AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 359

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 13 lut 2008, 23:26

Padaka :x

Wogle nie mamy zadnego pomysłu na gre , ZADNEGO!! Jak oni chca wygrywac we włoskiej lidze jak oni nie potrafia ani razu dobrze dosrodkowac (Oddo,Favalli,Serghinio)

Bramka dla Livorno miodzio.

Amelia dziad jeden kurna musial wszystko bronic :nein:

Ronaldo zal mi go .

Tak wygladalo moja rekacja po meczu ale nioe rzucilem monitorem ale mikrofonem :mać:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lut 2008, 23:27

Remis z Livorno u siebie 1:1 - wraca jesień. Znów byliśmy lepsi, znów strata punktów, znów frajersko.
Bramka Livorno - strzał życia jakiegoś anonima. Bramki dla Milanu nie widziałem, podobnie jak końcówki meczu, więc ciężko mi coś powiedzieć - martwi kontuzja Ronaldo, do końca sezonu zostajemy z czwórką napastników - Inzaghim, Pato, Gilardino i Paloschim. Nie wierzę w powrót Brazylijczyka.
Obrona poprawnie, ale mogli walczyć i napierać na przeciwnika - przy stosowaniu pressingu nie byłoby bramki dla Livorno.
Pomoc przeciętnie - Gourcuff nic specjalnego nie pokazał, Ambrosini miał grać do przodu, co mu nieźle wychodziło, ale też bez rewelacji - Gattuso wyraźnie po kontuzji, Pirlo tak samo, jak zwykle - średnio na jeża. Mógł zagrać o wiele lepiej.
Do przerwy mieliśmy właściwie jednego napastnika - Pardino - Gilardino i Paloschi robili to samo na boisku, niwelowali się wzajemnie. Gry Inzaghiego nie mogłem obejrzeć, bo padł mi mecz, więc nie mogę tego oceniać. Ancelotti powinien się nauczyć już, że takich napastników się nie stawia obok siebie - tak samo, jak Gilardino z Ronaldo mają na boisku bardzo podobne ruchy. Milan teraz będzie cierpiał na niedobór napastników, bo z czwórki atakujących tylko jeden ma specyficzny styl - Pato - reszta gra właściwie tak samo.

Szkoda straty punktów, bo mogliśmy powalczyć o wyższą, niż czwartą, pozycję na koniec - ale jeszcze nic straconego. ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2008, 23:33

I ten Milan ma wyeliminować Arsenal, który do tej pory tylko raz przegrał w lidze ? [i mozna to nazwać wypadkiem przy pracy]
Zdaję sobie sprawę, że w LM możemy zobaczyć zupełnie inny Milan, ale jakie są na to tak naprawdę szanse ?
Ronaldo, tak jak pisałem - ciągle się łamie, nawet jak wróci po kontuzji, to zaraz jest nowa. Gattuso grał ? Jak wypadł ?

Nie chciałbym, aby to zabrzmiało jakbym był nie wiadomo jak pewny awansu Arsenalu, ale po tych wynikach Milanu [i równoczesnych Arsenalu] ciężko jest się spodziewać awansu Milanu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 lut 2008, 23:37

fieldy pisze:Nie chciałbym, aby to zabrzmiało jakbym był nie wiadomo jak pewny awansu Arsenalu, ale po tych wynikach Milanu [i równoczesnych Arsenalu] ciężko jest się spodziewać awansu Milanu.

Nie chciałbym aby to źle zabrzmiało, ale to samo rok temu mówili kibice Manchesteru. :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lut 2008, 23:39

fieldy pisze:]
Zdaję sobie sprawę, że w LM możemy zobaczyć zupełnie inny Milan, ale jakie są na to tak naprawdę szanse ?
Bardzo duże. Milan nie raz w LM wznosił się na wyżyny umiejętności - pokonaliśmy doświadczony i w gazie ManU, pokonamy niedoświadczony Arsenal.
Spójrz na ruchy Ancelottiego - odpoczywa Seedorf, Jankulovski, Kaka z Pato lekko kontuzjowani nie są w żaden sposób eksploatowani, Nesta również dostał parę dni odpoczynku, Gattuso dostał szansę dziś, żeby na Arsenal wyjść przygotowany na 150%...
To wszystko doskonale pokazuje, że w meczu z Arsenalem zobaczymy AC Milan, a nie zgraję chłopców z Mediolanu.
fieldy pisze:ale po tych wynikach Milanu [i równoczesnych Arsenalu] ciężko jest się spodziewać awansu Milanu.
Wiesz, ja już od dawna jestem świadom tego, że w LM widzimy AC Milan, natomiast w lidze Milan. Niby niewielka różnica, a jednak gigantyczna. ;]

