Tenis - Strona 44

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 sty 2008, 0:35

Pomorskie ferie ma jako pierwsze ;P farciarze !
ja mam dopiero od 12 Lutego, tak więc AO i PNA przepada :(

A tymczasem wszyscy o 1 meldujemy się do telewizora :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 sty 2008, 2:02

Eurosport - tyle w tym temacie [']

Z tego co dane było mi ZAOBSERWOWAC, to Rosjankę dzisiaj można pokonac, tyle popełnia błędów że i ja bym się nie powstydził :lol:.

Ale teraz jak piszę tego posta to SLYSZE, że jest 0:3 w drugim secie, więc coś się tam musiało odwrócic

EDIT

Czy ja coś mówiłem o odwróceniu się :lol: :?:

Brawo AGA :!::!::!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 sty 2008, 2:35

:jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Mecz świetny i druga rakieta pokonana a teraz już z górki i co najmniej do finału bo inaczej nie wypada :smile2: Rosjanka może i miała jakieś problemy zdrowotne a może i nie nieważne bo wynik idzie w świat. Była wielka szansa wygrania meczu i Polka jej nie zmarnowała - takich sportowców nam trzeba 8) A poza tym komentarz zbędny. Agnieszka to złota dziewczyna :smile2:

A realizator trochę dał dupy ale widocznie tak lubi :roll:

Teraz Polkę czeka mecz ze zwycięzcą meczu Petrova (14) - Makarova phii :whistle:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 19 sty 2008, 2:41

BRAWA, BRAWA i jeszcze raz BRAWA !!! :rydzyk:

Byc moze cos Kuznetsovej dolegalo, ale fakt faktem Agnieszka zagrala swietne zawody, pare jej pilek bylo fenomenalnych,a w koncowce wkoncu bardzo dobrze jej wchodzil pierwszy serwis.

Wyglada na to ze powoli rodzi nam sie tenisistka jakiej jeszcze Polska nie miala, a i zobaczymy co za dwa lata pokaze Urszula.

Zachwile gra Domachowska, jednak jej nie daje zbytnio szans, ale zycze jej zeby takze awansowala to by bylo cos miec 2 zawodniczki w 4 rundzie !!!

JESZCZE RAZ WIELKIE BRAWA AGNIESZKA !!!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sty 2008, 2:47

Szkoda, że realizatorzy wybrali pojedynek Rosjanek, a nie numeru 2 w turnieju. Troche dziwna sytuacja, bo u panow nonstop Federer i Nadal.
Spodziewałem się, że to Agneiszka bedzie miala znacznie trudniej a tu dośc łatwo 2-0. Moze były jakies problemy ze zdrowiem u Rosjanki, jednak z krutkich urywków Aga wydawała sie znacznie lepsza. Może Domachowska także wygra to by było coś. Co ważne Radwańska ma pojedynek za soba, jej rywalka bedzie miala mniej czasu na odpoczynek, bo coś jest nie tak z pogoda w Malbourne.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 sty 2008, 2:48

Jak Rosjanka przyspieszała to Polka trochę sobie nie radziła ale nierzadko miała też genialne odpowiedzi na które rywalka nie miała odpowiedzi :D Trochę obawiałem się że właśnie ten stan rzeczy czyli szybsza gra Rosjanki utrzyma się do końca i mecz potrwa trzy sety... ale nie :smile2:

Zanim zagra Domachowska pewnie minie jeszcze trochę czasu bo jej mecz powinien się odbyć na otwartym korcie i to po jakimś innym spotkaniu z tym że wszystkie mecze na otwartych jak dotąd są odwołane :?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 19 sty 2008, 2:59

Masz racje, jezeli Rosjanka uderzala szybkie pilki wtedy Radwanska miala duze problemy i dziwie sie ze tak nie grala non-stop, ale prawda jest tez to ze pare takich pilek Kuznietsova zepsula ze smiech na sali. U Radwanskiej podoba mi sie jej walka oraz to ze wlasciwie zachowuje kamienna twarz nie dajac nic poznac po sobie. Nie wiem co sie dzieje u niej wewnatrza bo to najwazniejsze.

Mysle ze Aga musi jeszcze popracowac nad skutecznoscia pierwszego serwisu, bo generalnie jej serwis nie jest mocny, przez co drugi to juz jest bardzo latwy do przyjecia, a wielo krotnie Kuznietsova returnowala go od razu na punkt.

