Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 24

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 16 sty 2008, 20:15

peepe pisze:Tacy kibice Polonii Bytom powinni byc wniebowzieci, bo w tym tempie to niedlugo wyrosna na potege OE, bo zapewne tam eda grac Bzury Ozorkow, Milan Milanowek, czy Izolator Boguchwala, czyli ostatnie bastiony uczciwosci w Polsce. Bedziecie miec, co chcecie, czyli mocarna lige, ktora juz nie bedzie slabsza tylko od lig uzbekitanskiej, czy azerskiej, ale poziomem bedzie dorownywac mongolskiej lize okregowej.

Udajesz czy naprawdę taki jesteś?

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 16 sty 2008, 20:19

peepe pisze:wole to niz ogladanie meczow w ktorych wynik jest znany przed rozpoczeciem spotkania

Jezeli uwazasz, ze to cos zmieni to jestes niezle naiwny.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 16 sty 2008, 20:23

moze zmieni a moze nie. Mam nadzieje ze jednak takie dzialania i odstrasza handlarzy punktami i wyczyszcza srodowisko. moze jestem naiwny a moze wierze ze w koncu bedzie czysto w polskiej lidze. Kara musi byc.
Piast kiedys dostal karne punkty, wina nie byla udowodniona i dalej nie jest. Teraz prokuratura podobno twarde dowody postawila. i dobrze ze pzpn dziala. choc w sumie szkoda ze nie zaczal od swoich ludzi z samej gory

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sty 2008, 20:29

Szkoda bedzie Widzewa, bo jednak tam jest niezły klimat, sporo kibicow, nawet dość dobre zaplecze finansowe. Jesli zagłebie zsotanei takze zdegradowane, to liga powinna zostać zmniejszona, bo juz sie boje, że do OE wejda ekipy... poprostu obecni beniaminkowie, nie liczac Jagi, choć tam takze brak kasy, jednak reszta w zaden sposob nie jest przygotowana do OE. Widzew ma małe szanse na utrzymanie, wiec 3 liga i znajac zycie skonczy sie sponsor i znowu beda budowac przez 2-3 lata ekipe na Ekstraklase.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 16 sty 2008, 20:40

No wlasnie jedynie strach przed konsekwencjami moze ukrocic korupcje. Wszyscy beda musieli dwa razy sie zastanowic, czy dac w lape sedziemu zanim to zrobia majac swiadomosc, ze zarty juz sie skonczyly. Jak narazie zmierza w dobrym kierunku, bo sprawa korupcji jest mocno naglasniana i to moze cos zmieic. Ale jestem za tym, zeby na tym poprzestac i dac jeszcze jedna szanse dla zespolow, ktore nie mialy szansy wyciagnac wnioskow z poczynan Arki czy Gornika.
Widzew ma małe szanse na utrzymanie, wiec 3 liga i znajac zycie skonczy sie sponsor i znowu beda budowac przez 2-3 lata ekipe na Ekstraklase.
I tego wlasnie bardzo szkoda. Ledwie co w Widzew zainwestowal Cacek, ktory mial w planach zbudowania silnej ekipy, a tu taki zonk. Ciezko teraz bedzie o powazne inwestycje w jaki kolwiek polski zespol.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 sty 2008, 20:44

peepe pisze:Piast kiedys dostal karne punkty, wina nie byla udowodniona i dalej nie jest.
Ale co to ma do rzeczy, wtedy dzialania byly na chybil trafil co nie znaczy ze Piast byl niewinny :?
Te dzialania napewno w takiej formie nie uzdrowia naszej pilki a wrecz odwrotnie :!: Tak przewlekle dzialania niczego dobrego nie przyniosa, wsyztsko dzieje sie zbyt dlugo np w serieA wsyztsko trwalo sezon a myslicie ze wsyztscy winni zostali ukarani ?
To wszytsko sprawia, iz pomimo tego ze liga jest czysta od 2sezonow czy inaczej najczystsza od dlugiego czasu ostrasza inwestorow bo na dobra sprawe nie wiadomo kto bedzie nastepny, czy oplaca sie wejsc bo moga znalezc sie dokumenty ze 3 sezony temu ktos tam cos zrobil - a nie oszukujmy na kazdego cos sie znajdzie

