Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 135

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 lis 2007, 18:26

Bienias pisze: watpie zeby Trzeciak i Urban sprowadzili nam dobrego zawodnika z hiszpanii. Predzej oszlifuja jakis talent z Polski niz za 600 tys euro kupia dobrego napastnika do zimnej Warszawy
No a więc przypuszczenia stają się faktem. Dyrektor sportowy Legii w prasie (Przeglad Sportowy/Życie Warszawy) potwierdza, że spektakularnych transferów nie bedzie a więc Wisła ma MP piwusiątko serdeczne gratulacje :)

Dobrze, ze choć zawodnicy, którzy mieli odejść (Rado, Roger, Choto, Edson) zostana do końca sezonu na 100% tak twierdzi Trzeciak.

Zawodnicy Wisły pojechali na robote do Irlandii (Cupiał słabo płaci vide Kosowski) Kosa na zmywaku i Głowa na budowie bezcenne choć Tusk twierdził, że bedzie cud i bedzie odwrotnie. A tymczasem Groszek zamiast do roboty trafi na odwyk:

ŻW pisze:Spore problemy sprawia działaczom klubu z Łazienkowskiej Kamil Grosicki. Młody zawodnik widywany jest bowiem w kasynach, gdzie traci ogromne sumy i zapożycza się.

– Kamil jest bardzo utalentowanym zawodnikiem, ale gra na 30 procent swoich możliwości. Chcemy mu pomóc. Jest uzależniony i wymaga psychoterapii. Dlatego, gdy piłkarze w grudniu wyjadą na urlopy, Kamil znajdzie się w zamkniętym ośrodku, bo z doskoku nie da się go wyleczyć. Musi przejść kolejne elementy psychoterapii, a to wymaga czasu i ciągłego przebywania w ośrodku. On sam jest tym zainteresowany, poprosił nas o pomoc, bo ma dość takiego życia – tłumaczy dyrektor sportowy Legii Mirosław Trzeciak.
[']

A jakby tego było mało wracający do formy Rado doznał kontuzji eh szkoda gadać.

Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 16 lis 2007, 23:15

Wiele się naczytałem o przymiarkach transferowych do Legii i muszę przyznać, że jestem zasmucony faktem, że Legia chce sprowadzić tylko piłkarzy młodych, przyszłościowych, a Wisła się oddala!
Patrząc na skład Legii niewątpliwie potrzebne są zmiany, wzmocnienia na kilku pozycjach i bez dwóch zdań – jeśli chcemy dogonić chociażby Koronę – te zmiany muszą nastąpić już w zimowym okienku transferowym!
Kwapisz, Peszko, Frańczak czy Nowosielski Legii nie zbawią – jak już kupować młodych to takich, którzy mają miejsce w reprezentacjach młodzieżowych.
Może Jóźwiakowi czy Kucharskiemu się spodobali...ale co z tego?
Popatrzcie na Wisłe: zgarnęli nam sprzed nosa i Sobolewskiego i Dudke...jak kupują to reprezentantów Polski, jak kupują to za konkretną kasę!
My mamy przecież pieniądze – za Fabiańskiego, Janczyka, Bronowickiego...mamy miliony EURO tylko nie wiedzieć czemu te miliony nie są ruszane!?

