Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 17

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 04 lut 2008, 21:31

Bardzo ładny gol Manucho. Tym turniejem potwierdził dlaczego Ferguson kupił go do Manchesteru. Mecz mógł sie podobać. Było dużo walki, styaucji podbramkowych, no i piękny gol. Skończyła sie faza grupowa i zaczeły sie prawdziwe spotkania. Jak na razie kazde spotkanie wiercfinalowe moglo sie spodobac.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 lut 2008, 23:49

I objawia się kolejna dobra strona Manucho. Oprócz zmysłu pod bramką, dobrej gry głową ma też chłopak kopyto. Trzeba będzie mu się naprawdę poważnie przyjrzeć. Egipt zasłużył na zwycięstwo, choć mi też szkoda Angoli. To ciekawy zespół, ale brakuje im jeszcze sporo, zwłaszcza pod względem przygotowania taktycznego. Defensywa też kuleje mocno.

W drugim spotkaniu ćwierćfinałowym oglądamy też nie najgorszy futbol. Dwa ładna rzuty wolne, kilka składnych akcji. Kamerun powinien wygrać, ale Tunezja też ma swoje szanse.

1000 postów :P

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 lut 2008, 10:28

janop pisze:Mam nadzieje, że nie dojdzie do finału Kamerun-WKS...
WKS to jest murowany faworyt.

Awatar użytkownika
red_devil
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red_devil » 05 lut 2008, 18:40

Dramatyczny mecz Kamerunu, ale zdołali wygrać to spotkanie. Według mnie Kamerun przegra w półfinale z Ghaną, bo gospodarze jakoś lepiej się w tym turnieju prezentują. Egipt gra znakomicie tylko w swoim kraju (przykład: Eliminacje: 0-0 bodajże z Sudanem (na wyjeździe). Mecz o trzecie miejsce: Kamerun - Egipt. Na pewno Kamerun będzie chciał się zrewanżować za tą porażkę w fazie grupowej, myślę, że wyjdzie zwycięsko z tego boju Kamerun. Będzie finał Ghana - Wybrzeże Kości Słoniowej. Teoretycznie na papierze lepszą drużyną jest WKS, ale Ghana jest gospodarzem i na pewno nie podda się bez walki.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2008, 20:54

Kamerun w finale :D
Pokonali Ghanę, choć gospodarze też mieli swoje okazje.
Widziałem tylko 2 połowę, w której świetnie zaprezentował sie Alex Song. Naprawdę grał bardzo dobrze, szkoda że Wenger go wystawia na stoperze [jak już daje mu szanse].

Bikey - co zrobił ten zawodnik, to chyba nawet on sam nie wie. Idiotyczne zachowanie i dobrze, że nie zagra w finale.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lut 2008, 20:55

Mecz wyrównany. Co prawda od początku turnieju życzyłem sobie, aby Eto'o wrócił jak najszybciej, ale skoro już zaszli tak daleko to dzisiaj właśnie Kamerunowi kibicował tak więc wynik mnie cieszy. W finale faworytem będzie WKS (zakładam, że pokonają Egipt), ale to nic. Dzisiaj Eto'o świetna asysta.

Bikey [']

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lut 2008, 20:56

fieldy pisze: Bikey - co zrobił ten zawodnik, to chyba nawet on sam nie wie. Idiotyczne zachowanie i dobrze, że nie zagra w finale.
['] niezla glupota. Powinni go na jakies badania lepiej wyslac.

Brawo Kamerun, wyglada na to, ze bedziemy meili 2 graczy z zespolu w finale, jesli oczywiscie WKS wygra.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2008, 20:58

mistyk pisze: Brawo Kamerun, wyglada na to, ze bedziemy meili 2 graczy z zespolu w finale, jesli oczywiscie WKS wygra.
Ha, Arsenal będzie miał 3 8) :lol: jeśli WKS wygra.

Z tego co na eurosporcie mówili, to Eto'o nie zagrał dobrego meczu [ja widziałem drugie 45 minut gdzie miał asyste, ale jak na niego to rzeczywiście nie błyszczał. Nie wiem jak w pierwszej]

Dziś Egipt pierwszy strzeli i WKS będzie odrabiać, zobaczycie :lol:
podobno Kolo ma już wrócić dziś.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lut 2008, 21:00

Ogladalem tylko druga połówke i ... musze stwierdzic, ze pilka nozna jest niesprawiedliwa :lol: Ghana byla zespolem lepszym, miala wiecej sytuacji, czesciej byla przy pilce, a tu nagle kontra Kamerunu i gol. Obrona Kamerunu grała dzisiaj rewelacyjnie, a profesorem byl R. Song.

