Polacy na świecie - Strona 66

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 lut 2008, 23:31

Eintracht Frankfurt 2:1 Bielefeld

Artur Wichniarek strzelił honorową bramkę w 74'. :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 lut 2008, 18:56

Gole strzelili Żurawski w meczu z AEK, Wichniarek w meczu z Eintrachtem, a na w nowych barwach zadebiutował Gregor Rasiak, niestety, występ bardzo słaby, a jego zespół ostatecznie przegrał z Portsmouth 0:1. Polak tylko kilka razy dotknął piłkę, a najlepsza jego okazja wyglądała:

Rasiak's left-footed volley is well saved by James. Good pass by Campo to find the Polish striker.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 lut 2008, 19:17

lisek_chz pisze:a na w nowych barwach zadebiutował Gregor Rasiak, niestety, występ bardzo słaby, a jego zespół ostatecznie przegrał z Portsmouth 0:1. Polak tylko kilka razy dotknął piłkę, a najlepsza jego okazja wyglądała:

Rasiak's left-footed volley is well saved by James. Good pass by Campo to find the Polish striker.

Ja znowu słyszałem, że pokazał się z dobrej strony.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 lut 2008, 19:23

Rozwalaja mnie pseudoznawcy w stylu liska, ktorzy meczu nie wiedzieli a wydaja takie kategoryczne sady w stylu "niestety, występ bardzo słaby" :roll:

Rasiak w porownaniu do chociazby Dioufa, ktorego zmienil zagral bardzo dobrze. Oprocz sytuacji, ktora wybronil James, Grzes jeszcze w ostatniej minucie swietnie rozpoczal akcje z glebi pola wypuszczajac ktoregos z zawodnikow Boltonu prawym skrzydlem. Po tej akcji powinno pasc wyrowanie, ale znow James kapitalnie obronil.
Ogolnie to widac jeszcze brak zrozuimenia z partnerami z druzyny, ale debiut calkiem przyzwoity.
A bramka dla Portsmouth z 2metrowego spalonego. Nie wiem jak mozna bylo tego nie zauwazyc :shock:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 lut 2008, 19:26

To moja opinia, bo oprócz woleja, wypiąstkowanego przez Jamesa, kilku strat i niedokładnych podań, fatalnej przewrotce to nie wyróżnił się niczym. No i może jeszcze ładne podanie do Nolana.

Jarzyna, uważasz, że zagrał dobrze? ;) Napisz, czym się wyróżnił oprócz jednej akcji, aby tak pisać.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 lut 2008, 19:33

Chyba wyraznie napisalem - "w porownaniu do Dioufa, ktorego zmienil". Debiut przyzwoity. A nawet dobry, biorac pod uwage, ze to pierwsze spotkanie z nowa druzyna po 2 tygodniach treningow. Nie wiem na co liczyles? Dla mnie dwie bramkowe sytuacje, ktore wypracowal sa wystarczajacym powodem, zeby okreslic jego wystep jako "dobry". Tym bardziej, jezeli gra sie pol godziny i jak juz napisalem - po raz pierwszy. Co mial zrobic? Hattricka ustrzelic?

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 lut 2008, 19:37

W porównaniu do Dioufa to rzeczywiście wypadł lepiej, ale dla mnie jego występ byłby dobry, gdyby zaliczył chociażby asystę lub przynajmniej biegał trochę po boisku będąc aktywnym. Ładnie strzelił z woleja, prawda, ładnie podał, ale to tyle, bo oprócz tego zamiast biegać to spacerował po boisku słuchając okrzyki Ivana Campo. Zresztą sami kibice Boltonu nie mają wielkich nadziei związanych z Rasiakiem.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 lut 2008, 19:48

:roll:

A co nadzieje zwiazane z zawodnikiem maja do oceny jego wystepu? Gdyby wiazali z nim wielkie nadzieje, to ocenilbys jego gre lepiej? Uruchamiajac sladowe ilosci rozumu mozna dojsc do wniosku, ze jest raczej odwrotnie. Ale widac, nie dla wszystkich.

A co do "spacerowania a nie biegania" to nie ma sensu rozmawiac, bo jezeli uzywasz tego argumentu przeciwko jego grze tzn. ze widziales go pewnie ze dwa razy w reprezentacji. On tak gra. Ten typ zawodnikow tak gra. Jak go sciagali to nie mial byc drugim Messim (i nie chodzi mi o bramki rekami).

A argument z "chociaz asysta" jest w deche. :spoko:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 lut 2008, 19:52

To już rzecz gustu. Jeden jest zadowolony z występu piłkarza po tym, jak raz strzelił w światło bramki, a drugi raz dobrze podał. Mnie to jakoś nie przekonuje, dlatego, nie oceniam grę Rasiaka jako dobrą tylko słabą. Zresztą ta dyskusja nie ma sensu, bo Ty zdania nie zmienisz, ja też, a poza tym, chyba jest temat o Rasiaku.

P.S Sosin gol

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 lut 2008, 1:16

Marcin Wasilewski zdobył bramkę dla Anderlechtu w wygranym spotkaniu 21. kolejki belgijskiej ekstraklasy z FC Molenbeek Brussels Strombeek 4-2 (2-1). Polak na listę strzelców wpisał się w 60. minucie gry. Dla Wasilewskiego było to trzecie trafienie w obecnym sezonie.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 10 lut 2008, 16:25

Rafal Grzelak strzela kolejna bramke w Grecji. Byly skrzydlowy Pogoni wpisal sie na liste strzelcow w 70 minucie i podwyzszyl rezultat na 3-1. Warto odnotowac ze bramke na 2-0 strzelil majacy polskie korzenie reprezentant Kanady Tomasz Radzinski.

Mysle ze czas aby Leo dal kolejna szanse Grzelakowi. Rafal moze byc dobra alternatywa dla Krzynowka, bo jakos mnie Smolarek na lewym skrzydle nie przekonuje, a Lobodzinski pokazuje ze duzo lepiej sie czyje na prawej stronie.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 10 lut 2008, 18:36

W sumie to tylko puchar...ale...
Sertanense - FC Porto
45' [0 - 3] P. Kazmierczak

Czyżby w lidze też miał dostać więcej szans?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 lut 2008, 18:41

Dziwna sprawa. Smolarka zabraklo nawet na lawce rezerwowych w spotkaniu z Villarrealem :shock:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 lut 2008, 18:46

Asteniu pisze:Dziwna sprawa. Smolarka zabraklo nawet na lawce rezerwowych w spotkaniu z Villarrealem Shocked

Smolarek spóźnił się ze zgrupowania kadry i trener Racingu odsunął go od kadry. Taka kara. :roll:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 lut 2008, 19:29

guru pisze:
Asteniu pisze:Dziwna sprawa. Smolarka zabraklo nawet na lawce rezerwowych w spotkaniu z Villarrealem Shocked

Smolarek spóźnił się ze zgrupowania kadry i trener Racingu odsunął go od kadry. Taka kara. :roll:
Czemu tego nie zrobil podczas spotkania z Atletico ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”