Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 167

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sty 2008, 2:05

Może Momo będzie grał na środku obrony :o :lol:.

Ja naszego nabytku z Lazio nie będę komentował, dopóki nie zobaczę go u nas w akcji, ale trochę zaniepokoiła mnie jedna rzecz... Z tego co wyczytałem, to on jest zawieszony na 2 spotkania ligowe :!: Czyli m.in na Udinese na wyjeździe... :roll:

Inna rzecz, która mnie wkurzyła to postawa wobec Tiago. Zarząd chce sprzedac Portugalczyka, ale ten stawia opory, to Secco odpuszcza i mówi że nasza gwiazda zostaje do końca sezonu... Jakby był Moggi to tak zgnoiłby zawodnika, że temu nie pozostałoby zrobic nic innego jak opuścic Turyn. To nie jest może zachowanie jakieś super do naśladowania, ale klub to nie spółka charytatywna. Ja rozumiem, gdyby zarząd twardo powiedział, że Portugalczyk zostaje do końca sezonu, ale zarząd wyraźnie mówił że dni Tiago są policzone, a tu wychodzi że nie panują nad sytuacją i zawodnik praktycznie skacze im po głowie.

Z zakontraktowania Mellberga jestem najbardziej zadowolony, chociaż też bym go wolał teraz, ale co poradzic...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sty 2008, 2:13

maciek_88 pisze:a tu wychodzi że nie panują nad sytuacją
Już dawno to wiadomo :P Z Tiago, to ponoć takie heca, że on nie chce do Anglii, tylko do Hiszpanii. Atletico natomiast zainteresowane jest jedynie wypożyczeniem z opcją wykupienia po sezonie. Nie chcą kota w worku, w sumie się nie dziwie :P Nasz zarząd nie bardzo chce na to przystać, a Tiago widocznie woli grzać ławę i kosić kase. Jeszcze jest pare dni, zobaczymy jak to wszystko się rozwinie.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 sty 2008, 3:05

maestro pisze:Secco: Dam za VdV 17mln Krzywy
Calderon: Ja dam 18mln.
Secco: ok pass, dla nas za drogo.
Raczej tak to by wyglądało:

Secco: Damy za VdV 17,5 mln
Laporta: Damy za VdV 14 mln + 8 mln w zależności od sukcesów klubu + 5 mln w zależności od ilości występów gracza :lol:
Pedja: Dajemy 35 mln
Secco, Laporta: .... Pass :P

Ciekawe ile sobie Aston Villa zażyczyła kasy za Mellberga :roll: Jak były pieniądze na Sissoko to można było wyłożyć nawet te 2 czy 3 mln na Szweda teraz. No, ale cóż :P Stendardo w sumie nie jest taki zły :] Nie ma co panikować :P

Rzadko mam okazję oglądać Juventus, więc mam pytanie do kibiców Juve :wink:
Jak tam się miewa Hasan Salihamidzic :?: Dobrze gra czy słabo :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sty 2008, 13:42

Ja bym rzekł, że pomiędzy poziomem - ,,solidnie" a ,,dobrze". Może nie ma dośrodkowań jak Camoranesi a w obronie nie gra jak Zambrotta to... w tej chwili jest na wagę złota :!: Bo może poza atakiem i środkiem obrony grac wszędzie :!: I u nas już grał na boku obrony, skrzydle a nawet środku pomocy. Wiadomo, że z różnym skutkiem, ale nikt tu od niego cudów nie wymaga. Mimo to kilka bramek już strzelił. Gdyby Dida kapitalnie nie wybronił jego strzału w meczu Serie A, to w Turynie pewnie przez parę tygodni byłby bogiem :P.

Pobyt jak najbardziej na plus.

EDIT

http://www.juventus.com/site/ita/NEWS_n ... 3773A1.asp

Mam nadzieję, że zaskoczysz mnie jak Iaquinta...

Witamy w Turynie :!:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sty 2008, 17:04

Bask uważaj, bo jak Secco zarzuci sieci na Dinho, to żadna siła go nie zatrzyma :lol: Nie wiem ile AV chciała za Mellberga ale Secco ponoć dawał 700tys euro. Myślę, że podwojenie tej kwoty spokojnie przekonałoby działaczy AV. Warto też wspomnieć, że wypożyczenie Stendardo kosztowało nas 400tys :roll:
Hasan jak najbardziej na plus, jeśli tylko nie gra na prawej obronie :P Jeśli tam gra, to z konieczności ale kto u nas nie grał na tej nieszczęsnej prawej obronie :lol: Ogólnie dużo biega, walczy i tak jak Maciek napisał, mamy z niego pożytek :)

No i jest oficjalne potwierdzenie transferu Sissoko. Swoje zdanie na ten temat już wyraziłem. Nie jestem zagorzałym przeciwnikiem Malijczyka, dla mnie po prostu nie jest wart 13mln :P ale skoro już jest, to pozostaje trzymać kciuki, życzyć powodzenia i niech szybciutko udowodni, że warto było tyle wydać :)

Tymczasem wiadomo, że Gigi nie zagra z Interem...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sty 2008, 18:32

A za 11 milionów rozłożonych w 3 ratach :?: :> Bo tyle właśnie dajemy za Malijczyka i do tego ewentualne 2 w zależności od dyspozycji Momo. Czyli w porównaniu do pierwszych plotek o 15 milionach dawanych od ręki nie jest najgorzej :P

Awatar użytkownika
spyker88
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyker88 » 29 sty 2008, 19:41

to niezle nich Momo sobie gra w Juventusie i pewnie tak jest lepszy o Tiago !!