Cloner lekko frasuje mnie towja postawa bo cieszysz sie jak glupi z kazdej nastepnej degradacji, ale pisales ze wiesz ze Polonia ustawiala mecze ale to bylo przed ustawa wiec ... wszystko ok :roll:
Pewnie jakby wzieli na rozpiske polonie jechalbys na "kurwy z PZPNu" :roll:
Jarzinho pisze:to liga powinna zostać zmniejszona, bo juz sie boje, że do OE wejda ekipy... poprostu obecni beniaminkowie
Z 2ligi powinni wejsc tam akurat bija sie ekipy z dosc duzym potencjalem ale do tego jeszcze za wczesnie - napewno nie bedzie takiejprowizorki jak clonerowskim klubem dla ktorego licencja to istna farsa

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 16 sty 2008, 21:02

Z II ligo to chcialbym awansu Jagi i Slaska. Niedlugo wejdzie taki wymog, zeby w wiekszych miastach kluby mialy stadiony o wiekszej pojemnosci i duzo bardziej nowoczesne niz teraz. Jaga ma w planach zbudowanie fajnego stadionu, ktorego nikt by sie nie powstydzil. Slask bedzie mogl grac na stadionie, ktory zostanie wybudowany na Euro. Byle nie bylo takiej sytuacji jak z Polonia...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 sty 2008, 22:47

czeher pisze:Z 2ligi powinni wejsc tam akurat bija sie ekipy z dosc duzym potencjalem ale do tego jeszcze za wczesnie - napewno nie bedzie takiejprowizorki jak clonerowskim klubem dla ktorego licencja to istna farsa
Czecher masz teraz zadanie.Przejedz sie po calej Polsce, wypisz sobie na karteczce 16 stadionow ktore Ci sie podobaja i zrob sobie lige stadionowa.Graj sobie mecze na to kto ma lepszy stadion.
Mecz roku : Korona - Lech.
To nie w Polsce, jak tak chcesz to wyjedz na Zachod.
Po drugie piszesz tak o Polonii poniewaz biedniejsza niz cala Polska potrafila zrobic sukces wiekszy niz przykaladowo Twoj Piast.Proponuje sie juz z tym pogodzic, ze choc nie mamy stadionu jestesmy lepsi niz Wy.

To samo sie tyczy kolegii z Lodzi.Prosze zrob sobie lige stadionow i tyle.Co do tego, ze Jaga ma plany co do nowego stadionu - takie plany ma co druga druzyna w Polsce. I co z tego wynika ?Sam sobie odpowiedz.
LookAsh pisze:Slask bedzie mogl grac na stadionie, ktory zostanie wybudowany na Euro. Byle nie bylo takiej sytuacji jak z Polonia...
Ok, nie ma problemu, tylko powiedz mi czy to bedzie im sie oplacalo ?Stadion o pojemosci 50 tysiecy, a na meczu bedzie max. 10 tys. Zwroca sie koszty ? Slask na tym cos zarobi ? Pomysl logicznie.

Co do Twojej wypowiedzi, ze bedziemy potega grajac z kims tam.Pepe ma racje prznajmniej nie bede musial przychodzic na mecz Polonia - Widzew z przedswiadczeniem, ze mecz juz zostal zagrany przy zielonym stoliku.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8771
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sty 2008, 23:03

ale pisales ze wiesz ze Polonia ustawiala mecze
Moze nie tyle "wiem", co slyszalem o takich sytuacjach. Powinienes wiedziec, ze w tamtych, odleglych czasach nie uczeszczalem na mecze PB.
Pewnie jakby wzieli na rozpiske polonie jechalbys na "kurwy z PZPNu"
Jakby udowodnili wine, ale za korupcje z ostatnich 5lat, to jechalbym tymi slowami pod adresem tego co mogl kupowac, wydzial dyscypliny wykonuje dobrą robote, a presja nad nimi ciązy niesamowita.
Cloner lekko frasuje mnie towja postawa bo cieszysz sie jak glupi z kazdej nastepnej degradacji
Ciesze sie, i bede sie cieszyl mam nadzieje takze za tydzien. Ponoc prokuratura przyslala kolejne informacje dotyczace Zaglebia Lubin, dlatego dzisiaj nie bylo wyroku.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sty 2008, 23:26

czeher pisze:No coz Widzew 3liga wiec pilka w lodzi znowu bedie w kryzysie, cloner entuzjazmem wybuhcnal, moje zdanie jest znane dla mnie robi sie to jzu lekko smeiszne a tym bardizej jezeli po tym sezonie nie bedzie abolicji
Smieszne...dla mnie zalosne. Trzeba dac przyklad a nie abolicje. Dzieki karom czyt degradacjom kluby sie bardziej boja i dluzej pomysla nad kupowanie meczow.