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 lut 2008, 23:39

Akurat o dwumecz z Arsenalem aż tak bardzo bym się martwił bo zobaczmy zupełnie inny Milan, z Kaką i Pato i Maldinim i przede wszystkim z chęcią zwycięstwa większa niż w 10 meczach ligowych razem wziętych.
Martwi mnie, że to co Milan pokazuje w lidze to jest zwyczajnie żenada.
Żaden z wielkich klubów grających w Europie nie gra w lidze tak słabo jak Milan, żaden. Nawet ten "mizerny" Liverpool gra w porównaniu z nami całkiem fajną piłkę. Nie będę wspominał Man U, Arsenalu czy Realu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 13 lut 2008, 23:41

I ten Milan ma wyeliminować Arsenal, który do tej pory tylko raz przegrał w lidze ? [i mozna to nazwać wypadkiem przy pracy]
Nie wiem wiesz...
W tamtym sezonie Milan miał odpaść już z Celticiem bo był w środkowej części tabeli w półfinale zmieść nas miał jak Rome Manu a co do czego przyszło to Rossoneri wznosili PE.A w moim odczuciu w tamtym roku w tym samym czasie Milan był w dużo gorszej formie i miał mniej agrumentów na boisku :wink: Więc jakoś o ten "słaby"Milan w LM jestem dziwnie spokojny...
Nie chciałbym, aby to zabrzmiało jakbym był nie wiadomo jak pewny awansu Arsenalu, ale po tych wynikach Milanu [i równoczesnych Arsenalu] ciężko jest się spodziewać awansu Milanu.
Oby tak myśleli równiez zawodnicy Arsenalu to na Emirates już zapomnicie o LM :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 lut 2008, 23:45

Zico_FCI pisze:Nie chciałbym aby to źle zabrzmiało, ale to samo rok temu mówili kibice Manchesteru. Razz

Rok temu Milan tak nie cieniował w lidze.
Wilmore pisze:pokonamy niedoświadczony Arsenal.
Zobaczymy.
Nebula RN pisze:Akurat o dwumecz z Arsenalem aż tak bardzo bym się martwił bo zobaczmy zupełnie inny Milan
Ciekawa teza. Nie rozumiem jak tak "doświadczeni" piłkarze nie potrafią się zmobilizować na mecze ligowe. Śmieszne tłumaczenie. To oni nie są profesjonalistami? Czasami czytając wasze posty odnoszę wrażenie, że oni specjalnie słabo grają w lidze. :roll: Tylko po co? A może po prostu już się niektórzy wypalili?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2008, 23:45

Zico_FCI pisze:Nie chciałbym aby to źle zabrzmiało, ale to samo rok temu mówili kibice Manchesteru.
a idź mi z tymi porównaniami, ja tu kulturalnie do działu włoskiego wchodze, w ten mi o ManU przypomina :lol:
Wilmore pisze:pokonaliśmy doświadczony i w gazie ManU, pokonamy niedoświadczony Arsenal.
albo zlekceważycie "niedoświadczony" Arsenal, jak np. zrobił wielki Real i równie wielkie Juve :lol:

