FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 534

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sty 2008, 18:12

Messiego można usprawieliwić. Niedawno wrócił po dłuższej kontuzji i nie musi od razu mieć tak dobrej formy, jak przed urazem. Akurat on nie jest tą postacią, którą należy winić. Skoro reszta zespołu gra piach to trudno, aby Messi nie będący w pełni formy wygrywał spotkanie w pojedynkę. Im szybciej jesgo partnerzy to zrozumieją tym lepiej dla Barcy. Leo potrzebuje jeszcze troszeczkę czasu.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 28 sty 2008, 18:21

To był dobry mecz wykonaniu Messiego. Nie zapominajmy, że to pierwszy mecz po kontuzji, w którym zawodnik zagrał od początku spotkania. Jakby każdy grał tak jak on wczoraj to by się skończyło zupełnie inaczej.

Podobał mi się Henryk jako lewy obrońca. To on będzie "nowym Alvesem" lewej strony boiska.

Ryjek :idzze:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sty 2008, 22:45

Berik pisze:Mimo to i tak bede bronil swojego stanowiska,ze zagral beznadziejnie.
Niech Ci będzie. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że mało spotkań oglądasz bo takich spotkań jak wczorajsze było w jego wykonaniu dużo więcej i dużo jeszcze takich będzie.
Berik pisze:Teraz wszystko moge sledzic regularnie i widze, ze nie poprawilo sie nic od finalu LM w Paryzu.
Prawda. Powiem nawet więcej. Od finału LM jest tylko gorzej.

Obrazek

Czyli 'Rijkaard płonie' lub jak kto woli 'Rijkaard się wypalił'.

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sty 2008, 20:24

Mentor pisze:O nieźle. Deco ma tupet? To raczej niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Deco wspomina dość regularnie o takich kwestiach jak obustronne korzyści na linii klub - zawodnik oraz o przydatności dla zespołu (co się łączy zresztą z poprzednią kwestią). Już w ubiegłym sezonie pytany o swoją przyszłość odpowiadał, że będzie grał jeżeli będzie potrzebny i będzie w stanie pomóc drużynie. Nie ukrywał też nigdy tego, że jest urodzonym zwycięzcą. Nigdy nie udawał miłości do Barcelony. Jest typowym najemnikiem. Najważniejsze są dla niego sukcesy.

Pierdole, specjalnie dzisiaj sprawdzałem archiwum fcbarca i

http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... news=20393
http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... news=20417
http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... news=20510
http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... news=20522
http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... news=20640
http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... news=20743
http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... news=20764

No fakt wszedzie nasycone jest tym co piszesz, za kazdym razem, szczegolnie po pierwszych wypowiedziach było jasno wskazane, ze za cel wział sobie korzysci i dobro dla obu stron. Sorry ja tego nie dostrzegłem w newsach po pierwszych wypowiedziach, pojawiły sie te wzmianki fakt, tylko dopiero kiedy powtórzył sobie tą regułkę. Nie wiem czy sobie dodał kilka słow, ale skoro na kilka postów wzmianka jest w jednym nie staraj sie mi wmawiać brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.
Zgłos sie do fcbarca, choć wątpie, że pomineliby tak ważne słowa. Poprostu Deco sobie dolozył dwa , trzy zdania po kilkunastu dniach a ja oczywiscie głupi nie czytałem poraz 10 tej samej nudnej wypowiedzi. Pewnie nie spodziewałem sie czegoś nowego.

Bolton podobno chce wypożyczyć Eidura. Jesli ma odejsc to tylko na zasadzie transferu definitywnego, kase maja za sprzedaż Nicolasa, wiec lepiej go sprzedać, inna opcja nie powinna byc brana pod uwage. Zawsze może zostać, choć zblizaja sie ciezkie spotkania i pewnie sobie nie pogra.

