FMy - Strona 405

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 13 sty 2008, 16:55

myhalek_acm pisze:Jestem typowym laikiem w tej kwestii moglby mi ktos wytlumaczyc do czego ten program patch czy co to jest sluzy?

Jest to taki programik ulatwiajacy ci zycie w FMie. Mozna za jego pomoca wyszukac pilkarzy do twojej ruzyny wpisujac rozne kryteria np wartosc CA, PA, cena, rozne cechy jak szybkosc, drybling itp. Mozna tez znalezc trenerow, podpatrzec sklady druzyn i taloe tam. Generalnie jest to maly cheating ale czasem korzystam ;)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 sty 2008, 18:42

Mam pytanie. Da się jakoś zachęcić zawodnika do przyjęcia drugiego obywatelstwa? Bo mam na oku zawodnika, który bez europejskiego paszportu nie dostanie pozwolenia na pracę a ma status 'rozważa przyjęcia obywatelstwa'

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 sty 2008, 18:54

LookAsh pisze:Generalnie jest to maly cheating

Jak FMScout jest małym chetingiem to co jest dużym? Bo restartowanie gry już jest chyba mniejszym, przynajmniej coś poświęcasz (czas).

myhalek_acm pisze:Jestem typowym laikiem w tej kwestii moglby mi ktos wytlumaczyc do czego ten program patch czy co to jest sluzy?

Taki program do przeszukiwania bazy danych, o bardzo rozbudowanych funkcjach. Można wszystko w nim ustawić, każdy jeden atrybut jaki jest zdefiniowany w bazie danych. Generalnie pomiot szatana.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 sty 2008, 18:58

bellus pisze: Taki program do przeszukiwania bazy danych, o bardzo rozbudowanych funkcjach. Można wszystko w nim ustawić, każdy jeden atrybut jaki jest zdefiniowany w bazie danych. Generalnie pomiot szatana.
Samo wyszukiwanie atrybutów piłkarza, to akurat małe piwo, bo to samo można robic korzystając z wyszukiwarki w grze. Jeśli chodzi o oszukiwanie, to bardziej trzeba miec na myśli wyszukiwanie ,,Potencjału gracza".

EDIT

W sumie nie patrzyłem na to w ten sposób. Masz oczywiscie rację.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2008, 19:06 przez maciek_88, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 sty 2008, 19:02

maciek_88 pisze:Samo wyszukiwanie atrybutów piłkarza, to akurat małe piwo, bo to samo można robic korzystając z wyszukiwarki w grze. Jeśli chodzi o oszukiwanie, to bardziej trzeba miec na myśli wyszukiwanie ,,Potencjału gracza".

Teoretycznie tylko to co mówisz jest prawdą. FMScout jako domyślną skanuje całą bazę danych. Jeśli ktoś korzysta z wyszukiwarki w grze to nie wyszukuje z całej bazy danych, analogicznie nie można skautowi nakazać przeszukiwania świata - zresztą zanim by skończył Ci pierwsi co by ich znalazł pokryli by się mgłą wojny.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sty 2008, 19:19

dla mnie to cheting jak w morde strzelił :!:
Najfajniejsze obok taktyki dla mnie jest wyszukiwanie zawodników, zatrudnianie skałtów z jak największymi umiejętnościami, znającymi jak najwięcej lig, wysyłanie ich w świat, zastanawianie się czy warto w młokosa inwestować czy nie....

A tak mogę sprawdzić wszystko w mgnieniu oka to chyba nie ma w tym największego atutu FM'a... tego że do wszystkiego dochodzisz sam, swoimi decyzjami, swoim intelektem...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 sty 2008, 19:35

Mój pracownik co jakiś czas pisze do mnie że poleca tego i tego piłkarza a najczęściej są to bramkarze a wszyscy z ligi włoskiej w której gram. Można go jakoś wysłać do Ameryki Płd czy w ogóle konkretnego kraju ale innego niż Włochy :?: Żeby nie było to on tak sam z siebie proponuje mi jakichś piłkarzy :P

Precz z Genie Scoutami czymkolwiek to jest ale bardzo brzydko pachnie :P

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 13 sty 2008, 20:36

no to tak. wchodzisz w swoj sztab szkoleniowy klikasz na jakiegos scouta i bierzesz "zadania scoutow". potem dodajesz mu nowy przydzial (ja mam pelne spolszczenie a psize mi "add new assigment" czy jakos tak wiec kliknij to jakby co :P) i mozesz w kazdy zakatek wyslac swojego pracownika

koń
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: koń » 13 sty 2008, 21:09

Witam, czy ktoś wie jak zwiększyć rozdzielczość? Bo na moim Monitorze (1440x900) gra wygląda paskudnie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 sty 2008, 1:24

(L)oczkerson pisze:Najfajniejsze obok taktyki dla mnie jest wyszukiwanie zawodników, zatrudnianie skałtów z jak największymi umiejętnościami, znającymi jak najwięcej lig, wysyłanie ich w świat, zastanawianie się czy warto w młokosa inwestować czy nie....