Co do wzmocnień, a może najpierw „osłabień”. Definitywnie należy się rozstać z Piotrem Bronowickim i Marcinem Burkhardtem. Pierwszy został sprowadzony po znajomości (moim zdaniem), nie pokazał zupełnie nic i najzwyczajnie jest miernym zawodnikiem. Drugi – wieczna nadzieja, najpierw Amici, Legii i reprezentacji...ale jego czas już minął, trzeba szukać innych rozwiązań.
To teraz wzmocnienia. Przede wszystkim należy włączyć na stałe do składu piłkarzy ME: Hernacki, Wocial, Wysocki, Trochim, Paluchowski i Rybus. Niech trenują z pierwszym zespołem, niech zostaną im przydzielone numeru i niech na co dzień obcują z pierwszą drużyną. Jestem pewien, że wyjdzie im to na dobre.
Jeśli chodzi o wzmocnienia pierwszej jedenastki to największe problemy są na prawej obronie i w ataku. W obronie niby jest Szala ale on często łapie kontuzje (i kartki) i moim zdaniem na stare lata lepiej się spisuje w środku obrony; Rzeźniczak gra moim zdaniem bardzo dobrze na prawej obronie z tym, ze jest to nominalny środkowy obrońca, a o Bronowickim już pisałem.
W ataku mamy tak naprawdę tylko trzech w miarę dobrych zawodników: Grzelak – z niego to będzie chyba drugi Włodarczyk; Chinyama – dobry tylko przez 45 minut, potem opada z sił i Korzym – melodia (wieczna?) przyszłości....chociaż powinien dostawać więcej szans bo nieraz pokazał, że w piłę potrafi grać. Jedynym kandydatem z OE na obsadę prawej obrony jest Grzegorz Bartczak – moim zdaniem w nim można upatrywać się następcy w reprezentacji Baszczyńskiego i Wasilewskiego. Jest waleczny i mimo młodego wieku (22l.) bardzo doświadczony, no i jest reprezentantem Polski. Inne moje kandydatury są kandydaturami z kosmosu. Z Polskiej ligi dobrymi prawymi obrońcami do „wyjęcia” przez Legie są Marcin Kikut z Lecha ( ale transfer na linii Legia-Lech chyba nie wchodzi w grę, poza tym kibice nie byliby zadowoleni ), Artur Marciniak ( ale on jak na razie nie ma miejsca w składzie słabego w tym sezonie Bełchatowa; mimo to bardzo mi się podobał na mistrzostwach w Kanadzie, jest bardzo waleczny i jest ostoja defensywy Bełchatowa w ME ). Rozważałbym też kandydaturę Bena Starosty który jest na wypożyczeniu w Brendford, ale po sezonie ma wrócić do Scheffield i ma dostawać szanse w pierwszym zespole więc nie sądze żeby chciał przeprowadzać się do Polski. Z zagranicznych piłkarzy jacy przychodzą mi na myśl to doskonałym prawym obrońcą (oglądałem go na PNA) jest Nigeryjczyk Georges Abbey z Port Vale. Według transfermarkt.de nie kosztuje nic. Mimo 29 lat jest bardzo solidnym, szybkim i dobrze trzymającym się na nogach zawodnikiem więc może warto by było przynajmniej zaprosić go na testy!?
Napastników powinno się sprowadzić dwóch. Głównym kandydatem według mnie jest Marcin Robak z Korony. W tym sezonie spisuje się bardzo dobrze i warto by było go sprowadzić. Inną kandydaturą jest Tomasz Zahorski – człowiek „niespodzianka” w kadrze Don Leo. Z Polskiej ligi wyróżniającymi się napastnikami są jeszcze: Janoszka z Ruchu Ch., Pawłowski z Zagłębia L., Witkowski i Dudzic z Cracovii i Costly z Bełchatowa. Tego ostatniego też bardzo chciałbym mieć w Legii. Może ostatnio nie gra dla GKS-u zbyt dobrze ale pokazał już, ze jest świetnym napastnikiem i chyba warto go sprowadzić. Na pewno w kręgu moich zainteresowań byliby także Polscy gracze grający zagranicą: Olisadebe (APOP), Żewłakow (Gent) czy Ślusarski (West Bromwich).

