Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 708

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 10 sty 2008, 19:33

Makis pisze:Dla mnie jest do odejscia juz teraz :wink:
Nie nie :) , niech jeszcze pogra jako zmiennik do końca sezonu, bo nie wiadomo co może się stać, oczywiście chodzi mi o kontuzje (odpukać).
Makis pisze:Zgadzam sie, ze remis bedzie dobrym rezultatem i takiego wyniku sobie dzisiaj zycze. Meczyk pokazuja na sopcascie, wiec bedzie (mam nadzieje) mozliwosc zobaczyc naszych w akcji.
Tak remis byłby dobrym wynikiem, ale ja liczę na skromne zwycięstwo
:wink:.
Co do transmisji to sam nie wiem, niby jest SkySports, ale nie wiadomo jak z odbiorem i jakością(u mnie na tym kanale żenująca). Nadal nie wiem co zrobić z TVU, bo wcześniej tak wyśmienicie mi GolTV na nim śmigał a teraz jak się włączy to buforuje 20 minut a i tak się nic nie dzieje :? .

P.S. Jednak Bernd nie powołał żadnego zmiennika z Castilli na obronę. Wiadomo zresztą z jakiego powodu. Ramos jednak nie pauzuje za kartki w Pucharze tylko w Lidze...

Czyli linia obrony będzie wyglądała tak:

Torres - Pepe - Sergio Ramos - Marcelo

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 sty 2008, 20:38

AdamMadridista pisze:Nie nie , niech jeszcze pogra jako zmiennik do końca sezonu, bo nie wiadomo co może się stać, oczywiście chodzi mi o kontuzje (odpukać).
dokładnie z Salgado nie ma sie co spieszyć, może forma nie ta ale to dobry zawodnik na wypełnianie ewentualnyuch luk w razie kontuzji

w czerwcu przyjdzie czas na małe zmiany w skłądzie wtedy przyjdzie pora zastanowić sie co z Salgado. Choć zapewne jego czas w madrycie dobiegł końca bo AS pisze dziś ze ghanijczyk Daniel Opare prawy obrońca - jest juz bardzo blisko madrytu. ma 17 lat wiec narazie bedzie zmiennikiem, ale juz worldsoccer uznał go za jednego z 50 wartych zawuażanie graczy poniżej 20. Dla niego ogladne puchar narodów afryki, bo jest w kadrze ghany :wink:
AdamMadridista pisze:Torres - Pepe - Sergio Ramos - Marcelo
średnio to wyglada choć na Mallorce powinno wystarczyć, jak pisałem jestem ostrożny w prognozowaniu wyniku własnie ze względu na absencje w defensywie

AdamMadridista linki do meczu są tutaj http://www.rojadirecta.com, wystarczy znalezc mecz Mallorca-Real M. tunezyjczycy na sopcasie transmitują koora tunisa jakość średnia ale da sie oglądnąć :roll:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 sty 2008, 20:44

AdamMadridista pisze: Nie nie :) , niech jeszcze pogra jako zmiennik do końca sezonu, bo nie wiadomo co może się stać, oczywiście chodzi mi o kontuzje (odpukać).
Nie zgadzam sie. Michel dostaje ponad 2 banki za sezon, a jest u nas dopiero trzecim prawym obronca. Do tego nie jest pilkarzem uniwersalnym i nie bardzo potrafi grac na innej pozycji. W razie potrzeby zawsze mozna wziac kogos z Castilli. Tak w koncu zablysnal Torres. Dodam jeszcze, ze cena za Michela bedzie ciagle spadala (choc i tak jest juz niska) :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 sty 2008, 20:59

Makis pisze:W razie potrzeby zawsze mozna wziac kogos z Castilli
Castilla gra w Segunda B. Dwie ligi niżej anieżeli Real. To jest wyrazna róznica. Niewyobrażam sobie żebyśmy mogli skorzystać w meczu w La liga z takiego gracza, tymbardziej na tak odpowiedzialnej i wymagającej pozycji.

