FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 542

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lut 2008, 2:16

Visca el Hala + \o/ + /o\ + co sie stao sie?

Nie wiem co napisać. Wynik mimo wszystko lepszy od gry bo Sevilla była dzisiaj ekipą lepszą. Problem (ich) w tym, że nie potrafili tego udokumentować. Dzięki Waldemar, że nawet będąc słabszym bramkarzem od Boruca, Kuszczaka i innych ziomów jesteś w stanie uratować nam tyłek. Poza tym dobrze Milito, nieźle Messi (wywalczył sporo rzutów wolnych) i Iniesta a więc w Katalonii bez zmian. Stracona bramka wędruje przede wszystkim na konto Oleguera. Poza tym słabo Dos Santos i jak zwykle poczynania ofensywne naszych bocznych obrońców to kpina. Jeśli chodzi o ciekawostki to podczas rzutów wolnych (=Ronaldinho) śpiewaliśmy w pubie 'A mury runą, runą...', ale nie doczekaliśmy się [']

Reasumując uważam, że wynik lepszy od gry tak więc załamany nie jestem. Poza tym spodziewałem się takiego obrotu spraw biorąc pod uwagę wszystkie czynniki.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 lut 2008, 2:19

Krzysztof Jarzyna pisze:chlopczyku
:spoko: Nie musisz marnować czasu na odpowiedzi chłopczykom :]
Krzysztof Jarzyna pisze:I chociaz nie wiem ile bys madrosci mi tu nie wylewal to i tak zahaczenie Gudjohnsena widziales zapewne tylko Ty.
Widziałem to tylko jeden raz(powtórek nie widziałem). Do tego kamera była z oddali :lol: Wyglądało na to, że jest kontakt między tym zawodnikiem, a Gudim, więc kartka wtedy się należała.
Zresztą nie martw się. Nadrobię to oglądając powtórkę w Hala Definiton w najbliższym czasie.
Krzysztof Jarzyna pisze:Jutro Bilbao wygra, wiec dla Ciebie i tak weekend bedzie na remis
Niestety, ale to tak nie działa :] Nie znasz tego systemu :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 lut 2008, 2:24

A tak zupelnie na powaznie to ten mecz byl dosc ciekawy. Bo zaczelo sie na jednym biegunie (pytanie czy Sevilla da rade wcisnac piatke) a skonczylo na drugim (czy da rade uratowac punkt).
Gdyby to byla Sevilla z zeszlego sezonu to mysle, ze nic by Barcelony nie uratowalo. Co ja mowie - gdyby to byla ta konsekwentna Sevilla z tegorocznego meczu z Realem to mieliby 3 punkty.

I pytanie zupelnie bez napinki - dlaczego to Ronaldinho bije wolne? Przeciez czlowiek z takim brakiem ogrania, ktory nie ma w ogole czucia pilki nie moze dobrze uderzyc wolnego. Chyba, ze on na treningach cwiczy tylko wolne :lol:

E:
No coz, jednak sie nie da na powaznie... :lol:
lepiej możesz spędzić czas pisząc kolejny wpis do kroniki. Zresztą jak cię ostatnio widziałem na forum to pisałeś coś o "siatkarzu" Gio Laughing Możesz być zawsze oryginalny, jak ci nie odpowiada klimat fioletowej stronki. Kronika Krzysia Jarzyny ładnie brzmi.
Ale... o co Ci chodzi? :shock:
Niestety, ale to tak nie działa :] Nie znasz tego systemu :)
Masz racje, za glupi jestem, zeby ogarnac kibicowanie dwom druzynom z tej samej ligi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lut 2008, 2:37

Krzysztof Jarzyna pisze:Bo zaczelo sie na jednym biegunie (pytanie czy Sevilla da rade wcisnac piatke)
Przesada. Ja jako nadworny pesymista zadawałem głośno (poważnie!) pytanie czy dostaniemy trójkę w plecy. Piątka to przesada.
Krzysztof Jarzyna pisze:Gdyby
Gdyby...

