Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 162

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 sty 2008, 20:45

Nosz kurna... ci sędziowie mnie dobiją. Do okulisty :?

Obrazek

EDIT

Del Piero sam na sam z bramkarzem, faulowany w polu karnym ale wcześniej odgwizdany spalony. Zgadnijcie czy był...
Ostatnio zmieniony 12 sty 2008, 23:29 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 12 sty 2008, 21:21

Spalonego nie bylo co nie zmienia faktu, ze Juve gra zle. Bez pomyslu w ataku. Catania miala wlasciwie jedna okazje i ja wykorzystala. Ehh, mam nadzieje, ze Claudio sobie z nimi pogada w przerwie, bo ferie swiateczne juz sie skonczyly, ale jak widac nie wszyscy chyba o tym wiedza :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 sty 2008, 21:25

maciek_88 pisze:faulowany w polu karnym
dokladnych powtorektego nie bylo, przynajmniej ja nie widzialem, co do spalonego to sie zgodze nie bylo ale czy byl faul nie baczac na offside :hmmm wg mnie jednak pilka najpierw ale ..

schematycznie Juve bardzo, dosc nudno

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 sty 2008, 21:28

pewnie że spalonego nie był, a co do faulu to się nie wypowiadam bo n ie wiem, wiem za to że JUVE gra strasznie słabo.... :(

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 sty 2008, 21:29

Słabiutka I połowa, dostajemy 1-0 po golu zdobytym ze spalonego. Sędziowie boczni ogólnie świetnie się dziś bawią :?

Nie zmienia to jednak faktu, że rozgrywamy słaby mecz. Lewa strona Catanii bardzo aktywna, a nasza obrona popełnia głupie błędy. Hasan ogrywany aż (nie) miło i to musiało się tak skończyć. Prawa strona to nasz słaby punkt. Legro soczyście dostał piłą i pewnie jeszcze w nastepnej kolejce będzie mu szumieć w głowie. W naszej grze brakuje świeżości, dokładności, wyczucia... Catania gra bardzo mądrze, zamknęła się na swojej połowie, zagęściła grę i groźnie kontruje. Pod polem karnym nie ma miejsca i nasi nie bardzo wiedzą jak ten problem rozwiązać. Musimy grać dokłądniej, nie tracić piłki w chwilę po jej wywalczeniu, bo niedokładnośc najbardziej rzuca się w oczy. Gramy przewidywalnie i bez pomysłu. Do tego nerwy puszczają. Nie zapowiada się najciekawiej... obym się mylił.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 12 sty 2008, 22:23

Co prawda wydawało mi sie, że Spinesi był onsajd. Ale po powtórkach stwierdzam - lekki spalony był. Del Piero nie był na spalonym, mecz straszliwie nudny, po 30 minutach postanowiłem, że ide ogladać Family Guy'a.

A Juve jak zwykle spada na cztery łapy. No co najmniej na trzy.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 sty 2008, 22:25

No i remis po golu z Del Piero z karnego. Nawet ,,bojówka" Interu ze strony głównej nie powinna miec wątpliwości, że 11 podyktowana słusznie. Cała 2 połowa spędzona na połowie Catanii, ale na zwycięstwo i tak nie zasłużyliśmy swoją grą. Marchionni wniósł trochę ożywienia i uruchomił Brazzo na prawej stronie, inna sprawa że czystych sytuacji bramkowych nie było. Pozytyw dla Ranieriego za wprowadzenie 2 napastników, chociaż w sumie Nedved akurat grał dobrze i nie nadawał się do zmiany.

