W telewizji nadali - Strona 37

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 sty 2008, 13:10

fieldy pisze:Nie będę pisał o wątkach .. . może po łebkach - są narkotyki, broń i nagie kobiety.
Nagie kobiety w Jackie Brown, niby gdzie? Ja pamiętam tylko jedną scene, którą można pod to podpiąć. To jest wtedy kiedy ta blondi mówi do De Niro: "Do you wanna fuck me?" A on na to "Och, yes" i potem pojawia się napis "3 minutes later" ( :lol: długodystansowiec z niego to nie jest) i widą c kwałek tej blondi, otóż i cała nagośc w tym filmie. Narkotyków też za dużo nie ma pojawiają sie tylko raz, a broń faktycznie jest najlepsze jak na początku oglądją program "Girls With Guns" :lol:

A dziś dwa świetne filmy, można sobie zrobić przerwe w sesji i obejrzeć.

Łowca jeleni 22.40 TVP2 Klasyk, wybitne dzieło Michaela Cimino pewnie znane wszystkim, ci co nie oglądali po prostu muszą zobaczyć tym bardziej, że na TVP leci czyli można spokojnie bez reklam oglądać.

i jak ktoś nie ma ochoty na klimaty "Łowcy Jeleni"

Trzy kolory: Czerwony 21:50 TV Polonia Świetny film mistrza Krzysztofa Kieślowskiego, mój ulubiony z całej trylogii.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 21 sty 2008, 17:16

Dziś kilka dobrych filmów:

TVP 1 23:00 OSADZONY
IMO jeden z lepszych filmów w jakich zagrał Stallone. Opowiada historię mechanika samochodowego, który po ucieczce z więzienia zostaje wyłapany i przeniesiony do więzienia o zaostrzonym rygorze, gdzie dyrektor więzienia ma na celu zniszczyć go psychicznie. Film naprawdę dobry.

Polsat 21:00 Helikopter w ogniu
Pewnie większość oglądała ten film nie raz, ale jest to film do którego wraca się z przyjemnością. Świetny dramat wojenny oparty na faktach. Przedstawia bitwę Amerykańskich żołnierzy o stolicę Somalii. Polecam!

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 25 sty 2008, 19:43

DZISIAJ, g. 22:00
PURPUROWE RZEKI
Jeden z moich ulubionych filmów, oglądałem go nie zliczoną ilość razy. Jak ktoś go jeszcze nie widział to polecam. Bardzo dobry kryminał. Świetna gra Cassel'a i Reno. Fabuła trochę pokręcona, więc jak ktoś lubi myśleć oglądając film to trafił w dziesiątkę.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 sty 2008, 20:02

Pulp Fiction Sobota TVP 2 23:00

Hip-hopowcy powiedzile by o tym filmie "gorące dobre gówno, joł". Kazdy ten film oglądał, każdy sie nim zachwyca i (prawie) każdy ma ołtarzyk Tarantino przy którym pali świeczki. Każdy kto nie widział musi zobaczyć!

Miasto Boga Niedziela TVP 1 22:10

Film, który na długo zapada w pamięci. Akcja dzieje się na biednych przedmieściach Rio de Janeiro gdzie rządzi przemoc i bezprawie. Nie będe opisywał akcji, bo i po co, tylko bym zniszczył zabawe tym co nie oglądali. Polecam!

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 25 sty 2008, 21:46

baziu pisze:DZISIAJ, g. 22:00
PURPUROWE RZEKI
Jeden z moich ulubionych filmów, oglądałem go nie zliczoną ilość razy. Jak ktoś go jeszcze nie widział to polecam. Bardzo dobry kryminał. Świetna gra Cassel'a i Reno. Fabuła trochę pokręcona, więc jak ktoś lubi myśleć oglądając film to trafił w dziesiątkę.
Na jakim kanale?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 25 sty 2008, 21:57

