Dupa. Nie gramy tak świetnie jak w tamtym sezonie...i to mnie martwi, ale liczę, że najwyższa dyspozycja przyjdzie na najważniejsze mecze sezonu.Czerwone Diabły są w tym sezonie w wyśmienitej formie i na pewno walka o mistrzostwo będzie do ostatniej kolejki.
Jeśli chodzi o terminarz to Arsenal ma juz łatwiejszy. Czekają nas trudne wyjazdy jak np. Newcastle(zawsze groźna drużyna, gracze typu Owen, Duff, Smith, Viduka, Martins to nie ogórki. Żeby się nie okazało jak to bywa np. z Cityi Spurasami, ze zagramy z nimi jak zaczną akurat coś grać...;/) Boro również groźna drużyna, zeby wspomnieć porażke Arsenalu, zobaczymy co pokaże Alfonso Alves. Blacburn z Bentleyem i Santa Cruzem no i Chelsea.
Arsenal praktycznie jedzie tylko do nas i Chelsea, chodź w Premiership nie wiadomo nic i może zdarzyć się wpadka. W każdym bądź razie wszystko w rękach Arsenalu mają dwa punkty przewagi, łatwiejszy terminarz...jeśli nic nie spieprzą to zdobędą mistrza. My mamy cieżko i wszystkiego nie wygramy, tym bardziej, że jak dla mnie nie jesteśmy tak pewni i regularni jak w zeszłym sezonie. Może się powtarzać sytuacja z Boltonu, West Hamu i Spursów. Także jestem sceptykiem jeśli chodzi o Mistrzostwo. Na moje w tym roku Diabły go nie obronią. Jak ktoś trafnie zauważył, ważne też będzie czy jakiś zespoł odpadnie wcześniej z LM. Jeśli tak to zwiększy to jego szansę na zdobycie mistrza.