Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 208

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 sty 2008, 12:30

Dobrze, ja wiem, że jego odejście to osłabienie Wisły. Tylko mi się rozchodzi w tym momencie o role Bednarza w jego odejściu. Chyba nie sądzisz, że to od Łysego zależało czy Kosowski dostanie kontrakt, który będzie go zadowalał?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 sty 2008, 12:42

Zico_FCI pisze:Chyba nie sądzisz, że to od Łysego zależało czy Kosowski dostanie kontrakt, który będzie go zadowalał?
Łysy proponował mu taki kontrakt, na jaki mu zezwolili w Wiśle - że Kosowski przyzwyczaił się do zarobków zachodnich, to jego problem - w Wiśle nikogo na niego nie było stać w obecnej sytuacji, gdy klub jest prowadzony rozsądnie. Dyskusja na temat przydatności Kosy w drużynie jest bezcelowa - Kosowskiego w zespole na LM i tak by nie było, a Boguski na prawej pomocy wystarcza na polską ligę, więc nic złego się nie stało - Kosowski odszedłby za parę miesięcy a do skłądu wskoczyłby nieograny Boguski - więc wg. mnie lepiej, że Kosowski odszedł już teraz, choć wydaje mi się, że mogli go sprzedać, choćby i za czapkę gruszek.
Poza tym nigdy nic nie wiadomo ws. Zagłębia Lubin - jeśli zostaną ukarani sprawiedliwie, to polecą do niższej ligi i Iwański czy Łobodziński nagle zaczną gwałtownie szukać pracy - i wydaje mi się, że walcząca za pół roku Wisła Kraków o LM może okazać się nagle dla nich ciekawą przystanią - ale to na razie gdybanie, które ma niewielkie szanse powodzenia.
franz pisze: "Drugiej połowy tego meczu, kiedy grał na prawej pomocy, nie dograł do końca ze względu na braki w przygotowaniu fizycznym"
I ten sam Skorża zostawia go na kolejne testy, żeby go sprawdzić dokładniej - znaczy, coś w nim widzi. A że tylko rezerwowego, to inna sprawa, nam piłkarza do pierwszego składu na gwałt nie potrzeba na PP.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 sty 2008, 17:55

Moja opinia wygląda tak samo jak Zico, ewentualnie pampersy kosztowały naprawdę absurdalne kwoty. Najmniej widzę w tym winy Bednarza. A co do destrukcji w Wiśle, to ja nie widzę różnicy między poprzednimi sezonami. No może tą, że boss chciał rzucić jakieś pieniądze specjalnie na Krzynówka, a media pompowały balonik do taktu. Nadzieje były stanowczo za duże w stosunku do polskiej codzienności, stąd duże grono "pokrzywdzonych" po stronie wiślackiej i duże grono podekscytowanych po stronie rywali. Może Bednarz ma do dyspozycji konkretny budżet transferowy i zapis w kontrakcie o przynajmniej jednym dużym transferze na okienko... a ja nic o tym nie wiem?

Widzę, że Franz wyśmiewa testy, tymczasem zapomina, że zawodnicy za milion euro nie bywają testowani, tylko kupowani. Na testy sprowadza się w większości zawodników anonimowych, w większości jako uzupełnienie kadry, a nie jako wielką nadzieję Wisły. Klub pozbywa się Juszczyka, szuka rezerwowego bramkarza. Kontuzję ma Baszczyński, szuka się kandydata na prawą obronę, by Kokoszka miał konkurenta, jeśli nie da sobie rady z presją. Jeśli Skorża zaakceptuje mitycznego Brazylijczyka, to już testy proponowane przez Bednarza będą bardziej efektywne niż za całej kadencji równie mitycznego Kasperczaka. I po co ta ironia, po co ta manieryczność? Mniej epitetów, mniej ironii.