Dokładnie.

Prowadzę reprezentacje Brazylii. W debiucie (mecz towarzyski) zremisowałem z Ukrainą 5:5 :shock: ,a w drugim spotkaniu także padł remis, tym razem z Czechami 1:1. Ale ja nie o tym. Rozlosowano grupy w Copa America (czy eliminacje :think:). W jednej z grup jest... Anglia :lol2:

TS borys IFC pisze:mozesz w kazdy zakatek wyslac swojego pracownika

Ja swoich wysyłam po afryce, bliskim wschodzie i gówno z tego. Zresztą ja już dałem sobie spokój z transferami. Musze się pozbyć tych co mam.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 sty 2008, 1:41

TS borys IFC pisze:ja mam pelne spolszczenie a psize mi "add new assigment" czy jakos tak wiec kliknij to jakby co Razz
Fajne to pełne spolszczenie :lol: Gram w FM 2007, wszedłem w profil jakiegoś scouta, przeglądałem wszystkie zakładki i nie znalazłem w żadnej z nich czegoś takiego jak dodawanie nowego przydziału :( Znalazłem za to jakichś graczy których on obserwuje (być może jestem gdzieś blisko) :roll:

Czy sparingi reprezentacji i to z kim je gramy ma wpływ na ranking :?: Bo tak ogólnie to jest on powalony, ja gram Argentyną i gram mniej meczów niż teamy z Europy a sparingi gram z dobrymi lub czołowymi drużynami i teraz spadłem w rankingu na 13 miejsce (np niedawno wygrałem na wyjeździe sparingi z Nigerią i WKSem a w eliminacjach do MŚ zremisowałem wyjazdowy mecz z Brazylią a w rankigu oczywiście spadłem mimo) :roll: Na 14 jest Francja a na 12... Angola :lol:

Widzę że Anglia ma wszędzie wtyki :lol2:

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 14 sty 2008, 10:20

Wie ktos czy jakis mlody zdolny nie drogi zagraniczny bramkarz przejdzie do Górnika Zabrze??

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 14 sty 2008, 12:17

Yukasz pisze:Widzę że Anglia ma wszędzie wtyki Lol

W koncu niegdys potega kolonialna. Do PNA tez sie pewnie zalapia :P

Powiedzcie mi co mam zrobic z Fabregasem ? Mam to samo, co wczesniejszych czesciach, gdy prowadzilem zespol z hiszpanem. Ja nie potrafie dobrac taktyki pod zawodnika, ktora gra tyko jako PS. Ale przeciez nie wywale go z Arsenalu, a mimo, ze probuje roznych taktyk, i zespol gra przyzwoicie, to on gra fatalnie - najgorzej w zespole. Srednia ocen to 6.50. Ja nie wiem co mam z nim zrobic, niby jeden z najlepszych zawodnikow w grze a ja nie mam z niego zadnego pozytku i chyba go sprzedam :/

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 14 sty 2008, 12:28

A ja sobie niedawno zacząłem grać Atletico. Aktualnie mam za sobą rozegrane 22 ligowe kolejki i jestem liderem - na punkt przed drugą Barceloną, siedem punktów nad trzecim Realem ( :shock: ) i dwanaście nad czwartą Sevillą. Muszę przyznać, że przed sezonem nie liczyłem na więcej niż na pierwszą trójkę, a tu takie miłe zaskoczenie :) Mam nadzieję utrzymać pozycję lidera do końca, choć może być trudno bo przede mną wyjazdowe mecze właśnie z Barcą i Królewskimi.

Równie dobrze powodzi mi się w Pucharze UEFA, gdzie bez większych problemów wyszedłem z grupy w której był m. in. Bayern Monachium, czy Bordeaux. W 1/32 czeka na mnie Benfica. Nie ukrywam, że również mam ochotę na triumf w tych rozgrywkach :)

Głównymi kreatorami mojego sukcesu jest z pewnością para napastników: Menez - Aguero. Jest początek lutego, a oni ustrzelili wspólnie już 69 bramek (Aguero 42, Menez 27). Są genialni.

Przed sezonem narzekałem nieco na brak funduszy, tak więc postanowiłem sprzedać Forlana i Simao. Urugwajczyk przeniósł się do Tottenhamu za 21 milionów euro, a Portugalczyk za 15,5 do West Ham United. Z takimi funduszami mogłem zabrać się na transfery.

