Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 130

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 09 sty 2008, 16:01

arturo_ pisze:
Kubańczyk pisze:Huntelaar nie pasowałby do Man United
to ciekawe, bo Huntelaar akurat nie jest typem zawodnika, który stoi w polu karnym i czeka na piłkę, potrafi rozegrać, dobrze gra głową, dobrze uderza z obu nóg oraz nieźle wykonuje rzuty wolne. Jedyny problem jest taki czy poradziłby sobie z grą w tak silnej lidze i potwierdził tam swój potencjał bo jednak jest różnica pomiędzy eredivisie, a premiership :) .
Ale i tak wolę Berbę :wink: Bo to juz sprawdzony w Anglii napastnik

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sty 2008, 21:10

Anelka? Nie ma takiej opcji. Pisałem już o tym latem jak były tego typu plotki. Grał już w Arsenalu, Liverpoolu i City. Chyba nie byłby ulubieńcem kibiców. Zresztą powtórzę jeszcze raz. SAF mówi, że transferów latem nie będzie i ja myślę, że nie będzie. A na pewno nie Anelki. Może prędzej Berbatow, ale też wątpię, abyśmy zapłacili taką kasę za Bułgara, który musiałby walczyć o miejsce z Tevezem i Rooney'em. A może i Louisem o ile ten zacznie coś grać.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 sty 2008, 13:53

Cris7 pisze:Anelka? Nie ma takiej opcji

Podpisuję się pod tym.

Na wakacje do Afryki - w tym roku okres przygotowawczy Manchester United spędzi w Afryce. Ponownie będzie to RPA. Nie wiem czy pod względem promocji Czerwonych Diabłów będzie to krok na przód.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 11 sty 2008, 21:03

Loczek pisze:
Cris7 pisze:Anelka? Nie ma takiej opcji

Podpisuję się pod tym.

Na wakacje do Afryki - w tym roku okres przygotowawczy Manchester United spędzi w Afryce. Ponownie będzie to RPA. Nie wiem czy pod względem promocji Czerwonych Diabłów będzie to krok na przód.
tylko po co promowac jak i tak klub ma najwięcej fanów :lol: :?:
A co do transferów,to co myslicie o Gabrielu Agbonlahor'ze z Aston Villi??Moim zdaniem byłobyto świetne uzupełnienie 3 napastników.Nie dośc że Gabriel jest młody to myślę że pasuje do taktyki Man United,ponieważ jest szybki i przebojowy i strzela dużo bramek w Aston Villi, ,noi jest Anglikiem a to też jakiś atut
P.S-ponawiam pytanie
"sir Alex kiedyś mówił o jakiejś umowie z Villareal dotyczącą pierwokupu w przyszłości Rossi'iego,wie ktos cos o tym" :?:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 sty 2008, 21:12

Kubańczyk pisze:tylko po co promowac jak i tak klub ma najwięcej fanów
W dziedzinie marketingu i promocji to ty orłem nie jesteś :)

Co do transferu napastnika Aston. Mi ten transfer za bardzo się nie widzi. Będzie bardzo drogi, bo to anglik i do tego bardzo młody. Ten sezon ma dobry ale ja w nim błysku nie widze :wink: To nie jest to czego szukamy.

Sprowadzenie Rossiego do United też na moje oko jest mało prawdopodobne. Niby taki zapis w umowie jest, ale wątpie czy sam Giuseppe chciałby przejść do United gdzie pewnie czeka go ławka. Napastnik to bardzo dobry ale już go chyba u nas nie zobaczymy bo taki zapisy to coś jak prawo pierwokupy czyli gówno :P

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 11 sty 2008, 21:50

Rossi pisze:
Kubańczyk pisze:tylko po co promowac jak i tak klub ma najwięcej fanów
W dziedzinie marketingu i promocji to ty orłem nie jesteś :)
ot taki mój mały żarcik :wink: :smile2:
oczywiście klub trzeba probować,nawet w mozambiku :wink:

Awatar użytkownika
Anderson8
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anderson8 » 11 sty 2008, 22:09

