najsłabszych bramkarzy z ligowej czołówki, (choć i Pawełek moim zdaniem na Wisłę i jej ambitne cele za słaby) i bardzo przydał by im się bramkarz tak solidny jak Kowalewski, jednak czy klub z Kielc będzie w stanie spełnić wygórowane wymagania finansowe rozpasanego „Gibona”, który po okresie gry w klubach prosperity gazowo-naftowej na pewno będzie żądał wysokich jak na naszą OE i jej możliwości apanaży. Legia też raczej odpada bo w tym klubie szuka się wzmocnień w ofensywie poza tym pozycje bramkarza mamy bardzo silnię obsadzoną: Mucha najlepszym i najbardziej stabilny (w kwestii równej wysokiej formy) bramkarz OE obecnie, jest jeszcze solidny Wojciech Skaba, który w tamtym sezonie w Odrze Wodzisław pokazał swoje możliwości a oprócz tego pozostał jeszcze bardzo młody (19 lat) i utalentowany Maciej Gostomski ze sławetnej MSP Szamotuły, reprezentant Polski U-21 (grał również w kategoriach wiekowych U-17, U-18 i U-19 ) , a więc Gibon był by chyba tylko zbędny obciążeniem finansowym.

Kowalewski pewnie znajdzie sobie jakiś dobry klub za granicą w którym otrzyma godziwą zapłatę za swoje wysokie umiejętności, na powrót do Polski chyba jeszcze za wcześnie. Do kadry i tak pewnie nie wróci bo przecież jest Boruc i Kuszczak a na trzeciego pojedzie Fabiański bo w przeciwieństwie do Gibona jest młody i perspektywiczny.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 01 sty 2008, 21:58

A może Górnik Zabrze który przecież teraz na transfery może wydawać duże pieniądze, a aspiracje mają duże. Wówczas Peskovic byłby rezerwowym bowiem pozostali bramkarze do mocnych punktów się nie zaliczają. Choć również podzielam zdanie, że najbardziej prawdopodobny jest klub z zagranicy. Wcale się nie zdziwię jeżeli trafi do Anglii bądź Szkocji gdzie nasi bramkarze są w cenie.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 02 sty 2008, 2:30

Bobohawk pisze:A może Górnik Zabrze który przecież teraz na transfery może wydawać duże pieniądze, a aspiracje mają duże. Wówczas Peskovic byłby rezerwowym bowiem pozostali bramkarze do mocnych punktów się nie zaliczają.
Górnik to raczej nie za bardzo bo na rundę wiosenną kupili Sebastiana Nowaka, który podejmie rywalizację z Peskoviciem, Sławikiem i Laskowskim (chociaż pewnie któryś z nich odejdzie)...

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 02 sty 2008, 15:47

weasel pisze:Górnik to raczej nie za bardzo bo na rundę wiosenną kupili Sebastiana Nowaka, który podejmie rywalizację z Peskoviciem, Sławikiem i Laskowskim (chociaż pewnie któryś z nich odejdzie)...
Zawsze mogą sprzedać za ładne pieniądze Peskovica, bo rundę jesienną miał dobrą. Następnie na pierwszego bramkarza ściągnąć Kowalewskiego, a Nowak u jego boku się podszkoli :P
Ale najpewniejszy jest wariant zagraniczny. Może Celtic tam wskoczy w miejsce sprzedanego Boruca :twisted:

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 02 sty 2008, 16:24

Bobohawk pisze:Zawsze mogą sprzedać za ładne pieniądze Peskovica, bo rundę jesienną miał dobrą
Jesli mial dobra runde jesienna to po co go sprzedawac?Ja mysle ,ze zabrzan jeszcze nie stac na takie transfery, naprawde mozna te pieniadze przeznaczone na Kowalewskiego lepiej wydac.

04.01.08 EDIT:
Kowalewski: Wisła się ze mną kontaktowała
We wczorajszym serwisie sportowym Telewizji Polskiej, rzecznik prasowy Wisły, Adrian Ochalik, zaprzeczył jakoby "Biała Gwiazda" czyniła starania, aby sprowadzić Wojciecha Kowalewskiego. Inne zdanie na ten temat prezentuje, cytowany przez rosyjskie media sam zainteresowany.

- Mogę potwierdzić informację, że kontaktowali się ze mną przedstawiciele Wisły Kraków. Do złożenia konkretnej propozycji jednak nie doszło. W najbliższym czasie muszę jak najwięcej grać, jeśli chcę dostać powołanie na Euro 2008 - mówi niedawny bramkarz Spartaka Moskwa.

