Prawo jazdy - Strona 12

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Czy masz prawo jazdy ??

Tak
57
45%
Nie i nie mam zamiaru robic
6
5%
Nie ale chce zrobic
63
50%
Kaczormistrz
Administrator
Administrator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 25 mar 2007, 20:16

jest to roznie, jedna osoba musiala kupic znaczki za 6,5 zl druga dostala blankiet do zaplaty na poczcie 10 zl :| trudno mi to powiedziec, ja we wtorek ide to sie dowiem osobiscie :)

co do tych norm? hmm moim zdaniem plota, nie ma zadnych norm, teraz podobno zdawalnosc wzrosla bo egzaminatorzy boja sie, wczoraj akurat byla kontrola, na egzamin wsiadal jakis koles na tyl i przygladal sie egzaminowi (nie byl to instruktor egzaminowanej)

Awatar użytkownika
Franek1897
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Franek1897 » 14 wrz 2007, 20:58

Hehe ja zdalem prawko za pierwszym razem 8) i jestem z tego powoduy ardzo szczesliwy bo za drugim juz bym pewnie nie zdal...

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 25 paź 2007, 22:57

A mi udalo sie za 4 razem, w poprzednia sobote zdalem i sie bardzo z tego ciesze :D

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 26 paź 2007, 0:59

SpY pisze:A mi udalo sie za 4 razem, w poprzednia sobote zdalem i sie bardzo z tego ciesze :D
o kurcze to szybko palnujesz kupienie Civica tez bylem takich mysli ale autko to jest maksymalna skarbonka wladasz i wkladasz ale jak sie o wszystkie elementy zadba to niezawiedzie(przyklad nie na mnie :D bo w mojej asterce po rodzicach wymienilem tylko to co trzeba aby sie toczyła:] )

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 26 paź 2007, 8:47

Licze sie z wydatkami, ale co zrobic :wink:
Na Civica napalony juz jestem gdzies od roku :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 sty 2008, 19:58

Yukasz pisze:Ale miałeś już jakiś egzamin czy to tymczasowe prawko dostaje się po odbyciu kursu Question
Jedziesz do DMV (Department of Motor Vehicles) i bierzesz test pisemny. Jak go zdasz, dostajesz tymczasowe prawko.
guru pisze:Drugiego stycznia mam egzamin.
Zdałem :jupi:

Trafiłem jeszcze na takiego "miłego" instruktora. ['] Ale co tam, udało się. :pijemy:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 02 sty 2008, 20:19

A to taki bajer, dlatego te wszystkie rozpieszczone amerykańskie nastolatki, które obchodzą 16 urodziny dostają Land Rovery i Chevrolety :wink: P.S Widziałeś już taką imprezkę urodzinową w swoim mieście?

A żeby nie OT, to ja także na kurs się zapisuję całkiem niedługo bo w Październiku stanę się pełnoletni :wink: Wie może ktoś całkiem przy okazji, jak długo przed urodzinami można zdawać egzamin pisemny? W ogóle jest jaka możliwość?

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 02 sty 2008, 20:22

O ile się nie myle, to prawo jazdy można zacząc robic 3 miesiące przed 18tką.
Wogóle lisek to :beer: też w październiku mam 18 :)

guru - w jakim mieście mieszkasz w USA?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 sty 2008, 20:36

lisek_chz pisze:A to taki bajer, dlatego te wszystkie rozpieszczone amerykańskie nastolatki, które obchodzą 16 urodziny dostają Land Rovery i Chevrolety Wink

A to zależy. Ja już mogłem mieć prawko 6 miesięcy temu, po obejściu moich 17 urodzin. Z tym, że ja zwlekałem. Te nastolatki co mają Sweet 16 nawet jak jeżdżą same mając tylko Permit, robią to nielegalnie. Chociaż każdy stan ma inne prawo. Ja mieszkam w NY i tak to u mnie wygląda. :wink:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 sty 2008, 11:39

Vianuch pisze:O ile się nie myle, to prawo jazdy można zacząc robic 3 miesiące przed 18tką.
Hm, to zależy od ośrodka, w którym planujesz rozpocząć naukę. Zawsze idzie się dogadać i zacząć wcześniej. Jednak w dniu egzaminu musisz mieć ukończone 18 lat.

Dobra, a teraz takie małe pytanko, może ktoś zna odpowiedź :P Mam samochód fiata pandę, do niedawna zarejestrowany jako ciężarowy (dwa fotele z przodu, kratka zaraz za nimi i z tyłu bagażnik). Został przerejestrowany na osobowy, kratka została wyciągnięta, ale nadal nie posiadam z tyłu foteli. Załóżmy, że chciałbym wziąć ludzi na tzw. "pakę", niech sobie radzą z tyłu :lol: Orientuje się ktoś czy jest to niezgodne z przepisami (podejrzewam, że tak, ale jeszcze dla pewności niech ktoś potwierdzi)? Jak wysoki za to mandat grozi oraz ile punktów jest przewidzianych? Dzięki za odp :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 sty 2008, 11:46

Czy to nie jest przypadkiem kwestia tego, na ile miejsc masz zarejestrowany samochód :?:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 15 sty 2008, 12:54

jest niezgodne, Michał M ma rację, że wszystko zależy od miejsc zarejestrowanych w samochodzie. Podejrzewam, że Twoja Panda jest na 2, wiec tylko tyle legalnie może nią jechać

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 18 sty 2008, 19:14

Zdałem....<jupi>

4te podejście dopiero okazało się udane....teraz Seat do boju ;) 8)

The Game
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 18 sty 2008, 20:19

Ja zdałem jakieś 2 miesiące temu za 3 razem ale i tak się ciesze. :D :D
Narazie jeżdze braciszka renault twingo od czasu do czasu a samochodzik bedzie dopiero po maturce :twisted: :twisted: :twisted:

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 18 sty 2008, 21:40

MaWiK pisze:Zdałem....<jupi>

Gratulacje :beer:
MaWiK pisze:teraz Seat do boju Wink Cool

Tylko pamietaj o ograniczeniach :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”