Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 127

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 sty 2008, 23:17

Lahm, Bosingwa, Hutton ...Dla mnie obojetne, wazne zeby wzmocnic w koncu ta prawa strone bo kuleje Krzywy

To może dla Ciebie jest to obojętne, bo dla mnie na przykład ściąganie zawodnika, który jest, jak wspomniał guru, dostępny za efemową cenę jest bez sensu. Chciałbym Lahma, bo pasuje do stylu gry United. Tyle tylko, że rzeczywiście w Monachium nie po to sklejali taką paczkę, żeby teraz ją osłabiać :roll:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 03 sty 2008, 23:30

boskigonzo pisze:
A ta cena za Berbatova to smiechu warte. Podobno" malo jest pilkarzy takiej klasy" i "wszystko ma swoja cene" a jednak znalazloby sie kilka rozsadniejszych rozwiazan :]
Myśle że Alex wynegocjuje mnieją cenę za Dimitara,dając wesa Brown'a i Louisa Sahę+gotówka(nie wiem dokładnie ile).Tylko że jest mały problem,przecież nie zagwarantujemy Bułgarowi że będzie grał w każdym meczu w podstawowym składzie,a parę meczów przesiedzianych na ławce może się nie spodobać Berbatovovi.Z drugiej strony jednak,to może podziałac i skutecznie na Rooney'a i Teveza(szczególnie ten drugi,który czasem marnuje dużo okazji podbramkowych)O ile także pamiętam to 2,5 lata temu Berbatov wybrał ofertę Tottenchamu,a nie naszą.Ale myślę że tym razem(licze na to bardzo)bez zastanowienia przejdzie na Old Trafford

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 sty 2008, 2:13

Loczek pisze:To może dla Ciebie jest to obojętne, bo dla mnie na przykład ściąganie zawodnika, który jest, jak wspomniał guru, dostępny za efemową cenę jest bez sensu. Chciałbym Lahma, bo pasuje do stylu gry United. Tyle tylko, że rzeczywiście w Monachium nie po to sklejali taką paczkę, żeby teraz ją osłabiać Rolling Eyes

ale zastanow sie... Ile razy SAF nie madrze rozdysponowal pieniedzmi ? :)

Kubańczyk pisze:Myśle że Alex wynegocjuje mnieją cenę za Dimitara,dając wesa Brown'a i Louisa Sahę+gotówka(nie wiem dokładnie ile)

Taka wymiana jest z deka bezsensu. Po 1. Moze i prawda jest ze ktos jest wart tyle ile za niego dają , ale bez przesady. Po 2. Potrzebujemy 4 napastnikow , a oddajac Sahe za Berbatova nie zyskujemy go. Po 3. I tak Alex bedzie wiedzial najlepiej co robi :P

Kubańczyk pisze:.Tylko że jest mały problem,przecież nie zagwarantujemy Bułgarowi że będzie grał w każdym meczu w podstawowym składzie,a parę meczów przesiedzianych na ławce może się nie spodobać Berbatovovi

No nie przesadzaj. Az taka gwiazdusia to on nie jest zeby focha strzelac jak nie zagra raz czy dwa. W sezonie gra sie ponad 70 meczy i rotacja w niektorych meczach jest wrecz wskazana. Zreszta... myslisz ze zawodnik nie jest czasami zadowolony jak dostaje jeden mecz odpoczynku ? Naprawde ciezko grac na pelnych obrotach 90 min trzy razy w tygodniu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 sty 2008, 8:15

