Kolejna afera korupcyjna - Strona 19

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sie 2007, 13:28

czeher pisze:
Zico_FCI pisze:Nie powiedziałbym, że to nagroda. Przecież dla nich te minus dziesięć punktów oznacza praktycznie pewny spadek
No i co z tego :?: skoro zachowaja jakby status quo :!: A dodatkowo chyba nawet wiecej zarobia na wystepach w OE niz w 2lidze :!:

Awansowali dzieki calej aferze, w kotrej sa jedna z czolowych zespolow uwiklanych :!: Popatrzec wystarczy na liczbe zamieszanych pilkarzy, czy pracownikow i pogloski o mozliwosci wykluczenia z struktur :!: wiec nawet jezeli teraz zostana spuszczeni do 2 ligi nie dostana defacto zadnej kary wg mnie :!: Bo bede grac na tym samym poziomie na jaki zasluzyli na boisku (4msc nie mialo sie lapac do OE)
A minusowe pkt to wg mnie nagroda w OE :!: I nic tego nie zmieni
Widac ktos podziela moja opinie :smile2:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4367895.html

PS. http://www.sport.pl/pilka/1,71000,4367064.html

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 sie 2007, 22:59

Obserwator Wincenty T. zatrzymany

Wrocławska policja zatrzymała w czwartek kolejnego obserwatora PZPN, tym razem ze Strzelec Krajeńskich. Zatrzymany w związku z korupcją w sporcie to Wincenty T., który jeszcze dzisiaj zostanie dowieziony do Wrocławia.

Jak poinformował w czwartek Ireneusz Czopek z Prokuratury Apelacyjnej we Wrocławiu, Wincenty T. w piątek zostanie doprowadzony do prokuratora prowadzącego śledztwo, który postawi mu zarzuty o charakterze korupcyjnym.

Po tych kilkudziesięciu zatrzymaniach i żadnych działaniach podchodzi mi na myśl jedno pytanie...i co z tego? :think:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 sie 2007, 21:04

Ładnie Świerczewski podsumował sędziego przed chwilą w Przerwie meczu Korony z Wisełką :lol:

hehe jak bedzie na jutjubie to zarzuce linka bo niezly showman z niego :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8728
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2007, 8:30

Zagłębie Lubin może zostać zdegradowane!

Mistrzowi Polski Zagłębiu Lubin grozi karna degradacja do drugiej ligi. Jak ustalił "Przegląd Sportowy", wrocławska prokuratura ma dowody na ustawienie przynajmniej sześciu spotkań tej drużyny w sezonie 2003/2004.

- Nie wyobrażam sobie, żebyśmy mieli nie ukarać lubinian jeszcze w tym sezonie – mówi nam Michał Tomczak, przewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN. – Oczywiście, nie stoimy z batem nad prokuratorami i nie popędzamy ich, bo zależy nam na tym, by otrzymać materiały pełne, z dobrze udokumentowanymi dowodami. Podejrzewam jednak, że śledczy zdążą do końca sezonu 2007/2008 zamknąć wątek lubiński – dodaje Tomczak.

"Przegląd Sportowy" dotarł do informacji o co najmniej pięciu spotkaniach, które ustawili bądź usiłowali ustawiać lubinianie. Do tego dochodzi szóste z Polarem Wrocław, w sprawie którego toczy się już proces przed sądem okręgowym. Zeznania podejrzanych wskazują, że ostateczna liczba może być znacznie większa. - To nie jest takie istotne. Podbeskidzie, które ustawiło sześć meczów, nie zostało zdegradowane. Ale to nie znaczy, że jedyną przesłanką, którą kierujemy się wybierając wysokość kary, jest liczba kupionych spotkań. Wiele zależy choćby od tego, jak ważne były to mecze, czy od postawy samego klubu. Jeśli ktoś myśli, że za sześć meczów nie można wylecieć z ligi, to się myli – dodaje Tomczak.

