Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 319

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 lut 2008, 13:45

U21 oczywiście :wink:

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 06 lut 2008, 14:54

"Czasami w myślach wyobrażam sobie siebie w linii pomocy Interu" - Alberto Aquilani
ten gosc juz nie próbuje delikatnie powiedziec, ze chce do Interu. on wali prosto z mostu(oczywiscie jesli wlasnie tak brzmialy jego slowa, a nie jest to kolejny przekret słów jakiegos dziennikarza). ja osobiscie bym go chetnie widzial w Interze. tylko nie wiem czy by sie lapal do pierwszej 11. zapewne zastepowałby kontuzjowanego Vieire. w sumie szkoda mi Patricka bo jak gra, to gra świetnie. to głównie dzieki niemu Inter wygrał mecz z Parmą ale niestety ciągle go łapią kontuzje.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lut 2008, 22:17

Jak na razie wyglada to słabiutko.

Napastnicy straszliwie irytują, boczni obrońcy pasywnie. Brakuje świeżości w naszej grze, brakuje piłkarza takiego jak Figo. Całe szczescie Julio nie miał okazji do wykazania się. Sami Cambiasso z Zanettim meczu nie wygraja. Trzeba liczyć na jakiś przebłysk geniuszu Ibry, stałe fragmenty gry, zmiany (choć trudno liczyć na eksplozje formy Solariego), karny z kapelusza :P. Bez zmiany stylu jeden punkt to bedzie sukces.

Naprzód i gryźć trawe panowie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lut 2008, 23:35

Gra lepsza niewiele, ale przynajmniej dwa gole.

Drzemka (minimalna) liniowego przy golu Cuchu, geniusz Ibry przy bramce Suazo i Catania została skutecznie pozbawiona ochoty i chęci do dalszej gry. Chciałbym wyróżnić za dzisiejszym mecz Zanettiego i Cambiasso za wypruwanie sobie zył na boisku, Pele za uspokojenie gry w środku pola, Suazo za gola i za to co mu wychodzi najlepiej czyli robienie wiatru, także Burdisso za bardzo dobrą gre z tyłu. Reszta z pola zagrała nijak, choć liczą się trzy punkty i zero z tyłu. Szkoda słupka Cruza bo może by sie odblokował. Plus dla Manciniego za trafne i odważne zmiany (gra trójką z przodu).

Jakieś głebsze konkluzje? Sam nie wiem co myśleć. Brak takiej radości, polotu, swieżości w grze Interu. Takiej jaka prezentowali w pierwszej rundzie. Fakty są takie, że Burdisso Maicona w ofensywie nie zastąpi, Materazzi nie gra aż tak pewnie jak Samuel, Jimenez dorównał Figo ledwie przez kilka meczów, Chivu lepiej prezentowałby się na lewej obronie niż w środku pola. Na pozytyw warto zaliczyć piłkarzom, że cały czas wygrywają. Trzeba liczyć, ze niedługo ten regres formy napastników ustąpi i że powrócą do składu i do formy piłkarze obecnie niedostępni tj. Maicon, Deki, Figo. Oczywiście chodzi mi o walke na trzech frontach. Z forma z dzisiejszego meczu to o LM raczej nie ma co myśleć.

Forza Internazionale.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 lut 2008, 0:42

Nie wygląda to ostatnio najlepiej. Jakoś nie wydaje mi się aby po powrocie Figo obraz naszej gry jakoś diametralnie się zmienił. O Dekim nie wspominam bo on w tym sezonie dobrego meczu jeszcze chyba nie zagrał.

