Kto spadnie z ligi w sezonie 07/08

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Kto ma największe "szanse" spaść ?

Fulham
12
32%
Reading
5
14%
Birmingham
4
11%
Wigan
7
19%
Bolton
2
5%
Sunderland
4
11%
Newcastle
2
5%
Boro
1
3%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Kto spadnie z ligi w sezonie 07/08

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lut 2008, 23:44

Temat o mistrzu jest, może o spadkowiczach tez się przyda. Walka pewnie będzie nie mniej zacięta niż o wygraną. No, a może nawet ciekawsza, bo walczy więcej ekip niż o mistrza [Arsenal, ManU, Chelsea ... kolejność nieprzypadkowa :smile2:]

Tak wygląda dolna część tabeli:

Obrazek

Spurs zaczęli grac lepiej i pną się w górę, wiec ich już pod uwage brać nie można. Mają tylko 10 pkt przewagi nad strefą spadkową, ale na 100% nie spadną. WHU jest bezpośrednio nad nimi i ma 15 pkt przewagi. Biorąc pod uwagę ich skład i przewagę punktową - też można ich wykluczyć - podobnie jak wszystkie ekipy nad nimi.

Boro i Newcastle mają odpowiednio 7 i 6 pkt przewagi. Jesli chodzi o tych pierwszych - tez wykluczyć chyba można ich spadek. Mają solidną ekipe, która potrafi urwac pkt najlepszym :evil:
Newcastle tez powinni się obronić, choć ich obrona wygląda tragicznie. Z Arsenalem 2 razy z rzedu 3 dostali. Teraz z Villą 4 w plecy. Kiepsko to wygląda póki co. Mają dość dobry skład. Praca Keegena powinna zaprocentować, wiec myśle ze sie obronią, ale muszą sie wziąć do roboty. W najbliższej kolejce podejmują ManU. No, zobaczymy jak to bedzie wyglądało.
Dalej ... Sunderland - Keane zrobi wszystko, aby ich nie spuścić. Tylko czy mu się uda ?
Tu już się zaczynają ekipy, które powinny do samego końca walczyć o utrzymanie.
Sunderland [4 pkt nad strefą] Bolton [bez Big Sama, bez Anelki, z Rasiakiem :| ] 3 pkt nad strefą, Wigan - 1 pkt nad strefą. I Birmingham, Reading, Fulham, Derby.

Derby już praktycznie spadło, wiec zostały 2 wolne miejsca do obsadzenia :smile2: Fulham ma dość dobry skład, kilkoro zawodników nie zasługuje na spadek, są za dobrzy na Championship. Myśle, ze Birmingham tez dadza rade sie wybronić.

Typuje do spadku :
Derby, Wigan, Fulham [bo wydaje mi się, że Reading wywalczy jakimś cudem utrzymanie]. Fulham, pomimo w miare dobrego składu - za długo nie potrafili się pozbierać. Mieli pecha troche, bo często pierwsi strzelali gole, a późnej przegrywali. I już chyba za późno. Mają m.in wyjazdy do Portsmouth, ManCity, Rovers, Reading, Newcastle u siebie Liverpool i ManU

Dodam ankietę, bez Derby - bo i tak można na 1 ekipe zagłosować, a oni i tak pewnie dostaliby najwięcej głosów :D

P.S. Chyba nie muszę dodawać, że zapraszam do dyskusji :glass:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 13 lut 2008, 9:51

Derby, Fulham i Newcastle jak dla mnie.

lupek7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lupek7 » 13 lut 2008, 13:00

Derby, Fulham i Wigan

Birmingham teraz zainkasuje 3 pkt z Arsenalem :-), chyba że się mylę i nie grają z nimi

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 lut 2008, 13:27

fieldy pisze:P.S. Chyba nie muszę dodawać, że zapraszam do dyskusji
Giggsy King pisze:Derby, Fulham i Newcastle jak dla mnie.
lupek7 pisze:Derby, Fulham i Wigan
Chyba nie chodzilo o taka dyskusje :roll:

Awatar użytkownika
red_devil
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red_devil » 13 lut 2008, 21:40

Moim zdaniem spadną: Derby County, Fulham i Birmingham.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2008, 16:33 przez red_devil, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 lut 2008, 22:39

