AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 361

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lut 2008, 17:54

Nebula RN pisze: Niech klub pomoże Ronaldo w leczeniu a w wakacje miło sie pożegna. Gruby wróci do Brazylii, będzie sobie grał albo i nie i wszyscy będą zadowoleni.
DO-KŁA-DNIE.
gilardino11 pisze:Ty mnie też zaskakujesz bo krytukujesz nie ustannie zarząd i klub z Mediolanu.
Udowodnij albo przeproś. Zmęczony jestem dwuletnim okresem rządów Kaczyńskiego, żeby dalej słuchać takich nadużyć w zdaniach.
Hamuj się synu.
gilardino11 pisze:czemu nie dać mu szansy Question
Bo chce wrócić od pół roku. I nic mu nie idzie. Wręcz przeciwnie, stan zdrowia się tylko pogarsza. A więzadła to nie jest kolejne naciągnięcie - pół roku dochodzenia do zdrowia, pół roku dochodzenia do formy, a później módlmy się, żeby znów coś mu się nie stało. Dla tak starego zawodnika takie poświęcenie nie ma sensu.
gilardino11 pisze:W polskiem języku tak by się to odmieniało w włoskiem nie wiem...
Rossoneri - Rossonerim.
Nie wiem, w jakim języku odmieniasz, ale na pewno nie w polskim.
gilardino11 pisze:A zarząd niech robi swoje i rozgląda sie za transferem napastnika w lecie..
Przyjście napastnika w lecie zlikwiduje potrzebę posiadania Ronaldo w kadrze. Nie łudźmy się, że on będzie chciał parę groszy za rok, a mamy Pato, Gilardino, Paloschiego i (na razie) Inzaghiego. Ściągnijmy jednego, ale dobrego, niech ktoś wróci z wypożyczenia i pożegnajmy Ronaldo i Pippo.
gilardino11 pisze: Wielkość Milanu się skończyła bo Milan nie ma już na ławce Rui Costy czy nawet duńczyka Tomassona.
Prawda, ale mimo wszystko z obecną kadrą z Livorno wygrywać musimy. Problem polega na tym, że na ławce siedzi trener bez zdolności motywacyjnych, które w obecnym futbolu, który osiągnął granice fizyczne i techniczne, są niezbędne.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 lut 2008, 18:28

Hamuj się synu.
Tak to Ty sobie możesz mówić do swoich kolegów w piaskownicy.
Carlo może i już co raz mniejszy ma wpływ na drużyne lecz nie oszukujmy się że też kadra jest dużo słabsza niż kiedyś.Ja bede stawiał sprawe podobnie jak chlopaczek że jeżeli R99 wyrazi chęć powrotu i gry to powinno taką szanse mu dać.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 15 lut 2008, 18:53

gilardino11 pisze:
Hamuj się synu.
Tak to Ty sobie możesz mówić do swoich kolegów w piaskownicy.
Carlo może i już co raz mniejszy ma wpływ na drużyne lecz nie oszukujmy się że też kadra jest dużo słabsza niż kiedyś.Ja bede stawiał sprawe podobnie jak chlopaczek że jeżeli R99 wyrazi chęć powrotu i gry to powinno taką szanse mu dać.
Nie rozumiem tylko dlaczego niby powinien ją właśnie otrzymać ? aż tak dobrze u nas gra że powinien zarabiać taki hajs ? WIĘCEJ ZARABIA OD KAKI ! dla mnie to powinien razem z Adriano sie bawić w Brazylii.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 lut 2008, 19:07

Wilmore pisze:Rossoneri - Rossonerim.
Jeśli chodzi o ścisłośc to chyba jednak 'rossonero' - 'rossonerim'. Rossoneri (w mianowniku) to liczba mnoga.

'Jestem prawdziwym rossonero'. 'Nie jesteś rossonerim' (jeśli w ogóle odmieniac - IMO lepiej byłoby napisac 'nie jesteś rossonero'). 'Kibice Milanu (Rossoneri) darli się jak opętani, aż wyproszono ich z pubu' itd.

Jeśli już chcesz poprawiac innych sam mógłbyś miec lepsze pojęcie o czym piszesz...

PS.
Wilmore pisze:Hamuj się synu.
:lol:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 15 lut 2008, 19:55

Wilmore pisze:gilardino11 napisał:
Ty mnie też zaskakujesz bo krytukujesz nie ustannie zarząd i klub z Mediolanu.

Udowodnij albo przeproś. Zmęczony jestem dwuletnim okresem rządów Kaczyńskiego, żeby dalej słuchać takich nadużyć w zdaniach.
Hamuj się synu.

