Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 132

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 sty 2008, 11:15

Spotkanie z Newcastle już na samym początku nie napawało mnie jakimś huraoptymizmem. Ot kolejny mecz ze Srokami. Po odejściu trenera Newcastle było w rozsypce. I te 6;0 nie odzwierciedlało wcale poziomu gry byłych podopiecznych Allardyce. Owszem, karygodne błędy w obronie sprawiały, że można było się zastanawiać, czy w szeregach Newcastle nie występują sami juniorzy.
Chciałbym, żeby Shearer został ich trenerem. Może by odbudował ich potęgę. Bo naprawdę smutno mi kiedy widzę jak Newcastle jest gromione, Leeds spada do 3 ligi, Ipswich niedawno w Uefa, dziś też poza granicami, zespoły z historią żyją ostatkami powietrza.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 15 sty 2008, 11:18

Loczek pisze:Bo naprawdę smutno mi kiedy widzę jak Newcastle jest gromione, Leeds spada do 3 ligi,
Mnie z kolei jakoś niespecjalnie to martwi :lol:

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 15 sty 2008, 11:20

Ehhh Newcastle ostatnio gra fatalnie a w dodatku jak narazie sa bez Menagera takze no nie dziwie sie ze przegrali na Old Traford z spisujacym sie ostatnio fenomenalnie Manu aczkolwiek myslalem ze przegraja notak z 3-0 a nie 6 :shock: ehh ale Ronaldo i spólka pokazuja ze sa mocni, ba nawet bardzo mocni w tym sezonie

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 sty 2008, 11:43

Giggsy King pisze:
Loczek pisze:Bo naprawdę smutno mi kiedy widzę jak Newcastle jest gromione, Leeds spada do 3 ligi,
Mnie z kolei jakoś niespecjalnie to martwi :lol:
I jak Arsenal, City, Chelsea, Liverpool też stoczyły się z ligi to by Cię to nie martwiło? Przecież mecze z tymi drużynami dostarczając nam największych emocji. Dlatego też żałuję, że Leeds straciło swoją renomę.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 sty 2008, 12:00

I jak Arsenal, City, Chelsea, Liverpool też stoczyły się z ligi to by Cię to nie martwiło? Przecież mecze z tymi drużynami dostarczając nam największych emocji. Dlatego też żałuję, że Leeds straciło swoją renomę.

Mnie jakoś nie kręcą spotkania z Reading czy z Middlesbrough. Ja bym chciał oglądać batalie z Leeds. Nie wiem czy wiesz drogi kolego, że w Leeds swego czasu (a był to bagatela sezon 2000/2001 ) czyli całkiem niedawno, występowali Alan Smith, Nigel Martyn, Paul Robinson, Ian Harte, Jonathan Woodgate, Harry Kewell a nawet Mark Viduka.
To powiedz mi, czy mecze z takim zespołem były do bani ?
Tak samo jak te co wyliczyłem, chciałbym żeby ktoś coś zrobił z Milwall ( sponsor czy ktoś ). Batalie na najwyższym szczeblu ... smaczek podniecenia

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 15 sty 2008, 12:05

Racja, z tego punktu widzenia trochę szkoda, ale z powodu mojego "braku sympatii" do nich jakoś nie bardzo martwi mnie ich toczenie się po dnie.

Ale faktycznie, fajnie byłoby zagrać znowu z Leeds. Już chyba nikt nam dawno "Munich song" nie śpiewał.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2008, 12:08 przez Giggsy King, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 sty 2008, 12:08

Racja, z tego punktu widzenia trochę szkoda, ale z powodu mojego "braku sympatii" do nich to jakoś nie bardzo martwi mnie ich toczenie się po dnie.

Ale faktycznie, fajnie byłoby zagrać znowu z Leeds. Już chyba nikt nam dawno "Munich song" nie śpiewał.

Kiedy Leeds toczyło się po równi pochyłej ja chyba mieszkałem w innym wymiarze, bo pojęcia nie mam dlaczego tak nisko zostali zdegradowani.
Może mi ktoś przedstawić ich historię spadku ?

W Leeds gra Tore Andre Flo :!: Dlatego dziwię się, że żaden Chelseaomaniakos nie pisze o nim nic a nic. Dlaczego ? A no dlatego że przed Romkiem Atomkiem kibiców Chelsea było mało. Za mało

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 15 sty 2008, 12:16

Loczek pisze:Może mi ktoś przedstawić ich historię spadku ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Leeds_United_A.F.C. Punkt 'Upadek'.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 sty 2008, 13:15

Lee Martin znowu wypozyczony :-/

Szczerze mowiac nie wiem co mam o tym myslec. Po tym co widzialem podczas tourne i kilku innych meczow moge z pewnoscia stwierdzic ze ma najwieksze umiejetnosci i potencjal sposrod wszystkich mlodzikow United szykowanych do 1 skladu. Z jednej strony niech lepiej gra w SU niz siedzi na lawie , a z drugiej strony warto byloby juz go wprowadzac do druzyny

Znajac zycie i tak pewnie za jakis rok zostanie sprzedany do jakiegos drugoligowca :-/

Odbiegajac od tego tematu - Saha po raz kolejny szpitalowo :-/ to juz staje sie meczace i dziwi mnie cierpliwosc SAFa :-/.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 15 sty 2008, 15:14

boskigonzo pisze:Lee Martin znowu wypozyczony :-/

Szczerze mowiac nie wiem co mam o tym myslec. Po tym co widzialem podczas tourne i kilku innych meczow moge z pewnoscia stwierdzic ze ma najwieksze umiejetnosci i potencjal sposrod wszystkich mlodzikow United szykowanych do 1 skladu. Z jednej strony niech lepiej gra w SU niz siedzi na lawie , a z drugiej strony warto byloby juz go wprowadzac do druzyny

