Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 209

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lut 2008, 0:22

Mam pytanie - ile chciał zarabiac Kosowski rocznie :?: Tak mniej więcej...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lut 2008, 0:23

Trochę szkoda Boguskiego, bo rozgrywał dobrą rundę, a ściągają na jego pozycję tego Diaza(to chyba prawy pomocnik, tak?) i Łobo. Z drugiej strony cieszę się, że piłkarz z mojego miasta trafia do najlepszego klubu w Polsce. Co do Matusiaka to trochę dziwna sytuacja. No, ale jeśli nie dogadał się w Bełchatowie to trudno się dziwić, że Skorża po niego sięga.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lut 2008, 0:36

Cris7 pisze:Trochę szkoda Boguskiego, bo rozgrywał dobrą rundę, a ściągają na jego pozycję tego Diaza(to chyba prawy pomocnik, tak?) i Łobo. Z drugiej strony cieszę się, że piłkarz z mojego miasta trafia do najlepszego klubu w Polsce. Co do Matusiaka to trochę dziwna sytuacja. No, ale jeśli nie dogadał się w Bełchatowie to trudno się dziwić, że Skorża po niego sięga.
hmmm czyli nie odchodzi ZL?

Swoja droga nie wierze aby Wisla wylozyla na kontrakty 600 a tym bardziej w Matusiaka ktory bylby tylko wypozyczony

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 lut 2008, 0:54

Cris7 pisze:Trochę szkoda Boguskiego, bo rozgrywał dobrą rundę, a ściągają na jego pozycję tego Diaza(to chyba prawy pomocnik, tak?) i Łobo. Z drugiej strony cieszę się, że piłkarz z mojego miasta trafia do najlepszego klubu w Polsce. Co do Matusiaka to trochę dziwna sytuacja. No, ale jeśli nie dogadał się w Bełchatowie to trudno się dziwić, że Skorża po niego sięga.
Diaz jest lewym obrońcą ;)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lut 2008, 1:33

Hmmm to może chodziło mi o tego Silvę :? Wydawało mi się, ze któryś z nich gra na prawej flance.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 05 lut 2008, 1:41

ten Silva to podpisał z Viborgiem ponoć już

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 lut 2008, 2:16

Silva podpisał kontrakt z jakimś Duńskim klubem. Klub walczy o utrzymanie... ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lut 2008, 17:32

Jeśli to prawda, to Wisła stara się o dwóch największych buców w lidze :lol:. Jest to oczywiście krok do przodu i przejaw aspiracji, to plus. Ale poza tym jest więcej wątpliwości niż normalnie powinno być w przypadku takich gwiazd, które z miejsca powinny być wzmocnieniem zespołu. Jeśli Wisła była w czymś konsekwentna jeśli chodzi o politykę transferową, to były to długotrwałe kontrakty dla zawodników, w których inwestowało spore pieniądze. I dzięki temu nie miała Wisła problemów z takimi zawodnikami jak Darek Dudka, który często podkreśla, że chce odejść czy Marcin Baszczyński w swoim czasie. A i gracze byli zadowoleni, bo w przypadku konkretnych ofert, korzystnych dla klubu każdy mógł odejść.

Tymczasem Matusiak przyjdzie dosłownie na pięć minut, nie przyda się nawet w pucharach, a Łobodziński długo ignorował Wisłę, a teraz jest w potrzebie i jeszcze stawia warunki: wysoki a krótki kontrakt, bo tak naprawdę nie chce grać w Wiśle, tylko za granicą. Czy to naprawdę takich zawodników potrzebuje Wisła? To wygląda na tymczasowe środki i przesuwanie rozwiązania problemów... na późniejszy termin. W kontekście odejścia Gołosia trzeba zastanowić, czy nie lepiej byłoby dalej czekać na to jak będzie gotowy na grę w Wiśle.

To myślenie krótkofalowe, ale w dalszym ciągu to znane nazwiska (chociaż Łobodziński nie umywa się do Kosy) i na pewno będą poważnym wzmocnieniem.
maciek_88 pisze:Mam pytanie - ile chciał zarabiac Kosowski rocznie
Myślę, że na to pytanie nie znają odpowiedzi zwykli zjadacze gazet :(.

Wisła pozbyła się Michaela Thwaita... Zapalniczki, świeczki i wspominamy jego największe dokonanie w Wiśle:
http://download.yousendit.com/E444709D42106778

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 lut 2008, 22:11

Zgodnie z wcześniejszymi informacjami napastnik piłkarskiej reprezentacji Polski Radosław Matusiak dotarł dzisiaj do Krakowa.

Popularny "Radomatu" w godzinach popołudniowych spotkał się z dyrektorem sportowym "Białej Gwiazdy" Jackiem Bednarzem, pomyślnie przeszedł testy medyczne i już w środę o godzinie 14:30 wyleci do Hiszpanii gdzie obecnie na obozie przygotowawczym przebywają jego nowi koledzy - informuje serwis "GOOOL.pl".