P.S Nie wiecie na ktorym korcie ma grac Nalbadian ???

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 sty 2008, 3:11

Myślę że później już Agnieszka trochę się przyzwyczaiła do tych szybszych piłek rywalki potrafiła na nie odpowiadać, bo w 4 i 5 gemie wyglądało to dosyć niepokojąco. I tak jak mówił komentator - serwis był w miarę mocny (choć dla mnie to Aga i tak lekko serwuje) to i znacznie lepiej gra się układała.

Tu jest rozpiska http://www.australianopen.com/en_AU/sco ... index.html jest to pewnie jakiś większy kort niż te zwykłe ale chyba jest odkryty bo teraz by tam grali :think:

stomil olsztyn forever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stomil olsztyn forever » 19 sty 2008, 7:59

Trzeba przyznac ze zwyciestwo zasluzone po bardzo dobrej i madrej grze. Nie wiem jak to mozliwe ale 2 rakieta swiata po 2 bledach z rzedu poprostu nie wytrzymala psychicznie. Nie wiem czy kontuzja nogi to prawda bo w jej grze nie bylo tego widac, a jak smatch'owała w swoje pole to az mi sie banan na twarzy robil :lol: . Teraz w 1/8 juz znacznie slabszy rywal i szansa na 1/4 jest duuuza
P.S. Komentator dzisiaj mnie zaskoczyl. nawet spoko 8) Ale i tak Bohdan Tomaszewski the best
P.S.2 : Federer - Tipsarevic 6:7 4:4 :!: :!:

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 19 sty 2008, 9:22

Federer[']
Gra jak dupa i pewnie zaraz wyleci :evil:

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 19 sty 2008, 10:23

Brawo dla Agi :) Mimo iż Kuznetsova miała tam jakies problemy to pokonąc drugą rakietę świata nie jest łatwe. Teraz pójdzie jak z górki. Wygrania całego turnieju nie oczekuje, ale finał musi byc 8)

arturo_ pisze:Federer[']
Gra jak dupa i pewnie zaraz wyleci Evil or Very Mad

Federer wygląda jakby miał zaraz wybuchnąc. W piątym gemie idą jak równy z równym, ale Roger widac ma problemy i szykuje sie kolejna wielka niespodzianka po odpadnieciu Kuznetsova.

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 19 sty 2008, 11:19

federer gra dalej ale to był fart.....

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 19 sty 2008, 11:26

Może nie fart, ale zdecydowanie większe doświadczenie Federera. W Tie-breaku grali gem za gem, wygrał ten który pierwszy przełamał serwis przeciwniki. Gdyby Tipsarević wygrał któregoś gema, przy serwisie Rogera, to On byłby zwycięzcą. Zjadła go chyba presja, prowadził przy swoim serwisie 30-0 i przegrał gema, co miało największy wpływ na ogólny wynik meczu. Grali bardzo dobrze obaj i może to nie był Federer w najlepszej formie, to i tak wygrał i jest głównym faworytem do zwycięstwa w Melbourne.

I brawa dla Radwańskiej, mam nadzieje, ze jutro Domachowska też wygra :-)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 19 sty 2008, 11:29

gieksa pisze:ale to był fart

W sporcie nie ma fartów :wink:

IMO Federer pokazał, że jest numerem 1 i mimo swojej słabej wręcz tragicznej postawy w początkowej fazie pojedynku odniósł zasłużone zwycięstwo. Bo jakby nie patrzeć to Tipsarevic mógł zdobyć 9pkt w końcu prowadził 40-0, ale Federer zachował zimną krew i zaczął grać jak z nut. Nie ma bata na Federera :P

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 19 sty 2008, 11:33

Bonso pisze:Grali bardzo dobrze obaj i może to nie był Federer w najlepszej formie, to i tak wygrał i jest głównym faworytem do zwycięstwa w Melbourne.

Federer był też przekonany, że będzie to łatwiejszy mecz. Grali ze sobą tylko raz i Roger gładko rozprawil sie z Tipsarevicem. Druga przyczyną słabszej formy Federera może byc tez to, że poprzednie dwa mecze w AO wygrywal praktycznie na sucho i nie miał takiej porządnej rozgrzewki. Też trzeba przyznac, że to iz Roger miał problemy nie było zwiazane tylko z jego slabsza forma, ale ze znakomitą gra Tipsarevica.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”