Czasami odnoszę wrażenie, że bez Ibry ta gra lepiej wygląda. Jest bardziej płynna, bo niema tego bezsensownego przetrzymywania piłki i „czarowania”.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 lut 2008, 0:59

Figo jest wiekowy, ale jako ofensywny pomocnik bardzo dobrze sie sprawdzał. Był takim katalizatorem naszej gry ofensywnej, przede wszystkim proponował coś więcej niż tylko długie piłki na napastników czy wymiany podań przed 16. Potrafił przytrzymac piłke, przedryblować piłkarzy ale raczej nie w stylu czarowanie Ibry. Jimenez to nie to samo. Stankovica traktuje bardziej w kategorii wzmocnienia odbioru niż zbawce gry w ofensywie, tu bardziej licze nawet na Maicona. Generalnie to coś musi się zmienić i gdzies trzeba upatrywac rezerw i szans na ulepszenie szczególnie ataku, bo obrona znów na czysto. Wydaje mi się, że pies pogrzebany jest w kreowaniu akcji ofensywnych. Na kontrze wyglądqa to nieźle, atak pozycyjny w tym momencie źle. Jednak daleki jestem od dramtyzowania, bo ten dołek trwa zaledwie od 4 spotkan, spotakń gdzie zdobyliśmy 10 punktów*. Fajny dołek.

* z trzy w tabeli dziennikarskiej

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 lut 2008, 18:59

Babel pisze: Wydaje mi się, że pies pogrzebany jest w kreowaniu akcji ofensywnych.

Pies pogrzebany jest raczej w mentalności zawodników. Bo jeśli trzeba odrabiać straty natychmiast to czynimy, jeśli zaś wynik jest satysfakcjonujący (ewentualnie remisowy jak wczoraj do 64 minuty) to w drużynie widać, hmm rutynę. Brak świeżości to w tym wypadku nic innego jak mentalność, że i tak się uda strzelić o bramkę więcej i tak. I póki jest ona skuteczna nie widzę nadzieji aby Mancini chciał coś zmieniać. W poprawie stylu gry paradoksalnie może pomóc dołek naszej drużyny. Być może czas dokonać rotacji w ataku, bo zarówno Ibra, jak i przede wszystkim Cruz grają dużo, za dużo. A Crespo czy nawet wchodzący z ławki Suazo napewno są głodni gry.

Zresztą wszyscy ciekawi są jak to wszystko sprawdzi się z Liverpoolem. Problemem może być fakt, że tam nie wystarczy już minimalizm ... no ale przekonamy się za nieco ponad tydzień.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 lut 2008, 21:21

No ja ma nieco inne zdanie na temat obecnych problemów Interu.
Po pierwsze wydaje mi się, że co roku mamy spadki i zwyżki formy w niemal identycznych momentach sezonu: zawsze słabo startujemy (pojawiają się na tym etapie co roku sugestie o zwolnieniu Manciniego :P i zatrudnieniu Mourinho), póżniej jednak następuje okres znacznej poprawy jakości w naszej grze (ostatnio zapoczątkowany starciami wyjazdowymi z Romą) i okres ten trwa aż do nowego roku. Po przerwie jednak nasza forma nigdy nie jest juz tak wyśmienita co w dużej mierze przeklada sie na nasze słabe występy w LM, ale również nie gramy juz tak dobrze w serie a (w ubiegłym sezonie, w rundzie rewanżowej Milan zdobył od nas wiecęj punktów). Zresztą taki schemat dostrzegam, bardziej lub mniej wyraziście, w każdym sezonie odkąd prowadzi nas Mancini.
Po drugie problem jest z pomocą, a konkretnie z poczynaniami ofensywnymi tej formacji. O ile w destrukcji trudno wymagać czegoś więcej, to formacja ta pozbawiona Figo, z zupełnie nijakim Dejanem, jednak nierównym Jimenezem nie ma za wiele do zaoferowania przy prowadzeniu ataku, jest mało kreatywna. Całe szczęcie Zlatan, choćby w ostatnim meczu, bardzo się cofa, ale już Cruz pozbawiony podań kompletnie nieistnieje. Dodać należy brak wsparcia ze strony skrzydeł - Maicon jest nie do zastapienia, a Maxwell gra jednak w kratkę (raz bardzo dobrze, raz mało widoczny). Całe szczęście w ostatnim meczu wróciliśmy do znakomitej gry defensywnej, więc nie jest źle mimo wszystko.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 lut 2008, 16:01

Jako krzewiciel kultu SuperMario zapodam troche jego wyczynów. Bo w mojej opinii warto.