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 sty 2008, 22:24

maestro pisze:Tymczasem wiadomo, że Gigi nie zagra z Interem...
Niech lepiej się wykuruje w 100% na lige .... to jest teraz najważniejsze, musi być 2 miejsce, bo co nam daje taki puchar Włoch :roll: .... nic, a Belardi jest na fali takze bedzie dobrze :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sty 2008, 22:33

Sawyer pisze:
maestro pisze:Tymczasem wiadomo, że Gigi nie zagra z Interem...
Niech lepiej się wykuruje w 100% na lige .... to jest teraz najważniejsze, musi być 2 miejsce, bo co nam daje taki puchar Włoch :roll: .... nic, a Belardi jest na fali takze bedzie dobrze :wink:
Daje nam srebrną gwiazdkę przy herbie :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 lut 2008, 15:53

Zaraz mecz z Cagliari. Nie przewiduję innego rozstrzygnięcia niż 3pkty. Szansę od początku ma dostać Tiago. Ja już straciłem wiare :P ale zobaczymy. Fajnie by było, gdyby w końcu zaczął grać na miarę swoich możliwości, bo te posiada ogromne niewątpliwie. Rywal teoretycznie słaby, więc kto wie, może akurat zagra dobry mecz chociaż ja tam w to za bardzo nie wierzę :P Zadebiutować również ma Sissoko, jednak nie od początku.

Jeśli nie zlekceważymy Cagliari, to 3pkty nasze. Liczę również na ładną grę. Do boju :]

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 lut 2008, 16:57

Po I połowie, wrażenia takie sobie. Początek dla nas, później Cagliari zaczęło grać coraz odważniej. Nasza obrona dopuszcza do niebezpiecznych sytuacji, jak choćby ta w końcówce I połowy. Rozegraliśmy pare ładnych akcji ale to za mało, wciąż schematyczne podania, brak elementu zaskoczenia. W środku bardzo dobrze Nedved, IMO najlepszy w I połowie. Ile razy przerzucał piłke nad rywalami?? :P Z Nedvedem dobrze o dziwo... Tiago :P Może bez jakiś super extra zagrań ale gra bardzo poprawnie, pare ładnych podań, w tym jedna niemal na czystą pozycję do Davida. Szuka gry, walczy w obronie i pod bramką. Del Piero też nieźle aczkolwiek stać go na więcej :P Na skrzydłach aktywni Hasan i Palladino. Niestety brakuje dokładnych zagrań. Ciekawe za kogo wejdzie Sissoko. Ja bym go wpuścił za Nocerino, a Tiago jeszcze by,m zostawił na boisku. Liczę, że w II połowie coś w końcu ustrzelimy. Mamy przewagę, groźniej atakujemy i trzeba to w końcu wykorzystać :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lut 2008, 18:17

Tak głupio stracić punkty to trzeba umieć, była okazja odrobić do Romy 3 pkt a tu tylko 1. meczu nie widziałem, ale po skrótach widać że jak już coś się w ataku działo to był to tylko Nedved i to mnie najbardziej martwi bo nasza gra opiera się na nim i Del Piero co mnie w dłuższej perspektywi (albo w perspektywie następnego sezonu) bardzo niepokoi...
Fart jedynie taki że oprócz Romy przegrało też Udine a Viola gra z Milanem więc łatwo jej zbliżyć się do nas nie będzie mimo tego że mamy nad nimi teraz raptem 4 pkt. Fartowna wygrana Interu mnie nie martwi bo o mistrza raczej nie rywalizujemy
Ostatnio zmieniony 03 lut 2008, 18:29 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 lut 2008, 18:18

No kuwa jego mać :? Roma gra dla nas, Udine gra dla nas, Milan lub Viola grają dla nas, a my remisujemy z ostatnią drużyną w lidze :? Cagliari w pełni zasłużyło na ten remis i mało tego, mogli ten mecz wygrać gdyby nie Belardi.