Kubańczyk pisze: oczywiście klub trzeba probować,nawet w mozambiku :wink:
Tylko popatrz jaką wpadke na początku obecnego sezonu zaliczyli nasi po ostatnim tournee. Myślę, że takie wyjazdy na pokaz źle wpływają na formę, jak oglądałem te towarzyskie mecze z tamtejszymi druzynami, to nawet naszym się nie chciało bardzo ruszać, no z wyjątkiem Rooneya, bo ten to z każdym da z siebie wszystko mając diabełka na piersi, ale to juz inna kwestia.
Takie promowanie jest dobre dla kasy klubu, ale nie dla formy.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 12 sty 2008, 9:54

dzis o 18:15 rozpocznie się mecz z Newcastle
Dziś Diabły są zdecydowanym faworytem tego spotkania(ale nigdy nie można być pewnym)dlatego że niedość że Sroki przegrywają od 3 spotkań,to jeszcze jest pewnie w zawodnikach mały szok po zwolnieniu Big Sama,dodatkowo nie zagrają tacy zawodnicy jak:
Habib Beye
Geremi
Faye
a jeszcze nie wiadomo czy zagra Martins
Drużyna w tym sezonie zawodzi i nie może się podnieść z kryzysu,jednak na tak ważne spotkanie mogą się mocno zmobilizować i pokazać się nowemu menagerowi
W tym meczu Man Utd zagra bez Wesa Browna(za kartki) i Gareg'o Nevilla(wiadomo z jakich przyczyn)więc na prawej stronie wystapi pewnie Simpson bądź O'Shea,w bramce zapewne stanie Van der Sar,mój proponowany skład:
VdS
Simpson(lub O'Shea)-Vidic-Ferdinand-Evera
Ronaldo-Carrick(lub Anderson) -Hargreaves(lub Anderson)-Giggs
Rooney-Tevez
tak naprawde niewadomo co ze środkiem pola i z prawą obroną,rezta jest mi się wydaje dosyć oczywista
Licze na potknięcie się Arsenalu,a potem zwycięstwo Man.Utd i sięgnięcie po fotel lidera :!:
zapraszam do dyskusji

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 sty 2008, 11:43

Anderson8 pisze:
Kubańczyk pisze: oczywiście klub trzeba probować,nawet w mozambiku :wink:
Tylko popatrz jaką wpadke na początku obecnego sezonu zaliczyli nasi po ostatnim tournee..
A inne kluby to niby nie były na tournee? A dwa czy trzy lata temu nie byliśmy na tournee? Nie specjalnie widzę związek.

Dzisiaj spotkanie z Newcastle. Ostatnio jak pisałem, że West Ham jest mocno osłabiony i trzeba to wykorzystać to źle się skończyło. Ale teraz przychodzą mi takie same myśli, gdy widzę co dzieje się w teamie Srok. Big Sam zwolniony, drużyna ma fatalne wyniki, styl gry jest mizerny. I nic nie wskazuje, aby było lepiej. Mimo to w spotkaniach przeciwko Manchesterowi każda drużyna w Anglii daje z siebie 100% i czasem potrafi naprawdę dobrze się bronić. I w dodatku dzisiaj nie mamy ani Ole ani Paula, którzy strzelali w zeszłym sezonie bramki srokom. Zwłaszcza tę Paula dobrze pamiętam, bo była przepiękna.

Sytuacja kadrowa jest dosyć dobra. Gotowy jest Wayne. Za to znów kontuzjowany Saha :roll: Do tego jakiejś kontuzji żeber nabawił się Owen. A dodatkowo cały czas do formy nie wrócił Neville. Grał w meczu rezerw i nawet strzelił bramkę, ale podobno tym razem naciągnął jakiś mięsień. Za kartki pauzuje bodajże Brown, więc na prawej stronie zobaczymy pewnie O'Shea lub Simpsona. Sędzią meczu będzie Rob Styles.

Awatar użytkownika
Anderson8
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anderson8 » 12 sty 2008, 12:02

Cris7 pisze:A inne kluby to niby nie były na tournee? A dwa czy trzy lata temu nie byliśmy na tournee? Nie specjalnie widzę związek.
No własnie Chelsea była i Mourinho zapłacił ten wyjazd do USA własną posadą. Nie wiem dokładnie jak działają takie wyjazdy na formę piłkarzy, ale chyba nie powiesz, że takie dalekie podróże dobrze wpływają na piłkarzy? Podczas gdy w europie moglibysmy się ograć z jakimiś silniejszymi rywalami, w tym roku przed sezonem to był tylko Inter.

A dzisiejszy mecz powinniśmy spokojnie wygrać, bo wątpie żeby drużyna, która ma słabą forme i traci trenera zagrała na jakimś wysokim poziomie. Skład:
VDS
O'Shea Rio Vida Evra
CR Anderson Carrick Giggsy
Tevez Roo

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 12 sty 2008, 13:01

Owen Hargreaves i Gary Neville są kontuzjowani i wszystko wskazuje na to, że nie zobaczymy ich dzisiaj na boisku, podczas meczu z Newcastle United.

Gary Neville zbyt szybko chciał powrócić na boisko i mecz rezerw z Evertonem przepłacił naciągnięciem ścięgna, natomiast były zawodnik Bayernu Monachium ma problemy z żebrem.