Na jakim kanale?
Polsat

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 30 sty 2008, 15:28

TVN, 01 lutego, g. 22:30
Fatalne zauroczenie
IMO świetny thriller. Douglas w roli głównej. Zdobył wiele Oscarów. Film opowiada o mężczyżnie, który spędził upojną noc z obcą mu kobietą, która okazała się być chorą psychicznie. Robi ona wyszstko by ten nie powrócił do swojej rodziny. Przestroga dla nie wiernych :lol:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 05 lut 2008, 20:14

O nie, jestem podjarany :lol:

POLSAT, 07 lutego, g. 23:00
Wściekłe psy

Tego mi brakowało w TV. Nic na temat tego filmu nie powiem, a to tylko dlatego, że brak mi słów. IMO najlepszy film Quarantino :lol:

TVN, 06 lutego, g. 21:30
Dwanaście małp
Chyba najlepszy film Sc-fi jaki w ogóle widziałem (nie gustuje w tym gatunku). Dobra obsada (Bruce Willis, Brad Pitt). Film ogólnie jest o wirusie, który zaatakował świat. Willis, który siedzi w więzieniu by skrócić sobie wyrok zostaje przeniesiony w czasie, by zdobyć próbkę wirusa. Maszyna, która go przenosi doznaje awari i Bruce ląduje w psychiatryku.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 lut 2008, 21:25

"Pitbull" znowu w akcji

Od 9 marca widzowie TVP2 będą oglądać kolejne, burzliwe losy bohaterów popularnego serialu „Pitbull” w reżyserii Patryka Vegi. Renata, „Łapka”oraz Naczelnik to m.in. nowi bohaterowie, których zobaczymy w trzeciej, czternastoodcinkowej serii.

Trzecia seria serialu „Pitbull” w reżyserii Patryka Vegi jest kontynuacją losów policjantów z Wydziału do Walki z Terrorem Kryminalnym i Zabójstw. Tym razem reżyser serialu zainspirował się mniej lub bardziej znanymi sprawami kryminalnymi z ostatnich lat m.in. samosądem we Włodawie, zabójstwem noworodków, podkładaniem bomb w Warszawie, sprawą „łomiarza” atakującego kobiety, czy sprawą bezdomnego oskarżonego o znieważenie Prezydenta RP.

W trzeciej serii pojawią się nowe pierwszoplanowe postaci. Wydziałem zarządza nowy Naczelnik (w tej roli Redbad Klynstra), dla którego bardziej niż sprawa liczy się statystyka. Jego biurokratyczny sposób pracy i bezduszność powodują, że policjanci nie czują oparcia w przełożonym i chętnie by się go pozbyli. W Wydziale pojawia się także młoda, odważna i pełna zapału policjantka Renata (Hanna Konarowska) oraz podkomisarz Robert Nimski, ksywa „Łapka” (Michał Żurawski) - młody, gwałtowny i pewny siebie kobieciarz. Tymczasem zdegradowany Barszczyk (Michał Kula) rozpoczyna pracę jako policjant operacyjny w sekcji Gebelsa.

W serialu nie zabraknie dynamicznych akcji oraz pełnych emocjami relacji pomiędzy bohaterami. Odcinki trzeciej serii reżyserowane są przez czwórkę młodych reżyserów. Nad kształtem serialu i jednolitym stylem fabuły czuwa pomysłodawca i twórca serialu Patryk Vega. Autorem zdjęć jest Piotr Lenar, który wykonywał zdjęcia do poprzedniej serii „Pitbulla”.