A to nie jest prawda?! W swoich postach bez przerwy krytykujesz trenera, zarząd i piłkarzy Milanu praktycznie za wszystko. Dodatkowo krytykujesz, a nawet kibiców tych kibiców, którzy mają inne zdanie od twojego, bo wychodzisz z błędnego założenia, że wszystko wiesz najlepiej i jesteś nieomylny. I nawet jak ewidentnie nie masz racji (patrz nasza dyskusja na temat wychowanków w LM i statusu w drużynie Oddo) twardo upierasz się przy swoim. Fakt, że stwierdzenie "nieustannie" jest pewnym nadużyciem, ale niezbyt dużym.

Jeśli zaś chodzi o Ronaldo to nie ma co się kłócić, tylko należy poczekać na decyzje samego piłkarza, bo coś mi się wydaje, że on sam nie będzie chciał kontynuować kariery.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 15 lut 2008, 20:27

Jeżeli tylko podpisany kontrakt zostałby znacznie obniżony oraz w jakikolwiek sposób nie przeszkodziłby w letnich transferach (czyli aby nie było sytuacji typu: "nie potrzebujemy nowego napastnika bo wróci Ronaldo" itp) to nie mam nic przeciwko przedłużeniu z nim umowy. Gdyby okazało się że jednak Ronaldo wróci do gry to możemy jedynie na tym skorzystać, jeżeli zrezygnuje z futbolu po długiej rehabilitacji- trudno wiele na tym nie stracimy. Ale tak jak już tu napisano poczekajmy na decyzję samego zainteresowanego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lut 2008, 23:59

THEMANIEK pisze: Nie rozumiem tylko dlaczego niby powinien ją właśnie otrzymać ?
Właśnie. Spójrzmy prawdzie w oczy - ma za sobą niepełną świetną rundę, jedną totalnie zawaloną przez kontuzję i jedną straconą przez obecny uraz.
Gdyby to był zawodnik z inną przeszłością, to ok. Ale przy Ronaldo nie mamy zielonego pojęcia, jak będzie wyglądała jego przeszłość, czy wróci, a jeśli nawet, to na jak długo.
Janio pisze: Jeśli już chcesz poprawiac innych sam mógłbyś miec lepsze pojęcie o czym piszesz...
IMHO nie masz racji. Rossoneri to spolszczona wersja włoskiego rzeczownik. "Rossonero". Odmienia się ją więc jak każdy polski rzeczownik.
M Rossoneri
D: Rossoneriego
Itede.
:)
Mates pisze:
A to nie jest prawda?! W swoich postach bez przerwy krytykujesz trenera, zarząd i piłkarzy Milanu praktycznie za wszystko.
Udowodnij albo przeproś. :) Powtórzę się, czasy nadużyć Kaczyńskiego minęły, teraz (w teorii) wracamy do normalnego sposobu wypowiadania się.
Mates pisze:I nawet jak ewidentnie nie masz racji
Tu się różnimy. Ty się podpierasz czyimś artykułem, ja regulaminem.
Mates pisze:Fakt, że stwierdzenie "nieustannie" jest pewnym nadużyciem, ale niezbyt dużym.
Fakt, że stwierdzenie - jesteś idiotą - jest nadużyciem, ale niezbyt dużym.
Pojąłeś przesłanie? ;)
EoT, w cement wiedzy wbijać nie zamierzam.
McSuchy pisze:Ale tak jak już tu napisano poczekajmy na decyzję samego zainteresowanego.
Dokładnie, mam nadzieję, że Ronaldo sam zrezygnuje z futbolu, dla ochrony własnego zdrowia - kolejny uraz może skończyć się dla niego tragicznie. Szkoda by było człowieka, więc jeśli chce grać, to jednak nie we Włoszech, gdzie obrońcy grają ostro, Brazylia wita ;)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 16 lut 2008, 2:02

A IMHO używanie zamiennie rossoneri i rossonero jest błędem wynikającym z niewiedzy. Teorię o "spolszczeniu" chyba przed chwilą wymyśliłeś żeby ratowac się z opresji, bo jakoś nie widzi mi się żeby taki wyraz funkcjonował w polszczyźnie - co najwyżej jest to pojęcie używane wśród grupy fanów Milanu i pasjonatów piłki zorientowanych ocb. I dlatego albo rossonero albo błądzisz...

EOT z mojej strony, nie zamierzam dalej śmiecic kolegom Milanistom w temacie dywagacjami językowymi 8)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 16 lut 2008, 14:36

Kadra na dzisiejsze spotkanie z Parmą:
BRAMKARZE: Dida, Fiori, Kalac;
OBROŃCY: Bonera, Cafu, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo, Serginho;
POMOCNICY: Ambrosini, Brocchi, Emerson, Gattuso, Gourcuff, Kakà, Pirlo;
NAPASTNICY: Gilardino, Inzaghi, Paloschi.

Transmisja meczu o 18 w Polsacie Sport Extra.