Bez sensu :]
Krzysztof Jarzyna pisze:dlaczego to Ronaldinho bije wolne?
Dodałbym tam jeszcze słówko 'wszystkie'. Kilka razy liczyłem na to, że do piłki podejdzie Marquez, ale na nic się to zdało. Założenie było chyba takie, że rzut wolny to najlepsza szansa dla Dinho na jakieś 'odrodzenie' czy coś w ten deseń. W kilku sytuacjach naturalnie to właśnie Dinho powinien podchodzić do piłki, ale monopol na wykonywanie rzutów wolnych to zły pomysł.

Zapomniałem wcześniej wylać tutaj swoich żali odnośnie decyzji Ryja tak więc robię to teraz.

Dziękuję Ci Ryju za konsekwentne ograniczanie umiejętności Messiego wystawiając go na środku ataku.

Dziękuję Ci Ryju za konsekwentne wystawianie najlepszego napastnika (Henry) na lewym skrzydle.

Powodzenia w poszukiwaniu zatrudnienia po sezonie Ryju.

[EDIT]
Pragnę jednak zakończyć optymistycznie a więc przypominam, że byliśmy dzisiaj cholernie osłabieni (poza absencjami należy wziąć pod uwagę piłkarzy, którzy zagrali mocno zmęczeni), ale lada moment wróci kilku piłkarzy tak więc powinno być coraz lepiej. Dzisiaj mogło być gorzej.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2008, 2:42 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 lut 2008, 2:41

Krzysztof Jarzyna pisze:ogarnac kibicowanie dwom druzynom z tej samej ligi.
Każdy musi mieć swoje zboczenie 8) Jeden lubi sex z kolibrami, drugi kibicuje Realowi, a jeszcze inny kocha Real i Barcelona naraz :lol:

Zresztą nie możesz wiedzieć komu kibicuje i pewnie nigdy się nie dowiesz :] . To, że piszę w jednym temacie czy w drugim o niczym niestety nie świadczy.

Chłopczyk Bask obiecuje, że nadrobi sytuację z pierwszą kartką dla Keity :salut:
Powodzenia w poszukiwaniu zatrudnienia po sezonie Ryju.
Chciałbyś. Ryjek zostaje do końca kadencji Laporty :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lut 2008, 2:43

Bask pisze:Chciałbyś. Ryjek zostaje do końca kadencji Laporty
Chciałby. Na szczęście kibice w Hiszpanii mają zbyt wiele do powiedzenia.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 10 lut 2008, 11:44

Moze byscie cos o Xavim napisali bo po raz kolejny w koncowych minutach dupe wam ratuje :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lut 2008, 12:12

Ano o tym też zapomniałem wspomnieć. Creusowi widać bardzo dobrze wychodzą wejścia z ławki więc niech tak pozostanie :lol: :P

Dziękówi Xavi.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 lut 2008, 12:13

Takiego wyniku wlasnie nie chcialem, ale co zrobic.

W pierwszej polowie to gralismy jak dzieci we mgle, Sevilla sama jest sobie winna, ze nas wtedy juz nie pograzyla. Zreszta nie ma sie co dziwic bo praktycznie gralismy 9 zawodnikami na boisku ['].

Edmilson - on gral w ogole? Tragedia w jego wykonaniu i tyle. Wejscia Marqueza domagalem sie jeszcze przed koncem polowy, ktory przemeczony zagral duzo lepiej niz Brazylijczyk.

Oleguer - jego sie najbardziej obawialem i niestety nie mylilem sie. W defensywie totalnie nieporadny, jesli zatrzymywal juz Capela to jedynie faulem. Jesli chodzi o ofensywa to nie przekraczal polowy boiska i jeszcze do tego sie polamal... Naprawde z pozytkiem dla siebie i klubu niech zmieni latem barwy klubowe.

W drugiej polowie gralismy juz lepiej, ale niestety zwycieswa to nam nie dalo. Npastnicy dalej nie strzelaja bramek, takze jest weslolo. Szkoda tylko, ze Messi obudzil sie tak pozno. Jeszcze Henry jakas kontuzja, Ronaldinho nie pamieta jak sie strzela wolne...

Nie zgodze sie jednak to do tego,ze Gio zagral slabo. Walczyl zarowno w obronie jak i stwarzal jakies tam zagrozenie pod bramka rywala. Jak dla mnie gorzej od niego zagral Henry.