Jeśli chodzi o inne pozycje to w czerwcu odejśc ma Roger więc na lewejpomocy zostanie nam tylko Kiełbowicz. Wiemy, że Kiełbik może i ma dobrą rundę i został w końcu doceniony przez trenera reprezentacji ale swoje pięć minut Pan Tomek już dawno miał i raczej teraz już będzie obniżał loty. Trzeba by się zastanowić nad wzmocnieniem, jakimś młodym zawodnikiem, lewej pomocy. I na myśl od razu przychodzi mi Mateusz Cetnarski z GKS-u Bełchatów. Cetnarski przebojem wdarł się do składu i w tym sezonie, mimo że dużo nie gra, prezentuje się w miarę solidnie. Myślę, że będzie z niego drugi Błaszczykowski lewej pomocy. Kandydatów jest jeszcze kilku, chociażby Wilk z Lecha ale on chyba jest nie do „wyciagnięcia” przez Legie! Przyjrzałbym się tez Zasadzie z Polonii W. no i Napoleoniemu z Widzewa. Ten Włoch jest bardzo szybkim, przebojowym zawodnikiem. Gdyby przeszedł do lepszego klubu na pewno stałby się gwiazdą ligi! Z graczy zagranicznych bardzo podobała mi się ostatnio gra niejakiego Duszana Svanto ze Slavii Praga ale on wg. transfermarkt.de kosztuje 3,5 mln EURO więc chyba Legii nie stać na tego zawodnika. Inna sytuacja byłaby gdyby rzeczywiście Roger odszedł a jego miejsce na lewej zająłby Edson. Wtedy powstałaby by luba na lewej obronie. Bo z całym szacunkiem ale Wawrzyniak nie jest piłkarzem wybitnym, łapie głupie kartki a jeszcze częściej kontuzje i jak na lewego obrońcę nie jest szybki więc trzeba by jakiegoś lewego obrońcę sprowadzić. I tutaj zawodników mam kilku. Przede wszystkim Łukasz Broź z Widzewa. W tym sezonie trochę z konieczności jest wystawiany na prawej obronie, ale jest lewonożny, szybki i...doceniony przez Benhakkera. Inne kandydatury z Polskiej ligi to Djurdjević z Lecha (ale tak samo jak w przypadku Wilka i Kikuta – niemożliwe), Lazarevski z Groclinu (wbrew pozorom to bardzo dobry zawodnik) czy Kowalczyk z Bełchatowa (podobno Legia już się o niego stara). Tacy piłkarze jak Omeljańczuk z Rostowa czy Momha z Giumares są do wzięcia za niecałe 400 tyś EURO więc można by było pomyśleć.
Trzeba liczyć się z tym, że po sezonie zostaniemy bez dwóch środkowych obrońców, bo Inaki Astiz jest tylko wypożyczony (?) z Osasuny a Choto na pewno będzie miał kilka ofert z zagranicy i chodzą słuchy, że tym razem już odejdzie. Kto miałby ich zstąpić? Broniewicz z Polonii W., Wasiluk z Jagielloni, Jop z FK Moskwa, Polczak z GKS-u Katowice, Łągiewka z Krylji, Kanik z Energie, Szukała z TSV, Bieniuk z Antalyasporu...to moje typy. Z graczy zagranicznych, których widziałem mógłbym polecić min. Dragonera z Ferencvarosu (kosztuje ok. 0,5 mln EUR), Branimira Bajicia z Koblenz (ok. 0,5), Kriżanac z Zenitu (ok. 1,2) czy Chinchilla z Rheindorfu (ok. 0,6). Trochę ich jest, ważne, że jest w kim wybierać. Ja osobiście poleciłbym Bajicia – świetny stoper.

A oto inne moje kandydatury na poszczególne pozycje:
Bramkarze: Kowalewski (Sp.Moskwa), Bedenik (Boulogne, FRA), Murambadoro (Hellenic, ZIM), Cierzniak (Korona)
Prawi pomocnicy: Gorawski (FK Moskwa), Acedo (Gueugnon, FRA), Wróbel (GKS Bełchatów), Madej (ŁKS)
Środkowi pomocnicy: Feter (GKS Bełchatów), Garguła (GKS Bełchatów), Majewski (Groclin), Hermes (Korona), Wilk (Korona), Kascelan (ŁKS), Kuklis (Widzew), Danch (G.Zabrze), Student (Bayer II), Janota (Feyenoord II), Krychowiak (Bordeaux II), Trytko (Energie), Mila (Valarenga), Mea Vitali (Maracaibo), Soto (Puebla), Badilla (Saprissa), Lovre (Groningen).

