FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 530

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sty 2008, 22:06

Barcelona - Murcia 4:0 :]

Druga połowa lepsza w naszym wykonaniu. Henry dzisiaj nareszcie bardzo dobry mecz. Ostatnio też grał dobrze a na dodatek sam mówił, że zaczyna czuć grę tak więc jestem dobrej myśli jeśli chodzi o jego kolejne występy. Dzisiaj bez gola, ale dwie asysty i kilka bardzo dobrych akcji. W drugiej połowie lepiej też Bojan no i kolejna bramka na jego koncie. Eto'o przed wyjazdem na PNA dwie bramki a przecież nie grał szczególnie dobrych zawodów :] Liczę, że na PNA dojdzie do formy.

Wynik bardzo dobry. Gdyby szczęście dopisało mogło się skończyć jeszcze wyżej bo okazje ku temu mieliśmy. Gra niezła a w porywach nawet zupełnie dobra, ale przeciwnik bardzo słaby a więc ten mecz nam nic nie mówi jeśli chodzi o całość drużyny. Trochę nierówno dzisiaj obrona, ale w takim zestawieniu raczej za często grać nie będziemy :]

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 sty 2008, 22:11

ostatnio miałem rozłąkę z kompem i wbijałem tylko na chwilkę ...
Co jest z R10 ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sty 2008, 22:15

kaczy pisze:Co jest z R10 ?
Opcji jest kilka:
1. Niedyspozycja/kontuzja. Czytałem o problemach z żołądkiem czy coś w ten deseń, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie :think:
2. Wypalił się.
3. Poszedł do pośredniaka szukać pracy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 sty 2008, 22:57

Druga polowa duzo lepsza w naszym wykonaniu. Ogolnie jestem zadowolony z naszej gry. Wreszcie widac bylo prace zaspolowa. Henry po raz kolejny bardzo dobrze, brawo. Eto`o pokazal, ze gdyby nie kontuzje to on walczylby o korone krola strzelcow.Ile juz bramek na koncie, a gral ile 6, 7 meczow?

Pozdrowienia dla kolegi Wazzy, wedlug ktorego Barcelona zagrala slabo,a Henry człapał po boisku. Szkoda, ze nie ma tyle odwagi, zeby sie tu na forum po raz kolejny wypowiedziec, ale trudno sie mowi. Wazne, ze Manchester rozgromil swietnie dzisiaj ( jak w calym sezonie) grajace Newcastle.

Glory!

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 12 sty 2008, 23:05

Nie nie mam odwagi tylko mi się zwyczajnie nie chce kolego mistyku. Wystarczy mi dyskusja z Tobą oko w oko, bez obecności nieco stronniczej widowni tegoż forum, ale rozumiem, że łatwiej Ci dyskutować tu niż w prawdziwym życiu, w końcu internet podobnie jak papier, przyjmie wszystko bez słowa sprzeciwu.

A komentarz z deka głupi, ale po takim "ciekawym" meczu nie dziwi mnie gorycz w Twej jakże błyskotliwej wypowiedzi.

Visca!

P.S. Skasujcie ten mój post gdzieś tak za godzinę, bo niepotrzebnie zaśmieca forum. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 sty 2008, 23:09

Wazza widze, ze w dalszym ciaglu masz obawy przed wygloszeniem swoich spostrzezen przed wiekszym gronem. W sumie sie nie dziwie, bo mogloby byc zabawnie. Mozesz sie tez wypowiedziec w poscie o Manchesteru i cytuje: "bardzo dobrej obronie Newcastle"

Pozdrawiam Cie drogi kolego! Mam nadzieje, ze skoro jeszcze pamietasz haslo do swojego uzytkownika to zaszczycisz nas swoja obecnoscia i wszechstronna wiedza (nie tylko pilkarska) troche dluzej.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 13 sty 2008, 11:33

Jest zwycięstwo, dosyć okazałe i to cieszy, ale gra jednak przez większą część meczu pozostawiała wiele do życzenia. Momentami graliśmy naprawdę bardzo dobrze, ale jednak nie była to jeszcze ta Barcelona, którą wszyscy chcemy oglądać.
Piłkarzem meczu moim zdaniem był Thierry Henry, który zagrał bardzo dobrze spotkanie, zaliczając przy tym dwie asysty. Wczoraj widzieliśmy już praktycznie tego samego zawodnika co grał w Arsenalu. Wszystko robione na szybkości, znakomity balans ciała, dobre podania i wielka wola walki, tylko bramki zabrakło, ale nie będę wybrzydzał. Oby Francuz teraz w każdym meczu grał tak jak w tym wczorajszym, to będzie bardzo fajnie.
Poza tym na wielkie brawa zasługują Zambrotta - bardzo fajna asysta przy pierwszej bramce. Eidur Gudjohnsen - strzelił ładnego gola i ogólnie zagrał dobre spotkanie. Samuel Eto'o - dwie bramki, bardzo dobra gra, dobra gra jeden na jeden, szkoda tylko, że teraz Samuel wyjeżdża na PNA i jeśli Kamerun dojdzie do finału, to do 10 lutego go na pewno nie zobaczymy :( No i jeszcze Bojan ładnie zagrał.