Generalnie na fcinter.pl sa linki jak Balotelli ściąga pajęczynki z wolnych, robi w "capa" bramkarza podczas karnych, przewrotki i takie tam bling bling w Carnival Cup. Trzeba powiedziec, że chłopak wyroznia się nie tylko kolorem skóry. Chyba znów wierze w boga :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lut 2008, 17:38

No i można wspomnieć, że Inter wygrał tegoroczną edycję Carnival Cup, a Mario z siedmioma golami na koncie został królem strzelców tej imprezy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 lut 2008, 19:09

W poprzednim poście nie napisałem, że mój bóg jest czarny :P

Mecz z Livorno bez historii. Mancini dał odpoczac kilku zawodnikom przed L'poolem, a ci co grali wypadli przyzwoicie. W sumie całe emocje to 20 minut meczu. Inter atakował ale kończyło na niegroźnych strzałach w Amelie. Poźniej Pasquale fauluje Maicona a z wolnego Chivu prosto na głowe Suazo i między nogami Amelii wpadła do siatki. Cztery minuty poźniej dobra akcja Maxwella, nieporozumienie defensorów Livorno i Suazo nie daje szans golkiperowi gospodarzy. Od tego momentu praktycznie nic sie nie działo, jedna akcja pary Suazo-Crespo, gdzie ten drugi altruistycznie chciał zapewnić hattricka Honduraninowi, ale podał za plecy. Crespo moim zdaniem powinien strzelac. Druga połowa to nuda z jednym momentem gdy gorąco zrobiło się pod bramka Julio Cesara. Najpierw w słupek z wolnego Diamanti, chwile poźniej Vidigal szczupakiem ale czujny Julio wyciągnał trudny strzał Portugalczyka. Jeszcze była kontra Interu, po której bliski trafienia był Cuchu, ale znów dobrze zachował się Amelia.

Nie lubie jak Inter po strzeleniu dwóch czy jednej bramki gra tak zachowawczo, ale Livorno nie stanowiło praktycznie żadnego zagrożenia. No, nie ma co wybrzydzać kolejne trzy punkty, może dzis jeszcze Roma straci punkty. Warto tez odnotowac powrót Figo, on sie jeszcze przyda w tym sezonie.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 21 lut 2008, 0:18

http://www.inter.it/aas/news/reader?N=28683&L=en&CAT=2
Mancio chyba sie napatrzyl i stwierdzil, ze nie potrzebuje takiego garczka :roll:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 lut 2008, 23:05

Zlatan Ibrahimovic nabawił się kontuzji kolana, która wykluczyła go z konfrontacji z Sampdorią Genua.
Na serio :roll: Cos mi sie wydaje ze to kara za jego glupie wypowiedzi i sianie niezgody w Druzynie ale to tylko moje zdanie :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2008, 23:17

myhalek_acm pisze:Cos mi sie wydaje ze to kara za jego glupie wypowiedzi i sianie niezgody
Mi sie jednak wydaje, ze to odpoczynek przed Roma i L'poolem. Zanetti i Matrix juz dementowali wszystkie doniesienia o konfliktach w druzynie.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 lut 2008, 23:21

No i w ten sposób wykazać będą mogli się Crespo i Suazo. Mancini dał odpocząć Cruzowi, który ostatnio zawodzi, może dobrze mu to zrobi. Swoją drogą dziwne zachowanie Manciniego, czemu nie wziął do kadry Balotelliego, a zabrał Napoliego i Siligardiego? Taki mecz byłby idealny na debiut dla SuperMario.
Kadra Interu Mediolan: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 22 Paolo Orlandoni; 4 Javier Zanetti, 6 Maxwell, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 23 Marco Materazzi, 24 Nelson Rivas, 26 Cristian Chivu; 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 14 Patrick Vieira, 19 Esteban Cambiasso, 21 Santiago Solari, 28 Maniche, 30 Pelè; 18 Hernan Crespo, 29 David Suazo, 46 Aiman Napoli, 50 Luca Siligardi
Tak czy inaczej obaj podobno imponują w Primaverze i chętnie zobaczyłbym któregoś z nich w końcówce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”