Przypomnijmy, że po rozwiązaniu kontraktu z moskiewskim klubem, Kowalewski jest wolnym zawodnikiem
źródło

Nie wiem w co się bawi Wisła :roll:

I jeszcze jedna wiadomość.
Rafał Grzelak podpisał dziś kontrakt z greckim klubem Xanthi Skoda - informuje internetowa strona dziennika O Jogo.
Boavista Porto zyskała dzięki transferowi 200 tys. euro. Grzelak związał się z Xanthi 4,5-letnią umową.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 11 sty 2008, 8:10

Najbardziej poważany sportowy dziennik we Włoszech - "La Gazzetta dello Sport" w miniony weekend podał informację o zainteresowaniu blisko 29-letnim napastnikiem reprezentacji Polski, Grzegorzem Rasiakiem ze strony Regginy Calcio. Przedostatni klub Serie A potrzebuje bramkostrzelnych i doświadczonych snajperów, ponieważ najlepszy z nich - Nicola Amoruso zdobył zaledwie 5 goli w bieżących rozgrywkach. O dorobku innych zawodników pierwszej linii lepiej nie wspominać.

"La Gazzetta dello Sport" niewiele uwagi poświęciła rosłemu piłkarzowi. Redaktorzy dziennika podali jedynie, że kilka lat temu był on bliski przeprowadzki do Sieny, jednak z nie do końca wiadomych powodów (mówiło się o przekroczeniu limitu obcokrajowców w "Bianconeri" oraz o niezadowoleniu samego zawodnika niezgadzającego się na bycie rezerwowym) wybrał ofertę drugoligowego angielskiego Derby County.

Teraz podobno to "Amaranto" wobec niewielkiej siły ognia chcą pozyskać Rasiaka, który w podupadłym Southampton FC stał się tylko zmiennikiem, a w Serie A przynajmniej na początku nie byłby bez szans na miejsce w wyjściowej jedenastce.
Już nie wiem co o tym myśleć, Rasiak wg mojej opinii gra wielki piach a interesują sie nim naprawdę klasowe zespoły(skoro gra w Serie A to tak można go nazwać). Ja z chęcią bym zobaczył jak sobie poczyna na włoskich boiskach i podaje do zawodników przeciwnej drużyny :lol: .
Ale z drugiej strony ciężko mi uwierzyć by taki transfer doszedł do skutku.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 sty 2008, 9:06

baziu pisze:
Najbardziej poważany sportowy dziennik we Włoszech - "La Gazzetta dello Sport" w miniony weekend podał informację o zainteresowaniu blisko 29-letnim napastnikiem reprezentacji Polski, Grzegorzem Rasiakiem ze strony Regginy Calcio. Przedostatni klub Serie A potrzebuje bramkostrzelnych i doświadczonych snajperów, ponieważ najlepszy z nich - Nicola Amoruso zdobył zaledwie 5 goli w bieżących rozgrywkach. O dorobku innych zawodników pierwszej linii lepiej nie wspominać.

"La Gazzetta dello Sport" niewiele uwagi poświęciła rosłemu piłkarzowi. Redaktorzy dziennika podali jedynie, że kilka lat temu był on bliski przeprowadzki do Sieny, jednak z nie do końca wiadomych powodów (mówiło się o przekroczeniu limitu obcokrajowców w "Bianconeri" oraz o niezadowoleniu samego zawodnika niezgadzającego się na bycie rezerwowym) wybrał ofertę drugoligowego angielskiego Derby County.

Teraz podobno to "Amaranto" wobec niewielkiej siły ognia chcą pozyskać Rasiaka, który w podupadłym Southampton FC stał się tylko zmiennikiem, a w Serie A przynajmniej na początku nie byłby bez szans na miejsce w wyjściowej jedenastce.
Już nie wiem co o tym myśleć, Rasiak wg mojej opinii gra wielki piach a interesują sie nim naprawdę klasowe zespoły(skoro gra w Serie A to tak można go nazwać). Ja z chęcią bym zobaczył jak sobie poczyna na włoskich boiskach i podaje do zawodników przeciwnej drużyny :lol: .
Ale z drugiej strony ciężko mi uwierzyć by taki transfer doszedł do skutku.
Ta. On już sobie w Serie A pograł... To znaczy - nie pograł. Kilka treningów w Sienie wystarczyło, by zweryfikować jego przydatność do drużyny włoskiej Serie A.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”