Torres błysnął z drugiej ligi - dziś w Castilli nie ma takiego gracza

To ze zarabia tyle Salgado , cóż nic na to nie poradzimy trzeba podziekować Perezowi, jeśli chcemy grac na 3 frontach i mieć silna wyrównaną kadrę trzeba poświecić coś. Co do uniwersalności - Pepe gra tylko na środku a daliśmy za niego 30 mln, wiec granie na jednej pozycji nie jest wada. Salgado do sprzedania - tak ale dopiero w lecie.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 sty 2008, 21:24

Sek w tym, ze Pepe jest srodkowym obronca, ktorych w wyjsciowej jedenastce gra dwoch (co za tym idzie ma dwa razy wieksze szanse na gre). Osobiscie nie widze sensu w trzymaniu pilkarza, ktory byc moze przyda sie na kilka spotkan. Nie musicie sie ze mna zgadzac :wink:

P.S. Pamietam jeszcze z czasow, jak Bundesliga leciala na Polsacie Sport, ze Metzelder rowniez grywal na prawej obronie w BVB. To tez mogloby byc jakies rozwiazanie :wink: EOT

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 10 sty 2008, 21:24

Jest już skład na mecz.

Dudek, Salgado, Pepe, Sergio Ramos, Miguel Torres, Gago, Guti, Sneijder, Robinho, Raúl i Higuaín.

Jedyna niespodzianka to obecnośc Raula w miejsce Savioli. Królik wejdzie pewnie w drugiej połowie, ale i tak jego brak w podstawowej jedenastce przekreśla juz raczej jego dalszy byt w Madrycie.

Edit:
P.S. Pamietam jeszcze z czasow, jak Bundesliga leciala na Polsacie Sport, ze Metzelder rowniez grywal na prawej obronie w BVB. To tez mogloby byc jakies rozwiazanie Wink
W Bundeslidze może jeszcze dawał radę, ale wątpię czy nadążałby za pomocnikami w La Liga, o akcjach w ofensywie nie wspominając :lol:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 sty 2008, 21:30

Dla mnie niespodzianek jest troche wiecej :wink: Myslalem, ze Robinho, Sneijder i Raul odpoczna w tym meczu. Spodziewalem sie tez wystepu Marcelo. Berni lubi zaskakiwac :wink: No to Michel dostaje szanse na 350 wystep w barwach klubu.

Remik pamietaj, ze mowimy o wyjatkowej sytuacji, w ktorej Ramos i Torres nie mogliby grac. Poza tym Salgado jakos tez specjalnie ostatnio nie nadazal :wink: Zobaczymy jak bedzie dzisiaj...

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 10 sty 2008, 21:39

Makis pisze:Dla mnie niespodzianek jest troche wiecej Wink Myslalem, ze Robinho, Sneijder i Raul odpoczna w tym meczu.

Rzeczywiście umkkneli mi Ci dwaj pierwsi i Salgado. NAsz treneiro może bardziej sie obawia tego meczu i postanowił na wyjezdzie zbytnio nie ryzykowac.

Makis pisze:Remik pamietaj, ze mowimy o wyjatkowej sytuacji, w ktorej Ramos i Torres nie mogliby grac. Poza tym Salgado jakos tez specjalnie ostatnio nie nadazal Wink

Mimo wszytko nie mógłbym sobie wyobrazic Metzeldera na prawej stronie :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sty 2008, 22:01

Bądźmy poważni. Metzelder by się połamał na boku obrony, gdyby jakiś Silva czy Riera zaczął go wkręcać. Nie mówiąc już o tym, że Niemiec naprawdę lubi leżeć w szpitalu. Jest to taka pozycja, gdzie po prostu trzeba mieć chociaż trzech piłkarzy. W innej sytuacji wystarczy jedna kontuzja i nie mamy zmiennika. Nie można sobie na to pozwolić, dlatego też Salgado musi zostać do końca sezonu. Nawet gdyby teraz przyszedł Opare to on jeszcze gotów do gry nie będzie.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 sty 2008, 22:22