Podsumowując.
Tym panom podziękujemy w zimie: Burkhardt, Bronowicki
Tym panom podziękujemy w lato: (Roger, Choto a także Ekwueme, Grzelak i Kiełbowicz.
Tych panów powitamy w zimie: Bartczak (Zagłębie L.), Robak (Korona), Cetnarski (Bełchatów)
Tych panów powitamy w lato: Feter (Bełchatów), Zahorski (G.Zabrze), Broź (Widzew), Bajić (Koblenz),

Skład:
GK: 82.Mucha, 1.Skaba, 12.Gostomski
O: 2.Bartczak, 3.Szala, 21.Broź, 5.Augustyn, 24.Wawrzyniak, 25.Rzeźniczak, 26.Inaki Astiz, 27.Edson 4.Bajić, 15.Wysocki, 23.Wocial, 30.Hernacki
P: 32.Radović, 20.Szałachowski, 8.Grosicki, 14.Vuković, 7.Giza, 28.Smoliński, 22.Cetnarski, 6.Feter, 16.Trochim
A: 13.Korzym, 19.Chinyama, 9.Zahorski, 11.Robak, 29.Paluchowski, 31.Rybus

82.MUCHA
2.BARTCZAK – 4.BAJIĆ – 26.INAKI ASTIZ – 21.BROŹ
32.RADOVIĆ – 14.VUKOVIĆ – 7.GIZA – 27.EDSON
11.ROBAK – 9.ZAHORSKI

Awatar użytkownika
adamg
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamg » 17 lis 2007, 0:11

Hamek84 pisze:Co do wzmocnień, a może najpierw „osłabień”. Definitywnie należy się rozstać z Piotrem Bronowickim i Marcinem Burkhardtem. Pierwszy został sprowadzony po znajomości (moim zdaniem), nie pokazał zupełnie nic i najzwyczajnie jest miernym zawodnikiem. Drugi – wieczna nadzieja, najpierw Amici, Legii i reprezentacji...ale jego czas już minął, trzeba szukać innych rozwiązań.
O nie nie. Burkhardtowi po prostu trzeba dać szansę. Urban mu ni daje to jak ma się pokazać? W PE gra dobrze, ale musi dostać szansę gry od pierwszej minuty w OE. Zawłaszcza że Giza gra tragicznie...

Hamek84 pisze:Kascelan (ŁKS)
Żartujesz sobie, tak? Przecież on nie umie grać w piłkę...

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 17 lis 2007, 0:37

Ja jestem pod wrażeniem Twojego posta Hamek84, ale za bardzo mi tu FM'em śmierdzi...ot tak...bez urazy i nie bierz tego do siebie. Bo nawet numery masz poprzydzielane....

Stary....daj screena....<prosi> :rydzyk:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 lis 2007, 12:59

Hamek84 na prawdę nie widzę kompletnie żadnego sensu takich wywodów. Nie obraz się ale z punktu widzenia obecnej sytuacji w Legii i na rynku transferowym twój post jest po prostu głupi.
Po pierwsze to "mamy pieniądze" nie tylko za
Hamek84 pisze:za Fabiańskiego, Janczyka, Bronowickiego...

Ale też za Surme i Włodarczyka. Tylko co z tego, że mamy skoro poszły one na cudowny program "Taniec z Gwiazdami" ewentualnie zostały zainwestowane w bardzo ambitny program "Jaja ze stali" w końcu TVN to telewizja na poziomie (bruku). Chyba każdy kibic Legii wie, że ITI nie wyłoży żadnych pieniedzy aż do czasu wybudowania stadionu. A więc możemy się spodziewać kontynuacji obecnej polityki transferowej.
Co do nazwisk, które proponujesz to nie będe ich nawet komentował bo jak zauważył MaLWinKa to mocno FM'owe jest, zresztą większość kandydatów jest mocno niedorzeczna z wielu róznych powodów.

To do zimowych transferów to rewelacji się nie spodziewam. W obronie i pomocy nie ma co kombinować i wydawać kasy, której jest mało (nie ma wcale?) i która, będzie potrzebna na wzmocnienie siły ataku. MP już przegralismy a bez wzmocnień w ataku ciężko będzie zdobyć też vice MP a więc oby coś w tej ofensywie ruszyło bo jak nie to ['].

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 12 sty 2008, 10:00

Wsadzą prezesa do więzienia?

