Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 217

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 lut 2008, 12:38

Remik pisze:Sebastian Boenisch
Nie płakałbym zbytnio nad nim. Nie sądzę, żeby był z niego jakiś wielki gracz, a reprezentacji Niemiec na tej pozycji (lewa obrona) nie żadnych szans - jest Lahm, Jansen czy Pander
Polska się obejdzie bez takich zawodników jak Boenisch czy jemu podobni, którzy chcą tylko zwrócić uwagę na swoja osobę :wink:

Awatar użytkownika
red_devil
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red_devil » 04 lut 2008, 13:23

Czytałem, że ten Boenisch jest jakimś młodym utalentowanym obrońcą, nic mi o nim nie wiadomo. Chciał tylko zwrócić na siebie uwagę i zrobić trochę szumu.

Awatar użytkownika
mati0123
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati0123 » 07 lut 2008, 0:13

Polska - Czechy 2-0.
Słaby mecz i dużo szczęścia, Czesi wyglądali jakby byli na wakacjach. Strasznie pudłowali i tylko dlatego wygraliśmy. Mieliśmy 3 sytuacje a strzeliliśmy 2 bramki.
Analizę naszej sytuacji zacznę od bramki. Boruc pokazał, że jest jednym z najlepszych w swoim fachu na świecie. Fabian dał dobrą zmianę, a wobwodzie są Kuszczak i Gibon, więc o tą pozycję nie nalezy się martwić!
Obrona.
Tutaj sytucja wygląda już gorzej. Bąk i Żewłakow grają jako tako, ale zdażają im się proste błedy. Ich zmiennikiem jest Jop, ale powinniśmy jeszcze kogoś poszukać. Może Głowacki by się przydał, ciekawe czy do formy wróci Radomski?Na prawej stronie Wasyl w miarę pewnie gra i można na niego liczyć, ale on nie ma konkurenta i to już jest problem. Najbliżej niego jest Kuś, ale to zawodnik mniejszego formatu. Z lewej strony Bronowicki gra fatalnie i chyba trzeba szukać alternatywy, może Boenisch... Ogólnie nasi obrońcy wogóle nie włączają się do akcji ofansywnych i nie wiem czym to jest spowodowane.
Pomoc.
Prawa strona jest już obsadzona. Błaszczykowski i Łobo to dwaj świetni zawodnicy. Defensywni Lewandowski i Dudka są pewni i ta pozycja też jest OK, ale nie mają zmienników. Lewa pomoc to już problem. Smolarek to napastnik i z boku sobie nie radzi i jest bezużyteczny. Krzynówek jest bez formy i będzie jeszcze gorzej, bo nie będzie grał w klubie[taka sytuacja była przed MŚ i wtedy zawiódł totalnie]. Ofensywny pomocnik - nie ma takiego, jedyna nadzieja to Roger.... Ja bym proponował grać 2 w ataku zamiast tego pomocnika.
Atak.
Tutaj pewne miejsce dla Ebiego, ale Leo pcha go do pomocy. Żurawski - wstyd pokazać go Europie i nie wiem co on robi w kadrze. Kazde jego zagranie to klapa. Wichniarek pokazał dziś, że jest lepszy od niego o 2 klasy mimo tego, że zagrał przeciętnie.
Jak widać Leo ma co robić, bo znów widać syndrom poprzednich turnieji i kilku graczy po prostu sie nie nadaje: Krzynio, Żuraw...Wiele zrobili dla Polski, ale na kredyt grać nie mogą.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 lut 2008, 0:44

Niezły mecz w naszym wykonaniu. Obrona momentami dobrze, ale było kilka błędów. Dobrze prawe skrzydło (Łobodziński udowodnił, że może być zmiennikiem Kuby; "Lobo" :roll: ), i defensywni pomocnicy (choć i oni nie ustrzegli się błędów - bodajże Baros zrobił raz środkiem ze 20 metrów). Dudka wreszcie próbuje grać długie piłki. Lewe skrzydło nie funkcjonowało; więcej spodziewałem się po naszych napastnikach.
mati0123 pisze:Wichniarek pokazał dziś, że jest lepszy od niego o 2 klasy mimo tego, że zagrał przeciętnie.
Wichniarek niestety kolejny raz w reprezentacji nie pokazał nic i Leo szybko może się do niego zrazić. Mam jednak nadzieję, mimo że za nim nie przepadam ("jestem najlepszy, zasługuję na grę w kadrze"), że Leo da mu jeszcze jedną szansę, bo to jednak jedyny nasz napastnik który regularnie gra/strzela. Po duecie Smolarek-Wichniarek spodziewałem się więcej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8728
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lut 2008, 1:02