II połowa to padaka. Nie wiem po uja Ranieri wystawia na prawej obronie Hasana. Przecież on z tyłu zostawia takie dziury, że aż żal. Zapędza się pod bramke rywala ale w ogóle nie wraca. Ja już wole Birindelli'ego. Kiksuje ale przynajmniej zawsze jest tam gdzie trzeba :roll: Poza tym w tym sezonie jeszcze nie widziałem dobrego dośrodkowania by Hasan. W ataku dużo miesza, walczy ale nie umie dokładnie podać. Jak go Ranieri jeszcze raz wystawi w obronie, to mnie chyba szlag trafi :? Molinaro też dziś cieniował. No i czemu Panie Ranieri zdjaleś Tiago, który obok Nedveda był najbardziej kreatywnym zawodnikiem w naszej drużynie?? Znów fatalna postawa w obronie. Zwłaszcza prawa strona ale i środek sobie nie radził. Utkwiło mi w pamięci jedno prostopadła podanie chyba Jedy za obrońców prosto na głowe Larrivey'ego (?). Coś ala Pele z 1/4 Pucharu Włoch z Interem. Identyczna sytuacja i jak on tego nie trafił to ja nie wiem. Później jeszcze strzał nie pamiętam kogo i dobitka obronione przez Belardiego. Popełnił błąd, bo odbił piłke przed siebie, doszedł do niej Canini i na 6-7 metrze miał przed sobą tylko Belardiego, który złapał piłkę na linii. Nasi obrońcy oczywiście kilka metrów za nim czekali na reakcje sędziego :roll: Belardi pokazał się z jak najlepszej strony w tej sytuacji. Popełnił dziś kilka kiksów ale i wybronił pare bardzo trudnych piłek więc występ na plus jak najbardziej. Podobnie jak debiut Sissoko. Wypadł naprawde dobrze. Wszedł na boisko bardzo pewny siebie, praktycznie zdominował środek. Kilka ładnych odbiorów, kilka łądnych podań, nawet kilkudziesięciometrowych :P ale też i jedna głupia strata ;) ale wrazenie pozytywne. Del Piero nie miał dziś swojego dnia. Nedved bardzo pozytywnie i w zasadzie nic poza tym. Znów nie ma elementu zaskoczenia, mało ruchu z przodu, brak pomysłu, wszystko schematycznie i wolno. Remisujemy 1-1 a gramy tak, jakby nam ten wynik odpowiadał, obrońcy sobie podają piłkę na włąsnej połowie :roll: Camor jeszcze nie czuje piłki, zanotował kilka strat, choć pokazał też pare ładnych zagrań. Po wejściu wziął się za rozgrywanie, odciążył Alexa, który przesunął się bardziej do przodu ale jakoś w ostatnich meczach to rozgrywanie lepiej wychodziło Del Piero. Nie dziwie się z resztą, Camor potrzebuje czasu. W I połowie chociaż mieliśmy 2-3 sytuacje, w II nie było nic :roll: Fatalna gra z ostatnią drużyną w lidze. Cagliari zremisowało całkowicie zasłużenie. Ktoś powinien dostać konkretnego kopa w dupe, bo tak dalej być nie może :evil:

Awatar użytkownika
Pablito(J)
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pablito(J) » 06 lut 2008, 16:29

Kod: Zaznacz cały

Szef Interu Mediolan, Massimo Moratti (na zdjęciu), po raz kolejny słownie zaatakował Juventus. Tym razem Włoch stwierdził, że Nerazzurri powinni zdobyć również Scudetto z 2002 roku, które wówczas powędrowało do rąk Juve.

Wszystko miało miejsce w zeszłą niedzielę. Moratti stwierdził publicznie w wywiadzie dla telewizji Sky, że 5 maja 2002 roku Inter padł ofiarą oszustwa i gdyby nie to, dzisiaj Scudetto z tamtego roku należałoby właśnie do nich. Piłkarze Hectora Cupera potrzebowali wtedy jedynie ostatniego zwycięstwa z Lazio, żeby zdobyć Scudetto po raz pierwszy od 1989 roku.

Mimo tego jednak, że Nerazzurri dwukrotnie prowadzili w tym spotkaniu, ostatecznie przegrali je 2:4. Tytuł mistrzowski powędrował do Juventusu, który wygrał 2:0 z Udinese. "Bez tej bandy oszustów mielibyśmy dzisiaj w ręku Scudetto z sezonu 2001/02" - rzucił w niedzielę Moratti, mówiąc między innymi o Luciano Moggim, Antonio Giraudo i Roberto Bettedze.

Na te słowa niechybnie zareagował prezydent Juve, Giovanni Cobolli Gigli. "Ponad wszelkie wątpliwości jestem w tym momencie przekonany, że milczenie jest złotem, zwłaszcza w przypadku osób, które piastują stanowiska takie jak ja czy Moratti" - powiedział. "Jednak skoro ktoś nazywa nas "bandą oszustów", nie mogę milczeć. Mogę powiedzieć, że Juventini są przekonani, że Scudetto z 2002 roku zostało wywalczone uczciwie i na boisku. Mieliśmy wówczas piłkarzy, którzy pomogli Italii zdobyć Puchar Świata - Buffona, Pessotto, Ferrarę, Birindelliego, Del Piero, oprócz tego był też Nedved. Szczerze powiedziawszy, nie rozumiem tych komentarzy Morattiego."

Moratti jak zwykle swoją nieudolność tłumaczy tym że go oszukali :roll:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 06 lut 2008, 17:19

Moratti jest nieudacznikiem jeśli chodzi o sport, więc nie dziwią mnie takie wypowiedzi tego pana.
Bez tej bandy oszustów
Tu pokazał światu jakim jest ograniczonym człowiekiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”