Wilmore pisze:odpoczywa Seedorf, Jankulovski, Kaka z Pato lekko kontuzjowani nie są w żaden sposób eksploatowani,
Tu moze być wasza przewaga. Następny mecz chyba z Parmą macie [dawno temu patrzałem, moge sie mylić] i też zapewne wiekszość graczy [podstawowych] będzie oszczędzana, albo nie zagra po prostu całego meczu.
Arsenal czeka szlagier z ManU na 4 dni przed Milanem. I to w Pucharze Anglii, gdzie odpuszczania nie ma. Wenger nie da odpocząć graczom.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 lut 2008, 23:49

guru pisze:
Ciekawa teza. Nie rozumiem jak tak "doświadczeni" piłkarze nie potrafią się zmobilizować na mecze ligowe. Śmieszne tłumaczenie. To oni nie są profesjonalistami? Czasami czytając wasze posty odnoszę wrażenie, że oni specjalnie słabo grają w lidze. :roll: Tylko po co? A może po prostu już się niektórzy wypalili?
Widocznie nie potrafią, skoro taki Seedorf zdobył więcej tytułów LM niż cały zespół Arsenalu to może już mu się zwyczajnie nie chce.
Wkurza mnie takie podejście Milanu do ligi włoskiej, ale cóż poradzić.
Jak będą wygrywać w LM to jakoś ta przeżyję :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 lut 2008, 23:50

fieldy pisze: albo zlekceważycie "niedoświadczony" Arsenal, jak np. zrobił wielki Real i równie wielkie Juve :lol:
Nikt Was wtedy nie lekceważył tylko po prostu byliśmy w żenującej formie. Każdy obawiał się tego spotkania, bo z angielskimi zespołami Juventus w ostatnim czasie grał bardzo słabo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 lut 2008, 23:52

Nebula RN pisze:Widocznie nie potrafią, skoro taki Seedorf zdobył więcej tytułów LM niż cały zespół Arsenalu to może już mu się zwyczajnie nie chce.

Skoro tyle razy wygrał LM, to może to tez mu się już znudziło i ją zwyczajnie oleje.
Nebula RN pisze:Wkurza mnie takie podejście Milanu do ligi włoskiej, ale cóż poradzić.
Mnie też, bo akurat darze Milan sympatią, ale to odpuszczanie ligi może się zemścić, bo Viola o 4 miejsce powalczy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 13 lut 2008, 23:55

Skoro tyle razy wygrał LM, to może to tez mu się już znudziło i ją zwyczajnie oleje.
Nie no co to to nie :) .Clarence zawsze w LM daje rade i często ratuje nam dupe.2 sprawa to to że te miejsce które teraz zajmujemy to przez tragiczny początek sezonu kiedy to u siebie dostawaliśmy z Empoli :roll: .Ostatnio mimo licznych kontuzji zdobywaliśmy punkty.
Rok temu Milan tak nie cieniował w lidze.
Rok temu było jeszcze gorzej...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 lut 2008, 0:00

W poprzednim sezonie w polowie lutego Milan mial jeszcze wieksza starte do 4 miejsca wiec mozna powiedziec iz cieniowal bardziej niz teraz.

Gramy przecietnie nie da sie ukryc.Ten mecz niewiele roznil sie od spotkania ze Siena poza tym ze zadnemu zawodnikowi Sieny nie wyszedl tak swietny strzal jak dzisiaj pilkarzowi Livorno.
Dobrze ze przynajmniej sedzia odgwizdal jedna z trzech rak w polu karnym zawodnikow Livorno bo Amelia bronil calkiem niezle i najprawdopodobniej bysmy przegrali.
Bylo widac niemoc z przodu bo kontrolowalismy spotkanie niemal nie schodzac z polowy rywali.Brakowalo tego ostatniego podania.Pisalem juz wczesniej i powtorze jeszcze raz: brak Kaki Pato Seedorfa i Ronaldo (Ewa juz mi dala cynk ze podejrzewa sie zerwane wiezadla) nie jest zadnym usprawiedliwieniem.Nie mielismy prawa dzisiaj stracic punktow jednak to zrobilismy.

Teraz Parma a zaraz potem dowiemy sie ile ta druzyna moze jeszcze w tym sezonie wykrzesac z siebie.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2008, 0:02 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 lut 2008, 0:01

guru pisze:Rok temu Milan tak nie cieniował w lidze.
W zeszłym sezonie po 22 kolejkach Milan miał 38 punkty (dodając te odjęte 8.), a teraz po 22 meczach ma 37 punktów. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”