Alescie sie przyczepili do tego Metzeldera :lol: Napisalem tylko, ze tam grywal i ze jest taka opcja :wink: Co do Salgado, to konczmy temat bo nie bedzie zgody miedzy nami :wink:

P.S. Jest juz 1-1. Fajny meczyk sie szykuje :wink:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 10 sty 2008, 22:24

Makis pisze:P.S. Jest juz 1-1. Fajny meczyk sie szykuje Wink

co za gol Igły :rydzyk:

Obrona sie jak na razie nie popisuje, co Torres chcial zrobic przy bramce to nie wiem. Dudek ma co robic.

edit

stary (nie)dobry Michel Salgado [*], brakowalo mi tego goscia na prawej obronie :lol:

Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 10 sty 2008, 23:53

Niezły mecz, tylko wynik nie taki jaki byśmy chcieli...
Saviola ['] idź ty w pizdu, niech cię opchną za 7 czy 10 milionów euro i żegnaj... Ci, którzy oglądali mecz wiedzą o co mi chodzi. Jak można z 5 metrów nie strzelić gola, tylko walnąć aby w bramkę... Gdyby był to ktoś inny pewnie wynik uległby zmianie... :oops:

Ale cóż nie ma się czym wielkim przejmować, wynik 1:2 to nie koniec świata. Wystarczy 1:0 w rewanżu i przechodzimy dalej.

P.S. piękna bramka Higuaina. Aaaa i widzieliście ten popis Salgado w ostatnich minutach: jak piłka mu sama odskakiwała od nogi i w pewnym momencie upadł "klasyka" :lol: :oops:

2 WP. // Mentos The Freshmaker!

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sty 2008, 0:03

przegrywamy 2:1 tak jak podejrzewałem było ciężko 8)

Real zagrał słabo, ale wynik cieszy strzelona bramka na wyjezdzie daje nam duże szanse na awans. Dudek grał dzis bardzo dobrze, nie najgorzej wyrzucany z klubu przez niektórych Salgado który pokazał ze wciąż moze być nam przydatny wbrew krytykantom :P :wink:

czekamy na rewanż :P
Ostatnio zmieniony 11 sty 2008, 0:07 przez vakabayashi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 11 sty 2008, 0:04

NIe tylko Saviola i Salgado sie nie popisali dzisiaj.

Kiepsko zagral Guit, wygladal tak jakby w ogole nie chcialo mu sie byc na boisku.
Robinho tez myslami byl chyba gdzie indziej. Raul pokazywal sie tyko gdy zostawal na spalonym.
Torres zawiodl przy obu bramkach. Co robil na srodku boiska nieudolnie goniac Arango przy drugiej to nie wiem.
Sneijder od kilku spotkan jest zupelnie na boisku niewidoczny, nie inaczej bylo dzis(wczoraj juz).

Graczem meczu u nas zdecydowanie Jurek Dudek, zajebiscie wyciagnal ten wolej w drugiej polowie, byloby 3-1 i po awansie. Interweniowal pewnie i odwaznie. brawo

Szkoda ze przegralismy, ale awans pozostaje sprawa jak najbardziej otwarta. Mam nadzieje ze za tydzien na Bernabeu bedzie lepiej.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sty 2008, 0:08

AdamMadridista pisze:Jak można z 5 metrów nie strzelić gola, tylko walnąć aby w bramkę
można jeśli sie nie gra regularnie :) Saviola w roli rezerwowego jest idealny, a i takimi meczami pokazuje ze nic ponad ławke dla niego :roll:

nie ma co podniecać sie wynikiem jest rewanż jest gola na wyjezdzie, bedzie dobrze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”