Siłownia - Kulturystyka - Strona 10

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 lut 2008, 16:26

kaczy pisze:za hantelki posłużyć mogą wody mineralne
No raczej nie bardzo :lol:

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 01 lut 2008, 16:30

Heh zawsze można użyć tych 5-litrowych, tylko czy obejmie się je łapą :D:D:D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 lut 2008, 16:58

Loczek pisze:kaczy napisał:
dajcie jakąś fajną rozpiske na trening w domu

http://www.sfd.pl/TRENING_DOMATORA_%21% ... 64139.html

Ciekawy splot :) Dzięki
W ferie jade na obóz, wiec sporo się natrenuje, a jak wrócimy to zaczynam na dobre "Trening Domatora" :P
Ostatnio zmieniony 01 lut 2008, 18:05 przez kaczy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 01 lut 2008, 17:50

Jak juz to butelki z piaskiem. Wtedy ważą rozsądnie. Lepsze to niz nic :lol:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 01 lut 2008, 19:06

kaczy pisze:a jak wrócimy to zaczynam na dobre "Trening Domatora" Razz

Złom + tokarka + odrobina kasy, dosłownie szczypta = hantelki.
Polecam

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 lut 2008, 19:16

Loczek pisze: Złom + tokarka + odrobina kasy, dosłownie szczypta = hantelki.
Polecam

Na warsztatach w szkole akurat mamy "Obróbkę Mechaniczną" i od kilku tygodni co Poniedzialki 5h na tokarce robimy :P

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 01 lut 2008, 19:20

Kurcze, nic prostszego więc zrobić nie możesz. Mówisz co chcesz wykonać, dostaniesz zaliczenie, czy ocenę, a w domu będziesz miał czym machać.
Powiem więcej, możesz wykonać to dla kogoś, zgarnąć kasiorę i zainwestować w normalną siłownię, lub suplementy, lub dietę, lub po prostu w ławeczkę o

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 lut 2008, 16:39

Mam pytanie do wszystkich, którzy stosują suplementy. Pewnie rozwinie się z tego ciekawa polemika.
Mianowicie - suplementy muszą przechodzić liczne procesy chemiczne. Czy nie sądzicie więc, że dostarczając organizmowi chemii psujecie go ślepo wierząc, że to pomoże ? I skąd wiecie, że jeśli na opakowaniu jest napisane zawartość np białka - 20 g, to rzeczywiście jest tam 20 g ?

Czekam na ciekawe odpowiedzi

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 08 lut 2008, 18:33

ianowicie - suplementy muszą przechodzić liczne procesy chemiczne. Czy nie sądzicie więc, że dostarczając organizmowi chemii psujecie go ślepo wierząc, że to pomoże ? I skąd wiecie, że jeśli na opakowaniu jest napisane zawartość np białka - 20 g, to rzeczywiście jest tam 20 g ?
Ja akurat nie biore suplementów, głownie dlatego ze nie wiem jak sa robione i jaki to moze miec wpływ w przyszłosci na moj organizm.
A jesli chodzi o zawartosc białka czy innych składników to mamy pewnie taka sama pewnosc jak przy kazdym innym produkcie spożywczym. Chociaz wydaje mi sie ze sa pewne kontrole jakosci tych produktów i ktos to jednak sprawdza.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 lut 2008, 21:43

Loczek pisze:Mam pytanie do wszystkich, którzy stosują suplementy...
Pytanie nie do mnie bo nigdy czegoś takiego nie brałem gdyż mam wyrobione o tym zdanie ale to raczej ja powinienem je zadać np Tobie Loczek gdyż sam je stosujesz i powinieneś wiedzieć co bierzesz :P A może znasz odpowiedź na pytanie które zadałeś bo otworzyłeś kolejny interes i masz coś do sprzedania? :lol:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 lut 2008, 22:45

Yukasz pisze:Tobie Loczek gdyż sam je stosujesz i powinieneś wiedzieć co bierzesz

A gdzie ja napisałem, że nie wiem co biorę ?
Yukasz pisze:A może znasz odpowiedź na pytanie które zadałeś bo otworzyłeś kolejny interes i masz coś do sprzedania? Laughing

Nie wiem po co ta ironia.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 08 lut 2008, 23:17

Loczek pisze:ślepo wierząc

Ślepo wierzę tylko w ciężką pracę na siłowni (w życiu też, tyle że przy ciężarach nie ma szczęścia, a w życiu jest). Niczego nigdy nie brałem - żadnych proszków, pigułek, zastrzyków, czopków, kompresów czy innych tam wynalazków. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest gdzieś tam granica możliwości bez stosowania specyfików, jednak ta granica jest w najgorszym wypadku na poziomie tego co chciałbym osiągnąć. Ważę te swoje około 72 kg i jest mi z tym dobrze. Jak kiedyś dobiję do 80 (naturalnie rzecz jasna) to będzie granica jakiej będę się trzymał. Przy moich 180 centymetrach w pełni mi wystarcza moja waga. Swoje jestem w stanie podnieść, pewnie i tak więcej niż niektórzy na chemii. Problem z chemią jest często taki (przynajmniej tak z obserwacji innych stwierdzam), że jak bierze te specyfiki to nie przykłada się już tak mocno do treningu, albo nie stara się go ulepszyć.

Jakiś czas temu (jak nie miałem czasu odpisać) zwróciłeś uwagę na moje stwierdzenie - "mój trener". Precyzyjniej było by powiedzieć doradca. Ja nie trenuje ani ciężarów, ani tym bardziej kulturystyki. Mój trener układa mi program, koryguje go raz na jakiś czas, pokazywał mi jak ćwiczyć jak zaczynałem, nauczył mnie wielu dobrych nawyków.

Jeszcze kwestia osobista Loczek - gdzie chodzisz teraz na siłownię? Olimp zamknęli.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 lut 2008, 3:40

Loczek pisze:Nie wiem po co ta ironia.
Bo nie wiem po co te pytania gdyż wygląda to tak jakby przeciwnik dopalaczy rozpoczynał dyskusję bo chciał przekonać tych co je stosują że szkodzą, a przecież ty stosujesz suplementy :roll: To może ja zapytam Ciebie :arrow:

Czy nie sądzicie więc, że dostarczając organizmowi chemii psujecie go ślepo wierząc, że to pomoże ? I skąd wiecie, że jeśli na opakowaniu jest napisane zawartość np białka - 20 g, to rzeczywiście jest tam 20 g ?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 lut 2008, 7:37

Yukasz pisze:Czy nie sądzicie więc, że dostarczając organizmowi chemii psujecie go ślepo wierząc, że to pomoże ? I skąd wiecie, że jeśli na opakowaniu jest napisane zawartość np białka - 20 g, to rzeczywiście jest tam 20 g ?
Skąd wiesz, że jeśli na mleku jest napisane 3,2g białka to rzeczywiście tyle jest. Skąd wiesz, że jeśli mówią, że mleko jest zdrowe to rzeczywiście tak jest?

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 09 lut 2008, 10:45

Zico_FCI pisze:mleko jest zdrowe to rzeczywiście tak jest

Najpierw trzeba odróżnić mleko od UHT. UHT ma tyle wartości odżywczych co rozpuszczona kreda w wodzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”