FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 540

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 09 lut 2008, 15:34

Jednak Ronnie nie zagra od poczatku a wiec zagra trio HBM lub GHM sklad mamy niemalze w polowie okrojony ciezko bedzie o strzelenie bramki zreszta ostatnio i w lepszym skladzie wiele ich nie strzelalismy kompletne dno zapewne bedziemy ogladac dzis na skrzydlach poniewaz Abidal ostatnio ograniczyl sie do defensywny a Ula boi wychodzic sie za linie srodkowa boiska(ale i tak w niego wierze) patrzac na obie kadry szanse na zwyciestwo mamy znikome i patrzac trzezwo spodziewam sie remisu. Real gra z beniaminkiemsa absolutnym pewniakiem i nawet nie wierze w to ze straca pkty poniewaz na swoim obiekcie w tym sezonie idzie im bezblednie
niestety meczu nie obejrze ['] wybieram sie na gale boksu, myslami bede z Barca, pozostaje livescore w telefonie :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lut 2008, 15:54

Dla mnie ten mecz mial być kluczowym momentem w walce o mistrzostwo. Szkoda tylu kontuzji, ale remis przy ewentualnej wygranej Realu, oddali msitrzostwo juz na bardzo daleko. Liczę na zwycięstwo, mimo wszystko. "11" mimo osłabień nadal wyglada dobrze, a Sevilla nei gra dobrze w tym seoznie, fakt zawsze im sie bardzo chciało z Barca, szczególnie Alvesowi, ale ostatnio im nie wychodziło.
Realowi także nie idzie z beniaminkami, bedzie dobrze. :)

Valdes-Thuram, Marquez, Milito, Abidal-Edmilson/Eidur, Xavi, Iniesta- Messi, Henry, Ronaldinho. Tak chcialem wiadomo, ze nie zagra Ronaldinho wiec moze Giovani. Reszta mam nadzieję, że nie bedzie zmieniona. Henry zagra na środku, długo sobie nie pogra, jutro ostatnie spotkanie Kamerunu na PNA i Eto'o wraca do Barcy. Pokazywał sie ze świetnej strony, gra sporo, wiec nie bedzie nic przeciw jego grze.

Dwa cięzkie wyjazdy, ale takze dwa kluby, kotre graja znacznie poniżej oczekiwań, wiec szansa na punkty jest także wysoka. Do meczu z Atletico juz powinno być znacznie lepiej z kadra.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lut 2008, 16:32

kon2r pisze:HBM
Kim jest 'B' :> Przypominam, że Bojana nie ma w kadrze.
kon2r pisze:wybieram sie na gale boksu
Też miałem iść, ale jak zobaczyłem, że Barcelona gra w sobotę to niestety będę musiał zaczekać na następną okazję :]

Pierwszy skład może nie wygląda tak tragicznie, ale pole manewru mamy znikome i to jest problem. Ostatnimi czasy ciężko nam idzie strzelanie bramek a teraz odpadł nam jeszcze dobrze grający Bojan tak więc źle to wygląda. Obrona w tym sezonie jest naszą najsilniejszą formacją, ale w tym meczu akurat będzie mocno osłabiona więc też może być różnie. Nie wiem jakiego wyniku się spodziewać :think:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 09 lut 2008, 16:49

Mentor pisze:Kim jest 'B' :> Przypominam, że Bojana nie ma w kadrze.
moj blad :] myslalem ze jest... :lol: to juz calkowicie padaka ['] Guddy nasz tajna bronia z lawki :?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 lut 2008, 18:40

Nie bylo mnie od wczoraj na necie, wiedzialem ze kadrowo jest z nami zle, ale zeby az tak bardzo? ['].

Moze to byc dla niektorych dziwne, ale dzisiaj chce tylko zwyciestwa. Remis mnie absolutnie nie zadowala i wole juz przegrac niz zremisowac, przynajmniej nie bedzie juz dluzej zludnej nadziei o mistrzostwie.

Najbardziej martwi mnie obecnosc w pierwszym skladzie Uli i tego co moze z nim dzisiaj robic Capel. Naprawde obym sie mylil...

Co do kolejnego braku Ronaldinho to ja juz powoli naprawde zaczynam wierzyc w to, ze jego dni sa policzone. Frank nie wystawia go w kolejnych spotkaniach, nawet gdy jest pelno brakow w ofensywie, ciagle zaslaniajac sie gadka, ze Ronaldinho jeszcze nie jest w formie i ze dla niego to ciagle numer 1....

Cale szczescie, ze jutro konczy sie PNA.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 lut 2008, 20:55

Wydaje mi sie ze Barca da dzisiaj rade. Wasza wyjsciowa jedenastka wyglada calkiem dobrze, a i Sewilla nie jest w jakies miazdzacej formie. Pokonali tez juz u siebie Real i Valencie, nie moga wygrac u siebie z wszystkmi hiszpanskimi potegami, bez przesady :P
Mysle ze wasze obawy okaza sie niepotrzebne, ale dobry stresik nie jest zly.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 lut 2008, 21:10

peepe pisze:Pokonali tez juz u siebie Real i Valencie, nie moga wygrac u siebie z wszystkmi hiszpanskimi potegami, bez przesady Razz
0-3 z Villareal, 1-5 z Madrytem, 0-3 z Barcą i na domiar złego 9 Miejsce w tabeli po 22 kolejkach może co najmniej na ten sezon odłożyć Valencię na inną półkę :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 lut 2008, 22:41

Prawdopodobne składy:

Barça: Valdes; Ula, Thuram, Milito, Abidal; Xavi, Edmil, Iniesta; Gio, Henry y Messi

Sevilla: Palop; Alves, Escudé, Dragutinovic, Adriano; Poulsen, Keita, Navas, Capel; Kanouté y Luis Fabiano

Ula będzie miał ciężko 8)

IMO powinni zagrac Gaucho i Gudi, ale to nie pierwszy raz kiedy Ryj podejmuje dziwne i niezrozumiałe dla mnie decyzje, więc zdążyłem przywyknąc.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lut 2008, 22:46

Janio pisze:IMO powinni zagrac Gaucho i Gudi, ale to nie pierwszy raz kiedy Ryj podejmuje dziwne i niezrozumiałe dla mnie decyzje, więc zdążyłem przywyknąc.