Jako, że jedynymi napastnikami jakimi mi zostali byli Aguero i beznadziejny Mista (którego chciałem sprzedać, ale nikt go nie chciał), postanowiłem zakupić dwóch snajperów. Na pierwszy ogień poszedł Goran Pandev, którego świetnie wspominam z poprzedniej kariery Manchesterem United. Mimo, że ofertę składał również Inter i Real Madryt, Macedończyk przystał na moje warunki i stał się graczem Atletico za 18 milionów euro.

Drugim napastnikiem, którego postanowiłem zakupić był niezwykle polecany na forum Jeremy Menez. Monaco ostro się ze mną targowało i puściło go dopiero za 14 milionów euro. Jako uzupełnienie składu zakupiłem młodziutkiego Rumuna - Gabriela Torje z zespołu Poli 1921 za 300 tysięcy euro.

Wzmocnienia potrzebowała również obrona, a do transferu znakomitego defensora nadarzyła się świetna okazja, bowiem kontrakt z CSKA Moskwa skończył się Sergeyowi Ignashevichowi i dołączył do mnie za darmo. Obecnie jest jednym z najpewniejszych punktów drużyny, wybrałem go też na kapitana.

Bardzo potrzebny był mi również defenswny pomocnik, bowiem w obwodzie pozostali mi tylko przeciętny Maniche i słabiutki Thiago Motta. Początkowo zainteresowałem się Miguelem Veloso ze Sportingu Lizbona, lecz nie był zainteresowany wyjazdem do Hiszpanii. Mój wybór padł wówczas na Lorika Canę z Olympique Marsylia i jestem z tego zadowolony. Albańczyk trafił do mnie za 9 milionów euro.

Na bramce przez dotychczasową część sezonu pewniakiem był Leo Franco. Kilka niezłych meczów rozegrał też rezerowy Christian Abiatti, lecz nie ma szans na wygryzienie Argentyńczyka.

Na lewej obronie mam dylemat pomiędzy Antonio Lopezem a Mariano Pernią. Więcej szans daję zazwyczaj temu drugiemu, bowiem spisuje się nieco lepiej, aczkolwiek nic nie jest jeszcze przesądzone. "Wszystko się może zdarzyć". ;)

Środek obrony to standardowo dwójka Pablo - Ignashevich. Na ławce siedzi solidny Luis Perea, duże nadzieje pokładam natomiast w 17-letnim Pichu Atienzie, który jest obecnie moim czwartym co do wyboru stoperem.

Prawa obrona jest zapewniona dla bardzo dobrego Seitaridisa, który nie pozostawił szans w wyścigu o miejsce w składzie Juanowi Valera.

Defensywny pomocnik to miejsce Lorika Cany, jak już wcześniej wspominałem. Na ławce niezły Maniche, który potrafi dobrze zastąpić Albańczyka.

Prawe skrzydło. Tutaj działy się różne rzeczy. Początkowo na prawej flance grał Maxi Rodriguez, bowiem na pozycji ofensywnego środkowego pomocnika występował Raul Garcia. Po kilku słabszych występach Raula, dałem szansę wykazać się Luisowi Garcia, a Maxiego przesunąłem na środek. Długo były zawodnik Liverpoolu miejsca w składzie jednak nie zagrzał, bowiem objawił mi się młodociany geniusz MIGUEL, występujący dotychczas w rezerwach. 21-latek wywalczył miejsce w składzie i wystąpuje tam nadal. :)

Lewe skrzydło to pole do popisu dla Jose Antonio Reyesa. Od czasu do czasu zastąpi go tam Luis Garcia, jednak były Kanonier spisuje się całkiem nieźle.

W ataku początlowo stawiałem na parę Aguero - Pandev, lecz nie do końca byłem zadowolony z dyspozycji Macedończyka. Dałem kilka szans Jeremy'emu Menezowi, jak jest teraz wspominałem na początku tekstu :) Pandev tylko ława.

Mało aktywnie spędziłem zimowe okienko transferowe. Sprzedałem obrońcę Ze Castro do Portsmouth za 4,5 miliona euro, oprócz tego zakupiłem za 1,5 miliona Febiana Brandy'ego, którego United wystawiło na listę transferową :shock: Opócz tego wypożyczyłem Mistę do Racingu Santander, bo kupić jak zwykle nikt go nie chciał.

Zaklepałem sobie również kilka transferów na przyszłe okienko :) Trafią do mnie na zasadzie wolnego transferu Juan Roman Riquelme z Villarreal, Collins John z Fulham i Erik Edman z Rennes. Oprócz tego zaklepałem sobie transfer niezwykle utalentowanego Garry'ego Bocaly z Maryslii, który trafi do mnie latem za 4,8 miliona euro.

To by było na tyle :P Jeszcze screeny za chwilę wrzucę :P

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 14 sty 2008, 12:43

Giggsy King pisze:W 1/32 czeka na mnie Benfica.

1/32 :?: :shock: :shock: :shock: :rotfl: :rotfl: :rotfl4: :rotfl4: :rotfl4: :rotfl4:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”