Napisałem to w miarę łagodnym tonem, bo ten mecz to żałośc konkretna była...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 sty 2008, 22:31

Co oni grali :? Ciekawe czy Secco nadal uważa, że bardziej potrzebujemy Sissoko i Mellberga niż VdV czy Barzagliego :P

Po 10 min II połowy przeklinałem Ranieriego, że Del Piero jeszcze był na boisku, a tu Il Capitano ratuje nas w 90'. Był to mecz, o którym trzeba szybciutko zapomnieć. W każdym elemencie zagraliśmy słabo. Brakowało pomysłu pod bramką, przez 90min biliśmy głową w mur. Mnóstwo niedokładności, błędy w przyjęciu prostych piłek, wszystko wolno i schematycznie, tak nie można :? Catania zamurowała bramke i mało brakowało, a zakończyłoby się to 100% sukcesem. Ciężko gra sie z takimi drużynami ale powinniśmy wymagać od siebie zdecydowanie więcej. Nie wiem co więcej napisać, słaby mecz i tyle. Karny słuszny :P

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 12 sty 2008, 22:49

Babel pisze:po 30 minutach postanowiłem, że ide ogladać Family Guy'a.
w ten sposob oszczedziles sobie 60 minut z zycia, bo mecz byl zalosny. wlasciwie nie ma co dodawac do tego co napisali koledzy powyzej. Secco musi sie obudzic, albo nalezy go natychmiastowo zwolnic, bo kupowanie kolejnego defensywnego pomocnika jest straszna glupota. Zwlaszcza, ze powaznie obawiam sie, ze Siss jakos bajecznym wzmocnieniem nie bedzie :?

DonMac
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DonMac » 12 sty 2008, 23:01

Nie ma się co dziwić, że planowane są duże transfery już tej zimy. Nie twierdzę, że gracze którzy wystepują w tej chwili w "Starej Damie" są słabi ale potrzebna jest silniejsza ławka rezerwoych i jakiś rozgrywajacy z prawdziwego zdarzenia. VdV byłby idealnym wzmocnieniem...:P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 sty 2008, 23:06

DonMac pisze:Nie ma się co dziwić, że planowane są duże transfery już tej zimy. Nie twierdzę, że gracze którzy wystepują w tej chwili w "Starej Damie" są słabi ale potrzebna jest silniejsza ławka rezerwoych i jakiś rozgrywajacy z prawdziwego zdarzenia. VdV byłby idealnym wzmocnieniem...:P
Tylko jak tym wielkim transferem ma byc Sissoko to ja dziękuję :roll:, ja nie mówię że on jest fatalny itd ale w tej chwili całkowicie nieprzydatny.

Mowa o rozgrywającym... rozumiem, że chodzi o typową 10. Tylko kiedy my ostatnio graliśmy rozgrywającym. Chyba w tym złotym sezonie 2002-2003, ale też nie do końca, bo nie wiem czy Nedveda można było uznac jako 10 - on był wtedy... wszędzie na boisku.

Awatar użytkownika
Pablito(J)
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pablito(J) » 14 sty 2008, 18:40

maciek_88 pisze:Tylko jak tym wielkim transferem ma byc Sissoko to ja dziękuję Rolling Eyes, ja nie mówię że on jest fatalny itd ale w tej chwili całkowicie nieprzydatny

W perspektywie odejścia Almirona i możliwie Tiago Sissoko nieprzydatny? :shock:

Nie jestem jakims zwolennikiem Momo ale jest lepszy od wymienionej dwójki
i jedynie co mi przeszkadza to cena jaka Juventus chce wydać na niego.Nie jest tyle wart.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 sty 2008, 18:54

Sissoko mistrzem gry do przodu nigdy nie był, ale będąc w dobrej dyspozycji jest rzeźnikiem jakich mało. W destrukcji jest doskonały, dlatego też nie powinien kosztować groszy. Mimo jego obecnej niekluczowej pozycji w Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Pablito(J)
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pablito(J) » 14 sty 2008, 19:02

dlatego też nie powinien kosztować groszy

Ale 15 mln Euro za 5-go pomocnika Liverpoolu to troche przesada nie uważasz?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 sty 2008, 19:05

Biorąc pod uwagę możliwości tego zawodnika jest to rozsądna cena. Przynajmniej nie wiem, dlaczego Liverpool miałby schodzić dużo poniżej tej kwoty. Jeśli jednak nie będzie miał mocniejszej pozycji to odejdzie za 8-10, bo mała ilość minut musi wpłynąć na cenę, a i sam Sissoko na pewno będzie robił naciski w stronę transferu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”