Byłby za Ronaldinho, ale Gudi za kogo.

Personalnie juz sie boje. Szczegolnie boki wygladaja zajebiscie tu Ula i przecietny :lol: Abidal a z drugiej strony Capel+ Adriano i Navas+Alves. :) Najbardziej obawiam sie Capela, ktory naprawde świentie wyglada w tym sezonie. Zapomniałem, ze Mali odpadlo i jest Keita, to bedzie ciezko, ale to przecież Barcelona.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 lut 2008, 22:51

Gaucho za Gio, Gudi za Xaviego - nawet gol dający tydzień temu 3 punkty z Osą nie przekonuje mnie do asekuranckiej i bojaźliwej gry Xaviego...

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 09 lut 2008, 23:37

No i 1-0 dla Sevilli. Jak najbardziej ta bramka sie Sevilli nalezala, szczegolnie w ostatnich minutach, w ktorych Barcelona jest bez radna. Diego Capel pokazuje swoje nie przecietne umiejetnosci. Trzeba przyznac ze ostatnio Sevilla prodokuje masowo swietnych skrzydlowych : Reyes, Jesusa Navas, a teraz Capel.

BTW Bramka to podanie Navasa i strzal Capela.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 09 lut 2008, 23:50

Koniec Iej połowy i wynik to jedyna dobra wiadomość. Ktoś może się zapytać dlaczego dobra? Ano bo gdyby nie Valdes i niezbyt dobra skuteczność napastników Sevilli mogłoby być już spokojnie ze 3:0. Ze strony Barcy ani jednej dobrej okazji. Obrona nie potrafi wyprowadzić piłki z własnej połowy, pomoc nie istnieje, co ma wymierny wpływ na postawę ataku. Do tego dziwne ustawienie tegoż napadu. Dlaczego Messi gra po raz kolejny środkowego napastnika? Dlaczego Gio znowu po prawej, kiedy w kilku meczach pokazał, że na lewej flance czuje się znacznie lepiej. Jedynym jasnym punktem drużyny jest Valdes. Reszta katastrofalnie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lut 2008, 23:55

Będzie cięzko szczegolnie z takim poziomem kreatywności. Długie piłki to raczej nie atut Barcy. Środek pola narazie do dupy, zero kreatywnosci strzałow, nic sie tam nie dzieje. Ogolnie ciezko powiedzieć gdzie kto gra bo chyba tylko Edmilsona dostrzegam, reszta gdzieś tam sobie człapie. Do 25-30 minuty było nawet dobrze, pozniej coraz gorzej. Ta akcja bramkowa to była pierwsza tak naprawde Sevilli prawa strona, ktora im wyszła, choć Leszek widział to inaczej. Iniesta schodzi często na lewe i przynajmniej zatrzymuje Alvesa, a raczej zatrzymywał, Abidal także nie popełnial błedów. Ula sie spoznil. Mógł tam grać Thuram.
Mam nadzieję, ze wejdzie Ronaldinho i zobaczymy w jakiej jest formie, za kogo malo wazne kazdy z trojki Messi, Henry, Giovani gra słabo. Eidur moze by sie przydał za Xaviego. Ogolnie jestem za sciagnieciem także Messiego, tylko nie ma go kim zastapić.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 lut 2008, 23:59

Gra Barcy w pierwszej połowie wogle nie przypomina stylu do ktorego mozna by sie przyzwyczaic ,Brawo dla Valdesa bo kilka razy uratowal wam tylki :roll: Sevilli chyba nalezał sie rzut karny za faul na Kanoute, Bardzo wyraznie widac ze Srodek Barcy nie istnieje , Dlugie pilki od Thurama to ne sposob by wygrac z Sevilla, Ewidenty brak Eto ale coz takie zycie , chyba sie dzis juz nic nie zmieni i to Sevilla Wygra ale moze jakis blysk geniuszu i Barca zdola wygrac :roll:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 10 lut 2008, 0:43

No i mamy 1-1. Mimo iz Barca gra nieco lepiej to i tak z pewnoscia nie zasluzyla na bramke. Duza w tym zasluga Palopa ktory fatalnie zachowal sie przy strzale Xavi'ego.

P.S Czerwonej dla Keity nie powinno byc. Pierwsza zolta dostal za czysciutki wslizg ( choc do konca tego wslizgiem nazwac nie mozna ).

EDIT :

Koniec. Dobre spotkanie Sevilli slabe Barcelony. Sevilla moze miec tylko do siebie pretensje ze nie potrafili wykorzystac jeszcze jednej z wielu sytuacji jakie w tym spotkaniu mieli. Swietny mecz Capela oraz Diego Alvesa. Dobrze gral srodek Sevilli, Poulsen oraz Keita. W Barcelonie mozna chyba tylko wyroznic Valdesa.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2008, 0:55 przez Asteniu, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”