Teraz w dobrych nastrojach czas na rewanż z Sevillą. Coś czuję, że gładko wygramy :D
Czy ktoś dzisiaj zwracał uwagę na brak Ronaldinho :D

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 sty 2008, 12:29

Teraz wazne jest, zeby zbierac punkty i liczyc ze Real bedzie je tracil, a jeszcze jak robimy to w dobrym stylu, tym lepiej. Forma musi przyjsc w odpowiednim momencie i mam nadzieje, ze przyjdzie. Mamy praktycznie miesiac na osiagniacie optymalnej formy, czyli do czasu meczu z Sevilla i meczow w LM. Co prawda z Celticiem nie powinno byc wiekszych problemow, ale ja osobiscie oczekuje nie tylko dobrego wyniku, ale i bardzo dobrej gry. Zreszta o to sie specjalnie nie martwie, bo w LM nie zawodzimy. Do skladu wracaja kontuzjowani zawodnicy, ktorzy sa dla nas bardzo wazni.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sty 2008, 12:56

Ja tam nie mam złudzeń co do ligi. Nie wierzę w to, że Real da sobie wyrwać majstra. Być może Barcelona będzie skrupulatnie ciułać punkty. Może nawet kilka punktów uda się odrobić, ale nie wierzę w to, że Real przestanie je regularnie zdobywać. W Madrycie musiałby się przydarzyć jakiś kataklizm a u nas nagła poprawa równocześnie.

Może to zabrzmi dziwnie, ale bardziej liczę na dobry wynik w Lidze Mistrzów. Do formy wróci Henry, do gry wróci Messi i Deco. Z Afryki wrócą Eto'o i Yaya. Będziemy silniejsi i przy odrobinie szczęścia (nieodłączny element LM) może uda się coś ugrać. Oczywiście w konfrontacji z niektórymi ekipami (chociażby MU) teoretycznie wypadamy gorzej, ale to jest turniej.

Longinius
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Longinius » 13 sty 2008, 13:32

Co do ligi, to ja jeszcze trochę wierzę, ale pieniedzy dużych bym nie postawił :P Real bardzo konsekwentnie zobywa punkty, nawet kiedy gra slabo. Więc musiałoby stac cos naprawdę złego z Realem i cos dobrego z nami aby wygrac lige.

Co do LM to juz inna sprawa. Na formę Ronniego przestalem liczyc, ale na szczescie ostatno poprawia sie Henry, Eto'o tez da radę, wróci Messi, dodatkowo dodac trzeba trochę młodej krwi - Gio, Bojan i przy odrobinie (?) szczęcia mozemy poważnie myslec o tym pucharze.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 13 sty 2008, 13:49

Spokojnie nie jest tak zle. Jezeli w nastepnej kolejce wygracie to przewaga Realu stopniej do 4 punktow, bo Real polegnie na na VC :P.

Choc w sumie was tez czeka mecz na VC wiec jakby nie bylo bilans wyjdzie na 0 :zwała:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sty 2008, 14:12

Jak znam życie (a znam :lol: ) to Atletico zrobi wszystko, aby z Realem nie wygrać :]

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sty 2008, 14:31

Mentor pisze:Jak znam życie (a znam Laughing ) to Atletico zrobi wszystko, aby z Realem nie wygrać Krzywy

Tak się składa że również znam życie bardzo dobrze 8) .... Będzie 1-1 (jak zwykle zresztą)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 sty 2008, 14:33

Mentor pisze:Jak znam życie (a znam Laughing ) to Atletico zrobi wszystko, aby z Realem nie wygrać
Niestety nie ma już Torresa :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2008, 15:21

Ciezko bedzie, terminarz, takze jest cięzki. LM i mecze z Sevilla, Realem, Saragossa, Atletico na wyjeździe. Z czołowki tylko Villarreal i Espanyol na CN. Tak do meczu z Sevilla bedzie można myślec o odrabianiu strat, jesli na Pizjuan Barca przegra raczej szanse beda niewielkie na mistrzostwo, choć oczywiscie kto w zeszłym roku na podobnym etapie spodziewał sie, że Real odrobi straty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”