W telewizji nadali - Strona 36

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 sty 2008, 20:49

Currahee pisze: Apollo 13.....
...,czyli jeden z wielu znakomitych filmów z Hanks'em w roli głównej...
Najlepszy z wszystkich filmów o lądowaniu na księżycu... I to paradoksalnie: mimo że tym razem księżyc osiągnięty nie został.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 sty 2008, 10:30

Sobota 20.00, TVP2; Miesięcznik Moralnego Niepokoju

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 10 sty 2008, 16:11

TVP 1, 11 stycznia, g. 23:00

Dom na Przeklętym Wzgórzu

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 13 sty 2008, 14:46

TVP 1, 13 stycznia, g. 22:00
Jackie Brown Tarantino :lol:

AXN, 14 stycznia, g. 23:00
Koszmar minionego lata

TVP 2, 15 stycznia, g. 22:00
Zło

CANAL+, 15 stycznia, g. 21:00
Tsotsi
Jak ktoś ma ten program to polecam.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 sty 2008, 17:48

ja akurat nie mam nic przeciwko temu, bo dowiedzialem sie, ze taki jackie brown dzisiaj leci!

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 13 sty 2008, 18:15

hrabi pisze:Thx, nie kazdy ma w domu program telewizyjny, telegazete w tv, czy tv.wp.pl w zakladkach.

Wybacz koleś, ale że Ty gazetę z programem telewizyjnym czy inne pierdoły traktujesz jak zabicie czasu, czy czytanie tego gówna jako hobby to wcale nie oznacza, że każdy robi to tak jak TY i ma cały program w głowie. Więc wyluzuj, bo się czepiasz ostatnio jak by Ci czegoś w życiu brakowało.

hrabi pisze:Swoja droga nawet telegazeta bardziej zacheci do obejrzenia jakiegos filmu niz przeklejenie danych jego emisji.

A nazwa tego tematu jest jaka? "Co polecasz na wieczór"? - nie wydaje mi się. Nikt tutaj niczego nie ma zamiaru polecać. Ale wielu ludzi takich jak ja dowiaduję się co leci w TV właśnie stąd.

hrabi pisze:Moze zbytnio sie czepiam, ale to troche irytujace, ze regularnie spamujesz tu programem telewizjnym bez jakiekogolwiek zdania od siebie, bo ten topic ma byc chyba czyms wiecej niz ubozsza wersja programu tv.

Jakie może być moje zdanie? Kogoś coś zainteresuje to wejdzie sobie na neta i poczyta o filmie. A opisy filmów znajdują się w innych tematach. Trochę się rozejrzyj. :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sty 2008, 19:33

Hrabi dobrze napisał, jakie filmy leca w telewizji chyba kazdy wie. Tylko trzeba wybrac jakis dobry i go obejrzec. Niestety po tytule, ktory wkleja Baziu nie mam pojecia czy jest wart obejrzenia. A same info, ze wyrezyserowal go Tarantino równiez zbyt wiele nie pomaga, przeciez nie ma czlowieka na swiecie, ktory "robilby" same dobre produkcje.

Zatem podsumowujac, jedno-dwa zdania od siebie bylyby zdecydowanie milej widziane, anizeli sam tytul, godzina i nazwa programu.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 13 sty 2008, 19:57

Ja na przykłąd samo to ze ktos napisze o jakims filmie traktuje jako polecenie tego filmu. Zreszta zanim obejrze wymienieniony tu film zawsze wejde na to imdb czy filmweb i cos poczytam. Chociaz jedno-dwa zdania pod kazdym tytulem by napewno nie zaszkodzilo.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 13 sty 2008, 20:27

John Travolta pisze:Ja na przykłąd samo to ze ktos napisze o jakims filmie traktuje jako polecenie tego filmu.

No tez o to chodzi. Ale skoro te kilka zdań aż tak wiele Wam pomoże to następnym razem o tym nie zapomne :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2008, 21:20

no już, spokój :p

Pulp i Jackie Brown to 2 [moim zdaniem] najlepsze filmy Tarantino. Film bardzo niedoceniany z tego co można zaobserwować. Bardzo czesto ludzie, którzy twierdzą że Tarantino jest ich ulubionym rezyserem - nie znają tego filmu :|

Sam nie wiem kto w tym filmie lepiej zagrał: Samuel Jackson, De Niro, Grier, czy też Forster [miszcz :] ] wszyscy grali genialnie. A najlepszy ... Tarantino jako rezyser. Rezyseria miażdży.
Nie będę pisał o wątkach .. . może po łebkach - są narkotyki, broń i nagie kobiety. Cóż wiecej potrzeba :]