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 29 sty 2008, 20:30

Jarzinho pisze:Bolton podobno chce wypożyczyć Eidura. Jesli ma odejsc to tylko na zasadzie transferu definitywnego, kase maja za sprzedaż Nicolasa, wiec lepiej go sprzedać, inna opcja nie powinna byc brana pod uwage. Zawsze może zostać, choć zblizaja sie ciezkie spotkania i pewnie sobie nie pogra.
Wątpię, aby byli zainteresowani jego kupnem.Dla Barcy teraz najlepszym rozwiązaniem byłoby wypożyczenie go do Boltonu z opcją transferu definitywnego. Jeśli, by sie sprawdził, Anglicy by go w końcu wykupili. Problem tylko leży w tym: czy on jeszcze pamięta, jak dobrze się gra w piłkę? :wink:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 sty 2008, 20:35

Van der Vaart pisze:, jak dobrze się gra w piłkę?
Pamięta :] Na jednej stronie w ankiecie wygrał nawet plebiscyt na piłkarza miesiąca grudnia 8)

Wobec tak słabej formy niektórych zawodników, licznych kontuzji oraz PNA, Gudi teraz dość często gra i prezentuje się bardzo przyzwoicie w porywach do dobrze, więc nie ma sensu teraz sprzedawania go. W lato pewnie odejdzie bo będzie rewolucja. W tym sezonie jeszcze sie przyda :]

P.S.
Wielki Mou przybywaj :!:
http://blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=21928

Deco :roll:
http://blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=21931

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 sty 2008, 20:55

Cyrk w Bacrelonie. Gdzie ten jeba*y regulamin? Gdzie Ryjek i zarzad?
Powoli dochodze do wniosku ze zawodnicy maja pod soba trenera i cala ich slaba gra z tego wlasnie wynika

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 31 sty 2008, 23:49

No ładnie :) Tylko dlaczego tylko 1:0 :?: Barcelona gra bardzo dobrze. Messi wymiata niemiłosiernie(mimo ze cieniuje w stosunku do Ronaldo :] ). Minięcie trzech czy czterech graczy nie stanowi dziś dla niego problemu. Cygan dostał roje po 2 faulach na Argentyńczyku. Ogólnie to Leo przewyższa dziś wszystkich na murawie o kilka klas. Oby tak dalej. Awans jest blisko.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 sty 2008, 23:49

Messi znowu cieniuje....

Co ten koles dzisiaj wyprawia. Caly czas na kodach jedzie, jak by to mentor powiedzial. I do tego ten wolny :eek: Piekna bramka by byla, Lopez swietna parada. Cygan niestety nie dal rady z Messim, troche za szybki argentynczyk dla niego.

Ogolnie miazdzaca przewage mamy, powinno byc wyzej niz 1:0. Brawa Henry`ego za bramke i ogolnie dobra gre do przerwy. Oczekuje wiecej goli w tym meczu, tym bardziej, ze Villa musi sie otworzyc, graja w 10 i Messi gra na kodach.

Przy wyzszym dla nas wyniku oczekuje wejscia Ronniego w koncowce.

Jeszcze chce wyrazic swoj podziw dla Lopeza, zadziwia mnie coraz bardziej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lut 2008, 1:01

Statystyka strzałów 28-4 bodajże :lol:

Dzisiaj osiągnęliśmy chyba apogeum jeśli chodzi o brak skuteczności. Dominowaliśmy przez cały mecz a ostatecznie musieliśmy się denerwować do końca bo jedna bramka Villarreal i bylibyśmy za burtą :roll:

Messi przegiął pałę. Musiał się czegoś nażreć przed meczem bo kręcił wszystkimi jak wariat. Mijał po kilku zawodników na kilku metrach be znaczenia w jakim rejonie boiska z polem karnym przeciwnika włącznie. Nieźle.