Wielkie sektorówki, setki flag, kartoniady, chóralne śpiewy - tak do niedawna wyglądały trybuny stadionu Legii Warszawa. Dziś po pustych krzesełkach hula wiatr, a nieliczni fani milczą w ramach protestu przeciwko polityce działaczy. Jakby tego było mało ostatnio kibice podali do sądu prezesa klubu, Leszka Miklasa.

Żródło: Magazyn Futbol

Oj niedobrze się dzieje przy Łazienkowskiej..Co o tym sądzicie? Czy ta cała sytuacja wpłynie na morale zawodników? Czekam na Wasze wypowiedzi..

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 sty 2008, 22:16

No pora odświeżyć temat bo już za długo stał zakurzony, samotny i opuszczony.

Legia zaczęła przed sezonowe przygotowania w słonecznej Hiszpanii. Do kadry Legii dołączyła grupa piłkarzy z czarnego lądu (wszyscy RPA) a mianowicie:

Mario Booysen
Pozycja na boisku - środkowy obrońca
Wiek - 19 lat
Wzrost i waga 191/78
Obecny klub Ajax Cape Town

Bernard Parker
Pozycja na boisku - ofensywny pomocnik
Wiek - 21 lat
Wzrost i waga 170/69
Obecny klub Thanda Royals

James Madidilani
Pozycja na boisku - prawy obrońca
Wiek - 19 lat
Wzrost i waga - 170/65
Obecny klub - Bloemfontain Celtics

Podobno najbardziej utalentowany jest Bernard Parker, który zadebiutował już w reprezentacji RPA, wszyscy testowani zawodnicy wystąpili w sparingu z Niemieckim SC Rot-Weiss Essen, podobno niczym szczególnym się nie wyróżnili, w sumie można się było tego spodziewać.

Legia interesuje się też pozyskaniem Bryce Moona, który obecnie przygotowuje się ze swoją drużyną (RPA) do PNA (strzelił nawet gola w towarzyskim spotkaniu z Botswaną) może zobaczymy go grającego w PNA jeśli będzie grał dobrze na pewno zainteresują się nim bogatsze od Legii kluby i nie będzie nas na niego stać. Zresztą jestem z wielu różnych powodów sceptycznie nastawiony do sprawy pozyskania tych testowanych zawodników.

Co do samego sparingu to:

Legia Warszawa 1-0 Rot Weiss Essen
1-0 - 49 min. Roger (karny)

Skład Legii: Gostomski (46' Skaba)- Madidilane, Booysen, Augustyn (46' Szala), Kiełbowicz (46' Wawrzyniak) - Grosicki (46' Frączczak), Ekwueme (46' Vuković), Parker, Burkhardt (46' Roger), Smoliński (46' Rybus) - Paluchowski (46' Korzym).

Skład Rot-Weiss Essen: Masuch – M. Lorenz, Sereinig (46' Czyszczon), Joseph-Augustin (46' Andersen) – Erfen (46' Aydin), Gorschluter, Klinger (46' Stoppelkamp), Harrer (46' Kotula) – Brandy (46' Uzun), Baltes (46' Kazior) – Lindbaek.

Następny mecz w ramach przygotowań z BSC Young Boys Berno już 19 stycznia.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 sty 2008, 0:02

franz pisze:Mario Booysen

Tego to mogli by zagonić do sekcji koszykarskiej. :smile2: Chociaż początkowo myślałem, że ma więcej niż 190cm. To chyba dlatego, że jego koledzy nie zbyt wysocy i na ich tle Booysen wyglądał na dwa metry. :P

Ogólnie z tego co Urban mówi to ci obrońcy są mocno ogórkowaci i szans na podpisanie kontraktów z Legią praktycznie nie mają. Parker niby coś tam pokazał, ale też nic szczególnego.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 sty 2008, 11:58

Zico_FCI pisze:To chyba dlatego, że jego koledzy nie zbyt wysocy
No tak oni są wzrostu piwusowsko- fieldy'owego. Ogólnie szkoda tylko kasy, która poszła na ich pobyt w Hiszpanii. Ten Parker podobno trochę lepszy ale po co nam kolejny ofensywny pomocnik? Mamy Gize, Rogera a jest jeszcze Marcin Burkhard, plus dochodzą problemy z aklimatyzacją i jego bardzo mizerne warunki fizyczne. Ja w każdym bądź razie zwolennikiem przyjścia Parkera nie jestem.