Mam nadzieje, ze chociaz wieczorem moi faworyci, czyli 'Słonie' awansuja 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lut 2008, 21:06

fieldy pisze:Z tego co na eurosporcie mówili, to Eto'o nie zagrał dobrego meczu
W sumie ja nawet nie wiedzialem az do asysty ze jest na boisku :!:

Szkoda Ghany, mieli swoje sytuacji, byli lepsi ale nie bylo wykonczenia a ci ktorzy do tej pory swiecili blaskiem totalnie zawiedli. Dramani, ten koles rabal wsyztskie akcje. Kamerun konkretnie 1 kontra i final ich, jakby Ghana nie byla az tak oslabiona pewnie dalaby rade ale coz graja niepsokromiony lwy, ktorzy wchodza do finalu zza podwojnej gardy

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 07 lut 2008, 21:10

fieldy pisze:Bikey - co zrobił ten zawodnik, to chyba nawet on sam nie wie. Idiotyczne zachowanie i dobrze, że nie zagra w finale.
Ciekaw jestem tylko, czym to było spowodowane, bo raczej wątpię żeby coś takiego zrobił sam z siebie :roll:

Co do samego meczu to Ghana może mieć pretensje tylko do siebie, że odpadła, bo swoje sytuacje mieli. Świetnie bronił Kameni, chyba obecnie najlepszy afrykański golkiper.

Dla samego turnieju dobrze się stało, że Lwy awansowały, bo moim zdaniem większy opór stawią WKS-owi (o ile Słonie przejdą Egipt oczywiście) w finale. W każdym razie w drugim dzisiejszym półfinale zdecydowanie będę za Wybrzeżem, które jest zresztą od początku moim faworytem do zwycięstwa w PNA. W ogóle nie trawię tych arabskich drużyn, jak Egipt, Tunezja, Maroko czy Algieria...

Na koniec jeszcze mała dygresja odnośnie meczu - na końcówkę wszedł Romanista Barusso (obecnie wypożyczony do Galatasaray) i w 94' wykonywał nawet rzut wolny. Jak go wykonał to przestałem się dziwić, czemu Spalletti tak rzadko korzystał z jego usług.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lut 2008, 21:18

Dobrze, że Kamerun awansował, bo będę miał komu kibicować w finale :D Ogólnie lepsze wrażenie na turnieju zostawiła Ghana, bo Kamerun to jak na razie grał na 60% możliwości, ale na zespoły jak Sudan i Zambia wystarczyło. Na Egipt to za mało, a w meczach z Tunezją i Ghaną to ledwo, ledwo dociągnęli. Ale to cechuje tylko najlepsze zespoły. Kamerun pokazał, że liczy się w afrykańskiej piłce i finał to dla nich odpowiednie miejsce.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 07 lut 2008, 21:22

Szkoda mi Ghany. Fajną piłkę grali we wcześniejszych meczach. W tym wystąpili w osłabionym składzie, co niekorzystnie wpłynęło na ich postawę.
W przekroju całego turnieju uważam, że to Ghana prezentowała się lepiej od Kamerunu i jej należał się awans do finału PNA.
Ale kto powiedział, że futbol jest sprawiedliwy...
Nie zawsze wygrywa lepszy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lut 2008, 21:32

Einar pisze:Świetnie bronił Kameni,
No bez przesady :!: :stop: Tak naprawde mial niezbyt duzo pracy, gdyz albo obrona wyjasniala, albo to Ghana niezbyt celnie czy tez jezdzili jak jezdzcy bez glowy. 2 czy od bolu glowy 3 interwencje to troche za malo
Jak kogos wyronic to Songa

Nie chce aby Kamerun wygral ten turniej :foch:

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 07 lut 2008, 21:43

Bardzo podobała mi się gra Alexandra Songa. Dzielił i rządził dzisiaj w środkowej strefie boiska. Nie zanotował chyba żadnej straty, a jego podania były bardzo dokładne. W drugiej połowie to Ghana miała cały czas przewagę, ale w pierwszej to Kamerun był częściej przy piłce. Jeszcze ten wolny Geremiego :o Szkoda, że nie trafił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”