Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 173

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 14 lut 2008, 10:32

Michał M pisze:
Van der Vaart pisze:Wiesie już od kilku lat broni na dobrym europejskim poziomie,
Generalnie tak, ale czasem potrafi zrobić taką wtopę, że głowa mała. Jestem ciekaw jak strzelali te karne - tak słabo jak Toni w niedzielę? (bo jego karnego to chyba i ja bym wybronił :P )
Tu się zgodzę, ale jak czasami potrafi wyjąć ładną sztukę to głowa mała :P
Akarin pisze:Po sezonie pierwszym bramkarzem będzie Rensing
Michal M pisze:Dokładnie, a gdyby (nie daj Boże) jemu się nie powiodło, to prędzej wolałbym w Bayernie Rene Adlera niż Wiese, za którym osobiście nie bardzo przepadam. No i zresztą jak ma byc kolejny desant z Bremy, to niech to będzie Mertesacker :wink:
W Rensinga szczerze powiedziawszy to nie wierzę zbytnio i na miejscu Bayernu szukałbym kogoś lepszego. Neuer, Adler, Wiese, Enke jest w czym wybierać.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 lut 2008, 11:18

Van der Vaart pisze:W Rensinga szczerze powiedziawszy to nie wierzę zbytnio i na miejscu Bayernu szukałbym kogoś lepszego.
Rensing dostanie swoją szansę na jeden sezon (zasłużył na to swoim cierpliwym siedzeniem na ławce) - jeśli ją wykorzysta, to oczywiście będzie dalej bronił, jak nie, to myślę że Bayern ściągnie któregoś z wymienionych przez Ciebie :wink:

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 14 lut 2008, 12:33

Michał M pisze:
Van der Vaart pisze:W Rensinga szczerze powiedziawszy to nie wierzę zbytnio i na miejscu Bayernu szukałbym kogoś lepszego.
Rensing dostanie swoją szansę na jeden sezon (zasłużył na to swoim cierpliwym siedzeniem na ławce) - jeśli ją wykorzysta, to oczywiście będzie dalej bronił, jak nie, to myślę że Bayern ściągnie któregoś z wymienionych przez Ciebie :wink:
Właśnie przez to przesiadywanie na ławce, nie jestem do niego przekonany. Bayern mógł w ostatnich kilku latach pomyśleć przyszłościowo i wypożyczyć go np. do 2. Bundesligi. A tak swoją drogą to podziw dla chłopaka, że tak cztery lata chciało mu się siedzieć mecz w mecz na ławce rezerwowych i zbijać bąki.

PS. Wiadomo już co będzie robił Kahn, po zawieszeniu butów na kołku? :P Bo ostatnio Hoeness bodajże wypowiadał się, że dla niego zawsze znajdzie się miejsce w klubie.

PS. 2 - No ładnie, Dreher w bramce na Aberdeen :P Coś nieciekawie to będzie wyglądać.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 lut 2008, 14:00

Van der Vaart pisze:Bayern mógł w ostatnich kilku latach pomyśleć przyszłościowo i wypożyczyć go np. do 2. Bundesligi. .
To trochę nie ten temat, ale co tam :P Mogli, zgadzam się zupełnie. I to nawet do któregoś z klubów 1 BL. Ale - po pierwsze, wszyscy w swoim czasie sądzili, że Kahn skończy karierę w 2006 r., więc Rensing nie napierał. Potem, jak sie okazało, że Kahn przedłużył kontrakt do 2008, to Michael chciał nawet odejść definitywnie, ale obiecali (zarząd) mu, że będzie następca Kahna. No i został...Chyba po części nikt w Bayernie nie sądził, że Kahn będzie w na tyle dobrej formie i zdrowiu, że będzie bronił niemal bez przerwy i dlatego już później nie decydowano się na wypożyczenie Rensinga :think:
Van der Vaart pisze:PS. Wiadomo już co będzie robił Kahn, po zawieszeniu butów na kołku? :P Bo ostatnio Hoeness bodajże wypowiadał się, że dla niego zawsze znajdzie się miejsce w klubie.
Ostatnio Kahn stwierdził, że tego...nie wie. Może w ogóle zerwie z futbolem (i będzie się rozbijał swoim Ferrari z cycatą blondynka u boku :P )? Myslę, że jesli nawet wróci do Bayernu jako działacz, to nie wcześniej niż po skończeniu angażu Klinsmanna - w końcu zbyt mocno się nie cierpią.
Van der Vaart pisze:PS. 2 - No ładnie, Dreher w bramce na Aberdeen :P
To już pewne? Może jeszcze jest szansa na występ Rensinga?

GIOVANE
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

jaki obstawiacie wynik z Aberdeen

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GIOVANE » 14 lut 2008, 15:52

ja obstawiam 0-3 dla Bayernu,jak by byl Riberu to pewnie byloby wiecej:p

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Re: jaki obstawiacie wynik z Aberdeen

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 14 lut 2008, 18:02

GIOVANE pisze:ja obstawiam 0-3 dla Bayernu,jak by byl Riberu to pewnie byloby wiecej:p
Nie bądź taki pewien. Ja wiem, że ostatnio Aberdeen przegrało z Celticiem 1:5, ale mecz meczowi nie równy. Ponadto Dreher w bramce Bawarczyków, który nie wiem kiedy ostatnio bronił w pierwszym zespole. Jak już to obstawiam minimalne zwycięstwo Bayernu, którego trapią rożne kontuzje.

