Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 362

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 15 lut 2008, 17:19

Ile wynosi najwyższa tygodniówka w Arsenalu?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lut 2008, 17:22

W ubiegłym roku chyba po 40,000 dostawali Cesc i Kolo.
Późnej był Gallas. Wcześniej najwięcej dostawał Henry.

Jak jest teraz nie wiem. Ale Cesc ma dostawać 80,000 - co pewnie już wiesz :]

Ile w tym prawdy ? Tego chyba nikt nie wie,

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 15 lut 2008, 17:44

Wow, zaskoczyłeś mnie z tymi 40 tyś. Generalnie jak na warunki Premier League i takiego klubu jak Arsenal to są śmiesznie małe pieniądze. Przecież 30 tyś ma Boruc w Celticu a Dudek miał tyle w Liver.
Myślę, że Arsenal powinien bardziej się postarać oferując nowy kontrakt Cescowi, bo Arsenal Arsenalem, ale Real czy Barca pewnie dadzą mu blisko 2 razy więcej, więc pokusa odejścia może być spora.

Aż mi się nie chce wierzyć w kwoty, które podałeś :)

pawel2804
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pawel2804 » 15 lut 2008, 17:45

No dobra nie wazne jak to bylo,miejmy tylko nadzieje ze ten poroniony pomysl nigdy nie dojdzie do realizacji. Juz jutro kolejne spotkanie gigantow na Old Trafford,czyli mecz 5rundy pucharu Anglii.Do skladu United powracaja Wayne Rooney i Louis Saha a takze PaTrice Evra.Alex Ferguson powolal takze na ten mecz mlodego Welbecka z druzyny rezerw. Niestety u Was sporo absencji,szkoda bo napewno ucierpi na tym widowisko.A zreszta co to za satysfakcja wygrac(mam nadzieje) z pol rezerwowym skladem.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 lut 2008, 18:27

Jeżeli chodzi o zarobki piłkarzy- najwięcej w chwili obecnej zarabiają Gallas oraz Toure (pierwszy w granicach 90 tysięcy funtów tygodniowo, drugi o ok. 10 tysięcy mniej). Nieco niżej w hierarchii są Rosicky, Gilberto, Van Persie Cesc oraz Eboue (wszyscy w granicach 40-50 tysięcy funtów tygodniowo). Poniżej 40 tysięcy (choć niewiele) zarabiają Eduardo, Adebayor, Sagna, Clichy oraz Lehmann. Reszta nie dostaje gaży powyżej 25 tysięcy funtów tygodniowo :] .

Informacje czerpałem z globalnego forum Arsenalu :wink: .

A tak poza tym- Wenger powiedział, iż póki co nie prowadzi żadnych rozmów w sprawie nowego kontraktu z Fabregasem. Być może takowe się rozpoczną, ale dopiero po zakończeniu sezonu.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 17 lut 2008, 23:11

4:0...ale wstyd

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lut 2008, 19:44

Dom hiszpańskiego bramkarza Arsenalu Londyn Manuela Almunii nawiedził duch pewnego mnicha. Piłkarz tylko go słyszał, a widziała żona Ana, która jest wstrząśnięta - informuje bulwarowy dziennik "The Sun".
"Pewnej nocy żona obudziła mnie z krzykiem. Powiedziała, że tam jest duch mnicha ze świecą w ręce. Nie widziałem go, ale byłem przerażony" - opowiadał Almunia.

Hiszpan zaznaczył, że ich dom w Abbots Langley został zbudowany na miejscu zamkniętego w latach 90. szpitala psychiatrycznego. "Kiedy się przeprowadziliśmy, słyszeliśmy dziwne dźwięki, jakby ktoś dzwonił łańcuchami. Gdy spaliśmy, nagle sprzęt stereofoniczny włączał się na cały regulator. Działy się dziwne rzeczy"

Jak twierdzi "The Sun", perypetie z duchem mają wpływ na karierę piłkarza. Almunia poprosił bowiem trenera Arsene'a Wengera o zgodę na powrót z treningu do domu, aby nie zostawiać przerażonej żony samej.

Tajemnicza kontuzja? :o

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 20 lut 2008, 19:59

The Sun juz samo siebie przerasta :lol:
guru pisze:Pewnej nocy żona obudziła mnie z krzykiem. Powiedziała, że tam jest duch mnicha ze świecą w ręce. Nie widziałem go, ale byłem przerażony" - opowiadał Almunia.