Tomczak wykonuja dobra robote i licze ze bedzie ja kontynuowal nawet kosztem spuszczenia polowy I ligi.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 17 sty 2008, 14:06

Jak dla mnie decyzja jest niesprawiedliwa. Widzew kupował mecze będąc w drugiej lidze tak? Dzięki temu awansował. To gdzie tu jest kara skoro został wysłany tylko do drugiej ligi. Powinna być trzecia.

Abolicji to mi się nawet komentować nie chce.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8771
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sty 2008, 14:12

Dzięki temu awansował.
Nie, nie udalo im sie awansowac, dlatego kara wg mnie jest jednak sprawiedliwa.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 17 sty 2008, 14:16

cloner pisze:Nie, nie udalo im sie awansowac, dlatego kara wg mnie jest jednak sprawiedliwa.

Ok. Nie udało się awansować. Pomyliłem się. Jednak to nie zmianie mojej opinii. Teraz to wygląda tak, że Widzewa nie spotkała żadna kara. Bo koniec końców jest w tej samej lidze, w której łamał prawo.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sty 2008, 18:39

EnJoy's pisze:Czecher masz teraz zadanie.Przejedz sie po calej Polsce, wypisz sobie na karteczce 16 stadionow ktore Ci sie podobaja i zrob sobie lige stadionowa.Graj sobie mecze na to kto ma lepszy stadion.
czlowieku co ty piszesz, to po co wprowadzili licencje zeby odpierdzielac cyrk objazdowy i grac do 100km od wlasnego macierzystego stadionu
cloner pisze:Ponoc prokuratura przyslala kolejne
i przesylac bedzie, cp za tym idze bedzie sie ciagnelo w nieskonczonosc, nastepna na rozpisce bedzie pewnie Craxa, Korona czy ... Lech (Amica) bo przeciez od tego sie zaczelo a Lech gra na licencji wronieckiego zepsolu
Bienias pisze:Tomczak wykonuja dobra robote i licze ze bedzie ja kontynuowal nawet kosztem spuszczenia polowy I ligi.
Polowy ligi, dobre sobie przeciez ta gangrena opanowala pewnie caly kraj, jedynie jako tako mozna byc pewny Wisly bo w tych latach miala dream team a reszta ... (rewelacje Dziurowicza)
Pamietacie cudowna wiosny Groclinu no ale to przed wprowadzeniem ustawy,. Idac dalej tym tropem to jezeli degradowac to nalezaloby sie przyjrzec nizszym liga gdzie ten proceder jest o wiele bardziej rozpowszechniony i zakamuflowany - czyli jak zdegradujemy wsyztskich wszystko wroci do pkt wysjciowego

Dla mnie to jest bledne kolo i trudno bedzie wyjsc z tego marazmu nawet po tym czasie a wsyztsko odbije sie na uczciwych(?) aktualnie dzialaczach sedziach, pilkarzach, bo sa postrzegani przez pryzmat degradacji, kluby traca na tym pieniadze itp a taki Fryzjer plecie w sadzie 3po3 a skonczy sie jak z grupa trzymajaca wladze :? a kto ucierpi ?
bellus pisze:Jak dla mnie decyzja jest niesprawiedliwa.
A czy pozostale kary sa rozlozone sprawiedliwie hmmmm wg mnie najbardziej oberwala Leczna, a takie Podbeskidze czy nagrodzony awansem za caly udzial Sosnowiec
Bienias pisze:Dzieki karom czyt degradacjom kluby sie bardziej boja i dluzej pomysla nad kupowanie meczow.
Tylko o tym zazwyczaj decyduje waskie grono osob, prezes, wlasciciel ktory ma wlasne ambicje a klub moze meic w glebokim powazaniu -> Stasiak - gdzie on to nie byl i i kogo nie sponsorowal, w dupie mial te kluby chodzilo bardziej o wlasna promocje

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 sty 2008, 20:16

czeher pisze:to po co wprowadzili licencje
No i tu sie nasuwa te pytanie. Po co ?
PZPN wykazal sie tutaj nie znajomoscia polskich realiow.Nie zaprzecze, ze trzeba zwiekszac stadndardy polskich stadionow, ale trzeba to robic z glowa.Cala Polska pilka wie, ze tylko kilka klubow dysponuje wysokim budzetem i stadionem spelnijacym wymogi.
Musza opracowac system, ktory bedzie korzystny dla biedniejszych klubow OE.Chyba, ze chce zeby liga miala maksymalnie 10 zespolow.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”