zrodlo - przeglad sportowy

Moze i zrodlo nie za bardzo wiarygodne, gdyz ps juz na psy zszedl, ale ... jest iskierka nadziei na sprawiedliwosc :P PiS odszedl od wladzy i juz mozliwe jest usuniecie tego klubu z I ligi :lol: Zatem prokuratura, przekazywac dane, Tomczak i spolka dzialac i jaaaazdaaa :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 lis 2007, 16:15

Przed prawdziwą falą afery korupcyjnej (Górnik Łęczna, KSZO, Arka i Górnik Polkowice) mówiło się właśnie najgłośniej o dwóch Zagłębiach, te sosnowieckie dostało, ale z opóźnionym zapłonem a te drugie zdobyło mistrzostwo polski (kto wie, czy w zwycięskim sezonie nie ustawili spotkań). Nie wiem co ich czeka, ale wiem, że gdyby Zagłębie było by zdegradowane, to za kilkanaście lat by może wrócili do obecnego poziomu, bo wątpię, czy by KGHM chciał ich sponsorować a prezes Pietrzak był prezesem II lub III ligowca, ale czekam co dalej :wink: Z tym obecnym poziomem miałem na myśli ich budżet, skład itp. (żeby nie odebrania wiadomości, że Zagłębie nigdy do I ligi nie wróci).

Edit: Miałem na myśli Pietraszyn :oops:
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 16:36 przez Fishbone, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marta M.
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marta M. » 21 lis 2007, 16:23

czy by KGHM chciał ich sponsorować a prezes Pietrzak był prezesem II lub III ligowca
Chyba Pietryszyn.. tak czy siak ten prezes i tak wkrotce wyleci bo jest z PiSu. Natomiast moim zdaniem Zaglebia nie zdegraduja, juz bardziej prawdopodobne jest to, ze mecze Milanu bedzie sie przyjemnie ogladalo.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 lis 2007, 17:08

cloner pisze:Zagłębie Lubin może zostać zdegradowane!

Oby bo już najwyzszy czas.

Oczywiście to czy rządzi PiS czy inne PO lub LiD to nie ma znaczenia bo ten klub spotkała by kara(na szczęscie władza nie ma jeszcze całkowitego panowania nad prokuraturą) tak czy siak. A więc mówienie "PiS już nie ma przy korycie a więc sprawiedliowosci stanie się zadość" jest no coż głupotą.
Ja prywatnie jestem za degradacją Zagłebia do II ligi, potężną karą finansową i ujemnymi punktami. Trzeba ostrych metod i drakońskich kar aby korupcję wyplenić inaczej się nie da. Nie dramatyzował bym też z tym powrotem Zagłebia do OE. KGHM buduje nowy stadion inwestuje w młodzież no i ma nadmiar niczyich (państwych) pieniędzy do wydania tak więc pewnie do OE całkiem szybko wrócą (o ile ich zdegradują a to nie jest takie pewne).

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lis 2007, 18:25

Marta M. pisze: moim zdaniem Zaglebia nie zdegraduja, juz bardziej prawdopodobne jest to, ze mecze Milanu bedzie sie przyjemnie ogladalo.
lubisz to?

Degradacja Zagłębia byłaby jak najbardziej słuszna, jeśli są dowody na ustawianie przez nich spotkań. Trzeba było się lepiej kryć z machlojkami, jak inne kluby, a nie teraz płakać nad rozlanym mlekiem.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 sty 2008, 9:18

Eugeniusz Kolator zawiesza siebie w funkcji wiceprezesa PZPN :lol:

- Zawieszam rolę wiceprezesa PZPN, żeby nie robić zamieszania. Dla dobra związku - mówi Eugeniusz Kolator człowiek numer dwa w piłkarskiej federacji.

Kolatorowi w grudniu postawiono zarzut działania na szkodę PZPN przez lekceważenie wyroków sądu, który wskazał na kolejność spłat długów wierzycielom GKS-u Katowice: w sumie blisko trzy miliony złotych. PZPN pieniądze przejmowane z transzy Canal+ przelewał na konta wierzycieli, ale według własnego uznania. Prokuratura twierdzi, że Kolator odpowiada za te praktyki. Na razie nakazano mu wpłatę kaucji w wysokości 150 tys. złotych oraz zawieszono w funkcjach związkowych.