Krótko mówiąc pretensje do Bednarza sprowadzają się do tego, ze jeszcze nie walnął transferu za 1-2 milion euro. A skoro tego nie zrobił, to znaczy, że niszczy Wisłę i odwala krecią robotę. Oczekiwania wobec Wisły są dziecinne, bo klub nie ma obowiązku przeprowadzać takich transferów. Na jakiej podstawie w ogóle oczekuje się tego po polskim klubie? Dokonał się jakiś przeskok w ciągu ostatnich miesięcy i teraz takie transfery są w tym pięknym kraju codziennością? Wisła nie kupuje gwiazdy to się rozpada :lol:?

Sytuacja w Wiśle jest od początku jasna, nigdy nie było w niej normalnego inwestowania. Teraz radzi sobie i tak lepiej niż w dwóch ostatnich latach razem wziętych, ale po początkowej fali euforii, widzę ciągłą nagonkę. A jak wydaje pieniądze klub, który zarobił w jednym okienku ponad 15 milionów złotych, czy klub walczący o mistrza, który rzekomo na duże pieniądze na konkretnych zawodników, nie ma obrony i nie ma też... kilkuset tysięcy na Arboledę? One już nie mają obowiązku? Trzeciak&Pogorzelczyk nie niszczą swoich klubów, tylko dlatego, że nie myślą o Lidze Mistrzów? Tymczasem czytam, że w Lechu jest taki problem bogactwa, że Smuda może wystawić trzy równe jedenastki, Cracovia kupuje węgierskiego Cristiano Ronaldo... a w Wiśle Sodoma i Gomora. Wyjątkowo brak napięcia ze strony Legii, ale może Urban jest zbyt inteligentny i nie musi sobie podbijać notowań w mediach. Zobaczymy jak to będzie się przekładać na końcowe pozycje w tabeli.

Okienko się jeszcze nie skończyło, w czerwcu jest następne. eLM w sierpniu, o ile Wisła się do nich załapie. Podsumowywanie czegokolwiek teraz jest robotą głupiego/dziennikarza.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sty 2008, 20:55

piwus pisze: A jak wydaje pieniądze klub, który zarobił w jednym okienku ponad 15 milionów złotych, czy klub walczący o mistrza, który rzekomo na duże pieniądze na konkretnych zawodników, nie ma obrony i nie ma też... kilkuset tysięcy na Arboledę? One już nie mają obowiązku? Trzeciak&Pogorzelczyk nie niszczą swoich klubów, tylko dlatego, że nie myślą o Lidze Mistrzów? Tymczasem czytam, że w Lechu jest taki problem bogactwa, że Smuda może wystawić trzy równe jedenastki,

Hm. Lech nie ma obrony, czy sa jakieś wieksze zastrzeżenia do gry Djurdjevicia, Kikuta, czy Lech nie ma obrony, bo 3 czy 4 środkowych jest jednoczesnie kontuzjowanych. Sorry, ale Lech ma w takim wypadku kupić 5 kolejnych i pozniej miec ich 10 na 2 pozycje.
Co do Arboledy, to tylko debil zapłaci 500 tys. euro za zakończenie wypożyczenia, a pozniej kolejne za transfer z klubu, ktorego jest zawodnikiem. Dla mnie pewne jest, że Arboleda zagra w Lechu. a ze czekac bedzie trzeba do licpa, no coż tak czasem bywa. Wiec spokojnie odnośnie Lecha.
A chetnei poczytałbym o tych trzech "11", bo prawde mwoiac pierwszy raz sie z takim stwierdzeniem spotykam. Po Franzie mozna sie wiele spodziewac, ale czy aż tyle.

Co do transferów Wisły, Skorża wspominał, ze należy wzmocnić zespół zima, wzmocnić nie uzupełnić. Narazie się osłabili, czyli sami do tego doprowadzili, ze jest krytyka ze strony prasy.
Osobiście liczyłem na transfer Krzynówka, bo chciałbym aby polski zespol miał przynajmniej jakies szanse w walce o LM. Nudne jest odpadanie z europejskimi średniakami.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 sty 2008, 22:12

Nie pisałem, że to Franz. Na jego miejscu nie chwaliłbym piłkarzy, bo na kogo potem zrzucić winę? http://media.wp.pl/kat,38186,wid,9578276,wiadomosc.html

