Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 15

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 sty 2008, 23:00

W sumie dlaczego WKS ma wystawiać rezerwy? Walka o 1. miejsce w grupie, na pewno wszyscy chcą uniknąć gospodarza Ghanę, myślę że WKS nie zlekceważy Malijczyków. Chociaż remis już jest bardziej prawdopodobny. Nigeria musi wygrać przynajmniej 2:0 z Beninem i liczyć na porażkę Malijczyków.
A co do dzisiejszego meczu to bardzo dobra gra trójki Diarra-Sissoko-Keita , wielka szkoda, że Diarra nie zagra w ostatnim meczu z powodu kartek, bo grał świetnie :wink: . Nigeria ma w składzie 7 napastników ( :!: ) a nie strzeliła jeszcze bramki. W sumie trudno się dziwić jeśli ma się w pomocy takich piłkarzy jak Olofinjana , Mikel też gra słabo , nigdy nie byłem przekonany co do jego talentu. Voghs na skrzydłach wystawia nominalnych napastników , ściąga po 45. minutach Martinsa , nie wprowadza w ogóle kapitana Kanu , daje grać rezerwowemu w Lazio Makinwie. Jedyny piłkarz Nigerii zasługujący na pochwałę to Taiwo , genialnie gra na razie. Szczerze to chciałbym żeby wreszcie opuścił Marsylię i trafił do jakiegoś wielkiego klubu, bo na Francję jest za dobry :wink: . Aijde też nieźle zagrał, ale reszta spisała się słabo.

A ten Omo z Beninu wpadł mi w oko jeszcze jak pakował bramki Heerenven w PU , widziałbym go w Holandii albo we Francji :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sty 2008, 18:10

Ktoś tu wspominał o talencie trenera Nigerii, juz wiem dlaczego, nie wiem skad on bierze takie pomysły. Najlepszy obecnie obok Yakubu napastnik -Uche zamiast grac od poczatku w obu spotkaniach pogrywa 30 minut w jednym. Te dwa spotkania pokazały, że Nigeria niezasłuzenie jest najwyzej sklasyfikowana reprezentacja z Afryki. Nic nie zostało z ekipy z 1998. Powoli sie to kruszyło teraz zostało juz neiwiele. Ostatnim godnym uwagi był jeszcze Jay, teraz jest z kreatywnościa drugiej lini katstrofalnie.

Szkoda, ale od poczatku mailem watpliwosci co do potencjalu drugiej lini, a nowych zawodnikow na horyzoncie brak. Błedem było brak powolan dla Ogbuke i Odiah. Oni spokojnie mogliby rozruszac boki.

Co do spotkania WKS-Mali spodziewam sie roszad wśrod Słoni i remisu. Zresztą Wybrzeże nie musi sie obawiać pojedynku z Ghana, bo sa sporo lesza druzyna.

Na całe szczęscie Otto Pfister nie popełnia błedow swojego rodaka i wymienil najsłabszych, wiec licze na łatwe zwyciestwo Lwów.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 sty 2008, 19:56

To co wyprawiali obrońcy Zambii to majstersztyk. 3 gole to błędy obrony.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 sty 2008, 19:58

A niektórzy twierdzili, że na PNA jest wyższy poziom niż na Copa America :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 sty 2008, 0:00

Dobre spotkanie Kamerunu, każda zmiana praktycznie wyszła na dobre w porównaniu z pierwszym spotkaniem, Emana, Job strzelili bramki, Geremi w środku także dobrze sobie radzil, Mbami takze pokazał sie z dobrej strony. Szkoda tylko, zę zabrakło ich w spotkaniu z Egiptem. Inna sprawa, że Zambia i Sudan to słabe ekipy, co dzisiaj pokazali.

Egipt kolejne zwyciestwo, już raczej przesadzone jest ich pierwsze miejsce. Po dwóch kolejkach prezentuja sie najlepiej.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 28 sty 2008, 10:18

Henryk Kasperczak nie jest już trenerem Senegalu. Po sensacyjnej porażce 1:3 z Angolą w Pucharze Narodów Afryki Polak został zwolniony - taką informację podała senegalska telewizja państwowa.

