Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup) - Strona 7

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po trofeum?

Arsenal
2
20%
Bristol
3
30%
Chelsea
1
10%
Manchester City
4
40%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 23 sty 2008, 17:58

zupelnie sie nie zdziwilem wynikiem , ani postawa Arsenalu we wczorajszym meczu

no ale czego tu oczekiwac od rezerwowego skladu :]

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 sty 2008, 18:02

boskigonzo pisze:
no ale czego tu oczekiwac od rezerwowego skladu :]
mysle, ze z Coventry by powalczyli :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 sty 2008, 20:18

Znamy drugiego finalistę. Chelsea Londyn wczoraj wygrała z Evertonem na wyjeździe 1:0. Bramkę strzelił Joe Cole. W pierwszym meczu obronna ręką wyszli podopieczni Granta, wygrywając 2:1.

A więc znów w finale mamy derby Londynu. :twisted:

Tottenham vs. Chelsea

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 24 sty 2008, 20:33

guru pisze:Tottenham vs. Chelsea

Zapowiada sie niezly mecz, nie widzialem spotkan Evertonu z Chelsea, wiec nie wiem jakie podejscie do pucharu ma zespol Granta.
Pewien jestem natomiast ze Tottenham tanio skory nie sprzeda. No i Ramos zapewne bedzie chcial pochytac pierwsze trofeum.
Bedzie ciekawie...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sty 2008, 21:26

peepe pisze:Zapowiada sie niezly mecz, nie widzialem spotkan Evertonu z Chelsea, wiec nie wiem jakie podejscie do pucharu ma zespol Granta.
Zapewne podejście mają bardzo poważne. Nawet jeśli wcześniej grali lekko odpuszczając (choć w ostatnich fazach raczej nie) to w finale zagrają na maxa. Nie po to dochodzi się do finału, aby mieć do niego luźne podejście. Na pewno będzie fajny pojedynek i oby zakończony zwycięstwem Kogutów. Liczę na nich.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 lut 2008, 17:49

Chelsea prowadzi z Tottenhamem 1:0. Dlatego właśnie ich nie lubię. Nic nie grają i strzelają gola. Swoja drogą- ładny gol Drogby z wolnego.

Tottenham miał lepsze okazje. Już w pierwszej minucie mogli wyjść na prowadzenie. Belletti fatalnie podał piłkę do tyłu, Keane ją przeją, popędził na bramkę i oddał strzał... Niestety niecelny, bo piłka odbiła się od Terrego.

Jestem dzisiaj za Spursami i oby coś strzelili w drugiej połowię. Jak na razie rażą nieskutecznością.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 24 lut 2008, 17:57

Mecz na razie bez historii ,więcej sytuacji miał Tottenham szkoda że swojej sytuacji nie wykorzystał Keane. W 27 minucie ładnym strzałem popisał się Malbranque lecz jego strzał bo ziemi dobrze obronił Cech, Chelsea poza strzałem Lamparda i wolnym Drogby ( po którym strzeliła bramkę ) nie gra nic wielkiego. Mecz raczej toczy sie w środku boiska i nie jest prowadzony w jakimś szalonym tempie szkoda że The Blues prowadzą bo wynik mógłby być całkiem inny , lecz mam nadzieje że popularne Koguty zagrają w drugiej połowie bardziej skutecznie i zmienią jeszcze wynik tego spotkania.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 lut 2008, 19:40

Tottenham zwycięzcą Carling Cup!!!

Ale mecz się zrobił w końcówce. Chelsea waliła głowa w mur i nie mogli nic strzelić. Tottenham zasłużenie wygrał. Przez cały mecz stworzyli sobie dogodniejsze sytuacje. Mogło nawet nie dojść do dogrywki gdyby Zokora w 80' minucie nie spartolił akcji sam na sam. Woodgate wyjaśnił. Błąd Cecha, dzięki czemu Tottenham wygrał.

Gratulacje :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lut 2008, 19:43

Błąd Cecha fatalny. Przed rokiem tez były derby Londynu w finale :P wygrała Chelsea, dziś tyle przegrali. Przegrali zasłużenie.
przed meczem typowałem wygraną Spurs. Chyba długo nie potrafili pokonać Chelsea.
Ramos ma już jeden puchar. Grant jeszcze nie :]
Ostatnio zmieniony 24 lut 2008, 19:43 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lut 2008, 19:43

http://www.4shared.com/file/38802732/6a ... dgate.html

Cudowny Cech. Nie pierwszy tego kalibru błąd w ostatnim czasie, ale to nic. I tak będzie uznawany za jednego z trójki najlepszych bramkarzy bo tak :]

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 lut 2008, 16:15

Mecz miał dziwny przebieg, początek zdecydowania dla Spurs i powini prowadzić, Chelsea nie istniała w ofensywie(zresztą jak przez całe spotkanie) poźniej geniusz Drogby i na początku drugiej połowy wydawało się, że jest po meczu. Chelsea kontrolowała środek pola, Tottenham nie mógł stworzyć klarownej okazji, akcje były niezwykle szarpane i nagle karny z "niczego" i po strzelonym golu Spursi znowu zaczęli grał ładniej,pojawiły się składne akcje i świetne okazje podbramkowego ich gra się polepszyła. Może to z tego powodu, że Chelsea nieco wyszła do przodu? w każdym bądź razie nic im to nie dało, bo Spursi się świetnie bronili i zadali decydujący cios.
Tak jak kiedyś pisałem, Tottenham ma świetny zespół tylko brakuje im trenera i teraz go mają. Zaczynają grać wyrachowaną piłkę a nie tylko do przodu. Zdecydowanie poprawili się w defensywie i mają naprawdę tam teraz świetny zawodników jak Hutton, Woodgate czy King. Oj coś czuję, że w przyszłym sezonie dojdzie piąty zespół do walki o Mistrzostwo, a przynajmniej o LM.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 lut 2008, 16:46

Rzeczywiście w obecnym sezonie Petrowi zdarzają się błędy. Ale pierwsze dwa sezony w Chelsea miał znakomite i wówczas udowodnił, że jest jednym z najlepszych bramkarzy świata. Nie rozumiem dlaczego teraz Mentor się napinasz, skoro za każdym razem śmiejesz się z tych, którzy oceniają Valdesa przez pryzmat jego słynnej "rywalizacji" z Villą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lut 2008, 17:01

Cris7 pisze:Nie rozumiem dlaczego teraz Mentor się napinasz
Pewnie dlatego, że VV popełnia mniej wiecej tyle samo błedów co Cech, a i tak przez wielu jest słabym bramkarzem. Podczas gdy Cech zawsze jest wymieniany w ścisłej czołówce światowej. Jemu tych błedów sie tak nie wypomina jak VV.

Nie sadziłem nigdy, ze bede sie cieszył z triumfu Spurs :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 lut 2008, 17:07

No ok, ale Cech jest wymieniany moim zdaniem słusznie. A że Valdesowi przypięto łatkę, to już nie moja, ani Petra wina :wink:

W sumie też się cieszę, że to Spurs zdobyło ten tytuł. Niech się jeszcze Grant pomęczy.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 25 lut 2008, 17:15

ale chyba cos sprawilo, ze cecha sie w tej scislej czolowce wymienia, hm :)?

mimo bledow na wielkich bramkarzy patrzy sie zyczliwie. dlatego wlasnie sa tymi wielkimi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”