"Gary skarżył się w przerwie spotkania rezerw na mocne bóle ścięgna. W taką pogodę trudno się gra i dlatego woleliśmy nie ryzykować, niemniej jednak to był dobry mecz dla niego" - powiedział Ferguson na przedmeczowej konferencji prasowej.

"Owen doznał kontuzji żeber podczas treningu i najprawdopodobniej nie zagra w sobotę, również Chris Eagles nie zagra z Newcastle z powodu kontuzji uda. Ilość kontuzji naprawdę przeraża, ale na szczęście reszta czuje się dobrze."

Pełna kadra na Newcastle: Van der Sar, Kuszczak, O'Shea, Simpson, Ferdinand, Pique, Vidic, Evra, Fletcher, Nani, Park, Ronaldo, Anderson, Carrick, Giggs, Rooney, Tevez."

tak więc środek pola Carrick-Anderson

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 sty 2008, 14:36

Rozumiem Anderson8 Twoje wątpliwości. Osobiście też nie jestem entuzjastą tego typu przedsięwzięć. Ale rozumiem ich cel i rozumiem, że jest to konieczne. I już.

Carrick ma dzisiaj kolejną szansę pod nieobecność Owena i mam nadzieję, że dzisiaj na poziomie. Bo porównując jego grę w tym sezonie z formą sprzed roku to wypada bardzo blado. Na prawej obronie wolałbym mimo wszystko Johna, przede wszystkim ze względu na doświadczenie.

Aha. I witamy Smitha i Butta 8)
Ostatnio zmieniony 12 sty 2008, 19:09 przez Cris7, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 12 sty 2008, 19:07

Biorąc pod uwagę rozegraną połowę meczu to Carrick sobie radzi.

Ogólnie mecz prowadzony w dosyć szybkim tempie i ciekawy. Mamy bardzo dużo sytuacji, ale z 4/5 sam Wayne nie potrafił skończyć. Brakuje mu troszkę czucia piłki...
SAF na pewno w drugiej połowie wpuści Sahę za Roo jeśli ten nie naprawi celownika, inna sprawa że Given broni dzisiaj całkiem pewnie- do czego jednak przyzwyczaja od paru ładnych lat.

Cris niestety za często szuka kontaktu- IMO karnego nie było...ale kilka chwil później gdy Smith wziął nogę Giggsa w kleszcze to wtedy należało już odgwizdać jedenastkę. Wypadałoby ten mecz wygrać bo przecież Arsenal dał nam niepowtarzalną okazję wskoczyć na fotel lidera remisując z Birningham... Osobiście liczę tutaj na Cristiano który jakimś dryblingiem załatwi sprawę, bądź na szczęście Teveza :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 sty 2008, 19:07

Bardzo dobry mecz na Old Trafford. Newcastle osłabione brakiem kilku zawodników, którzy wyjechali na PNA i jak na razie nieźle się trzymają. Chociaż więcej w tym zasługi Manchesteru. Rooney jest dzisiaj strasznie nieskuteczny. Tak samo Milner powinien był strzelić gola, ale zachował się jak typiwy skrzydłowy w OE- nastrzelił obrońcę. Given dzisiaj pewnie na bramce.

Manchesterowi należał się rzut karny po faulu na Giggsie. Wcześniej Ronaldo domagał się karnego i w sumie mógł go dostać, ale sędzia chyba się kierował jego :reputacją" i nie dał karniaka. Druga koszmarna decyzja to nieuznana bramka Newcastle. ['] Tam nie było spalonego! Van der Sar usłyszał gwizdek i nawet nie interweniował, ale Owen takiego czegoś nie zmarnowałby. :] Byłoby 1:1, a jest 0:0.

Podsumowując pierwszą połowę- koncert nieskuteczności MU.
P.S. Smith nie oszczędza byłych kolegów.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 sty 2008, 19:09

Ronney miał już bodajże 6 sytuacji i nic. Niemoc totalna.

Wygląda to bardzo słabo, bo to że stwarzamy w ogóle taką ilość sytuacji wynika jedynie ze słabości przeciwnika. Gramy słabo, potworna ilość strat i niedokładności. Ronaldo doprowadza mnie na skraj załamania. Robi wszystko żeby zareklamować nowy model Nike, ale żeby pomóc drużynie to już niewiele. Chyba pochwalę jedynie stoperów i Teveza. Oni trzymają poziom. Chociaż popełnili jeden błąd, gdy puścili Owena. Na szczęście pomógł nam liniowy.

Będzie suszareczka. Nie wiem czy Rooney wyjdzie cały, czy w kawałkach.
guru pisze:Manchesterowi należał się rzut karny po faulu na Giggsie.
A ja bym prędzej podyktował na Ronaldo. Noga mimo wszystko została.

guru pisze:P.S. Smith nie oszczędza byłych kolegów.
tego akurat można się było spodziewać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”