Piłka Ręczna - Strona 15

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 18 sty 2008, 21:31

Co oni robią :shock: , z 11 bramkowej przewagi zostały 3.Tracą piłki, nie potrafią nawet oddać rzutu na bramkę.Bedzię nerwowa końcówka, mam nadzieje ,że skończy się dla nas Happy End-em.

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 18 sty 2008, 22:14

co sądzicie o meczy francuzów ze szwedami w ręczną? szwadzi zagrali bardzo dobrze z islandią a francuzom mało brakowało do kompromitacji....

a drugi mecz o którym myśle to niemcy z węgrami ,co wy o nim myslicie? moim zdaniem jednak 1....

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 167

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2008, 9:52

Wczoraj do przerwy też było gorąco, jednak w drugiej połowie nasza przewaga była już dość widoczna (zwłaszcza jak w pewnym momencie dwóch Czechów miało karę :P ). Jednak na druga rundę musi nastąpić znaczna poprawa, zeby mieć szanse na medal. Jak na razie, wydaje mi się, że gramy nieco słabiej niż rok temu, no ale może jest to po prostu powoli rozkręcająca się maszyna, która już w kolejnej fazie nie da się zatrzymać :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 sty 2008, 22:48

Dzisiejszego meczu oglądałem tylko kawałem, ale nasuwa się kilka wniosków.
Nasi jeżeli nie poprawią czegoś w grze to możemy zapomnieć o medalu.
Gdy włączyłem DSF to Nasza pierwsza "6" była kompletnie inna i na początku nie poznałem części naszych zawodników.Nie rozumiem dlaczego nie grał na prawym skrzydle Jurasik, nie było również Bieleckiego.Plusem jest to, że Nasi potrafili dogonić gospodarzy i wyciągnąć na remis, mogliśmy nawet wygrać, ale dwa rzuty Karola były niestety nie celne, liderem w końcówce był zdecydowanie Nasz leworęczny Lijewski.Liczę, że pokonamy jutro w kluczowym meczu Skandynawów i później myślę, że z Czarnogórą będzie spacerek.
Praca sędziów ocenią, że była dobra, ogromna ilość kar.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 sty 2008, 23:05

Polacy nie wykorzystali w tym meczu pięciu na siedem rzutów karnych. Tyle w tym temacie. Czemu nie grał Jurasik? Bo kiedy grał we wcześniejszej fazie meczu to grał mówiąc wprost, słabo i nieskutecznie w rzutach na bramkę. Bardzo brakowało goli z mniejszej odległości. Większość trafień naszej ekipy to rzuty z 9-11 metrów.

Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 22 sty 2008, 23:39

Jakiś niedosyt mam to nie ta drużyna która grała z Niemcami i Szwedami Bartek Jurecki nie idze mu w tym turnieju dużo setek nie trafia zgodze się z poprzednikiem większość bramek Polacy zdobywali 9-11 metrów Szkoda że Rafał Kuptel nie gra zdaję mi się że on by poprawił obronę reprezentacji trochę bezsensowne zmiany trenera Wenty... Ale gramy dalej 3mam kciuki :wink: Pozdrowienia :)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2008, 23:41

RealFan pisze:Większość trafień naszej ekipy to rzuty z 9-11 metrów.

To nasza glowna bron - strzaly z drugiej linii. Majac takich stranieri jak Bielecki, Tkaczyk czy Lijewski trzeba to wykorzystac.

Z tymi karnymi to naprawde byla jakas tragedia. Do przerwy powinnismy prowadzic z 5, 6 ramkami a wtedy skandynawom by sie odechcialo gry.
Ale koncowka to byla ekstremalna :D Trzy wykluczenia Norwegow i gra w trojke. Na ekranie juz brakowalo miejsca, na pokazanie zegara odliczajacego czas do konca kary :D

Teraz ciezko bedzie awansowac. Wychodza dwie druzyny i trzeba bedzie wszystko wygrac i liczyc na rywali :/

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 sty 2008, 23:50

LookAsh pisze:Trzy wykluczenia Norwegow i gra w trojke.
No właśnie i co ? Nasi nie potrafili odebrać im piłki i Siudmiak zarobił 2 minuty.
PS. Nie wiedziałem, że za uderzenie z karnego piłką w twarz bramkarza jest 2 minuty.

Awatar użytkownika
Kuba Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 22 sty 2008, 23:53

Jeszcze zapomiałeś o Michale Jureckim który też dobrze rzuca z daleka ...

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2008, 23:54

EnJoy's pisze:No właśnie i co ? Nasi nie potrafili odebrać im piłki i Siudmiak zarobił 2 minuty.

Frajerstwo to slowo, ktore jak narazie najlepiej okresla postawe naszych na tych mistrzostwach..
EnJoy's pisze:PS. Nie wiedziałem, że za uderzenie z karnego piłką w twarz bramkarza jest 2 minuty.

Tez bylem w szoku i az niechce mi sie wierzyc ze za to dostal kare :? Jak dla mnie to pilka powinna wyleciec z boiska.

PS. Siodmiak sie pisze przez "u" kreskowane :D

Awatar użytkownika
Kuba Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 22 sty 2008, 23:57

A co do Norweskich kibiców to żenada oni się nie umieją bawić :twisted:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2008, 23:59

To skandynawia. Zimny klimat, zimni ludzie :P

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 23 sty 2008, 3:01

LookAsh pisze:
RealFan pisze:Większość trafień naszej ekipy to rzuty z 9-11 metrów.

To nasza glowna bron - strzaly z drugiej linii. Majac takich stranieri jak Bielecki, Tkaczyk czy Lijewski trzeba to wykorzystac.
Owszem, jest to nasza główna broń, ale niestety jedyna. Szczególnie było to widać dzisiaj, kiedy Polacy próbowali rozegrać coś do koła np. Niemal wszystkie podania w ręce Norwegów.
Ponadto fatalne pudła, nie tylko z rzutów karnych. Remis jest moim zdaniem porażką. Porażką na własne życzenie.
Bardzo brutalny mecz, jeszcze nigdy takiego nie widziałem w piłce ręcznej. Po spotkaniu jeszcze ostre kłótnie były. :shock:

Jurasik zagrał jak na razie przyzwoicie tylko z Chorwacją. Dzisiaj też trochę grał, ale pudłował. Szkoda.

Co do tego karnego. Nie było przypadkiem za to od razu czerwonej kartki dla Polaka [czy to była jego trzecia kara]? Arbitrzy poprzez gestykulację potwierdzili, że kara za niby celowe uderzenie rywala piłką w twarz. Ale, na Boga, który normalny zawodnik strzelając rzut karny, specjalnie by nie rzucił gola, byleby tylko trafić bramkarza w twarz?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 sty 2008, 9:55

Ostra wypowiedź Wenty, uważam, że nie owija w bawełnę i mówi całą prawdę :
http://sport.onet.pl/0,1265435,1678311,wiadomosc.html

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 sty 2008, 11:25

Jak mozna nie trafic tylu karnych w meczu :evil:

I nie do konca nierozumiem naszych pilkarzy. Zawsze w meczu przychodzi im 10 -20 minutowy okres w ktorym traca cla a przewage ktora mieli a czasami jescze musza odrabiac straty.

KArne cwiczyc :!: :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”