Michael Keaton gra tego samego agenta FBI, co w filmie "Co z oczu to z serca" [a raczej odwrotnie] nawet się nazywa tak samo :]

BTW: W Pulp wystepował Vincent Vega - we Wściekłych Psach, Madsen grał .. Vica Vege :lol:

Jak ktoś lubi dobre kino i nie widział tego filmu, to niech obejrzy - nie pożałuje.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 13 sty 2008, 21:26

cloner pisze:A same info, ze wyrezyserowal go Tarantino równiez zbyt wiele nie pomaga
pomaga,
cloner pisze:przeciez nie ma czlowieka na swiecie, ktory "robilby" same dobre produkcje.
jest a zwie się
cloner pisze:Tarantino
:) i Pasikowski jeszcze

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 13 sty 2008, 22:27

hrabi pisze:chcac sie dowiedziec co leci w tv zaglada w telegazete

Hmm zagląda?! Czy przeczyszcza ją od dechy do dechy? Bo ja osobiście nie mam zamiaru szukać w gazetce gdzie pisane jest małym drukiem (wytłuszczony jest głównie polsat) co leci przez cały dzień.

hrabi pisze:Smiem twierdzic, ze wiecej czasu zajmuje Ci skopiowanie programu tutaj
Jeżeli podanie kilku filmów praktycznie na połowę tygodnia to dla Ciebie cały program TV to raczej nie mamy o czym rozmawiać.

hrabi pisze:Tera dzieki Twoim postom otrzymuje okrojona wersje zwyklego programu tv, a zeby dowiedziec sie o czym jest film musze wchodzic na inne sajty, co tylko potwierdza jak bez sensu jest przeklejanie tutaj danych emisji
Pytanie tylko czy ktoś Ci każe wchodzić? Wcale nie musisz na to patrzeć, jedni korzystają drudzy nie. Nie wiem co może Ci dać moja opinia na temat filmu?! Skusi Cię? przecież gusta są różne, więc z drugiej strony patrząc chyba lepiej jak sobie przeczytasz na filmweb czy gdziekolwiek i sam stwierdzisz czy jest wart Twojego czasu.

hrabi pisze:Innymi slowy - obnizyles poziom topicu, przykro mi Razz Zwyczajnie nabijasz, a to irytyuje.

Wiesz, za bardzo się nie przejmuję Twoja opinią, ale jest jedna sprawa warta odnotowania, a mianowicie, dużo osób tak pisze:
10 pisze:Sobota 20.00, TVP2; Miesięcznik Moralnego Niepokoju
Michał M pisze:Środa (19 XII), Kino Polska

17.10 Piłkarski poker

Klasyk! Cool Wciąż aktualny Razz
Zico_FCI pisze:Na TVP Kultura zaczęli się właśnie „Kontrolerzy”
koń pisze:30 listopada TVN Siedem 22:40
Scarface Cool
sci pisze:noo i 21 gram we wtorek u Grażynki też warto zobaczyć
Yukasz pisze:Ojciec Chrzestny znowu z nami Razz Na TVN7 cała Trylogia a zaczyna się już 15.11.2007 o godz 20:10 i powtórka 17.11.2007 o godz 21:50 Exclamation
I Twoja wypowiedź dotycząca mojego 'spamowania' czy też 'nabijania' jest tylko pusta zaczepką.Z mojej strony również koniec offtopa.

fieldy pisze:Pulp i Jackie Brown to 2 [moim zdaniem] najlepsze filmy Tarantino.
A gdzie Wściekłe Psy? :lol:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 18 sty 2008, 7:50

20:40 18 stycznia 2008 HBO
W ciszy
Jak ktoś ma ten program to polecam. Świetny thriller z dobrymi i ładnymi aktorkami jakimi są Camilla Bellem a także Elisha Cuthbert. Film opowiada o nastoletniej, głuchoniemej dziewczynie, która po stracie ojca trafia do rodziny zastępczej i poznaje nowe oblicze swojej rodziny. Jak dla mnie film bardzo dobry.

22:30 19 stycznia 2008 TVP 1
Mściciel
Bardzo dobry Western, w którym główną rolę zagrał świetny Clint Eastwood. Gra tam człowieka tajemniczego, ratującego życie ludziom z małego miasteczka tocząc bitewkę z bandytami, którzy są postrachem tego miejsca.

21:00 19 stycznia 2008 HBO 2
Egzorcyzmy Emily Rose
Jak ktoś tego nie widział to poprostu musi to zobaczyć.Jak dla mnie najlepszy film dotyczący Egzorcyzmów. Bardzo mi się podoba fakt, iż prawie cała akcja filmu toczy się na rozprawie w sądzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”