Loczek pisze:Haergraves też miał nie opuszczać Bayernu, a jednak opuścił.
Że co? Hargreaves miał fioła na punkcie Premier League praktycznie od samego początku, tylko, że najpierw opcją był dla niego Liverpool (bodajże w jakimś 2002-2003 r.). To Bayern przez dłuższy czas nie chciał go puścić, ale później stwierdzili, że za 26 mln euro się opłaca. Z czym całkowicie się zgadzam :wink:
Kubańczyk pisze:Ale wiesz jak się z szefami Bayernu prowadzi rozmowy,możemy bawarczykom dorzucić jakiegoś piłkarza jeszcze plus gotówka.
No niby jak się prowadzi :?: Ilu piłkarzy od nas kupiliście oprócz Hargreavesa? A ten piłkarz to niby kto by miał być - C. Ronaldo? :> :p W sumie przydałby się nam prawoskrzydłowy :P
Cris7 pisze:Jak jest z Lahmem nie wiem.
Lahm ma kontrakt z Bayernem do 2009 r. W najbliższym czasie powinno być negocjowanie jego przedłużenie (z podwyżką dla Philippa, oczywiście). Sądzę, że jak dostanie dobre warunki, to przedłuży kontrakt, choć oczywiście gwarancji na to nie ma.

Widzę, że dyskusja dotyczy jeszcze Berbatowa - on chyba bardzo chce przejść do wielkiego klubu, bo zaoferował swoje usługi również nam :] Choć ta opcja wydaje mi się raczej wątpliwa :wink:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 04 sty 2008, 14:45

nie Michał chodziło mi o to że Bayern,blokował przez ponad rok transfer Owena do Manchesteru,chociaż bardzo wtedy prosił on bayern o to żeby go puścili na Old Trafford.Przecież każdy wie jacy szaleni są,i jakie mają o sobie mniemanie szefowie Bayernu.
A co do Berbatova to Alex oferował już właśnie taką transakcje(dwaj zawodnicy+ gotówka),ale Tottenham się nie zgodził,oczywiście chciałbym żeby w Manchesterze grało 4 napastników światowej klasy,zważając na kontuzjogenność Wayne'a i Louis'a i na nieskuteczność(czasami) Teveza,i uważam że sciągnięcie Bebatova byłoby świetnym posunięciem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 sty 2008, 15:10

Kubańczyk pisze:nie Michał chodziło mi o to że Bayern,blokował przez ponad rok transfer Owena do Manchesteru,chociaż bardzo wtedy prosił on bayern o to żeby go puścili na Old Trafford.Przecież każdy wie jacy szaleni są,i jakie mają o sobie mniemanie szefowie Bayernu.
Bayern blokował ten transfer, bo nie mieli wtedy żadnego zastępcy w środku pola, który i tak był bardzo osłabiony po odejściu Ballacka (i Ze Roberto). No i poza tym, Hargreaves miał kontrakt do 2010 r., więc było sporo czasu na ewentualny transfer :wink:
Co do tego "mniemania", to raczej większość szefów wielkich klubów tak ma :] Ale tu raczej nie chodziło o pokazanie jakiejś manii wielkości czy coś w tym stylu, tylko rzeczywiste problemy w składzie, jak stwierdziłem wyżej :wink:

Z Lahmem jak będą chcieli, to też go zablokują, nawet jakby w 2009 r. miał przejść za darmo. Choć mam nadzieję, że tak nie zrobią i albo przedłużą z nim umowę albo zarobią na nim te 18 czy więcej mln euro :wink:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 04 sty 2008, 20:41

Manager United, Sir Alex Ferguson wykluczył swój klub z grona zainteresowanych pozyskaniem do siebie Dimitara Berbatova w obecnym okienku transferowym.

Do tego czasu, to właśnie drużyna z Old Trafford wydawała się najbliżej ściągnięcia do siebie świetnie sprawującego się Bułgara.

Kolorytu całej sprawie dodawała wzmianka agenta Berbatova, który stwierdził, że klub pokroju Manchesteru United jak najbardziej przemawiałby do jego klienta, a włodarze z White Hart Lane orzekli, iż jedynie kwota rekordowa skusiłaby ich do pozbycia się tego snajpera.

Wygląda jednak na to, że od tej pory Tottenham może skupić się na zniechęcaniu Chelsea do sięgnięcia po Berbatova, ponieważ sam Ferguson wykluczył jego przyjście na Old Trafford, co z resztą uznał za plotkę.