:rotfl4:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lut 2008, 22:32

LM za nami :] przynajmniej na razie. Pora na ligę. W sobotę czeka nas mecz wyjazdowy z Birmingham City. W styczniu z nimi zremisowaliśmy u siebie pomimo przygniatającej przewagi. Oby teraz bramki łatwiej wpadały.

Na pewno nie zagra Kolo, któremu odnowiła się kontuzja łydki. Jednak nie jest to tak poważny uraz jak początkowo twierdzono [4 tyg] po badaniach okazało się, że pauzować będzie ok 2 tygodni.

Kolejnym który nie zagra jest Eboue, który jest zawieszony za czerwo w meczu z United. Nie zagrają też oczywiście Diaby i Robin - obaj się ciągle leczą. Robin podobno ma jakieś małe szanse na grę w rewanżu z Milanem, choć myśle, ze nie da rady wrócić - jednak pół roku nie grał.

Pewnie także Rosicky nie wróci - a szkoda, tym bardziej że pod znakiem zapytania stoi występ Hleba i ... niestety Adebayora. Choć ten drugi ma większe szanse na występ.

Tak więc jak nie wróci Rosicky, ani Diaby, wyleci Hleb - to zostajemy bez gracza na lewym skrzydle. Pewnie Theo mógłby zagrać, ale z kolei wtedy prawa będzie pusta. Bo Eboue zawieszony, a Hleb kontuzjowany :?
A mecz trzeba wygrać, zrehabilitować się za remis u siebie i nie dać się dogonić United.

Jensa w bramce ma zastąpić Almunia, który wraca do zdrowia. Mam nadzieje, że formy nie stracił.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 lut 2008, 23:53

Osobiście wolałbym Lehmanna w bramce... Uważam, że to on zasługuje na miano pierwszego..

Awatar użytkownika
madriano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madriano » 22 lut 2008, 1:43

no to widze ze Arsenalowi bedzie ciezko o 3 pkt z takimi brakami... Co do bramki to Wenger moglby wreszcie zaufac Fabianskiemu i dac mu szanse w lidze...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 lut 2008, 2:13

Fabian w lidze? Niemożliwe jak dla mnie. Przynajmniej na razie. Potem może. Ale teraz nie ma szans. Jens i Almunia są od niego lepsi.
Btw. mam nadzieję, że Almunia teraz ot tak sobie nie wskoczy do bramki :P za Jensa po tym jak on pokazał sie z dobrej strony w swoich meczach :wink:
Liczę, ze dalej będzie grał Niemiec.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 lut 2008, 6:23

Akarin pisze:Btw. mam nadzieję, że Almunia teraz ot tak sobie nie wskoczy do bramki Razz za Jensa po tym jak on pokazał sie z dobrej strony w swoich meczach Wink
święta prawda.

Akarin pisze:Fabian w lidze? Niemożliwe jak dla mnie.
czy ja wiem..ostatnio widzialem ze dosyc dobrze pokazywal sie w meczach reprezentacji... mozna by dac mu szanse.. czemu nie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2008, 10:41

Fabian miał szansę w CC, m.in w meczu ze Spurs. Końcówka sezonu, gdzie ciągle o coś walczymy to nie czas na eksperymenty. A takim eksperymentem byłoby postawienie na Fabiana.

Jens bronił dobrze, ale on może bronić 10 meczów znakomicie, by nagle w 2 kolejnych zagrać jak junior. Wole Almunie, który przynajmniej nie zawali nic.

Dziś w mediach troche plotek. Juve ponoć chce za 12 mln kupić Clichy'ego. A Milanowi podobno sie Ade spodobał :lol:

edit:
Hleb i Ade podobno będą wstanie zagrać. Almunia też jest w kadrze, ale czy zagra - Wenger nie powiedział. Pewnie tak.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2008, 2:57

Jutro mecz z Birmingham. Po kontuzji do składu wraca Almunia. Reszta się leczy. Na początku występ Hlaba i Adebayora stał pod znakiem zapytania. Nabawili się jakiś lekkich urazów. Jednak prawdopodobnie zagrają od pierwszych minut. Eboue pauzuje za kartki- nawet się z tego cieszę. Za niego zapewne zagra Theo. :)

Almunia

Sagna-Gallas-Senderos-Clichy

Theo-Cesc-Flamini-Hleb

Adebayor-Eduardo

Zapewne zagra taki skład.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”