PS. Jednak Rensing zagra :wink: http://www.pilka.pl/index.php?ls=DE&mid=1&show=81145 :smile2:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 lut 2008, 19:12

Van der Vaart pisze:którego trapią rożne kontuzje.
zobacz ilu podstawowych graczy brakuje w Aberdeen :wink: my mamy nasze braki kim zastąpić a oni nie bardzo.
Dreher bronił ostatnio w sparingu z Fortuną :wink:
Wiadomo na bank, że od początku zagra Lell i Andi. Było to do przewidzenia. Skrzydła pewnie też takie same zobaczymy :wink:
Co do Rense to dodam jeszcze, że miał zdobywać doświadczenie pod okiem Seppa no i Kahna, miał się od nich wiele nauczyć i podejrzewam, że sie nauczył. Ja jestem pewien, że Rense sobie poradzi, ma duży talent i jest zbyt pewny siebie aby nie dać rady. Przecież siedział tyle lat na ławie, gdzie wielu by wymiękło i odeszło. A ten miał cel i po sezonie cel będzie zrealizowany.

GIOVANE
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GIOVANE » 14 lut 2008, 19:25

dokladnie badzmy dobrej mysli jak by ktos nie wiedzial to meczyk bedzie na polsat sport o 18:55. pewnie pan Roman bedzie komentowal:P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lut 2008, 21:50

:lol2: niby w tym sezonie maja dream team a tak naprawde wszytsko zalezy od jednego czlowieka. Ni ma Riberego nie ma zwyciestw nawet nad kopciuszkiem europejskiej pilki :lol:

PS. Dobrze ze wczoraj Efes zrabal :P

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 14 lut 2008, 22:01

czeher pisze::lol2: niby w tym sezonie maja dream team a tak naprawde wszytsko zalezy od jednego czlowieka. Ni ma Riberego nie ma zwyciestw nawet nad kopciuszkiem europejskiej pilki :lol:

PS. Dobrze ze wczoraj Efes zrabal :P
Spokojnie, nie osądzaj drużyny po jednym meczu. Aberdeen nie jest kopciuszkiem - jest to podkreślam, jeden z najlepszych szkockich zespołów, choć nie można go na pewno porównywać do Celticu albo Rangersów. Ribery prawda, ciągnie grę zespołu, ale też drużyna gra cały czas na niego. Myślę, jednak że w rewanżu Bawarczycy odkują się i wysoko wygrają.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 lut 2008, 22:10

Van der Vaart pisze:Aberdeen nie jest kopciuszkiem - jest to podkreślam, jeden z najlepszych szkockich zespołów
Co nie zmienia faktu, że powinni zostać zdetronizowani przez Bayern. Chyba nie po to w lecie przybyło tylu znakomitych grajków, żeby teraz nie dawać sobie rady ze szkockim średniakiem (bo za taki zespół uważam Aberdeen) :roll: ?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 14 lut 2008, 22:21

Jak dla mnie to szkockie druzyny, powinny mieć zakaz grania w pilke, drwale straszne, nie da sie tego oglądać, zreszta Bayern dzis nie lepiej, dostosowali sie poziomem do przeciwnika. Na rewanz sie nie skusze.

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 14 lut 2008, 22:21

Znowu niestrzelony karny :roll: , no ale na szczęście Hamit poszedł do przodu i dobił, bo w dzisiejszym meczu na pewno nie zasłużył na miano antybohatera. W całym meczu zdecydowanie najbardziej się wyróżniał i próbował konstruować jakieś akcje. Śmieszne jest to, że daliśmy sobie strzelić dwa gole po takiemu zespołowi jak Aberdeen popełniając przy tym błędy w obronie. Z przodu też kicha, Lahm w drugiej połowie bardzo rozruszał grę, ale też nie zapewniło zwycięstwa, Poldi znowu trochę pobiegał czegoś tam popróbował, ale jak to ostatnio ma w zwyczaju z nienajlepszym skutkiem. Miro i Luca też nie wydają się być w najlepszej dyspozycji, owszem ładna akcja bramkowa (zgranie głową Luci i strzał Klose), ale tak poza tym to można (trzeba) wymagać od nich zdecydowanie więcej :? .

Ale oczywiście to wszystko nie zmienia to faktu, że takie zespoły jak Aberdeen z naszym składem powinniśmy zjadać na śniadanie bez większego problemu :wink: .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lut 2008, 23:07

Van der Vaart pisze:Aberdeen nie jest kopciuszkiem - jest to podkreślam
No prosze ja Ciebie, a kim jak nie kopciuszkiem jest szkocki zespol nie liczac klubow z Glasgow ?? co oni znacza ? Hearts odpada w eliminacjach Aberdeen nie liczac tego sezonu co pokazli w bliskiej przeslzosci ?
Taki wynik to pstyczek w nos, przypomne ze taki Cletic w neidziele rozgromil o wiele silniejszy zespol Aberdeen (teraz doszly kontuzje) 1:5 :!: A zakladam ze motywacja gospodarzy byla taka sama

Oczywiscie Bayern awansuje dalej ale kolejny raz w UEFA widoczna jest slabosc bawarczykow - Bolton, Braga, Crvena, Aberdeen - trafia na mocniejszy zespol i beda powazne problemy - moze juz z Bordeaux :P

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 lut 2008, 23:25

czeher pisze:mocniejszy zespol i beda powazne problemy - moze juz z Bordeaux :P
no wlasnie jakies mam dziwne przeczucie ze im dalej w UEFA tym latwiej bedzie Bawarczykom :P ...

dzisiaj nedza lekka, ale z drugiej strony 2:2 bez wiekszych ambicji zostalo osiagniete... rezerwowi sie nie popisali a taki Poldi wiekszych szans na wykazanie sie nie bedzie mial... Bastian sie pograza :roll: ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”