Ja zagłosowałem na Fulham. Od początku sezonu grają słabo. Mają niewielką stratę do takich ekip jak: Birmingham, Wigan, Bolton, czy Reading. Jednak sama gra Fulham na tle wymienionych drużyn wypada dość słabo. W ogóle dziwię się, że takie Birmingham jest tak nisko.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 13 lut 2008, 23:06

fieldy pisze:Spurs zaczęli grac lepiej i pną się w górę, wiec ich już pod uwage brać nie można. Mają tylko 10 pkt przewagi nad strefą spadkową, ale na 100% nie spadną. WHU jest bezpośrednio nad nimi i ma 15 pkt przewagi. Biorąc pod uwagę ich skład i przewagę punktową - też można ich wykluczyć - podobnie jak wszystkie ekipy nad nimi.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić ligi bez Spursów i West Hamu. Oba kluby są niemalże ikoną Premreship i mam nadzieję że tak pozostanie jeszcze przez długi czas.
Boro i Newcastle mają odpowiednio 7 i 6 pkt przewagi. Jesli chodzi o tych pierwszych - tez wykluczyć chyba można ich spadek. Mają solidną ekipe, która potrafi urwac pkt najlepszym Evil or Very Mad

Middlesbrough zawsze gromadziło piłkarzy, którym coś w życiu nie wyszło. Nie mam sentymentu do tego kluby. Tym niemniej jednak uważam, że bardziej im się należy pozostanie w szeregach najlepszych, nić Srokom. Newcastle od kiedy odszedł Shearer leży na deskach jak bokser po nokaucie. Wydaje mi się, że degradacja do II ligi była by zimnym kubłem wody na rozpalone czoła działaczy, którzy co chwila zmieniają plany co do transferów, taktyki i ... szkoleniowców.
fieldy pisze:Derby już praktycznie spadło, wiec zostały 2 wolne miejsca do obsadzenia Smile2 Fulham ma dość dobry skład, kilkoro zawodników nie zasługuje na spadek, są za dobrzy na Championship. Myśle, ze Birmingham tez dadza rade sie wybronić.

Dziwi mnie polityka Amerykanów. Wykupili Barany, które już od kilku miesięcy są jedną nogą w II lidze. Gdyby życie potoczyło się inaczej, mielibyśmy od początku sezonu Polaka w Premiership - Rasiaka w Derby :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 lut 2008, 1:06

Skierowałbym się ku typom fieldy'iego. Wigan, Fulham i Derby to IMO najprawdopodobniejsi spadkowicze i co więcej tacy, po których nie specjalnie bym płakał. Podobnie byłoby w przypadku Reading.

Nie chciałbym na przykład, aby spadło Newcastle lub West Ha, a tym bardziej Tottenham. Co więcej, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Bez wątpienia byłaby to strata. Newcastle mimo swojej słabiej dyspozycji w obecnym sezonie to klub, w którym drzemią duże możliwości, w dodatku posiadający rzeszę fanów i zespół, który może stawić czoła najlepszych, jeśli w końcu zostanie poukładany. Daję czas Keegenowi. Podobnie jest z West Hamem i Spurs. Bardzo duże możliwości, czasem po prostu niewykorzystywane.

Sunderlandu byłoby mi szkoda, ze względu na Roya i chłopaków z Old Trafford, którzy znajdują w jego ekipie miejsce. Do obecności Boltonu i tego co wnoszą do Premier League, a raczej wnosili za czasów Big Sama też już zdążyłem się przyzwyczaić i ich spadku bym nie chciał. Też nie wiadomo co z Rasiakiem do końca. Ale może się sprawdzi i zostanie. Więc tym bardziej.

Birmingham jest mi obojętne. Mogą być, a może ich nie być. Aczkolwiek prezentują się najciekawiej chyba z tych zespołów z samego dołu tabeli.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 14 lut 2008, 9:21

Według mnie spadną Wigan Fulham i Derby. Nie będę miał żalu jeśli spadną w/w drużyny gdyż nie wyobrażam sobie Premiership bez takich drużyn jak Newcastle Tottenham Middlesbrough czy Westham są to drużyny które mają w sobie wielki potencjał do gry lecz potrzebują odpowiedniego człowieka na ławce trenerskiej któery mógłby te możlwości przenieść na boisko.