Jarzinho pisze:Co do transferów Wisły, Skorża wspominał, ze należy wzmocnić zespół zima, wzmocnić nie uzupełnić. Narazie się osłabili, czyli sami do tego doprowadzili, ze jest krytyka ze strony prasy.
Do końca okna ponad miesiąc. Skorża faktycznie tak mówił, ale nie jest to równoznaczne z tym, że tak być musi. Osłabieniu nie zaprzeczam, ale obok zwykłej krytyki widzę pretensje, jakby zadaniem Wisły miało być noszenie na barkach polskiego futbolu, a Liga Mistrzów była pewniakiem, zanim przyszedł Bednarz i wszystko zrujnował.

Co do Arboledy, to czytałem, że do Zagłębia był wypożyczony i z macierzystym klubem kontrakt kończył się za pół roku, jednak Zagłębie wykupiło go i jednostronnie przedłużyło umowę. Ale było to juz jakiś czas temu i nie jestem w temacie ;).

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 sty 2008, 0:15

piwus pisze: Najmniej widzę w tym winy Bednarza
Fakt zagalopowałem się z tym zrzucaniem winy na Bednarza, ale wynika to z mojej głębokiej (jak rów mariański) nie chęci do jego osoby i tego, ze przyzwyczaiłem się do profesjonalizmu zachodniego, czyli to dyrektor sportowy kształtuje politykę transferową klubu i negocjuje kontrakty bez słuchania się jakiegoś (uwaga, uwaga będzie słowo które lubisz piwus) "mitycznego" bossa.

piwus pisze:Widzę, że Franz wyśmiewa testy, tymczasem zapomina
Tak franz wyśmiewa ale nie zapomina. Wiesz te moje wyśmiewanie to taki rodzaj odruchu obronnego na to całe nasze bagno. Zauważ, że naśmiewam się też z testów Legii a więc jestem w tym naśmiewaniu obiektywny.

No bo co innego można robić gdy dwie czołowe Polskie drużyny walczące o MP i mające nas reprezentować w Europucharach testują trzeciorzędnych zawodników z Bośni/Ghany/Grenlandii/Timbuktu/Syberii, którzy nie potrafią wytrzymać kondycyjnie całego spotkania (i to sparingu!), a prawdopodobnie przyszły MP Wisła zamiast pójść w ślady Legii i dać szansę naszej utalentowanej bramkarskiej młodzieży (Boruc i Fabiański też kiedyś byli tylko młodzi i perspektywiczni i grzali ławę) teraz idzie sprawdzonym tropem jej i imienniczki z Płocka i sięga po "wysokogatunkowe" drewno Bałkańskie, które na dodatek jest nie pierwszej młodości.

A więc jeśli mam do wyboru śmiech i płacz, to nie wiem jak Ty ale ja to wole to pierwsze.

Pretensji do roboty Bednarza nie mam ja go wręcz zachęcam słowami "Bednarz działaj!" do szukania dla Wisły "talentów" tylko czy on coś w tym klubie znaczy, czy coś może? Mam wątpliwości.
piwus pisze:A jak wydaje pieniądze klub, który zarobił w jednym okienku ponad 15 milionów złotych
Co "Taniec z Gwiazdami" się nie podobał? A może nowe odcinki ""Hela w opałach" nie przypadły do gustu? Albo "Niania Frania" się nie podoba? No i wiadomo Hubert Urbański na prawdę dużo zarabia, więcej od Urbana nawet :wink:

A serio na to podobno na projekt stadionu (tu mogłbym się napiąć bo nasz będzie dużo ładniejszy, funkcjonalnieszy i nowocześniejszy od waszego archaicznego niewypału Wojciecha Obtułowicaz ale nie zrobie tego bo ja się napinać nie lubię) i na "bieżący wydatki związane z utrzymaniem klubu"
piwus pisze:eLM w sierpniu, o ile Wisła się do nich załapie
Dzięki za kurtuazję :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 sty 2008, 0:34