Powrot Eto`o i Toure to w obecnych okolicznosciach wielka ulga dla nas.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lut 2008, 12:26

Obrazek

Oto wyniki poprzedniej ankiety. Jak widać tylko\aż co czwarty ankietowany sądzi, że Mister pozostanie na stanowisku. Nowa ankieta będzie niejako kontynuacją tej zakończonej.

Jak zwykle zachęcam do wypowiadania się na temat swojego wyboru. Najbardziej zależy nam na dyskusji a ankieta ma być tylko katalizatorem :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lut 2008, 12:55

Ankieta gotowa. Tego posta usunę po najbliższej wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 10 lut 2008, 13:54

Mentor - Xavi grał tym razem od początku :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lut 2008, 14:00

Mentor pisze:Zapomniałem wcześniej wylać tutaj swoich żali odnośnie decyzji Ryja tak więc robię to teraz.

Dziękuję Ci Ryju za konsekwentne ograniczanie umiejętności Messiego wystawiając go na środku ataku.

Dziękuję Ci Ryju za konsekwentne wystawianie najlepszego napastnika (Henry) na lewym skrzydle.

Co do samej taktyki to odnosiłem podobne wrażenia jak Leszek Komentator. CZyli Giovani- prawa, Henry środek, Iniesta- lewa, Messi ofensywny pomocnik. Oczywiscie nie zawsze, ale jednak za kazdym razem kidy Sevilla ruszała Ineista był po lewej stroni przy Alvesie. Pozniej się to troche pozmianiało, bo ofensywa kompletnie nie istniala od 25 minuty. W drugiej sam nie wiem, przynajmnije w kontekscie Eidura.

Messi bardzo czesto operował jako pomocnik, co mnie nie dziwi przynajmniej, bo to najwieksza wg. luka w Barcelonie, brakuje kogos kto rozegrałby piłkę. Iniesta gra wszedzie a reszta raczej zawodzi.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 10 lut 2008, 14:06

Ankieta z typu: "Kto jest twoim idolem i dlaczego Lenin". :wink:
Jak dla mnie na dzień dzisiejszy liczy się jedynie Mourinho. Nie lubię go (a kto go lubi :?: ) ale trenerem jest świetnym i na pewno byłby gwarantem dobrych wyników. Do tego sam Mourinho ma chyba coś do udowodnienia w Barcelonie, gdzie już pracował pod okiem Robsona i van Gaala. Bufon i arogant - ale dopóki dziennikarze będą więcej czasu poświęcali jemu niż piłkarzom którzy będą mogli dzięki temu pracować w spokoju - trudno, przeboleję.
Swoją drogą, Barca - "Mas Que un Club", Mourinho - "The Special One" - para "skazana" na siebie :?:
Co do reszty kandydatów, to jedynie Lippi miał u mnie mocną pozycję - ale jakoś nie mogę wyobrazić sobie Włocha na ławce Barcy, sam nie wiem czemu - może dlatego że nigdy nie pracował poza Italią. Jak dla mnie to kandydat nr 2.
Cała reszta jest dla mnie daleko za tą dwójką - no może gdyby Ancelotti był wolny, ale w jego rozstanie z Milanem nie uwierzę póki nie zobaczę; Hiddink mnie nie przekonuje, jakoś w Hiszpanii nic nigdy nie osiągnął; Scolari jeśli chce się pokazać w piłce klubowej to niech zacznie od Betisu czy kto go tam zechce; tematu Van Bastena i Valverde nawet nie chce mi się poruszać. Odrodzenie Rijkarda :?: Tu nie "Gwiezdne Wojny", Jedi nie powróci.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 lut 2008, 14:34

iceald pisze: Cała reszta jest dla mnie daleko za tą dwójką - no może gdyby Ancelotti był wolny, ale w jego rozstanie z Milanem nie uwierzę póki nie zobaczę;
Nie żywię specjalnych uczuć do Barcelony, ale brońcie się przed nim rękami i nogami - jeszcze wróci do Was Albertini czy Guardiola i będziecie mieli super środek pola.
iceald pisze:Valverde
Jak dla mnie świetny kandydat na następcę Rijkaarda, on może ten bałagan posprzątać. Tyle że raczej kibice go lubić nie będą. ;) Zaraz za nim Mourinho, też raczej niezbyt lubiany przez kibiców.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”