Nie chciałbym żeby spadło Birmingham gdyż pokazali w tym sezonie że potrafią zagrać na dość wysokim poziomie. Jak napisał Cris7 nie chciałbym też aby spadło Sunderlund gdyż managerem jest tam Roy.

Co do Boltonu przyzwyczaiłem się do ich obecności w Premiership ,a w dodatku jeśli Rasiak pokaże się dobrej strony to będę oczywiście chciał żeby sobie pograł w Premiership.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 lut 2008, 11:52

Jest jakaś różnica między moim a Twoim postem?

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lut 2008, 11:55

Cris7 pisze:Jest jakaś różnica między moim a Twoim postem?
:rotfl2: :rotfl4:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lut 2008, 12:03

to samo zauwazyłem - pewnie jakiś młodszy kuzyn Dombrosia :lol:

Ja bym nie chciał aby Birmingham spadło. Muamba i Larsson zasługują na grę w Premier League :P zwłaszcza ten pierwszy. Jak spadną, powinien odejść.

W Fulham byłoby mi szkoda zwłaszcza Healy'ego. W końcu to król strzelców eliminacji do ME :o za nim był Eduardo z lidera Premier League.
Dempsey, Keller, McBride [jak jest zdrowy, to całkiem przyzwoity napastnik]

A Reading ma własciciela z polskimi korzeniami :] tez mogliby sie utrzymać.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lut 2008, 16:23

W Derby nie dość, że kibice nie oglądają zwycięstw, to jeszcze muszą pogodzić się z kontuzją obrońcy Claude Davisa. Nie dziwne, że Barany są w beznadziejnej sytuacji. Wszyscy zbroją się na potęgę, tymczasem do Derby ściąga się Mile Strejovskiego. Jako zbawienie ? Chyba nie bardzo.

Z Birmingham odszedł ( anulowano wypożyczenie ) Borjy Oubiny. Szczerze powiem, że nie mam zielonego pojęcia co to za zawodnik.

Ciężko jest utrzymać się w lidze klubom, które nie mają pieniędzy na uzbrojenie. Niemalże wszystkie zespoły z górnej tabeli czy to w okienku letnim, czy też zimowym robią zakupy.

I chociaż różnica między przedostatnim miejscem a 13 wynosi ( jednie ) 8 punktów, to nie wierzę, że Fulham i Reading zdołają wydostać się z tych tarapatów. No, ale przecież na tym polega piękno futbolu - najsłabsi potrafią zaskakiwać.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 lut 2008, 18:04

Derby się nie ma za bardzo jak zbroić. Jeżeli ktoś miałby do nich dołączyć, to chyba tylko ze świadomością, że w przyszłym sezonie będzie grał w Championship. No chyba, że wierzy w półroczną promocję i zakup przez inny klub po sezonie.

Na dzień dzisiejszy Premiership to dla nich za wysokie progi.

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 20 lut 2008, 15:46

janop pisze:Derby już jest pogrzebane, Reading mnie nie przekonuje w tym sezonie i coś czuję, że Bolton szczególnie, że mają jeden z najgorszych terminarzy. Liczę, że Sunderland się utrzyma ze względu na Roya i kilku ciekawych graczy(niekoniecznie z MU ;) ) reszt drużyn jest mi obojętna.
Naprzykład ?

Ja chciałbym, żeby spadło Wigan i Fulham. Derby już jest praktycznie pogzebane więc nie będe gdybał czy chce czy niechce, chodź chyba bardziej na nie. Wigan i Fulham dlatego, że nie ma tam atmosfery, otoczki wielkiego klubu, a dla piłkarzy gra w Wigan i Fulham to zazwyczaj okres przejściowy i nie widziałem zeby ktorys z piłkarzy kiedys całował herb tej drużyny. W przypadku Derby są kibice, ale piłkarze to łapanka, bo co powiedzieć na to, że kapitanem drużyny jest Robbie Savage który przyszedł kilka tygodni wcześniej ??? Kapitan to powinna być ikona drużyny. Pamiętacie skład Leeds jak spadali ??? Mieli Smitha, Kellyego, Matteo, Robinsona itp. Ikony tej drużyny. O świetnych kibicach nie wspomne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”