Napastnik początkowo miał wrócić do swojego byłego klubu, ale GKS
Bełchatów miał problemy z porozumieniem się z Matusiakiem w kwestii jego kontraktu indywidualnego. Mimo, że rozmowy przekładano o kolejne dni, nie przyniosły one pożądanego efektu.

"Chciałem grać dla tego klubu nawet te pięć miesięcy za darmo, byle by o tym została poinformowana opinia publiczna. Nie pozwolono mi na to" - komentował wyraźnie poirytowany piłkarz. Nie pomogły nawet prośby rady drużyny, która wybrała się do prezesów GKS-u i nalegała na pomyślne zakończenie rozmów z Matusiakiem.

Reprezentant Polski nie widząc możliwości porozumienia ze swoim byłym klubem postanowił skorzystać z oferty występów w krakowskiej Wiśle.

Dobry tekst :lol: A tak na poważnie, to uważam, że Matusiak wybrał Wisłę, ponieważ zdecydowanie będzie mu łatwiej strzelać gole a za szybko czas leci do Euro, żeby sobie gdybać co by było, gdybym zagrał w GKS-e...

Szkoda, że Kosowski wybrał pieniądze i klimat ale dla mnie Bednarz to bardzo kompetentna osoba i doskonale wie kogo ściąga do klubu. Łobodziński i Matusiak przydadzą się według mnie Wiśle.

Może mi ktoś jeszcze powiedzieć jak wygląda/ła sytuacja z Frankowskim? Trochę się tam mówiło na jego temat ale sprawa całkowicie wygasła.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 05 lut 2008, 23:20

Fishbone pisze:Może mi ktoś jeszcze powiedzieć jak wygląda/ła sytuacja z Frankowskim? Trochę się tam mówiło na jego temat ale sprawa całkowicie wygasła.
Z tego co wiem dalej bezrobotny i bodajże aktulanie przebywa w USA i dopina kontrakt z Chicago Fire...

Źródło:
http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=83831

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 lut 2008, 3:23

franz pisze:A tak serio to osłabienia Wisły przez Bednarza mogą troche martwić i to nawet kibica Legii.
"Wzmocnienia" by Łysy \o/
Trochę marnie wglądają wcześniejsze wypowiedzi w kontekście przejścia Łobodzińskiego i Matusiaka :lol2:. Nawet jeśli ten drugi będzie występował tylko przez jedną rundę, to klub jeszcze bardziej zwiększył prawdopodobieństwo mistrzostwa. Nie powiem, żeby to było takie złe :lol:.

No i ekstatyczny tekst z Gazety Krakowskiej:
Radosław Matusiak i Wojciech Łobodziński na pewno zagrają w Wiśle, Łukasz Garguła i Jacek Krzynówek - być może. Jeszcze kilka dni temu kibice Wisły Kraków na forach internetowych nie zostawiali suchej nitki na dyrektorze sportowym "Białej Gwiazdy" Jacku Bednarzu. Od poniedziałku ton wypowiedzi kibiców internautów zmienił się diametralnie. A wszystko dlatego, że Wisła ruszyła do prawdziwej ofensywy transferowej. W poniedziałek wydawało się, że Radosław Matusiak podpisze kontrakt z GKS-em Bełchatów.

Ostatecznie jednak do tego nie doszło, bo były klub piłkarza nie przystał na jego warunki finansowe. W tej sytuacji Matusiak obrał kurs na Kraków. Wczoraj pod Wawelem przechodził badania lekarskie, trwały również rozmowy odnośnie do szczegółów kontraktu. Zakończyły się one pomyślnie. Dzisiaj napastnik reprezentacji Polski odleci do Hiszpanii na zgrupowanie Wisły, gdzie wieczorem złoży podpis na kontrakcie. Na razie Matusiak został wypożyczony z holenderskiego Heerenven, ale Wisła jest zainteresowana definitywnym wykupieniem piłkarza. Rozmowy w tej sprawie będą toczyły się w najbliższych miesiącach. Jeśli chodzi o kontrakt, to podobnie jak z Matusiakiem, rzecz ma się z Wojciechem Łobodzińskim, który z Wisłą Kraków ma związać się jeszcze w tym tygodniu. Informowaliśmy już, że po tym jak Wydział Dyscypliny zdegradował Zagłębie Lubin do II ligi, krakowski klub postanowił ponowić propozycję dla pomocnika.