"Większość z tego typu historii jest nakręcana przez agentów piłkarzy i zawsze będą się one pojawiały, gdy zbliża się okres transferowy." - powiedział Szkot.

"To wszystko jest grą, którą ludzie kupują. Wokół Manchesteru United zawsze takie coś miało miejsce."

"Jednakże my sami żadnych kroków w stronę tego transferu nie podejmujemy."
Narazie chyba raczej możemy się pożegnać z transferem bułgara na Old Trafford

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 04 sty 2008, 21:41

Obrazek

Prawdziwy Diabeł tak nie robi. Straciłem resztki szacunku Becks.

Nic dla niego się liczy, pewnie ze Scousers też by trenował.

http://cache.viewimages.com/xc/1271924. ... CFC4C15FBB
- zapomniał?

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 04 sty 2008, 22:31

Giggsy King pisze:Obrazek

Prawdziwy Diabeł tak nie robi. Straciłem resztki szacunku Becks.

Nic dla niego się liczy, pewnie ze Scousers też by trenował.

http://cache.viewimages.com/xc/1271924. ... CFC4C15FBB
- zapomniał?
ja nigdy nie mialem dla niego szacunku,może tylko wtedy jak grałw Man Utd.ale jak odszedł do Realu to starciłem do niego szacunek

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 04 sty 2008, 22:40

A kiedyś nosiłem twoją koszulkę David...
["]

To co najmniej jest przegięcie...

Ale wracając do rzeczywistego tematu- ja nie uważam by Berbatov był nam niezbędny, wolałbym za te rzekome 40 mln kupić 2-3 zawodników, powiedzmy Lahma i jakichś 2 dobrze zapowiadających się młodzieżowców... :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sty 2008, 22:42

tracicie do niego szacunek bo trenuje z Arsenalem ?
przegięcie ? a może chętnie potrenowałby z United, ale tam go butami "traktują" ? :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sty 2008, 22:43

fieldy pisze:a może chętnie potrenowałby z United, ale tam go butami "traktują" ? :lol:

:lol:

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 04 sty 2008, 23:02

To może od razu go ukamieniujecie?
To się nazywa wdzięczność:)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 sty 2008, 23:18

NA temat Davida mógłbym pisać długo. W największym skrócie dla mnie to wielki piłkarz i jeśli na starość nie przejdzie do City to na zawsze takim pozostanie. :wink: Trenuje żeby przygotować się do sezonu. Być może nie powinien tego robić, też tak uważam. Ale to naprawdę nie jest powód do nienawiści. Zwykły lans. Zgadzam się z fieldym, że chętnie trenowałby z United. Akurat miał taką możliwość na Emirates i trudno.

a ja dodam, ze z Wengerem się chłopak lubi, a z Alexem, to nie wiadomo do końca :lol: // fieldy

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 sty 2008, 23:45

Kubańczyk pisze:ja nigdy nie mialem dla niego szacunku,może tylko wtedy jak grałw Man Utd.ale jak odszedł do Realu to starciłem do niego szacunek
MaWiK pisze:A kiedyś nosiłem twoją koszulkę David...
["]

To co najmniej jest przegięcie...

Za każdym razem jak czytam podobne wypowiedzi mam ochotę wypieprzyć monitor przez okno. Czy wy kiedyś zastanawialiście się dlaczego odszedł ? Już prędzej bym stracił szacunek do Fergusona, ale ten przez media został " wyprany " z zarzutów. Przeczytajcie biografię Beckhama, później przeczytajcie autobiografię Beckhama, a później dopiero piszcie coś na temat szacunku, bo jak na razie ta jałowa rozmowa kończy się w tym samym miejscu w którym ma początek.

fieldy pisze:tracicie do niego szacunek bo trenuje z Arsenalem ?
przegięcie ? a może chętnie potrenowałby z United, ale tam go butami "traktują" ? Laughing
Stary poczciwy Fieldy. Dodam jedynie - Amen.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”