Ogólnie jakoś nie wierze, żeby w tym okienku transferowym pojawił się ktoś kto by nas porządnie wzmocnił, nie ma na to szans po prostu. Możemy tylko liczyć na jesienną kadrę wzbogaconą o jakieś talenty z Młodej Ekstraklasy i wracającego do zdrowia Sebastiana Szałachowskiego. No i oczywiście na kolejne osłabienia Wisły Kraków, koniu trojański Bednarz działaj!

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 19 sty 2008, 12:05

Tak naprawdę to Legia nie ma żadnych problemów z skompletowaniem składu i duze transfery nie są potrzebne! Wystarczy wydobyć z piłkarzy to wszystko co najlepsze!
Obrońców jest sporo.
Szala, Choto, Augustyn, Kiełbowicz, Wawrzyniak, Rzeźniczak, Astiz, Edson. Dwóch z nich spokojnie może grać na prawej obronie, aż 6 może zagrać w środku i 3 na lewej stronie!
Pomoc w sumie też jest niezła.
Roger, Giza, Burkhardt, Szałachowski, Bronowicki, Smoliński, Ekwueme, Radović, Rybus, Grosicki. Czterech z nich może śmigać po prawej flance, 6 może bez przeszkód grać w srodku, a dwóch na lewej stronie pomocy.
Atak.
Korzym, Grzelak, Chinyama + do tego Grosicki, Rybus i Szałachowski którzy mogą grać w ataku. Też nie jest źle!

Wystarczy wydobyć z ww wymienionych grajków maksimum!
Oczywiście Bronowicki i Burkhardt powinni być wypożyczeni gdzieś bo na dzień dzisiejszy Legia to dla nich za wysokie progi.
Co to wzmocnień to jeśli już kogoś szukać to przede wszystkim zmiennika dla Rogera, bo jak wiadomo na 100% Roger w lato odejdzie! Postawiłbym na Cetnarskiego z Bełchatowa.
Newralgiczną pozycją jest też prawa obrona, niby jest Szala (ale on z wiekiem lepiej sprawuje się w srodku) i Rzeźniczak (ale on nie ma ciągu na bramkę). Spróbowałbym wyciągnąć Bartczaka z Zagłębia.
No i ze strzelaniem bramek mamy roblemy więc...ostatnio słyszałem że Żewłakow jest do wzięcia, jak jest tobierzmy go! A jak nie on to możnaby wydać kilka Euro na Ransforda Oseia.

Wg. transfermarkt.de na 'moje' transfery legia wydałaby:
Bartczak - 850 tyś. EURO
Cetnarski - 100 tyś. EURO
Zewłakow- do wzięcia jest podobno za darmo
Wychodzi niecały milion EURO.
Na sprzedaży Burego i Bronka zyskalibyśmy ok 850 tyś. EURO!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 sty 2008, 13:10

Hamek84 pisze: Na sprzedaży Burego i Bronka zyskalibyśmy ok 850 tyś. EURO!
W sensie z Marcina "nie gram, ale jestem fajny" Burkhardta i Piotra "Średniaka" Bronowickiego chcesz zarobić takie pieniądze? :shock:
Niby za co? :D

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 sty 2008, 13:04

Po pierwsze wygraliśmy kolejny sparing tym razem z dużo silniejszym rywalem od Rot Weiss Essen.

Legia Warszawa 1-0 (0-0) Young Boys Berno
1-0 - 80 min. Roger

Skład Legii: Gostomski (46' Mucha) - Bronowicki (46' Rzeźniczak), Booysen (46' Szala), Augustyn (46' Astiz), Wawrzyniak (46' Kiełbowicz) - Grosicki (46' Radović), Burkhardt (46' Roger), Ekwueme (46' Borysiuk), Giza (46' Vuković), Smoliński (46' Edson) - Grzelak (46' Chinyama)

Podobno Legia miała dużą przewage i zasłużenie wygrała a gdyby nie nieskuteczność piłkarzy Legii (o dziwo głównie Grzelaka a nie Gizy) mogło być nawet więcej niż 1-0.