I tym razem Jacek Bednarz okazał się bardziej przekonujący, bo "Łobo" ze zgrupowania reprezentacji Polski na Cyprze raczej już do Lubina nie wróci, a jeśli tak, to tylko po to, by pożegnać się z kolegami. W przypadku Łobodzińskiego sprawa była o tyle łatwiejsza, że piłkarz ma w kontrakcie z Zagłębiem wpisaną klauzulę odstępnego, wynoszącą 400 tys. euro, a to jest kwota, na wydanie której Wisła może sobie spokojnie pozwolić. W tej chwili do ustalenia zostały już tylko drobiazgi w kontrakcie piłkarza. Nazwiska Matusiaka i Łobodzińskiego robią wrażenie, czyniąc z Wisły królową polowania w tym okienku transferowym. To jednak może nie być jeszcze koniec wzmocnień lidera Orange Ekstraklasy. Z naszych informacji wynika, że "Biała Gwiazda" ciągle ma chrapkę na Łukasza Gargułę z GKS-u Bełchatów. Rozmowy w sprawie przenosin tego piłkarza do Krakowa nie są może tak zaawansowane jak w przypadku pierwszej dwójki, ale jeśli Matusiak i Łobodziński złożą podpisy na kontraktach, to wtedy sprawa Garguły nabierze zupełnie innych barw. Inaczej mówiąc, rozmowy na temat tego transferu zostaną mocno zintensyfikowane. Pamiętajmy też, że ciągle aktualna jest kwestia pozyskania Jacka Krzynówka, któremu nie udało się przejść do Herthy Berlin, a w Wolfsburgu ma nikłe szanse na grę.

Jeśli Wisła zrealizuje wszystkie te transfery, a do tego dodamy reprezentanta Kostaryki Juniora Diaza, z którym już podpisano kontrakt, to okaże się, że szybko mogą wyschnąć łzy krakowskich kibiców, wylewane po tym, jak klub rozstał się z Kamilem Kosowskim. Pytanie tylko, czy klubowi z ul. Reymonta starczy środków na wszystkie transfery. Dlatego trzeba rozważać i taki scenariusz, w którym jeśli uda się pozyskać Gargułę, to nie będzie Krzynówka i odwrotnie. W tej chwili jedno jest pewne - pod Wawelem tworzony jest, jak na polskie realia, prawdziwy dream team. O tym, czy wystarczy to jedynie na ligę, czy też doczekamy się wreszcie sukcesów polskiego zespołu na międzynarodowej arenie, przekonamy się za kilka miesięcy.
Bednarz... działaj!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lut 2008, 16:45

I dobrze. Mam nadzieje ze te transfery wypyla i moze Wisla cos powalczy w Europie ale.....no wlasnie. Matusiak bez formy i przechodzi jako zawodnik mniej spelniony chocby od Niedzielana i tylko na pol roku, Lobodzinski jak dla mnie drewniak i wole takiego pedziwiatra Grosickiego niz jego w kadrze. No i Gargula, jak tylko odzyska forme to chyba bedzie najwiekszym wzmocnieniem Wisly od lat. A w Krzynia nie wierze bo Wisla juz kasy nie bedzie miala :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lut 2008, 17:14

Bienias pisze:A w Krzynia nie wierze bo Wisla juz kasy nie bedzie miala
A ja wlasnie bardziej wierze w Krzynia niz Gargule :!: Bo Gargula moze bedzie chcial zostac pod okiem Oresta ale wazniejsza rzecza jest chyba motywacja odejscia Krzynowka, a wszytsko sie tak ulozylo ze jedyny kierunek to .. Wisla bo inne bardziej mozliwe keirunki juz zastopowanie. Krzyniu wie ze bez grania w klubie nie ma co jechac na Euro juz to przezyl na MS, widzi ze przed nim wielka szansa osiagniecia moe nawet historycznego awansu a bez gry ...
Krzyniu sam chcial cos doplacic, poza tym nie jest w kadrze wiec wypozyczenie jak narazie bardzo realne :!:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lut 2008, 17:34

Bienias pisze:Matusiak bez formy i przechodzi jako zawodnik mniej spelniony chocby od Niedzielana i tylko na pol roku, Lobodzinski jak dla mnie drewniak i wole takiego pedziwiatra Grosickiego niz jego w kadrze. No i Gargula, jak tylko odzyska forme to chyba bedzie najwiekszym wzmocnieniem Wisly od lat. A w Krzynia nie wierze bo Wisla juz kasy nie bedzie miala Razz
Na razie Wisła ma tylko Diaza i nikogo więcej z nowych piłkarzy.
Łobodziński jest w zespole nieoficjalnie, pamiętacie Kaźmierczaka czy Grzelaka?
Matusiak leci do Hiszpanii, ale kluby nie są dogadane - super, czekamy na awanturę o kwotę odstępnego i zerwanie negocjacji. W Wiśle różne cuda się mogą wydarzyć.
Krzynówek czy Garguła to na razie fakty dziennikarskie, a nie rzeczywistość.
Póki nie zobaczę potwierdzenia na wislakrakow.com i koszulki Wisły z nazwiskiem i numerem nowego piłkarza, to w nic nie wierzę.

achilles1989
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: achilles1989 » 06 lut 2008, 20:00

z tego co wiem to Matusiak na 100% jest nagrany a Łobodzinski oficjalnie będzie w piątek

a Wiecie o tym ze Marek Zieńczuk To chłopak z młyna ;p jak był młody to był w grupie oprawców Lechi Gdańsk. To musiał od samego początku mięć szacunek do Białej Gwiazdy :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”