Emisja: od 9 marca, niedziela, godz. 21:00, powtórki: od 10 marca, poniedziałek, godz. 22.10
Autor i pomysłodawca serialu, reżyser: Patryk Vega
Reżyseria różnych odcinków: Dominik Matwiejczyk, Greg Zgliński, Xawery Żuławski, Katarzyna Adamik
Scenariusz: Patryk Vega, Mariusz Bieliński, Marek Kreutz i Piotr Subotko
Jednak jest Vega i dobrze że czuwa :smile2: Dobrze że Barszczyk został zdegradowany bo nie pasował mi do swojej roli. No i nie wiem czy to że
reżyser serialu zainspirował się mniej lub bardziej znanymi sprawami kryminalnymi z ostatnich lat m.in. samosądem we Włodawie, zabójstwem noworodków, podkładaniem bomb w Warszawie, sprawą „łomiarza” atakującego kobiety, czy sprawą bezdomnego oskarżonego o znieważenie Prezydenta RP.
jest dobrym pomysłem bo jak w przypadku odcinków w których zginęła policjantka czy tej strzelaniny gdzieś pod W-wą było wiadomo jak się wszystko zakończy :( Ciekawi mnie jak została pokazana sprawa z prezydentem i bezdomnym :lol: :roll: No ale ogólnie dobrze że wracają :P

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 lut 2008, 17:50

Yukasz pisze:No ale ogólnie dobrze że wracają

Dobrze?

Ziom!

Powiem jedym słowem: "przezajebiścieekstracudownie", ze wracają wreszcie będzie na co popatrzeć w tej nędznej TVP.

Choć muszę dodać pewną smutną refleksje. Z serii na serię z tym serialem jest coraz gorzej. Pierwsza była najlepsza miała ten swój klimat, to coś. Takie sceny jak walenie Despera po mordzie przez uroczą Weronike Rosati aby potem ta sama Dzema (czy jak się to pisze) jak na grzczną suczke przystało powiedziała "Ja już" albo pijany Metyl, który mylił swoje żony, czy ganianie ludzi po komędzie tylko w czarnym worku na głowie to tworzyło klimacik, specyficzny ale jednak klimacik. Druga była gorsza ale dało sie to oglądać i można by nawet powiedzieć z przyjemnością oglądać. Pewnie trzecie będzie jeszcze gorsza, jednak mam nadzieje, że się myle. Choć raczej nie bo zajmowanie się takimi bzdurami jak "sprawą bezdomnego oskarżonego o znieważenie Prezydenta RP" to już przesada, no i czy takimi sprawami zajmują się policjanci z Wydziału do Walki z Terrorem Kryminalnym i Zabójstw :lol:

Dobrze, że będzie nowa policjantka, wbrew temu co pisze GW i mówi TVN nie jestem męską szowinistyczną świnią ale jednak dobrze by było gdyby była ładna, atrakcyjna, urocza i takie tam głupoty, bo zawsze to jakiś kontrast do paskudnej buraczanej mordy Barszczyka (Barszcz"yk" z buraków!) szkoda, że go nie wywalili. Tylko, żeby nie skończyła jak Monika bo wtedy rozbeczałem się gorzej niż Nielat(Serio!).

Teraz tylko Seba zwany Czesławem dołączy do ekipy i tradycyjny forumowy fan club Pitbulla będzie w komplecie.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 25 lut 2008, 20:37

TVP 2, 25 lutego, g. 22:55
Milczenie owiec

Świetny thriller Psychologiczny. Film jaki lubię. Opowiada o młodej agentce, która bierze udział w śledztwie(szukają seryjnego mordercy). By dostać jakieś wskazówki nawiązuje kontakt z innym seryjnym mordercą i wtedy zaczyna się wojna umysłów. :lol: Dobra gra aktorów. A o genialności filmu może świadczyć fakt, iż został nagrodzony kilkoma Oscarami. :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 lut 2008, 20:48

Myślisz, że jest na ziemi człowiek, który nie oglądał tego filmu? :P

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 25 lut 2008, 20:57

Zico_FCI pisze:Myślisz, że jest na ziemi człowiek, który nie oglądał tego filmu? :P
JA :oops: :olaboga: :maruda:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 25 lut 2008, 21:08

Zico_FCI pisze:Myślisz, że jest na ziemi człowiek, który nie oglądał tego filmu? Razz

Zawsze się ktoś znajdzie :lol: jak widać nawet w zasięgu ręki(forum :P )
Kubańczyk pisze:JA Embarassed Olaboga Maruda

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lut 2008, 21:09

Ja tez nie widzialem i nie mam zamiaru ogladac :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”