- Postanowiłem nie pełnić tej funkcji do czasu rozpatrzenia złożonego przeze mnie zażalenia na zastosowany środek zapobiegawczy. Uznałem, że tak będzie lepiej dla związku. Myślę, że przez miesiąc wszystko się wyjaśni na moją korzyść i nie będzie żadnego problemu, bym znowu pełnił funkcję wiceprezesa - kończy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 sty 2008, 10:57

http://www.sport.pl/sport/1,65026,4851352.html

Fryzjer tez ladnie zeznawal przed sadem ale to mnie rozwalilo :arrow:

D. pogubił się również, gdy opisywał jak Wojciech W. poprosił go, o wskazanie drogi na stadion Zagłębia Sosnowiec przed jednym z meczów. - Wysoki sądzie, Śląsk to duża aglomeracja, więc mógł się zgubić.

Ale sędzia Rodziewicz nie zamierzał ustąpić. - Panie D., trener Wojciech W. działa w piłce od lat 80. Czy naprawdę myśli pan, że potrzebował pomocy by trafić na stadion w Sosnowcu?

- No, nie wiem - zawahał się D. - Ja jestem takim człowiekiem, że każdemu staram się pomóc.

No bo Wąs nigdy tam nie byl :P

Przypomnijmy tylko, że głównym motywem rozprawy był wątek Arki Gdynia i ustawienia przez nią aż 41 meczów (tyle obejmuje akt oskarżenia). Wcześniej za ustawienie 27 spotkań gdynianie zostali już ukarani degradacją do II ligi i pięcioma ujemnymi punktam
i.

No i co teraz? zdaje sie ze nie wolno karac za to samo :think:

---
Fenomen Baniaka specjalisty od awansow :P http://www.sport.pl/pilka/1,65029,4851638.html

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 sty 2008, 16:52

Wydział Dyscypliny PZPN ukarał mistrzów Polski, drużynę Zagłębia Lubin degradacją do drugiej ligi, dziesięcioma ujemnymi punktami, a także kwotą 100 tys. złotych kary.

Zagłębie Lubin to kolejny klub, który został ukarany za ustawianie wyników meczów piłkarskich.

Wcześniej kary nałożono na siedem drużyn: Arka Gdynia, Górnik Łęczna, Zagłębie Sosnowiec i Widzew Łódź zdegradowano z pierwszej ligi, KSZO Ostrowiec Św. i Górnik Polkowice - z drugiej, a drugoligowemu Podbeskidziu Bielsko-Biała odjęto punkty.

Nareszcie! :zwała:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sty 2008, 17:11

Nareszcie! To jest sprawiedliwa kara, choć długo na nią trzeba było czekać. Od Lubina się to wszystko zaczęło, więc dziwne, że ukarano ich dopiero dziś - ale na szczęście co się odwlecze...
Teraz czekam na exodus piłkarzy Zagłębia (tych lepszych) do najlepszych polskich klubów - mam nadzieję, że zobaczę kogoś w Wiśle Kraków, bo chyba lepiej nie mogą trafić w Polsce piłkarze z Lubina, bardzo bym się zdziwił, gdyby najlepsi z tej ekipy zostali w niej i grali w drugiej lidze...
Teraz tylko czekać na rozbiórkę tego klubu, mam nadzieję, że odwołanie (pewne raczej) nie zostanie rozpatrzone pozytywnie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 sty 2008, 17:12

[']

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2008, 17:15

mistyk co to za świeczka ?
Nie zgadzasz sie z degradacją ?

Ja jestem jak najbardziej za, jak niegrali uczciwie - to won z ekstraklasy.
Nawet jakby to miało oznaczać awans jakichś Kotwic, czy innych Pelikanów do najwyższej klasy rozgrywkowej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sty 2008, 17:19

Bardzo dobra decyzja. Karać oszustów :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”