Znajac zycie i tak pewnie za jakis rok zostanie sprzedany do jakiegos drugoligowca :-/

Odbiegajac od tego tematu - Saha po raz kolejny szpitalowo :-/ to juz staje sie meczace i dziwi mnie cierpliwosc SAFa :-/.
dokładnie wartaloby go wprowadzic,mi się podoba taka polityka jaka jest prowadzona w Sevilli,widzimy jak genialnym posunięciem było wprowadzenie Diego Capela,i mysle że tak samo odwaznie mozna wprowadzać Lee Martin'a,ale niestety odpadlismy z Pucharu Ligi i nie mamy gdzie próbować młodzików,ale jak widac oni też dużo potrawią np.Simpson,ktory moim zdaniem jest świetnym materiałem na zastąpienie Garego Nevilla,ale Danny się przebił tylko dlatego że właśnie był kontuzjowany Neville i nie było nikogo na rezerwę,podczas meczu z Wigan Vidić został kontuzjowany i musiał zejśc,i za niego wszedł Simpson,który odrazu wskoczył na prawą obronę i zrobił tam furorę.Własnie nadmiar świetnych zawodników na lewym skrzydle spowodował kolejne wypożyczenie Martina.A za dwa lata (oby) został już sprawdzony w pierwszym składzie kolejny super zawodnik ze szkółki czyli-Febian Brandy.Chciałbym (zresztą jak wszyscy)żeby w klubie grało jak najwięcej wychowanków.Pamietamy zresztą rewolucję sir Alexa,który wprowadził barci Neville,Beckham'a,Giggs'a,i Scholes'a i pamietamy jak na tym świetnie wyszedł.

A co do Louisa,to myśle że on za długo miejsca w man Utd nie zagrzeje,i latem Sir Alex go sprzeda.Gdy Saha jest kontuzjowany,to naszym czwartym zawodnikiem jest Manucho,ktory zostanie najprawdobodobniej wypozyczony gdzieś,tak więc zostajemy na rezerwie z Cambell'em,i jak widac nie mamy za głębokich rezerw

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 15 sty 2008, 16:00

Saha ponoc do konca sezonu kontuzja:/ No to zostajemy z 2 napastnikami wypadalo by jak najszybciej kupic kogos ale niestety trzeba teraz duza kase wylozyc na klasowego zawodnika bo nie ma sensu kupowac jakiegos mlodziana

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 15 sty 2008, 16:10

internista1908 pisze:Saha ponoc do konca sezonu kontuzja:/ No to zostajemy z 2 napastnikami wypadalo by jak najszybciej kupic kogos ale niestety trzeba teraz duza kase wylozyc na klasowego zawodnika bo nie ma sensu kupowac jakiegos mlodziana
Gill powiedzial że Transferów nie będzie,ale jak kontuzja do końca sezonu to musi kogoś kupić.........chyba jest tylko jeden wybór.....Berbatov

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 sty 2008, 16:14

internista1908 pisze:Saha ponoc do konca sezonu kontuzja:/

masz zle info - kontuzja podobno niegrozna i za jakis czas go zobaczymy na murawie

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 sty 2008, 16:48

Sam sobie odpowiedziałeś boskigonzo. Lepiej będzie jak Lee pokaże na co go stać na wypożyczeniu niż wchodzi na 5 minut wygranego meczu. A szanse miałby małe, gdy obwodzie mamy Parka i Naniego.

Bardzo mi szkoda Louisa, bo w formie jest on naprawdę świetnym napastnikiem. Ale zdrowie ma słabe. I wciąż czekamy aż wróci do formy sprzed roku. Obecna kontuzja jest niegroźna. Ale czy to dużo zmienia? Jego występy są na razie na niskim poziomie i potrzeba wciąż jakiegoś przełomu w jego grze.

Z kolei wypożyczony ma być Manucho, który wciaż ma chyba problemy z otrzymaniem pozwolenia.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 15 sty 2008, 22:18

Manchester United have completed the signing of the much-sought after Republic of Ireland teenager Robert Brady.

The 16-year-old winger joins from North Dublin club St Kevins Boys after Sir Alex Ferguson beat off competition from several rival Premier League sides chasing the youngster, who will move to United later this year.

St Kevins football director Ken O'Donoghue told setantasports.com that United had beaten all of their main rivals to the addition of the Republic of Ireland Under-16 player, who he likened to a current Red Devils superstar.

"All the top clubs were after Robbie," O'Donoghue told setantasports.com.

"You could name any one of 15 of the top Premier League teams and we've had invitations from them.

"He has gone on trials with Liverpool, Chelsea, Arsenal and Manchester United, as well as West Brom and a couple of other teams.

"He 's a lively wide player. A lot of people have compared him to Liam Brady, but he's more a Ryan Giggs type of player, a fast out and out winger."

Comparisons with Liam Brady surely echo from the fact that the Republic of Ireland and Arsenal legend also played his schoolboy football with St Kevins as did another famous Irish winger in Damien Duff.

Robert Brady's two younger brothers also play with St Kevins, who have a strong tradition of feeding cross-channel teams and the senior Ireland side.

As well as Brady and Duff, Stephen Carr, Ian Harte and Alan Maybury have all also passed through their ranks.
Nowy Giggsy? :P Pewnie nie, ale miejmy nadzieję, że coś z niego wyrośnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”