Karny chyba trochę z dupy więc Leo specjalnie przestrzelił :wink:

Skoro już zaszliśmy tak daleko to trzeba CdR wygrać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2008, 1:04

Mecz naprawde dobry w wykonaniu Barcy. Było tempo, gra skrzydłami, sytuacje. Zabrakło skuteczności, nie iwem ile oddała Barca strzłąow, ale spokojnie było ich 30, wie jedna bramka to marny wynik. Messi fajnie jeździł, tylko niz z tego nie wynikalo. Ma juz zdobyte doświadczenie i powinien troche myśleć na boisku, takie lekceważenie i zabawy nic dobrego Barcelonie ostatnio nie dawały. Fajnie, że mija przeciwników jak tyczki, kapitalne zwody, szybkość, tylko niech poda ta piłkę do partnera.

W półfinale jest Racing, Getafe i Valencia. Dwie ekipy majace za trenera byłe gwiazdy Barcy, najsłabsza Valencia, reszta także do ogrania. Patrzac na sytuacje w lidze mozna powalczyć.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 01 lut 2008, 1:58

Trudno się nie zgodzić z Jarzinho na temat Messiego. Koleś ma niewiarygodne umiejętności, z piłką potrafi zrobić dosłownie wszystko, ale biorąc pod uwagę efektywność jego dryblingów to ciągle za mało wpada do siatki rywali. Było już w tym sezonie kilka takich spotkań, w których Argentyńczyk "jeździł" praktycznie całe obrony, a mecz kończył z zerowymi statystykami. To jest niewybaczalne marnowanie talentu. Czekam na dzień, w którym Leo stanie się autentycznym liderem Barcelony - będzie strzelał ważne, decydujące gole i pomagał je strzelać partnerom. Bo na razie wciąż pozostaje indywidualnością - niezwykłą, to fakt, ale tylko indywidualnością.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2008, 2:42

Obrazek

Pragnę zwrócić uwagę na ekologiczne paliwo :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lut 2008, 19:42

Valdés, Pinto, Zambrotta, Oleguer, Edmílson, Thuram, Milito, Márquez, Abidal, Xavi, Iniesta, Deco, Gudjohnsen, Ronaldinho, Henry, Bojan, Giovani i Messi

Kadra na Osasune. Brakuje Carlesa, ktory wypadł z gry na miesiac, szkoda, bo Toure jest nadal w Ghanie, a formy Thurama czy Edmilsona nie jestem pewien. Oczywiscie z Osa można spokojnie zagrać z trójką Xavi-Iniesa-Deco/Eidur. Zobaczymy co wymyśli Ryjek, ja byłbym za wystepem Marqueza w środku pola, a Thuram mimo wszystko od początku obok Milito. Ewentualnie Edmilson, choć zawsze może się połamać, jednak jego zmiana z Athletic była dobra, nić złego w środku pola sie nie działo. Wreszcie może Ronaldinho zagra od początku, mam wielkie oczekwiania wobec jego formy, sporo nie grał, a zbliżaja się spotkania bardzo ważne, więc pora go troche sprawdzić. Spotkanie nie zapowiada sie na trudne, bo ani Osasuna nie jest taka mocna jak była za czasów Aguirre, a i Barca gra na CN.

Prasa spekuluje na temat następcy Thurama, ktory sam nie wie co bedzie robił po ME. Pojawił się młody zawodnik Sevilli- Fazio. Dla mnie zawodnik, ktory sporo sie jeszcze musi sie nauczyć, nabrać doświadczenia, bo zbyt pewnym punktem w spotkaniach Sevilli, ktore widziałem nie był . Jednak jesli maiłby kosztować w miarę mało to ciekawa opcja.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 lut 2008, 19:46

My to mamy pecha jednak, chyba nie zobacze w tym sezonie optymalnego ustawienia. Zreszta gdybysmy mieli zdrowych graczy pierwszej 11 to ten sezon mogl calkiem inaczej wygladac.

Ronaldinho raczej nie zagra w pierwszym, o czym juz Frank mowil zreszta. Mimo to oczekuje zwyciestwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”