Szkoda mi Henia, ale tez mi sie wydaje, że to troche głupota zwalniac trenera jeszcze podczas turnieju kiedy im został jeden mecz do rozegrania i ciagle maja szanse na awans, małe bo małe ale maja. Kasperczak wiedział co ryzykuje obejmujac posade trenera druzyny afrykanskiej. Jesli jestes w Afryce na posadzie trenera wiecej niz rok to masz ogromne szczescie.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 28 sty 2008, 10:32

Remik pisze:Szkoda mi Henia, ale tez mi sie wydaje, że to troche głupota zwalniac trenera jeszcze podczas turnieju kiedy im został jeden mecz do rozegrania i ciagle maja szanse na awans, małe bo małe ale maja. Kasperczak wiedział co ryzykuje obejmujac posade trenera druzyny afrykanskiej. Jesli jestes w Afryce na posadzie trenera wiecej niz rok to masz ogromne szczescie.
Takimi prawami rządzi się właśnie PNA. Kasperczak postawił przed swoją naprawdę ambitny cel, a mianowicie tytuł na tym turnieju. Myślę, że duży wpływ na tę decyzję miały też zamieszki do których doszło w stolicy Senegalu. Niestety "Heniek" ale nie tym razem. Czyżby powrót do Polski? Mówiło się o Śląsku Wrocław...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 sty 2008, 10:36

Słaby trener, to i szybko go zwolnili. Pilkarzy mial slabszych, to i ciezko cos ugrac, jego "umiejetnosci" na nic sie zdały :lol: Nie wracaj juz do Polski, albo ucz sie mówic po polsku, bo to juz nawet Smolarek, ktory w Polsce nigdy nie mieszkał lepiej mówi :P

"Iworianie" - do boju :twisted:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 28 sty 2008, 10:49

cloner pisze:Słaby trener, to i szybko go zwolnili. Pilkarzy mial slabszych, to i ciezko cos ugrac, jego "umiejetnosci" na nic sie zdały Laughing

Słaby? Nie przesadzajmy patrząc na jego sukcesy to mało który Polski szkoleniowiec może pochwalić się takim dorobkiem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sty 2008, 11:18

Bobohawk pisze: Słaby? Nie przesadzajmy patrząc na jego sukcesy to mało który Polski szkoleniowiec może pochwalić się takim dorobkiem.
Słaby on może nie jest, ale niestety zagubił się po przyjściu do Polski - w Polsce sukcesy osiągał mając piłkarzy sprowadzonych przez Smudę, fajną drużynę rozpieprzył własnymi pomysłami.
Kto teraz poprowadzi Senegal? Asystent Kasperczaka czy nowy trener?

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 28 sty 2008, 11:44

Wilmore pisze:Kto teraz poprowadzi Senegal? Asystent Kasperczaka czy nowy trener?

Kasperczaka do końca turnieju ma zastąpić jego asystent, Lamine Ndiaye.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 sty 2008, 12:11

A tu prosze nowe kulisy sprawy
To Heniu podal sie do dyspozycji zwiazku, ktory nie wypowiadzal sei ejszcze

http://sport.onet.pl/0,1265523,1681378,wiadomosc.html
Wilmore pisze:fajną drużynę rozpieprzył własnymi pomysłami.
:o A Liczka ja poskaldal,

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sty 2008, 12:43

Lanie odstali od tych, ktorzy nie mieli szans na awans. Inna sprawa raczej wina nie jest trenera, z.e dwojka środkowych obróńcow daje dochodzić do strzałow w 3 podobnych sytuacjach. Ogolnie środek obrony jak i boczni zagrali tragicznie, a gdyby skuteczni byli ofensywni zawodnicy to mogli dobic Angole jesli sie tego nie robi, to kończy sie to tak jak z Tunezja i z Angola.
Jak widac sam sie podał do dymisji, bo jego pomysły nie wypaliły, przynajmniej wiedział kiedy odejsc. Nie pierwszy raz nie doczekał do konca turneiju w wykonaniu sowjej druzyny.
Wilmore pisze:fajną drużynę rozpieprzył własnymi pomysłami.
Smuda mial świetnych zawodników, ale grac nimi nie potrafił, a na Wisłe KAsperczaka w lidze nie było mocnych.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sty 2008, 13:02

Jarzinho pisze: Smuda mial świetnych zawodników, ale grac nimi nie potrafił, a na Wisłe KAsperczaka w lidze nie było mocnych.
Dojrzeli, mieli słabszą konkurencję, więc nie było mocnych - sam zacząłem wtedy kibicować Wiśle, ale nie przesadzajmy z zasługami Kasperczaka w jej budowie - później tę samą ekipę rozpieprzył totalnie transferami Ouadji choćby. Świetny był Kasperczak z czasów prowadzenia klubów z Francji i później paru reprezentacji afrykańskich.

Fajnie przynajmniej, że odchodzi z honorem i podniesionym czołem, pewnie jest świadom, że mimo wszystko znajdą się w Afryce na niego chętni.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 sty 2008, 21:13

Dzisiejszy mecz pomiędzy Ghaną a Maroko zakończył się zwycięstwem gospodarzy 2:0. Bramki: Essien 26' i Muntari 44'. Tym samym wyszli z grupy z pierwszego miejsca, gromadząc 9 oczek.

Drugi mecz pomiędzy Gwineą i Namibią zakończył się remisem 1:1. Tym samym ci pierwsi wyszli z grupy z drugiego miejsca, mając na koncie 4 punkty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”