franz pisze:o bo co innego można robić gdy dwie czołowe Polskie drużyny walczące o MP i mające nas reprezentować w Europucharach testują trzeciorzędnych zawodników z Bośni/Ghany/Grenlandii/Timbuktu/Syberii, którzy nie potrafią wytrzymać kondycyjnie całego spotkania (i to sparingu!), a prawdopodobnie przyszły MP Wisła zamiast pójść w ślady Legii i dać szansę naszej utalentowanej bramkarskiej młodzieży (Boruc i Fabiański też kiedyś byli tylko młodzi i perspektywiczni i grzali ławę) teraz idzie sprawdzonym tropem jej i imienniczki z Płocka i sięga po "wysokogatunkowe" drewno Bałkańskie, które na dodatek jest nie pierwszej młodości.

Tu masz zupełną rację... Już taki jeden u was był... Bieniek???? Na testach, czy tam nawet może trenował. Młody GK, ale jak on się sprawował to nie wiem. Powiem tyle, że byłem przy rozmowie pewnego menago z jego bratem . I już wiem jak u nas w Polsce junior idzie do klubu i ma takich doradców to ja też bym zatrudnił taniego przybysza ze wschodu lub z Afryki. Tam niestety jeden z 10 prezentuje poziom naszej 1 lub 2 ligi. Natomiast jeden ze 100 to talent i inwestycja. Dopóki coś się nie zmieni w mentalności osób pomagającym młodym piłkarzom to dalej tak będzie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 sty 2008, 0:52

bartbuks pisze: Już taki jeden u was był.

"U was" czyli u kogo? Bo ja w Krakowie to byłem tylko raz i to na wycieczce, lecz nie przy Reymonta za to przy Ł3 w Warszawie dość często bywam.

Bieniek nic mi to nie mówi. Może piwus coś będzie wiedział w tej kwestii.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 sty 2008, 1:04

franz pisze:"U was" czyli u kogo? Bo ja w Krakowie to byłem tylko raz i to na wycieczce, lecz nie przy Reymonta za to przy Ł3 w Warszawie dość często bywam.

Wybacz Franz pomyliłeś mi się z Piwusem... A coś mi nie pasowało. W Krakowie też byłem raz, a na Ł3 to często chodzę. Wybacz nie wiem jak mogłem Cię tak pomylić. Może ja rzadko coś piszę to pewnie mnie nie kojarzysz, ale nick Franz nie jest mi obcy (za dużo tu czytam). Obiecuję poprawę. :P

A swoją drogą to jak Piwus wypowie się na temat pana Bieńka to pociągnę temat dalej :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sty 2008, 15:15

Piwus fajne rzeczy sie u was dzieja. Nie chcecie kibicow gosci bo podbno stadion nie jest gotowy na organizowanie meczow z udzialem gosci.
Zalosne wytlumaczenie tym bardziej ze pare miesiecy temu chceiliscie kadre. Z czym do ludzi? :lol:

Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 02 lut 2008, 20:36

Z tego co widzę to Legia będzie miała realne szanse na dogonienie Wisły.
Przynajmniej na początku rundy rewanżowej Wisła może stracić kilka punktów. Nie wiadomo co z formą Baszczyńskiego i Dudki którzy byli/są kontuzjowani. Nie wiadomo czy ten cały Campbell dobrze wprowadzi sie do zespołu, czy sie szybko zaaklimatyzuje. No i coś mało macie napastników: Dudu, Brożek i Boguski są w pełni gotowi do gry, o Niedzielanie nie wspomnę :)

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 02 lut 2008, 21:53

Hamek84 pisze:No i coś mało macie napastników: Dudu, Brożek i Boguski są w pełni gotowi do gry, o Niedzielanie nie wspomnę
Jeśli Zieniu zachowa formę z rundy jesiennej, to o bramki nie mamy się co martwić :P No i jest jeszcze Jasiek, w razie czego 8)

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 03 lut 2008, 0:26

No i gra...zobaczymy kiedy od 1 minuty :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 lut 2008, 22:26

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 lut 2008, 0:15

http://www.dziennik.pl/sport/article119 ... akow_.html :roll:

Szczerze mówiąc nie wiem co mam o tym sądzić...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”