Mam nadzieje, ze tak jak Janas nie powołał Dudka i Frankowskiego, tak tez Leo nie powoła Zurawskiego i Bąka. Tylko, czy bedzie na tyle odwazny :think:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 lut 2008, 1:09

cloner pisze:Zurawskiego
Kapitana :?: Marzenie ściętej głowy. Ja tam mam nadzieje, że Maciek ogarnie się w Grecji i będzie w formie na Euro :]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lut 2008, 1:10

Maciek ogarnie się w Grecji i będzie w formie na Euro
Ja tylko przypomne, ze Marcin Mieciel, gdy gral w Grecji wygladał na bardziej niz "ogarnietego", a i wystepowal w lepszych klubach od jakiejs tam Larissy.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 lut 2008, 1:14

cloner pisze:Marcin Mieciel, gdy gral w Grecji wygladał na bardziej niz "ogarnietego", a i wystepowal w lepszych klubach od jakiejs tam Larissy.
Wiem o tym, ale to nie ja jestem selekcjonerem :P Żurawski pojedzie na Euro.Bąk też.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lut 2008, 1:23

Bask pisze:
cloner pisze:Marcin Mieciel, gdy gral w Grecji wygladał na bardziej niz "ogarnietego", a i wystepowal w lepszych klubach od jakiejs tam Larissy.
Wiem o tym, ale to nie ja jestem selekcjonerem :P Żurawski pojedzie na Euro.Bąk też.
No to prawda, nie Ty decydujesz kto pojedzie. Ale skoro Janas mnie posluchal i nie zabral Dudka i Frankowskiego, to moze tym razem i Beenhakker mnie poslucha :P

Wichniarek ? Nic nie pokazał, zreszta tak jak Smolarek. Za to skrzydła grały dzis bardzo dobrze 8)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 lut 2008, 1:29

Coś Janasowi nie wyszło na dobre słuchanie Ciebie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 lut 2008, 1:30

cloner pisze: No to prawda, nie Ty decydujesz kto pojedzie. Ale skoro Janas mnie posluchal i nie zabral Dudka i Frankowskiego, to moze tym razem i Beenhakker mnie poslucha :P

Wichniarek ? Nic nie pokazał, zreszta tak jak Smolarek. Za to skrzydła grały dzis bardzo dobrze 8)
Z Frankiem to był Twój pomysł :evil: ?!

Nie skrzydła, tylko skrzydło (i co najciekawsze: nie to, po którym się tego spodziewałem).

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 lut 2008, 9:28

cloner pisze: Bąka

Najlepszy środkowy obrońca ma zostać pominięty ? tego może chcieć tylko cloner ...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 07 lut 2008, 11:21

Mysle ze mecz w naszym wykonaniu byl dobry. Dobrze gralismy w obronie szczegolnie w drugiej polowie i zagralismy skutecznie bodajze na trzy sytuacje padly dwie bramki. Do tego doszedl jeszcze karny obroniony przez Boruca. Mysle ze wygladalo to dosc niezle i potrafilismy zagrac skutecznie i dobrze w defensywie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lut 2008, 23:01

cloner pisze:Tylko, czy bedzie na tyle odwazny Think
Całe szczęście nie będzie głupi.
Żurawski po udanej wiośnie może być kluczowym piłkarzem dla drużyny, a nawet jeśli nie będzie grał, to przyda się na trybunach jako kapitan i duchowy przywódca ekipy.
Bąk to podstawowy piłkarz i naprawdę dobry zawodnik - po Euro niech idzie na emeryturę, ale wcześniej jest nam niezbędny - tym bardziej, że nie widać zmiennika.
Martwica mózgu postępuje? :)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lut 2008, 23:16

Ja proponuje Dudka na trybuny,a Zurawia na lawke jako wsparcie moralne. Do tego Engela i Buzke, zeby dobrze wyrysowali naszym jak nalezy dobrze grac w pilke.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”