Mecz oglądał usmiechnięty Czesio Michniewicz, który w Hiszpanii "podpatruje metody szkolenia" a mnie dziwi czemu nie zagrał Parker może Urba już go skreślił w sumie to nawet dobrze.

Nastepny mecz z FC Thun już 23.01.08
Wilmore pisze:Niby za co?

Za kobyle caco!

A tak serio to Hamek84 ostro się zagalopował z ta sumą za Burego i Piotra Bronowickiego. Jak byśmy dostali za nich w sumie ze 250 tys to było by bardzo ale to bardzo dobrze.

A tak swoją drogą to szanowny panie Wilmore to może jest u Ciebie jakaś sympatia do Legii Warszawa czy tylko tak wpadłeś do temtu co by wytknąć błędy w wycenianiu piłkarzy.

Jeśli to pierwsze to serdecznie i z otwartymi ramionami witamy w naszej elitarnej grupie forumowych Legionistów a jeśli nie to cóż każdy ma jakieś wady, tylko uważaj na kiboli (morderców/faszystów/dealerów/złodziei/antysemitów/gwałcicieli/rasistów) z Żylety na TVNie ogladałem a w Wybiórczej i Polityce czytałem, że mogą być bardzo groźni.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 sty 2008, 13:47

franz pisze:szanowny panie Wilmore to może jest u Ciebie jakaś sympatia do Legii Warszawa
Nie ma żadnej, wpadłem na chwilę, a skomentowałem, bo rozśmieszyła mnie ta cena. ;) Jestem ze Śląska, niechęć do Legii mam od urodzenia. ;]
franz pisze:tylko uważaj na kiboli (morderców/faszystów/dealerów/złodziei/antysemitów/gwałcicieli/rasistów) z Żylety na TVNie ogladałem a w Wybiórczej i Polityce czytałem, że mogą być bardzo groźni.
Delikatna prowokacja, jak widzę, tylko nie wiem, po co. ;]
Jeszcze powinieneś dodać do tej listy grzechów (prawie wszystkich) ludzi z Żylety rozpieprzanie autobusów i stadionów, to byłby obraz kibola Legii realny. ;]

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 20 sty 2008, 21:37

podałem ceny z transfermarkt.de - mi jednak sie wydaje ze 850tyś ojro za tych dwóch grajków to jakaś nierealna kwota...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 sty 2008, 12:17

Wilmore pisze:Nie ma żadnej, wpadłem na chwilę, a skomentowałem, bo rozśmieszyła mnie ta cena. Jestem ze Śląska, niechęć do Legii mam od urodzenia. ;]
No to już możesz się czuć wpisany na listę wrogów Legijnego kibolstwa, tylko czekać jak rozpieprzą ci autobus i stadion, TVN to wszystko nakręci a Rafcio ""dyletant" Stec z GW opisze.

Hamek84 pisze:podałem ceny z transfermarkt.de - mi jednak sie wydaje ze 850tyś ojro za tych dwóch grajków to jakaś nierealna kwota...
Ceny z transfermarkt.de nie zawsze (prawie nigdy) pokrywają się z realna wartościaą zawodnika na rynku, zwłasza jesli chodzi o rynek Polski. Zresztą o ilości kasy jaką można dostać za Burego i Bronka decyduje tyle czynników, że trudno przewidzeć cenę tych zawodników, jednak niestety na pewno nie jest to 850 tys. lecz znacznie mniej.

Losy 3 zawodników z RPA chyba już się rozstrzygnęły z wypowiedzi Jana Urbana dla mediów można wywnioskować, że są kompletnie nie potrzebni i nie nadają się do składu Legii słowem szkoda tylko kasy na ich pobyt na zgrupowaniu, choć to pewnie małe jak na dość bogaty klub sumy ale jak głosi staropolskie przysłowie grosz do grosza i będzie kokosza (czym kolwiek ta cała kokosza jest) Są juz plany sprowadzenia nowej grupy piłkarzy z Afryki na testy, tylko po co?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”