Brak Seedorfa, co mnie akurat cieszy bardzo, dziś i tak by mu się nie chciało grac, za to będzie w lepszej kondycji na Arsenal.
Byc może kolejną szansę dostanie Gourcuff, którego ostatni występ Carlo ocenił całkiem pozytywnie.
Możliwe, że zagra Emerson.
Po stracie punktów z Livorno dziś Milan musi zdobyć # punkty.
Oby Cigarini nie chciał się zbytnio pokazać :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2008, 17:15

Nebula RN pisze: Brak Seedorfa, co mnie akurat cieszy bardzo, dziś i tak by mu się nie chciało grac, za to będzie w lepszej kondycji na Arsenal.
:)
Nebula RN pisze:Byc może kolejną szansę dostanie Gourcuff
Oby!
Nebula RN pisze:którego ostatni występ Carlo ocenił całkiem pozytywnie.
To mnie akurat dziwi, bo Francuz nie pokazał wiele dobrego - ale kolejny występ w krótkim okresie czasu na pewno mu sporo da, może zejdą z niego nerwy i pokaże się z lepszej strony.
Możliwe, że zagra Emerson.
I na to bardzo czekam - zaskakuje mnie on, jak wchodził, to się naprawdę świetnie prezentował - dziś może być cenny jako tama dla środka pomocy Parmy, który jest nieustannym zagrożeniem.

Chciałbym też zobaczyć Jankulovskiego i Paloschiego w składzie :)
Według francuskich mediów AC Milan obserwuje pomocnika Bordeaux Fernando Menegazzo. Brazylijski piłkarz już kiedyś grał we Włoszech, obecnie przedłużył swoją umowę z klubem.
Nie - on nie nadaje się do Milanu.
Prezydent Parmy Tommaso Ghirardi ujawnił, że mógłby oddać Milanowi Lucę Cigariniego. "Chciałbym, aby Pippo Inzaghi skończył karierę u nas. Mogę oddać Milanowi Lucę Cigariniego, który jest nazywany drugim Pirlo".
Tak! Zarząd powinien na to pójść natychmiast i bez mrugnięcia okiem - Inzaghi i tak się kończy, zaś Cigarini nie raz chciał przejść do nas i ma wielki potencjał - dopłacić do Pippo 3-4 miliony euro i ściągać młodego Włocha za wszelką cenę! :!:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 16 lut 2008, 17:28

Po 20 min Inter - Livorno 2:0 ;]
No a Milan nie potrafił z super silnym Livorno wygrać, ech...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 lut 2008, 17:28

Każdy mecz jest inny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2008, 17:30

Po 20 min Inter - Livorno 2:0 ;]
No a Milan nie potrafił z super silnym Livorno wygrać, ech...
IMHO Milan z lepszą skutecznością spokojnie by Livorno pojechał 3-4 do zera. Gdyby Livorno nie wyszedł strzał życia, to by były trzy punkty. Gdyby Interowi nie pomagali w każdym meczu, to by nie było 2:0.
Gdyby. :roll: Dyspozycja dnia w obecnym futbolu jest niesamowicie ważna.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 16 lut 2008, 17:37

wiem, wiem, tylko za dużo tych gdyby jeśli mówimy o grze Milanu. Chciałbym, żeby grali na miarę możliwości i takie Livorno wyjeżdżało z San Siro z bagażem kilku bramek.

Mamy już składy:
PARMA: Bucci; Zenoni, Couto, Falcone, Castellini; Dessena, Morrone, Cigarini, Pisanu; Reginaldo, Lucarelli.

MILAN: Kalac; Cafu, Nesta, Kaladze, Jankulovski; Gattuso, Emerson, Ambrosini, Serginho; Kakà; Inzaghi.

Średnio mi się podoba to zestawienie, zwłaszcza Pippo jako jedyny napastnik.
Znowu zmarnuje 3 setki w pierwszej połowie i go Gila zmieni.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2008, 18:28

Nebula RN pisze: Średnio mi się podoba to zestawienie, zwłaszcza Pippo jako jedyny napastnik.
Znowu zmarnuje 3 setki w pierwszej połowie i go Gila zmieni.
Taa, a później na końcówkę wejdzie Paloschi i zrobi więcej, niż ta dwójka razem wzięta.
Cafu, Jankulovski ok - Oddo odpocznie, a Jankulovski dojdzie do formy. Fajnie, że nie ma Pirlo, niech zbiera siły na Arsenal, całe szczęście nie ma ukochanej przez Ancelottiego miernoty Brocchiego - choć pewnie i tak wejdzie w drugiej połowie.
Bardzo dobry skład wystawił, jeszcze niech wpuści Gourcuffa za Serginho po przerwie i będzie pełnia szczęścia - najważniejsze ogniwa zespołu albo odpoczywają, albo docierają formę przed Anglikami (tylko z nazwy ;) ), musimy zdobyć trzy punkty wreszcie.

Forza Milan!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”